slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Εθνική συσπείρωση και αυτογνωσία" προτείνει ο Γιώργος Ανωμερίτης

Γιώργος Ανωμερίτης

Παρέμβαση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της Κυριακής κάνει ο πρ. Υπουργός, βουλευτής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιστασιακών 1967-74 Γιώργος Ανωμερίτης. Όπως επισημαίνει "ο μόνος δρόμος είναι η εθνική συνεννόηση και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας" και κανένα "ΝΑΙ" ή "ΟΧΙ" δεν πρόκειται να φέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης...
Αναλυτικότερα ο κ. Ανωμερίτης στη δήλωση του αναφέρει τα εξής:

ΟΧΙ στην Ευρώπη που ευημερούν τα νούμερα οι δείκτες και οι Τραπεζίτες!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Λόγω της πόλωσης των ημερών η οποία δυστυχώς δημιούργησε δύο αντίπαλα στρατόπεδα στο εκλογικό σώμα είχα αποφασίσει να απέχω με το τρόπο μου (είχα αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο μου) από την διαδικασία του δημοψηφίσματος. Βλέποντας όμως τους πολιτικούς "Βρυκόλακες" του παρελθόντος....

Το δράμα της Ελλάδας σε μια φωτογραφία -Το γοερό κλάμα συνταξιούχου έξω από την τράπεζα [εικόνα]

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Δεν χρειάζονται και πολλά λόγια – μάλλον, είναι περιττά. Κι αυτό διότι η εικόνα μπορεί να πει πολλά περισσότερα δίχως διαμεσολαβήσεις.
Το μόνο που χρειάζεται να επισημανθεί είναι μόνο κάποια...

Πρωτοφανής δήλωση Τσακαλώτου: Αποτύχαμε άλλα πάμε στο δημοψήφισμα για να μην πέσουμε!


Στην παραδοχή ότι αν η κυβέρνηση έφερνε το πρόγραμμα στη Βουλή θα έπεφτε η κυβέρνηση, προχώρησε και σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Χθες σε συνέντευξή του στο CNN είπε ότι ένα «ναι» στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής θα σημαίνει ήττα των κυβερνητικών θέσεων.
«Το πρόγραμμα δεν θα ψηφιζόταν στη Βουλή και θα έπεφτε η κυβέρνηση, γι’ αυτό προχωρήσαμε σε δημοψήφισμα», δήλωσε

Η ΝΑΞΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΑΙ ! ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ! ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ !


ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:00 !!!

Όλοι σήμερα Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015 και ώρα 21:00,  συγκεντρωνόμαστε  όλοι στην Πλατεία  Πρωτοδικείου, για να πούμε ΝAI στην Ελλαδα, ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο ευρὠ.
Λέμε ΝΑΙ,  για να σταματήσουμε την κατάρρευση της πατρίδας μας, που συντελείται ταχύτατα, κάθε λεπτό που περνάει.
Λέμε ΝΑΙ,  για να αποτρέψουμε την φτωχοποίησή μας, που θα εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο την ανεργία και θα διαλύσει την κοινωνία μας.
Λέμε ΝΑΙ,  για να σώσουμε το σημαντικότερο τροφοδότη του νησιού μας, τον τουρισμό, που καταστρέφεται μέρα με τη μέρα.
Λέμε ΝΑΙ,  στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα με τη συνέχιση των επιδοτήσεων.
Λέμε ΝΑΙ,  στο δικαίωμα των συνταξιούχων να εισπράτουν τη σύνταξη τους.
Λέμε ΝΑΙ,  στη συνέχιση των έργων υποδομής που πραγματοποιούνται στο νησί μας

ΗΧΗΡΉ Παρέμβαση Κώστα Καραμανλή: Την Κυριακή λέμε «ναι» στην Ευρώπη (Video)



Την Κυριακή λέμε «ναι» στην Ευρώπη είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε μήνυμά του εκτιμώντας ότι όσοι νομίζουν ότι ψηφίζοντας «όχι» ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας «σφάλουν».
Χαρακτήρισε ζωτική ανάγκη τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα στην καρδιά της, υπογραμμίζοντας ότι ο σημαντικότερος λόγος είναι το ζήτημα της

Ο Βαγγέλης Κατσαράς νέος πρόεδρος στον Πανναξιακό Α.Ο.


Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε την Πέμπτη το μεσημέρι το νέο Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο. προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ο Βαγγέλης Κατσαράς, επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου ανέλαβε τη θέση του προέδρου του Σωματείου.

Αναλυτικότερα οι θέσεις κατανεμήθηκαν ως εξής:

Θερινά εργαστήρια μουσικής στη Νάξο


Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ) συνεργάζεται κι αυτό το καλοκαίρι με με το συνθέτη, Καθηγητή στο Berklee College of Music στη Βοστόνη Αλέξανδρο Καλογερά και πραγματοποιεί θερινά εργαστήρια μουσικής στη Χώρα και το Φιλώτι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Στο μπαλκόνι του αιγαίου, στα Κατάπολα Αμοργού το «21st CYCLADES REGATTA 2015» του ΝΟΤΚ


Με ζωντανή μουσική, χορό , μπουφέ με αμοργιανές γεύσεις, παραδοσιακό πατατάτο και κρασί προς όλους τους αθλητές του αγώνα πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη προβλήτα του νησιού το βράδυ της Τετάρτης, η τελετή απονομής κυπέλων στους νικητές της 2ης ιστιοδρομίας από τον Δήμο Αμοργού, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αμοργού και την Ένωση Καταπολιανών Αμοργού. Η βραδιά που πρόσφερε η Αμοργός στον 21ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα «CYCLADES REGATTA 2015» του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας, ήταν για όλους μια μοναδική εμπειρία κυκλαδίτικης γευσιγνωσίας με πολύ κέφι.
Ο δήμαρχος Αμοργού ναύαρχος Νικόλαος Φωστιέρης απένειμε αναμνηστικό θηρεό του νησιού στο

ΝΟΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο Ευρώ.


 

Αγαπητοί Συμπολίτες 
Πέντε μήνες ήταν αρκετοί για το ΣΥΡΙΖΑ να καταστρέψει ό,τι μετά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο ο ελληνικός λαός βήμα- βήμα , με κόπο , μόχθο και θυσίες οικοδόμησε. Πέντε μήνες διακυβέρνησης έφτασαν για να βάλει τέλος σε ότι κατάφερε ο αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής να κερδίσει η χώρα μας με την ένταξή μας στην Ενωμένη Ευρώπη.

''Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ λέμε ΟΧΙ & στην πρόταση των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ & στην πρόταση της κυβέρνησης''



ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 29 Ιουνίου, δήλωσε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν οι «λογικές» - όπως τις χαρακτήρισε - προτάσεις της κυβέρνησης. Δηλαδή, η αντιλαϊκή πρόταση – μνημόνιο, των επιπλέον 8 δις σε βάρος του λαού μας, που κατέθεσε ο ίδιος και φέρει την υπογραφή του, στην ΕΕ, στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ, στις 22 Ιούνη, είναι μια «λογική» πρόταση, που εάν οι εταίροι της συγκυβέρνησης την κάνουν δεκτή, τότε θα

Hellenic Seaways: Eκπτώσεις μετακινήσεων για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου


Η Hellenic Seaways ανακοινώνει ότι παρέχει έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις των εκλογέων και 25% για αυτές των δικαστικών αντιπροσώπων με τα πλοία της εταιρείας.

Οι εκπτώσεις ισχύουν για τα δρομολόγια που θα εκτελούνται από την Παρασκευή 03/07 έως και την Τετάρτη 08/07. Η χορηγούμενη έκπτωση ισχύει αποκλειστικά και μόνο για τις παραπάνω ημερομηνιες, ενώ τα εκπτωτικά εισιτήρια δεν τροποποιούνται ούτε

Δήμαρχοι των νήσων του Νότιου Αιγαίου ψηφίζουν «ναι» (ονόματα)

Προσθήκη λεζάντας
Ψήφισμα, με το οποίο τάσσεται ξεκάθαρα και κατηγορηματικά υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ, εξέδωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Ν. Αιγαίου.

Η ΠΕΔ, όπως και χθες οι φορείς της Δωδεκανήσου, απαιτεί από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το δημοψήφισμα και να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας για την καλύτερη δυνατή συμφωνία, τονίζοντας πως «οτιδήποτε άλλο είναι επικίνδυνο και αποτελεί ταφόπλακα για το μέλλον μας».
Το ψήφισμα της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου:

Πρωτοφανής πρόκληση ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΛΕΜΕ ! ο Κουρουμπλής διόρισε τον ανιψιό του στο «ΕΛΠΙΣ»



Μετά την τοποθέτηση του συντρόφου της Ρένας Δούρου ως προέδρου στην ΕΥΔΑΠ, χθες ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής διόρισε τον ανιψιό του Ελευθέριο στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ»
Μόλις χθες, την ώρα που τα νοσοκομεία εκπέμπουν κραυγή αγωνίας και εκατομμύρια Ελλήνων βιώνουν απίστευτες στιγμές αγωνίας στοιβαζόμενοι στα ΑΤΜ για μερικά ευρώ, ο κ Υπουργός Υγείας Παναγιωτης Κουρουμπλης που κάνει μάλιστα κι αγώνα υπέρ του ΟΧΙ με

Ομιλία Φώφης Γεννηματά στο Κάραβελ


Οι στιγμές είναι ιστορικές, όπως και η ευθύνη όλων μας. Δίνουμε τέλος στα διλλήματα. Είμαστε με την Ελλάδα και τους Έλληνες, μέσα στην ενωμένη Ευρώπη. Λέμε ΝΑΙ. Γιατί η Ευρώπη, είναι Ελλάδα. Η Ελλάδα μας, που θέλουμε να την δούμε ξανά δυνατή, ξανά φωτεινή, ξανά ενωμένη. Μπορούμε