slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερωτήσεις Τάσου Κουράκη για: "Απλήρωτοι οι εκπαιδευτικοί για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου 2011." και "Στην εξαγγελία του Υπουργείου έμεινε η δωρεάν παροχή ξενόγλωσσων βιβλίων και

Ερωτήσεις Τάσου Κουράκη για: "Απλήρωτοι οι εκπαιδευτικοί για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου 2011." και "Στην εξαγγελία του Υπουργείου έμεινε η δωρεάν παροχή ξενόγλωσσων βιβλίων και στο Λύκειο.

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,Τάσου Κουράκη:"Απλήρωτοι παραμένουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί."

Ερώτηση
Προς την κα. Υπουργό
Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
 Θέμα: Απλήρωτοι παραμένουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.
 Για άλλη μια ακαδημαϊκή  χρονιά το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αδιαφορεί για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Στην πλειονότητα τους οι εκπαιδευτικοί αυτοί αναγκάζονται να μετακομίσουν μακριά από τον τόπο μόνιμης διαμονής τους για να υπηρετήσουν τη θέση τους στην εκπαίδευση.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Συμμετέχοντας στο κίνημα πολλών δημοτικών αρχών, εργατικών κέντρων, κοινωνικών φορέων, επιτροπών γειτονιάς και απλών πολιτών ενάντια στο καταχρηστικό, παράνομο και αντισυνταγματικό χαράτσι (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε) που επιβάλλει η κυβέρνηση του μνημονίου στον ελληνικό λαό, κατέθεσα στο Δήμο Μήλου αντίγραφο απόδειξης πληρωμής της ΔΕΗ (μαζί με ΕΡΤ και Δημοτικά Τέλη) για το κατά 50% ιδιοκτησίας μου σπίτι στον Αδάμαντα Μήλου, υλοποιώντας την απόφαση του Δήμου για συλλογή των σχετικών αποδεικτικών και την ομαδική προσφυγή των πολιτών.

Στις 13,5 μονάδες πέταξε η διαφορά ανάμεσα σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC

Δημοσκόπηση VPRC, για το περιοδικό επίκαιρα 13,5% πάνω από το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ, στο 60% ο Λ. Παπαδήμος, νέα δημοσκόπηση

Σημαντική δημοσκόπηση μετά τη συγκρότηση της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου της VPRC...   για τα "Επίκαιρα", αποτυπώνει την πρόθεση ψήφου αλλά και τις αναταράξεις που προκλήθηκαν στο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό. Η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι 18% του ΠΑΣΟΚ και με μεγάλη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Παρά τις περί αντιθέτου εκτιμήσεις που είδαν το φως της....

Δεν διαγράφει τον Καμμένο ο Σαμαράς!

Πλήρη δικαίωση του μπλόγκ μας! Όπως γράψαμε και το πρωί εδώ: http://taxalia.blogspot.com/2011/11/blog-post_2786.html Απλά τον θέτει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας για όσο διάστημα κρατηθεί στη ζωή η κυβέρνηση Παπαδήμου! Μπράβο στον Αντώνη Σαμαρά που άκουσε τη φωνή της βάσης και όχι τα νεοφιλελεύθερα υποζύγια των αγορών που ήθελαν την ολοκληρωτική διαγραφή και....Διαβάστε περισσότερα 

Α. Σαμαράς: «Όχι» σε λίστα, «ναι» σε κατάτμηση περιφερειών

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «δεν θέλω λίστα και δεν συμφωνώ, γιατί σε μία στιγμή που ο λαός θέλει να εκφραστεί δεν μπορείς να του επιβάλεις πρόσωπα». Είπε πάντως ότι είναι υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών. Απορρίπτει το ενδεχόμενο να καθιερωθεί λίστα για την εκλογή των βουλευτών στις επόμενες εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμφωνήσει σε πρόταση για κατάτμηση εκλογικών περιφερειών.

Πήρε τελικά ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση των Σημίτη –Παπανδρέου –Παπαδήμου Καραντζαφερη και Βαρόνων της Νέας Δημοκρατίας


Πήρε τελικά ψήφο  εμπιστοσύνης η κυβέρνηση των Σημίτη –Παπανδρέου –Παπαδήμου Καραντζαφερη και   Βαρόνων της Νέας Δημοκρατίας.  Συνολικά, ψήφισαν 293 βουλευτές, 255 έδωσαν ψήφο  εμπιστοσύνης και 38 την  καταψήφισαν .  Ο  Πάνος Καμμένος συνεπής με αυτά που ο ίδιος έλεγε άλλα και οι ψηφοφόροι  της Νέας Δημοκρατίας  επιθυμούσαν    ψήφισε ΟΧΙ  προκαλώντας  τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ  OXI ψήφισαν και δυο ΠΑΣΟΚοι Ο Κατσούρας απ' τη Θεσπρωτία και ο Μάντατζη απ' την Ξάνθη... αντίθετα ΝΑΙ ψήφισε ο "ανεξάρτητος" ΛιάνηςΠΑΡΟΣ: Μειώσεις μισθών, μειωμένα ωράρια, απολύσεις.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ 16-11-2011

Το σύνολο των επιχειρήσεων στο νησί, έχει προχωρήσει σε αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς. Είτε -λίγες περιπτώσεις- τηρώντας τον νόμο, είτε με απλή ανακοίνωση στους εργαζόμενους, το σύνολο των επιχειρήσεων έχει μειώσει το κόστος μισθοδοσίας. Μείωση ωραρίων, αλλά και περικοπές από 10 έως και 40% στο μισθό, απολύσεις, είναι η συνεισφορά των εργαζομένων στη κρίση.
Μισθοί κάτω από 500 ευρώ σε σειρά από επιχειρήσεις, μικρές αλλά και μεγάλες έχουν σαν αποτέλεσμα να τροφοδοτούν έναν κύκλο ύφεσης.

Όλοι μαζί μπορούμε

Πάρος 16/11/2011

Αρ.Πρωτ.134/2011

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου κατά την τακτική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου είχε αποφασίσει ομόφωνα να συμπαρασταθεί και να συμμετέχει σε κάθε φορέα ΚΑΤΑ της πληρωμής του φόρου ΕΕΤΗΔΕ και να εναντιωθεί στα άδικα χαράτσια, ως εκ τούτου σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος μας θα συμμετέχει στη λαϊκή επιτροπή που συστήθηκε πρόσφατα μετά από τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Πάρου με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη: ' Όλη η αλήθεια για χρέος και ελλείμματα και πως θα σωθούμε

Η κ. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη πρ. Πρύτανης και Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με συνέντευξη της στο Αχελώος tv και το Μάκη Μάκκα υποστηρίζει οτι είναι έωλη η προσπάθεια απόδοσης ευθυνών στη λιλιπούτεια Ελλάδα, για το πρόβλημα της υπερχρέωσης.

Αντιθέτως, κατά τη κ. Νεγρεπόντη , το αξεπέραστο εξαρχής πρόβλημα της Ευρώπης εντοπίζεται στην ένωση ανομοιογενών οικονομιών, με τόσο διαφορετικές διαρθρώσεις και με τόσο άνισο αναπτυξιακό επίπεδο.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

16/11/2011
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973: ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2011: ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Συμπληρώνονται τριάντα οχτώ (38) χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. Η ελληνική νεολαία με μπροστάρηδες τους φοιτητές και τους μαθητές αγωνίστηκε και συγκρούστηκε με το δικτατορικό καθεστώς και πάλεψε για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

Πάρτυ ομάδας βόλεϊ ''ΑΜΣ Φιλωτίου''

Βίντεο-Σαμαράς: Η κυβέρνηση αυτή είναι προϊόν ανάγκης

 

Για «κυβέρνηση μεταβατική και ειδικού σκοπού που δεν είναι συγκυβέρνηση και δεν θα διαρκέσει σε βάθος χρόνου» έκανε λόγο ο κ. Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της βουλής.

«Η κυβέρνηση αυτή είναι προϊόν ανάγκης για να διασφαλιστεί η ομαλότητα και να αποφευχθεί η πτώχευση και η έξοδος από ευρώ» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Όσοι προσπαθούν να αποφύγουν εκλογές στο επόμενο τρίμηνο δεν βοηθούν τον νέο Πρωθυπουργό», συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Ερωτήματα για τη Νέα Κυβέρνηση


orkomosiaΕδώ και λίγες ημέρες έχουμε μια νέα κυβέρνηση στη χώρα. Πολλοί συμπατριώτες μας είδαν με ανακούφιση τα μεγάλα κόμματα να «συνεννοούνται» και να «συνεργάζονται» με σκοπό να βγει η χώρα από την κρίση. Άλλοι πάλι έχουν δει με πολύ επιφύλαξη το όλο εγχείρημα είτε γιατί πιστεύουν ότι δεν θα τα καταφέρει, είτε γιατί πιστεύουν ότι κινείται στα πλαίσια κατευθύνσεων από ξένα κέντρα εξουσίας. Σήμερα και αύριο η....

Δεν παραιτείται ο Γ.Παπανδρέου, ξεκαθαρίζει στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ


Απάντηση σε όσους θέτουν θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ δίνει στενός συνεργάτης του Γ.Παπανδρέου, ο οποίος με δήλωσή του στα Νέα ξεκαθαρίζει: «Θα συνεχίσει από τη θέση του να προσφέρει στην πατρίδα και ας μη γίνονται συγχύσεις. Δεν έχασε εκλογές». Κατά της κίνησης των διαδικασιών για αλλαγή προέδρου τάσσεται και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας πως αυτό που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ είναι η ηρεμία, ώστε να υπάρχει ηρεμία και στην κυβέρνηση.

Επιμένει να αλλάξει τον εκλογικό Νόμο ο ΓΑΠ για να ελέγξει το ΠΑΣΟΚ

 Παρά τις αντιδράσεις, που εκδηλώνονται ακόμη κι από κορυφαίους υπουργούς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να επιμείνει στην πρότασή του για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Κύριο στοιχείο και επιδίωξη της όποιας πρωτοβουλίας αναληφθεί θα είναι, σύμφωνα με την επιδίωξη του κ. Παπανδρέου, η εφαρμογή της λίστας στον τρόπο εκλογής των βουλευτών, αντί του σταυρού, που ισχύει σήμερα, ώστε να μπορέσει να βάλει τους δικούς του και να ελέγξει το ΠΑΣΟΚ και μετά τις εκλογές.

ΔΟΛια προπαγάνδα: Φορτώνουν την εμπλοκή με τη 6η δόση στο ότι δεν υπογράφει ο Σαμαράς!

 Η μαλακ@@ αυτό που γράφουν για τους ηλίθιους! Η 6η δόση είναι μπλοκαρισμένη λόγω δημοψηφίσματος Γιωργάκη και όσων ακολούθησαν και θα ελευθερωθεί μόνο μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Μάλιστα προχθές ο Αλταφάζ διευκρίνισε ότι δεν έχει σταλεί ακόμα κανένα χαρτί για υπογραφή... άρα τι παπαριές λένε ότι φταίει ο Σαμαράς;

Διαβάστε τις παπαριές τους:

Μια απλή λύση για το πρόβλημα με το "χαράτσι" της ΔΕΗ

Mια πρόταση από το taxalia (να τη δουν οι βουλευτές) για να πάψουν ...τα χάλια που βλέπουμε έξω από καταστήματα της ΔΕΗ
Για κάποιους λόγους που δεν είναι του παρόντος, η ελληνική βουλή ψήφισε νόμο, με τον οποίο επιβάλλεται τέλος ακινήτων σε κάθε ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο. Σήμερα, διαφαίνεται ότι οδηγούμαστε σε ένα άνευ προηγουμένου αδιέξοδο. Αδιέξοδο πραγματικό κι όχι σαν αυτά που δημιουργεί η συνήθης γκρίνια όλων μας...
 
Διαβάστε τη συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Νίκος Χουντής προς Κομισιόν : «Πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα πάνω τα ποσά των άμεσων επιδοτήσεων για τους έλληνες αγρότες».

 Νίκος Χουντής προς Κομισιόν : «Πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα πάνω τα ποσά των άμεσων επιδοτήσεων για τους έλληνες αγρότες».
·        «Οι χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση να ειδωθούν ως ειδική περίπτωση  στον αγροτικό τομέα»
·        Ερώτηση-παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή προς τον αρμόδιο Επίτροπο  Γεωργίας κ. Ciolos.

Ζωντανή η ομιλία ΣΑΜΑΡΑ στη Βουλή

http://www.hellenicparliament.gr/vouliTVMP.html

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, δες τι υπέγραφαν την ώρα που έφευγαν. ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ; ΝΤΡΟΠΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Από υποβρύχια μέχρι προαγωγές και αποστρατείες υπέγραφε ο Μπεγλίτης την ίδια μέρα που έμενε εκτός κυβέρνησης.

ΠΑΣΟΚ και ΧΟΥΝΤΑ έννοιες ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ.
ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ.
Η ΛΕΞΗ ΝΤΡΟΠΗ ΧΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ


http://sites.diavgeia.gov.gr/ypetha/ada/45746-86Φ

ΚΑΜΜΕΝΟΣ στον ΑΝΤ1 16/11/2011

Ακούστε με προσοχή στο πρώτο βίντεο τι λέει για το αγγλικό δίκαιο της σύμβασης.
Έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι.
ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΣΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.
Εκτός και αν ξέρεις και ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ πάλι άναψε φωτιές ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Ακούστε όλη την ομιλία του Καμμένου στη χθεσινή (15/11/2011) συνεδρίαση της Βουλής και προσέξτε ιδιαίτερα το σημείο που αναφέρεται στο αγγλικό δίκαιο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία το δίκαιο, που θα υπογραφεί η δανειακή σύμβαση.ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ δες το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ σήμερα 16 Νοεμβρίου 2011.
Μέχρι και το Σημίτη ΞΕΘΑΨΑΤΕ.
Θα απαντήσεις δημόσια;


Εγκλώβισαν επιχειρηματία ακυρώνοντας την επένδυση

Σοβαρές καταγγελίες του επιχειρηματία, κ. Δημήτρη Κώτσου
Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός - Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σε υπόθεση παραποίησης επίσημων εγγράφων με αποτέλεσμα να «βαλτώσει» ένα μεγαλεπήβολο επενδυτικό πλάνο στη Νάξο, εμπλέκεται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Κανελλόπουλος.

Tο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου, για την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου

ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.)
e-mail: pamenaxoy@yahoo.gr  τηλ. : 6944693936 – 6906279789
                                                                                                 
                                                                                                  ΝΑΞΟΣ    15/11/2011
Η υγεία και η ζωή μας βρίσκονται σε κίνδυνο προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Με την άγρια εκμετάλλευση στους τόπους δουλειάς, τη φτώχεια, την ανεργία,...

Πάλι δεν πήρε τα χάπια του

 ΗΜΑΡΤΟΝ  ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ Η ΚΑΘΕΤΟΥ  ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΓΕΛΩΤΑ ΕΧΘΡΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ   ΑΦΟΥ  ΔΕΝ TO  ΛΥΠΑΣΤΕ  ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ  ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ KAI MAZE
 ΓΑΠ πριν λίγο στη Βουλή:
Η κυβέρνηση κάνει πόλεμο απέναντι στις ανεξέλεγκτες αγορές και στη διαπλοκή. Στον πόλεμο της κρίσης είμασταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο. Έδωσα όλο μου το είναι τον αγώνα για την Ελλάδα. Ο πόλεμος δεν τελείωσε. 

Εθνική Σχιζοφρένεια

Το απολυτο θεατρο του παραλογου, δεν το ζησαμε τις τελευταιες δυο εβδομαδες.

Το απολυτο θεατρο της παραφροσυνης θα το ζησουμε απο εδω και μπρος.

Ενα ελεεινο προτεκτορατο που εχουμε συνηθισει να το ονομαζουμε Ελληνικο Κρατος ζητιανευει (ή ετσι μας λενε τουλαχιστον) την περιφημη 6η δοση.

Κι ενα ματσο δανειστες που υποτιθεται οτι απαιτουν προσκυνοχαρτια για να την δωσουν.

Εγω μια απορια εχω....