slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση για τη διακίνηση των ναξιακών αγροτικών προϊόντων την περίοδο του Πάσχα

: Διακίνηση Ναξιακών αγροτικών προϊόντων στην Αθήνα την περίοδο του Πάσχα

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης επισκέφθηκε το Δήμο Αθηναίων προκειμένου να χορηγηθεί προσωρινή άδεια για τη διακίνηση και πώληση των Ναξιακών προϊόντων από τους γεωκτηνοτρόφους και παραγωγούς του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Φιλωτίου, στου Ψυρρή κατά την περίοδο του Πάσχα. Τον Δήμαρχο συνόδευαν οι Βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Μανιός και Γιάννης Βρούτσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φιλωτίου Βασίλης Κρασσάς, καθώς και ο Πρόεδρος Αντώνης Τζιώτης και μέλη του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου.

Ομιλία του Νίκου Μανιού στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών με θέμα το Πρόγραμμα Υποστήριξης των Μικρών Νησιών










Ο Νίκος Μανιός απαντώντας στο θέμα της υψηλής τιμής του πετρελαίου στα νησιά υπενθύμισε ότι η παρέμβαση του κράτους έχει καταργηθεί, επί εποχής Ανδριανόπουλου και ήταν πάντα εξόφθαλμα ακριβότερο, όχι μόνο στα νησιά αλλά και σε άλλα μέρη που δεν θεωρούνται απομονωμένα.

Προς «Βλαχοδήμαρχους» και «Πασάδες στα Γιάννενα» επιστολή.


Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου


Ο κύκλος των σκληρών χαρακτηρισμών, της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας, των κινδύνων ακυβερνησίας και της ταφόπλακας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση άνοιξε και ακούει στο όνομα νέα μεταρρύθμιση Καλλικράτη. Ήδη, τα πρώτα δείγματα έχουν σταλεί με τις εκατέρωθεν αντεγκλήσεις μεταξύ των θεσμοθετημένων οργάνων της Αυτοδιοίκησης και των κυβερνητικών παραγόντων. Με πρόφαση την καλύτερη λειτουργία των Δήμων, η Κεντρική εξουσία θέλει να πάρει τη «ρεβάνς», στη μάχη της απλής αναλογικής, που έχασε στη βουλή για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Στην Αυτοδιοίκηση μπορεί να την επιβάλλει. Έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι, μόνο που κινδυνεύει να «κοπεί» ανεπανόρθωτα, αν δεν προσέξει!