slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παπούλιας: "Η λιτότητα δεν είναι μονόδρομος"... ΚΑΡΟΛΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ

Την αναγκαία συναίνεση όλων μελών της κυβέρνησης, όλων των κομμάτων, των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, των συνδικαλιστών, του πνευματικού κόσμου, των επιχειρηματιών και των κρατικών λειτουργών, με τον ίδιο να την εγγυάται προσωπικά για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, επισημαίνει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Αντώνης Σαμαράς : να πάρουμε ξανά τη μοίρα μας στα χέρια μας!

«Καλή χρονιά σε όλους! Στον καθένα ξεχωριστά και στην Πατρίδα μας!
Ευχές για υγεία και αγάπη, στις οικογένειές σας.
Ευχές το 2012 να σημάνει το τέλος της μεγάλης δοκιμασίας που περνά ο λαός μας…
Και την αρχή της Ελπίδας για την Ελλάδα μας.
Να θυμάστε, ότι - πέρα από τις ευχές - στα χέρια μας κρατάμε τη μοίρα μας.
Γι’ αυτό και η καλύτερη ευχή για το νέο χρόνο είναι να πάρουμε ξανά τη μοίρα μας στα χέρια μας!». 

Tα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμμαχίας

ΚΥΚΛΑΔΕΣ Δοκιμάκης Κων/νος Δικηγόρος, Νικολαϊδης Κωνσταντίνος Φαρμακοποιός - Μέλος ΔΣ φαρμακευτικού Συλλόγου.
Της ΝΙΚΗΣ ΖΟΡΜΠΑ

«Κλείδωσαν» τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Η Ντόρα Μπακογιάννη εδώ και μήνες όργωσε την Επικράτεια προκειμένου να εντοπίσει νέα, άφθαρτα, δημιουργικά πρόσωπα, με μακρά επαγγελματική μεν αλλά ουχί κομματική διαδρομή. Η επιλογή των προσώπων έγινε με γνώμονα την επαγγελματική εμπειρία, τη δημιουργική διάθεση και ανάγκη προσφοράς, την παραγωγική αντίληψη για μια «ανατροπή στην πράξη, όπως την οραματίζεται η ΔΗΣΥ» επισημαίνουν οι συνεργάτες της.
ΑΙΤΩΛ/NIA

560 εκατομμύρια ευρώ αγοράσαμε τα 4 Airbus. Πόσο τα πουλήσαμε;

Σε προηγούμενα άρθρα θα βρείτε περισσότερα για το σχετικό θέμα. Μάθαμε πριν λίγο ότι τα 4 αεροσκάφη της Ολυμπιακής, αγράστηκαν από το ελληνικό δημόσιο 560 εκ.ευρώ (140 εκ.το ένα).
Πουλήθηκαν ελαφρώς μεταχειρισμένα, με λίγες σχετικά πτήσεις. Πόσο; Πηγή μας που ασφαλώς θέλει να μείνει ανώνυμη, μας μίλησε για...
65 εκ.ευρώ και τα τέσσερα!  Χάσαμε δηλαδή ΚΑΙ από αυτή την "επένδυση", εμείς οι φορολογούμενοι 500 εκατομμύρια ευρώ;;;;;;

Βγήκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της αστυνομίας

100 οι θέσεις, 922 υποψήφιοι κρίθηκαν ικανοί, 122 υποψήφιοι για 4 θέσεις βιολόγων, 283 υποψήφιοι για 20 θέσεις Πληροφορικής. 
Το 70% και πλέον, όσων προηγούνται είναι γυναίκες.
Aναρτήθηκαν σήμερα (31-12-2011) στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και στις Διευθύνσεις Αστυνομίας και Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, οι Πίνακες ΙΚΑΝΩΝ υποψηφίων, κατά κατηγορία και ειδικότητα, που συγκεντρώνουν τα προσόντα για τις  και τις προϋποθέσεις για διορισμό ή μετάταξη ή ένταξη τους, με αναλυτική βαθμολογία και συνολικό αριθμό μορίων. Οι ανωτέρω..

Ο Σαμαράς θα αποσύρει την στήριξη στην κυβέρνηση, αν παραβιασθούν οι αποφάσεις του συμβουλίου αρχηγών


Η κατάσταση διάλυσης στην οποία βρίσκεται πλέον το ΠΑΣΟΚ, με τον Γιώργο Παπανδρέου γαντζωμένο στην καρέκλα του αρχηγού, αλλά και η δημοσκοπική πτώση του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη που μέρα με την μέρα χάνει την απήχηση που είχε οδηγεί, όπως ήταν αναμενόμενο, σε σενάρια παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Έτσι τα καταστροφολογικά σενάρια για το 2012 γεμίζουν τα πρωτοσέλιδα των πρωτοχρονιάτικων εφημερίδων μαζί με δημοσκοπήσεις και εκτιμήσεις “έγκυρων αναλυτών” που μας λένε ότι μόνο ο Λ. Παπαδήμος μπορεί να μας σώσει, με την λήψη νέων σκληρών μέτρων φυσικά. Σε βάρος μόνον του λαού φυσικά...............................>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Οι λόγοι ύπαρξης της κυβέρνησης Παπαδήμου εξέλιπαν…

Όταν ο πολύχρωμος κόσμος των ΜΜΕ βούιζε για PSI, εκλογές και τα σχετικά, μπλεγμένος σε ένα θέατρο του παραλόγου, οι μόνιμοι αναγνώστες του antinews είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν πίσω, πολύ πίσω από την επικαιρότητα, με την καλύτερη δυνατή τεκμηρίωση, τους λόγους για τους οποίους η συμφωνία του Οκτωβρίου δεν ισχύει, η διαπραγμάτευση για τα ομόλογα είναι άνευ ουσίας και η νέα δανειακή βρίσκεται στον αέρα.
Δύο δημοσιεύματα της Παρασκευής έρχονται να επιβεβαιώσουν τους φόβους μας:
Η εφημερίδα ‘’Πρώτο Θέμα’’ επικαλείται επιστολή της Τρόικας σύμφωνα με την οποία η δόση μαμούθ του Μαρτίου (80δις) θα υποκατασταθεί από ένα ‘’επίδομα’’ της τάξης των 15δις, ίσα για να καλυφθούν επείγουσες λήξεις ομολόγων.
Φυσικά καθώς με τον καθεστωτικό ελληνικό τύπο δεν μπορείς ποτέ να νιώθεις ασφαλής και η επιστολή αυτή ενδεχομένως να αποτελεί ακόμα έναν εκβιασμό για τα δύσκολα μέτρα που έρχονται, καταφεύγουμε στη σχετική εγκυρότητα της WSJ, η οποία επικαλείται πηγές του ΔΝΤ και αναφέρει:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::>>>>>>>>>>>>>>>>

Πολύδωρας: "Ήθελαν να κάψουν τον Καραμανλή το 2007"

Δικαιωμένος για τις δηλώσεις του περί "ασύμμετρων απειλών" και "στρατηγού ανέμου" δηλώνει σήμερα ο Βύρων Πολύδωρας. "Μέρος οργανωμένου σχεδίου οι πυρκαγιές του 2007", "Κάποιοι έπαιζαν τα ρέστα τους, για να ρίξουν την κυβέρνηση Καραμανλή", υποστηρίζει (Pic)
Σοφία Κατσαρέλη
Τεσσεράμιση χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές, ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, λύνει τη σιωπή του και απαντά σε όσους "χλεύαζαν" τις δηλώσεις του περί "ασύμμετρης απειλής". Εξαπολύει επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για την τότε στάση του και σχολιάζει τις δηλώσεις Γιλμάζ, περί Τούρκων πρακτόρων - αυτουργών των εμπρησμών.
Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην....

Κάποιος επιτέλους να ζητήσει τα ονόματα από τους εισαγγελείς....

«Δεν θα εκτραπούμε από τον προεκτιθέμενο ουσιώδη πυρήνα της ενέργειάς μας και δεν θα χαθούμε σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας, αναλισκόμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλον, δυστυχώς, της νεοελληνικής πραγματικότητας. Δεν έχει νόημα, άλλωστε, να επικεντρωθούμε και εστιάσωμε σε κάτι που ναι μεν συμβαίνει (και είναι γνωστό σε όλους ότι συμβαίνει)….», αναφέρουν στο γραπτό τους υπόμνημα οι δύο γνωστοί πλέον στο πανελλήνιο εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.

Αν συνδυάσουμε και ερμηνεύσουμε με προσοχή τα πιο πάνω, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι....

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την υποδοχή του 2012

Τη νέα χρονιά υποδέχθηκε πρώτη με πυροτεχνήματα και εκδηλώσεις η Νέα Ζηλανδία. Χιλιάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την έλευση του 2012.

Η κακοκαιρία που επικρατεί στη Νέα Ζηλανδία οδήγησε στην ακύρωση κάποιων υπαίθριων εκδηλώσεων, ωστόσο τα πυροτεχνήματα στο Όκλαντ είχαν για άλλη μια φορά την τιμητική τους.

Χιόνια στη Μακεδονία, αλυσίδες στους δρόμους της

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκεύης και συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο. Σε ορεινές περιοχές πάντως είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Πιο συγκεκριμένα, απαραίτητες είναι η αλυσίδες στο επαρχιακό δίκτυο του νομού Κιλκίς από τη Γουμένισσα προς Μεγάλα Λιβάδια και Καστανερή (όρος Πάικο), καθώς επίσης προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμάκτσαλαν (Εδεσσα), Τρία-Πέντε Πηγάδια και Σέλι (Βέροια).

Τα ψέματα του Βαξεβάνη. Σχόλια στο: Το κουτί της Πανδώρας με θέμα Σκάι όλη η αλήθεια για το ντοκιμαντέρ

Πολύς λόγος για το τίποτα! Πομπώδης τίτλος, χαλίκι και ψέμα η επιχειρηματολογία!!!

Διαβάζω στο Ίντερνετ "Το κουτί της Πανδώρας" με θέμα "Σκάι όλη η αλήθεια για το ντοκυμαντέρ" (28 Δεκ 2011 | ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ ) και λέω: Πολύς λόγος για το τίποτα! Δεν κατάφερε "Το κουτί της Πανδώρας" να γράψει ούτε ένα επιχείρημα που να στηρίζει την άποψη ότι δηλαδή δε λέχθηκε από τον ΣΚΑΙ η αλήθεια! Δε μας έπεισε αφού και ψέματα χειρίστηκε και επιχειρήματα δεν είχε. Ας δούμε μερικά από αυτά που μας λέει:

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Περιφέρεια

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΘ ΔΕΚ2011.jpg
η Φιλαρμονική του Δήμου Καλλιθέας

Τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκο επισκέφθηκαν σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, το Προεδρείο των Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου, η Φιλαρμονική του Δήμου Καλλιθέας και η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου «ο Ψηλορείτης»
Αφού αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος, έψαλαν τα παραδοσιακά ροδίτικα και κρητικά κάλαντα.
Ο Περιφερειάρχης εξήρε....

Μπένι ο επαγγελματίας ψεύτης….

…. το Αύγουστο   μας έλεγε ότι η αύξηση του Μ.Κ. Τραπεζών θα γίνει με κοινές μετοχές... σήμερα ολοκληρώθηκε της Πειραιώς. Μαντέψτε με τι μετοχές...
Τη δήλωση που βλέπετε αριστερά ο Βενιζέλος την έκανε πολλές φορές. Μια από τις τελευταίες ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης Παπαδήμου από το βήμα της Βουλής στις 16.11.2011, όταν είπε:

ΤΑ ΑΛΕΠΑΛΛΗΛΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2011 η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Ν.Α. και την παράταξη ¨ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ¨ εκπροσώπησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κος Χ. Κόκκινος και ο κος Γ.Παπαμανώλης.

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Ήταν μια χρονιά μεγάλων δοκιμασιών για τον πολίτη και τη χώρα μας, αυτή που φεύγει. Με θυσίες δυσβάσταχτες, αγωνίες και αμφιβολία που πλήττουν κάθε νοικοκυριό, την παραγωγική διαδικασία, την καθημερινότητά μας.

Ποιος και πώς μπορεί να συμφιλιωθεί με αυτήν την πραγματικότητα και αυτό το ζοφερό σήμερα…

Ευχές από την Ο.ΝΑ.Σ

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων εύχεται :Σε όλους τους Αξώτες και στις οικογένειες τους, όπου κι αν βρίσκονται, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, και να ΄ναι γεμάτο υγεία, χαρές και δημιουργία το νέο έτος.
Στο νησί μας να βρει επιτέλους το δρόμο που του αξίζει και δικαιούται.
Στη πατρίδα μας να ξαναμπεί γρήγορα στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νικόλαος Μαϊτός Πέτρος Καραπάτης

Πρωτοχρονιάτικη συναυλία κλασικής κιθάρας & πιάνου

 Συνάντηση του Δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη, με την αναπληρώτρια Υπουργό Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά.


Κατόπιν αιτήσεως του Δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη, προς το Υπουργείο Εσωτερικών για συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που έχουν ανακύψει στη διοίκηση των νησιωτικών δημοτικών κοινοτήτων, μετά την εφαρμογή του Νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης), ορίστηκε συνάντηση για σήμερα, Πέμπτη 29/12/2011, στις 12:00 το μεσημέρι, στο γραφείο της αναπληρώτριας Υπουργού Εσωτερικών, κ. Φώφης Γεννηματά.
Τον Δήμαρχο πλαισίωσε αντιπροσωπεία από τις Μικρές Κυκλάδες, αποτελούμενη από τους: Κατερίνα Συμιγδαλά, αντιδήμαρχο Κουφονησίου, Αντώνη Κωβαίο, πρόεδρο δημοτικής κοινότητας Κουφονησίου, Γιώργο Γρίσπο, πρόεδρο δημοτικής κοινότητας Σχοινούσας και Δημήτρη Πράσινο, πρόεδρο δημοτικής........

Η Νάξος το 2011 με το φακό του naxos 365

Ετήσια απολογιστική συνέλευση-κοπή πίτας Συλλόγου Ναξίων Κρήτης

Το Δ.Σ. του συλλόγου Ναξίων Κρήτης, προσκαλεί τα μέλη του στην ετήσια απολογιστική συνέλευση & κοπή της πίτας του για το 2012.
Η διαδικασία θα λάβει χώρα την Κυριακή 15/1/2012, στις 12 το μεσημέρι,στην κοσμική ταβέρνα 'ΑΡΑΜΠΑΣ' στον Καρτερό Ηρακλείου, απέναντι απο την εκλησία του Αγ. Ιωάννη.
Μετά το πέρας της διαδικασίας, θα απολαύσουμε ένα πλούσιο μενού και θα διασκεδάσουμε ακούγοντας & χορεύοντας νησιώτικα και όχι μόνο τραγούδια από τριμελή ορχήστρα.
Το μενού περιλαμβάνει τα εξής:
Τζατζίκι ή πατατοσαλάτα, ντάκος με ντομάτα και φέτα, φέτα φούρνου σε.......