slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κάθε οικογένεια και τα προβλήματα της !!!

Χωρίς Καρδιολόγο το Νοσοκομείο Νάξου

Λίγες μόνο μέρες μετά το δημοσίευμά μας για τα ζητήματα υγείας, την παραίτησή της υπέβαλε την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου η Καρδιολόγος του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου. Σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου, κακώς δεν είναι στη θέση της, ασχέτως αν υπέβαλε παραίτηση, αφού οι διαδικασίες παραίτησης είναι άλλες. Η παραιτηθείσα Καρδιολόγος, επανειλημμένως διαμαρτυρόταν για ελλείψεις στο Καρδιολογικό Τμήμα, αλλά και για ζητήματα που αφορούσαν στα καθήκοντά της και στις εφημερίες.
Bookmark and Share
Σύμφωνα με το Διοικητή του νοσοκομείου, κ. Χάρη Λάμπου, η Καρδιολόγος-Επιμελήτρια Α΄ όφειλε μέχρι τη δημοσίευση της αποδοχής της παραίτησης σε ΦΕΚ, να παραμένει στη θέση της, ενώ σημείωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου θα εξετάσει τη συγκεκριμένη στάση της για πειθαρχικό παράπτωμα.
Σχετικά με την κάλυψη της θέσης, σε περίπτωση που η παραιτηθείσα Καρδιολόγος δεν ανακαλέσει τη στάση της και εξακολουθεί να μην εκτελεί τα καθήκοντά της, ο κ. Λάμπου διευκρινίζει, ότι ήδη αναμένεται Καρδιολόγος, αφού είναι μέσα στις 4 θέσεις που έχουν εγκριθεί και αναμένεται να έρθουν για υπηρεσία στο νοσοκομείο Νάξου. Δεν μπορεί όμως να δεσμευτεί και να προσδιορίσει πότε θα έρθει για υπηρεσία .naxosnews

"Έκλεισε" η συνεργασία των Οικολόγων - Πράσινων με τη "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ"

Νάξος, 03 Σεπτεμβρίου 2010
Δελτίο Τύπου
Συνεργασία με Οικολόγους – Πράσινους

Οι Οικολόγοι – Πράσινοι Νάξου μετά και τη δεύτερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 02 Σεπτεμβρίου με τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» αποφάσισαν να συνεργαστούν στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές 2010 για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκαν οι κοινές θέσεις για τις προγραμματικές αρχές που αφορούν την κοινωνία και το περιβάλλον.

Οι Οικολόγοι – Πράσινοι Νάξου θα συμμετάσχουν στο συνδυασμό του Υποψηφίου Δημάρχου, Δημήτρη Λιανού ενεργά με τη παρουσία μελών της τοπικής κίνησης του νησιού.

Αποκάλυψη για μνημόνιο

Ένα αποκαλυπτικό άρθρο για το λάκκο που μας σκάβει η κυβέρνηση, ανεβάζει σήμερα το antinews με σκοπό να μάθετε ότι τα δεινά που ζούμε τώρα είναι ελάχιστα, μπροστά σε όσα μας περιμένουν για άλλα τέσσερα χρόνια.
Η κυβέρνηση υπέγραψε ένα Μνημόνιο που έχει χρονική ισχύ μέχρι και το 2014, με συνεχή μέτρα, φόρους και περικοπές που στόχο έχουν να αποφέρουν έσοδα 30 δισεκατομμύρια ευρώ, ή το 13% του ΑΕΠ. Με τα μέτρα που έλαβε φέτος και όλοι λέμε ότι είναι σκληρά, θα εξοικονομήσει πόρους της τάξης των 5,8 δισ. ευρώ. Οπότε όλοι θα πρέπει να ξέρουμε τι υπέγραψε η κυβέρνηση με την Τρόικα. Ένα μνημόνιο που προβλέπει για τα έτη 2011,2012,2013,2014 εξεύρεση πόρων της τάξης των 24,2 δισ. ευρώ.
Αναλύοντας ορισμένους πίνακες που υπάρχουν στο παράρτημα του ντροπιαστικού νόμου 3845/2010 βλέπουμε ότι στο λαιμό του ελληνικού λαού κρύβεται μια θηλιά που θα σφίγγει χρόνο με το χρόνο. Παράλληλα, αποκαλύπτονται στοιχεία που η κυβέρνηση δεν μας έχει εξηγήσει κι αν ισχύουν τότε κάνουν ακόμη πιο αποικιοκρατική τη συμφωνία.
Σύμφωνα λοιπόν με τους πίνακες:
Το 2011 προβλέπονται εξοικονομήσεις πόρων 9,65 δισ. ευρώ που προέρχονται είτε από φόρους είτε από περικοπές. Για παράδειγμα υπολογίζονται έσοδα από τα αυθαίρετα 800 εκατ. ευρώ. Πράσινα τέλη 300 εκατ. ευρώ, αύξηση των αντικειμενικών αξιών 400 εκατ. ευρώ, ημιυπαίθριοι 500 εκατ. ευρώ, 1 δισ. από τον ΦΠΑ, περικοπές 150 εκατ. στις υψηλές συντάξεις, και μείωση κατά 500 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Το 2012 τα έσοδα που προβλέπονται ανέρχονται σε 5,57 δισ. ευρώ και περιλαμβάνονται έσοδα από ΦΠΑ, τεκμήρια, 200 εκατ. από νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, νέα μείωση 500 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ, 300 εκατ. από φόρους στην κατανάλωση μη αλκοολούχων ποτών. Μάλιστα προβλέπεται εξιοκονόμηση πόρων 600 εκατ. από τη μείωση των προσλήψεων των δημοσίων υπαλλήλων πέραν του 5:1. Εχει πει δηλαδή η κυβέρνηση ότι θα φεύγουν 5 και θα προσλαμβάνεται ένας αλλά τώρα φαίνεται ότι σχεδιάζει απολύσεις επιπλέον.
Το εντυπωσιακό είναι ότι εμφανίζεται κι ένας κωδικός με την ονομασία “Μη καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα” που θα φέρουν 900 εκατ. ευρώ.
Το 2013 τα έσοδα έχουν προϋπολογιστεί σε 4,77 δισ. ευρώ με τον κωδικό “Μη καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα” να έχει έσοδα 4,2 δισ. ευρώ και άλλα 500 εκατ. από νέες απολύσεις πέραν του 5:1.
Και το 2014 τα μη καθορισμένα μέτρα δίνουν 5,7 δισ. ευρώ, όσα δηλαδή θα εισπραχθούν φέτος με τα ήδη ληφθέντα μέτρα.
Τα ερωτήματα είναι πολλά και βασανιστικά. Θα απαντήσει, όμως, κανείς; Εμείς θα τα θέσουμε διότι κάποιος πρέπει να τα πει, να τα αποκαλύψει για να ξέρει ο κόσμος τι να περιμένει.
Τη σημαίνει μη καθορισμένα μέτρα; Είναι απλά ένα “μαξιλάρι” ή μήπως πρόκειται για κρυφά μέτρα που δεν ξέρει κανείς παρά μόνο οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι;
Τι σημαίνει ότι θα μειωθούν περαιτέρω οι δημόσιοι υπάλληλοι. Από που θα γίνουν απολύσεις ή μήπως θα κοπούν και οι προσλήψεις που έχουν προαναγγελθεί στο πλαίσιο του ποσοστού 5:1;
Γιατί το Μνημόνιο πάει μέχρι το 2014; Τριετής δεν είναι ο εναγκαλισμός με το ΔΝΤ;
Γιατί να βρεθούν 30 δισ. ή το 13% του ΑΕΠ; Εμείς δε θέλουμε να το μειώσουμε κάτω από το 3%; Γιατί μιλάνε εδώ για έλλειμμα ουσιαστικά 0,5%; Ή μήπως είναι μεγαλύτερο απ’ ότι σήμερα λένε, δηλαδή 13,5%-13,7%;
Αν η οικονομία, η αγορά, οι οικογένειες, οι επιχειρήσεις έχουν διαλυθεί με μέτρα ύψους 5,8 δισ. τι θα κάνουν όταν θα πρέπει να βρεθούν 30 δισ.;

Ο καημός του συντονιστή...

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου

Φαντάζομαι ότι όλοι σε αυτή την χώρα τον ίδιο καημό έχουμε. Κοιμόμαστε και ξυπνάμε με το εάν τελικά ο πρωθυπουργός αποφάσισε ποιο θα είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα. Εάν δηλαδή ο κ. Ραγκούσης θα είναι αντ΄ αυτού στην κυβέρνηση, ποιός θα αναλάβει την αγορά και τον τουρισμό ή ποιος θα καθίσει στην πολυτελή καρέκλα του υπουργείου Εξωτερικών.
Είδα μάλιστα ότι στις δημοσκοπήσεις μπήκε και το κρίσιμο ερώτημα,προς τους απλούς πολίτες, εάν δηλαδή, αυτή η κυβέρνηση χρειάζεται συντονιστή. Και η απάντηση φυσικά ήταν θετική. Μόνο που εάν το ερώτημα γινόταν διαφορετικά και η απάντηση όσων μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν θα ήταν διαφορετική.

Γιατί εάν για παράδειγμα το ερώτημα ήταν τι φταίει και τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο κανείς δεν θα έλεγε οτι χρειάζεται να υπάρξει συντονιστής στην κυβέρνηση. Υποψιάζομαι ότι σχεδόν όλοι θα έλεγαν ότι το μόνο που πρέπει να.............
γίνει, είναι να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική. Γιατί όπως είναι γνωστό ούτε τα πρόσωπα,ούτε οι θέσεις αλλάζουν την σκληρή δημοσιονομική πολιτική του όποιου κυβερνητικού σχήματος. Γι αυτό ας μη μάς δουλεύουν άλλο λοιπόν με την δημιουργία και άλλων επίδοξων σωτήρων.

«Θερινή Ογκολογική Συνάντηση, Νάξος 2010»

naxosnews
Ο Ναξιακός Οργανισμός Βιοϊατρικών Επιστημών (www.nobe.gr), σε συνεργασία με την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, το Γ.Ν. –Κ.Υ. Νάξου και Νάξιους Ιατρούς και με τη συμβολή των Δήμων Νάξου και Δρυμαλίας, διοργανώνει, τη «Θερινή Ογκολογική Συνάντηση, Νάξος 2010», που θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 5 Σεπτεμβρίου 2010 στη Χώρα της Νάξου, στο Δημοτικό Θέατρο Νάξου "Ιάκωβος Καμπανέλλης" στο Δημαρχιακό Μέγαρο.Η Εναρκτήρια Τελετή θα λάβει χώρα στις 3 Σεπτεμβρίου 2010 στις 18.00 και το Κλείσιμο Συνεδρίου το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου στις 21.40.

Το συνέδριο είναι ελεύθερο, η παρακολούθησή του είναι δωρεάν και αναμένεται να γίνει με τη συμμετοχή όλων των Ναξίων Ιατρών.