slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O Γιάννης Βρούτσης για την απώλεια του φίλου του και Δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού


Για την απώλεια του φίλου μου και Δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού
«Σήμερα οι Κυκλάδες και η Τήνος πενθούν. Από σήμερα είναι φτωχότερες.
Η απώλεια του φίλου μου Σίμου Ορφανού, με έχει συγκλονίσει βαθύτατα.
Υπηρέτησε πιστά, επί σειρά ετών, με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια, χωρίς διακρίσεις και συμβιβασμούς τους Τηνιακούς και το Δήμο της Τήνου. Υπερασπίστηκε με πάθος τα συμφέροντα του λαού της

Προς τους μικρόψυχους κομπλεξικούς νεοκουμουνιστές της πλάκας έχω να δηλώσω τα εξής:

 

Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων.

Δεν πίστευα ποτέ ότι το κόμπλεξ μπορεί να οδηγήσει σε τέτοια επίπεδα μικροψυχίας.

Εάν δεν αναφέρεται σε εμένα αποκλειστικά σίγουρα φωτογραφίζει και εμένα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «πολιτευτές παρουσιάζουν τις δομές υγείας σε απόλυτη ένδεια, προσφέροντας ασήμαντα ποσά για να γίνουν είδηση στις τοπικές ιστοσελίδες για μία δύο μέρες».

Προφανώς αυτό σχετίζεται με την παρουσία μου στο Κέντρο Υγείας Πάρου το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου.
 Προς τους μικρόψυχους κομπλεξικούς νεοκουμουνιστές της πλάκας έχω να δηλώσω τα εξής:

Πενθεί η Τήνος: Έφυγε από τη ζωή ο Δήμαρχος Τήνου

Από απόψε η Τήνος πενθεί! Έφυγε απο την ζωή σε ηλικία 57 ετών ο Δήμαρχος Τήνου, Σίμος Ορφανός. Η είδηση του θανάτου του επιβεβαιώθηκε αργά το βράδυ σκορπώντας σε πένθος ένα ολόκληρο νησί.

Η «διόρθωση» ενός λάθους που στοίχισε στους συνταξιούχους 1,7 δις ευρώ!

Του Γιάννη Βρουτση                                                                 Τον προηγούμενο μήνα, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα μοιράσει για φέτος 1,4 δις ευρώ, ως κοινωνικό μέρισμα, στους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους της χώρας.Πιο συγκεκριμένα, από τα 1,4 δις ευρώ, που ανακοινώθηκαν, το κοινωνικό μέρισμα αφορούν μόνο τα 720 εκατ. ευρώ! Τα 315 εκατ. ευρώ ανήκουν στους συνταξιούχους, καθώς πρόκειται για χρήματα που τους οφείλονται από το Κράτος από τις κρατήσεις υγείας υπέρ ΕΟΠΥΥ και δεν αποτελούν «κοινωνικό μέρισμα»!

Fwd: Δελτίο Τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων - "Ο καιρός που το ΕΣΥ επιβίωνε από τις φιλανθρωπίες, ευτυχώς έχει παρέλθει"

ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ 

Ο καιρός που το ΕΣΥ επιβίωνε από τις φιλανθρωπίες, ευτυχώς έχει παρέλθει

 

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται στις Κυκλάδες προσπάθειες, που εκπορεύονται από πολιτευτές και παράγοντες της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, να παρουσιάσουν τις Δομές του Δημόσιου Τομέα Υγείας σε απόλυτη ένδεια. Με μια κουβέντα, αυτοί που συστηματικά με τις πολιτικές των κομμάτων που εκπροσωπούν ακόμη, οδήγησαν στην κατάρρευση κάθε έννοιας δημόσιας παροχής υπηρεσιών Υγείας και απέκλεισαν από αυτήν 2.500.000 πολίτες, προσφέρουν ασήμαντα ποσά προκειμένου να γίνουν είδηση στις τοπικές ιστοσελίδες για μια-δυο μέρες. Θέλουμε να τους πληροφορήσουμε ότι ο καιρός που το ΕΣΥ επιβίωνε από τις φιλανθρωπίες, ευτυχώς έχει παρέλθει. Η στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι  θεμελιώδης πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση με επαρκή χρηματοδότηση, προκηρύξεις, κίνητρα στους γιατρούς των νησιωτικών περιοχών, ενίσχυση του ΕΚΑΒ κατάφερε σε τόσο μικρό διάστημα να κάνει αισθητή την βελτίωση των Υπηρεσιών Υγείας στην καθημερινότητα και στα επείγοντα περιστατικά στα περισσότερα από τα νησιά μας.

Όλα τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού μας, τον τελευταίο χρόνο, έγιναν αποδέκτες εξοπλισμού που αφορά ιατρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και αναλώσιμα, ενώ έχει επιβεβαιωθεί επανειλημμένα η δυνατότητα πλήρους κάλυψης κάθε αιτήματος που υποβάλλεται στην 2η ΥΠΕ.

Σε καμιά περίπτωση δεν αναφερόμαστε στις ανιδιοτελείς και κατά πλειοψηφία ανώνυμες προσφορές πολιτών ή φορέων, που αγκαλιάζουν τις δημόσιες Δομές Υγείας, αναγνωρίζοντας έμπρακτα τη σημασία  τους για τις νησιωτικές κοινωνίες μας.

Γνωρίζουμε ότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν στον χώρο της Δημόσιας Υγείας και συνεχίζουμε με την ίδια επιμονή, προκειμένου να πετύχουμε ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα στην δωρεάν, δημόσια Υγεία για όλους.

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Ο Έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης ξανα στο Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος

 O κ.Αλέξανδρος Βασιλικός είναι ο νέος πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, μετά τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. σήμερα Πέμπτη. Το νέο Δ.Σ. αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντα του στις 15 Ιανουαρίου 2018.

Αντιπρόεδροι εξελέγησαν κατόπιν ψηφοφορίας η κα Χριστίνα Τετράδη, ο κ. Γιάννης Γ. Οικονόμου και ο κ. Άρης Σουλούνιας. Οικονομικός επόπτης αναλαμβάνει ο κ. Αντώνης Μιτζάλης.

Αναλυτικά τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής