slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Taste Atlas: Στη κορυφή του κόσμου οι ελληνικές πατάτες, 4η αυτή της Νάξου

Από naxospress
Είναι κοινά παραδεκτό ότι διαθέτουμε τις καλύτερες πατάτες στο κόσμο… Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την πατάτα Νάξου. Ομως όταν έρχεται η επιβεβαίωση νιώθουμε ακόμη καλύτερα…
 Στην κορυφαία πεντάδα με τις ποικιλίες ανά τον κόσμο, σύμφωνα με το Taste Atlas, η χώρα μας κατέκτησε την 1η και την 4η θέση. Εε εντάξει μπορεί να χάσαμε την 1η θέση, από την πατάτα Νευροκοπίου αλλά και αυτή της 4ης θέσης για την Πατάτα Νάξου δεν είναι άσχημα εεε;

Συγκρότηση Επιτροπής για τη διεκδίκηση κατασκευής του Νέου Εμπορικού Λιμένα στην θέση Καμινάκι του Δήμου Πάρου

 Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22 Ιανουαρίου 2025, ως πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκε και αποφασίστηκε η Συγκρότηση Επιτροπής για τη διεκδίκηση του έργου «Κατασκευή Νέου Εμπορικού Λιμένα στην θέση Καμινάκι του Δήμου Πάρου».

 Μετά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις του ΟΦΥΠΕΚΑ (α.π. 3330/05.02.23), της Διεύθυνσης Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος & Βιοποικιλότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (α.π. 117448/3277/23.05.23) και της Ε.Σ.Α.Λ. (α.π .20614/23.07.24) για την κατασκευή του Νέου Εμπορικού Λιμένα στην θέση Καμινάκι, κοινή τοποθέτηση όλων των δημοτικών παρατάξεων  ήταν ότι, δεν είναι αποδεκτό να προτείνεται σήμερα μηδενική λύση για την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για το νησί μας, το οποίο

Έγγραφο Δημάρχου Πάρου κ. Κωνσταντίνου Μπιζά προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» για την εξέλιξη της Πράξης «Δημιουργία Πράσινων Σημείων Πάρου»


Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς, διεκδικώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη δρομολόγηση του έργου της κατασκευής των Πράσινων Σημείων Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Πάρου, το οποίο θα συμβάλει στο να αυξηθεί το ποσοστό ανακύκλωσης με αποτέλεσμα να μειωθεί η ποσότητα των απορριμμάτων που θα οδηγούνται στο ΧΥΤΑ, στις 21 Ιανουαρίου του 2025 απέστειλε το υπ' αρ. πρωτ. 1064 έγγραφο προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», σχετικά με την εξέλιξη της Πράξης «Δημιουργία Πράσινων Σημείων Πάρου», της οποίας η χρηματοδότηση ήταν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Και θεωρίες συνωμοσίας στο ΠΑΣΟΚ

 

Αγγελική Σπανού
Σχέδιο υπονόμευσης του Νίκου Ανδρουλάκη πιστεύουν συνεργάτες του ότι βρίσκεται σε εξέλιξη από εσωκομματικούς του αντιπάλους. Επικαλούνται όχι μόνο ατυχείς δηλώσεις αλλά και παρασκηνιακές κινήσεις.
Φαινομενικά, στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει απόλυτη εσωκομματική ηρεμία. Στην πραγματικότητα, σοβεί υπόγεια ένταση η οποία, για την ώρα, δεν εκδηλώνεται για λόγους τακτικής.
Στην Χαριλάου Τρικούπη αρκετοί πιστεύουν ότι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Νίκου Ανδρουλάκη τον υπονομεύουν, είτε δημιουργώντας σύγχυση με δημόσιες τοποθετήσεις τους είτε ασκώντας σφοδρή κριτική στη στρατηγική του πίσω από την πλάτη του, ακόμη και συντηρώντας ενεργά δίκτυα εσωκομματικής αντιπολίτευσης σε όλη την επικράτεια.

Α ́ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το έγκλημα στα Τέμπη.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το έγκλημα στα Τέμπη.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που
διοργανώνει ο "Σύλογγος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών" για το εγκληματικό δυστύχημα
της 23ης Φεβρουαρίου 2023 και την οργανωμένη συγκάλυψη του, που επιχειρείται εδώ
και δύο χρόνια από την κυβέρνηση.

Η Κατερίνα Μονογυιού από το βήμα της Βουλής για το Ν/Σ του Υπ. Δικαιοσύνης για την Αντιμετώπιση νέων μορφών βίας κατά των γυναικών - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2024/1385

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και αίσθημα ευθύνης, η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, τοποθετήθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με θέμα την αντιμετώπιση νέων μορφών βίας κατά των γυναικών και την ενσωμάτωση σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας. Στην ομιλία της, η κ. Μονογυιού αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, ειδικά στις νησιωτικές περιοχές όπως οι Κυκλάδες, όπου, όπως τόνισε, «η σιωπή συχνά επικρατεί». Υπογράμμισε τη σημασία του νομοσχεδίου, το οποίο προσφέρει σημαντικά μέτρα για την προστασία των θυμάτων και την πρόληψη εγκλημάτων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, συμπεριλαμβανομένων:

«Συνάντηση του βουλευτή Μάρκου Εμμ. Καφούρου και των εκπροσώπων της ΚΕΟΣΟΕ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα»

Ο Βουλευτής Μάρκος Εμμ. Καφούρος μαζί με τους εκπροσώπους της ΚΕΟΣΟΕ, τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Μάρκου και τον Διευθυντή κ. Παρασκευά Κορδοπάτη, συναντήθηκαν την Τρίτη 21/1/2025 με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα, στον οποίο ανέλυσαν τα δομικά προβλήματα του αμπελοοινικού κλάδου.
Ειδικότερα ανέλυσαν τα οξυμένα προβλήματα του αμπελοοινικού τομέα και κατέθεσαν ολοκληρωμένες προτάσεις για τα εξής θέματα:

 



Δημοσκοπήσεις: Από 10,1 μέχρι 12 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ - Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τον Τραμπ
Newsroom
Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC

Ανησυχία για την νέα εποχή Τραμπ και άνοδο της Δεξιάς στην Ελλάδα, βλέπουν οι δημοσκοπήσεις της Pulse και GPO.