slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Να ενώσουμε τις φωνές μας όλοι μαζί και να πούμε ΟΧΙ η πατρίδα μας δεν παραδίδεται, η Ελλάδα δεν σκλαβώνεται...

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Μόνο στο ιστολόγιο, στα blogs και στις φωνές στους δρόμους ακούγουνται οι αλήθειες...

Να ενώσουμε τις φωνές μας όλοι μαζί και να πούμε ΟΧΙ η πατρίδα μας δεν παραδίδεται, η Ελλάδα δεν σκλαβώνεται...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO




http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/12/blog-post_2300.html

Επιστολή Πολυκρέτη σε Ραγκούση και Βουλευτές για την καθαριότητα

http://www.naxos-news.gr/getimage.php?id=486&d=t

Σημαντική δωρεά του “Ιδρύματος Ευγενίδη” προς τη “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

Μια εξαιρετικά σημαντική δωρεά του “Ιδρύματος Ευγενίδη” προς τη “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου έγινε την περασμένη εβδομάδα, ενόψει και της γιορτινής περιόδου: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος εκτιμώντας την προσφορά της Βιβλιοθήκης στα παιδιά της Νάξου αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν 1.400 βιβλία από τις σύγχρονες και σημαντικές εκδόσεις του:
(α) 700 βιβλία του Διονύση Σιμόπουλου με......
τον τίτλο “Ταξίδι χωρίς τέλος” και

(β) 700 βιβλία με τον τίτλο “Νέοι Ορίζοντες”.

Τα βιβλία αυτά ήδη απεστάλησαν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του νησιού, προκειμένου να δοθούν σε όλους τους μαθητές της Νάξου.

Όπως είναι γνωστό το Ίδρυμα Ευγενίδη το οποίο ιδρύθηκε το 1954, έχει ιδρύσει και λειτουργεί το σύγχρονο και μοναδικό ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ της χώρας, ενώ οι εκδόσεις του σε θέματα ναυτιλίας, τεχνών και αστρονομίας θεωρούνται σημαντικές. Ο Διονύσης Σιμόπουλος, συγγραφέας των δύο βιβλίων, είναι ένας φημισμένος για το συγγραφικό του έργο έλληνας φυσικός και αστρονόμος, Δ/ντής από το 1973 μέχρι σήμερα του “Ευγενίδιου Πλανηταρίου” και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αστρονομική Εκπαίδευση.

Όπως είναι γνωστό κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου σκοπεύει, πέρα από τον Παιδικό Κινηματογράφο να εστιάσει την προσοχή της σε ένα κύκλο Ανάγνωσης Βιβλίων υπό τον τίτλο “Οι Επιστήμες στη Μυθιστοριογραφία”.

Ο Στέλιος Μάξιμος ζωντανά παραμονή Χριστουγέννων στη Νάξο

Oμιλία του Γ. Παπαθανασίου για τον προυπολογισμό

Γιάννης ΠαπαθανασίουΚυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Όταν, στις 18 Μαρτίου 2009, αποφασίζαμε να παγώσουμε τους μισθούς άνω των 1.700 ευρώ στο Δημόσιο, ο κ. Παπακωνσταντίνου, στις πολλές παρεμβάσεις που έκανε τότε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σχολίαζε: «Το πάγωμα μισθών σημαίνει αφαίρεση από την οικονομία ρευστότητας. Άρα, περαιτέρω βάθεμα της ύφεσης. Άρα, τελικά, και μικρότερα έσοδα για το Δημόσιο και συνέχιση της κατάστασης που έχουμε σήμερα. Είναι δηλαδή μια λάθος πολιτική, δεν πρέπει κανένας να σκέφτεται καν, να πάει σε αυτή την κατεύθυνση».

Αν αυτά πιστεύει ο υπουργός για το πάγωμα των μισθών, άραγε τι υποστηρίζει για τη μείωσή τους; Εν πάση περιπτώσει, πριν μερικές μέρες η Νέα Δημοκρατία ψήφισε το νόμο για τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους στις ΔΕΚΟ, τηρώντας υπεύθυνη στάση.

Τα κόμματα οφείλουν να δείχνουν υπευθυνότητα και συνέπεια. Και όχι άλλα να λένε ως αντιπολίτευση και άλλα να πράττουν ως κυβέρνηση. Αναλογιστείτε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, τι κριτική μας κάνατε, τι υποσχέσεις δίνατε στον ελληνικό λαό για να κερδίσετε την εξουσία και τι πολιτική ασκείτε σήμερα.

Όταν, στις εκλογές του 2009, λέγαμε ότι θα πρέπει να γίνουν τα επόμενα δύο χρόνια όσα δεν έγιναν τις προηγούμενες τρεις δεκαετίες, μας χλευάζατε.

Όταν καταθέταμε στον ελληνικό λαό συγκεκριμένες προτάσεις για μείωση του ελλείμματος, μας λέγατε ανάλγητους και επικίνδυνους. Και μοιράζατε υποσχέσεις. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. 550 € ευρώ αγροτική σύνταξη. Αυξήσεις στις δαπάνες για την παιδεία, την υγεία. Σήμερα, όλοι οι Έλληνες ξέρουν ποιος έλεγε την αλήθεια και ποιος είπε ψέματα.

Το Μάιο του 2010, όταν φέρατε προς ψήφιση το Μνημόνιο, σας είπαμε: αυτό το μείγμα της πολιτικής οδηγεί την χώρα σε αδιέξοδο και όχι στην έξοδο από την κρίση. Και τότε μας χλευάσατε.

Σήμερα, λίγους μήνες μετά, κανένας από τους στόχους που είχαν τεθεί με το Μνημόνιο δεν επιτυγχάνεται. Η ύφεση είναι μεγαλύτερη. Ο πληθωρισμός και η ανεργία έχουν εκτοξευθεί. Το έλλειμμα θα είναι μεγαλύτερο, γιατί τα έσοδα έπεσαν έξω, παρά την αύξηση των φόρων. Το χειρότερο είναι ότι με την εφαρμογή του μνημονίου, το χρέος θα αυξηθεί κοντά στο 170 % του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια, οπότε υποτίθεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Μερικές ημέρες πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πάλι ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα. Όμως χρειάζονται μέτρα 6,1 δις ευρώ για το 2011 και άλλα 13 δις ευρώ ως το 2014.

Και ερωτώ:
  • Πως μπορεί να εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός μια κυβέρνηση και έναν ηγέτη, που επιμένει σε ακάλυπτες προεκλογικές επιταγές;
  • Για ποιο λόγο δώσατε συνειδητά ψεύτικες υποσχέσεις στις εθνικές εκλογές, την ώρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρουσίαζε με ειλικρίνεια την κατάσταση και επεσήμαινε την ανάγκη λήψης σκληρών μέτρων για να μη φτάσουμε εδώ που φτάσαμε;
  • Και πως επιδιώκετε τη συναίνεση, πως επιδιώκετε την κατανόηση και την ανοχή του ελληνικού λαού, όταν τη μια μέρα με τόση ευκολία δίνετε υποσχέσεις και με την ίδια άνεση την επόμενη μέρα τις πετάτε στο καλάθι των αχρήστων;
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Η έξοδος από την κρίση, απαιτεί συνέπεια, ευθύνη, ειλικρίνεια. Χωρίς αυτά τα τρία στοιχεία, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε και η συναίνεση που ζητάτε.

Και αυτό σας το λέω ως γνήσιος οπαδός της συναίνεσης. Σας το λέω επίσης, γνωρίζοντας καλά ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την οικονομία.

Το 2011 όλα δείχνουν ότι θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών. Το κύμα της ανεργίας και των λουκέτων θα ενταθεί. Θα υπάρξουν συνάνθρωποί μας που θα χρειαστούν βοήθεια για να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη, και αυτήν πρέπει να είναι σε θέση να την παράσχει το κράτος.
Πρέπει να βγούμε από το αδιέξοδο το συντομότερο δυνατόν. Περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση ή συμπίεση των εισοδημάτων θα βαθύνει την ύφεση. Οι ελπίδες για το αύριο βασίζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Πράγματι χρειάζονται μέτρα μείωσης του ελλείμματος, για να βγούμε από την κρίση. Χρειάζονται όμως και αναπτυξιακές προσπάθειες. Διαφορετικά, όσα μέτρα κι αν πάρετε, δεν θα έχουν αντίκρισμα.
Τα δικά σας στοιχεία το επιβεβαιώνουν αυτό. Ο προϋπολογισμός του 2011 προβλέπει μέτρα ύψους 14,3 δις ευρώ για να μειωθεί το έλλειμμα κατά 5 δις ευρώ. Γιατί όσο επιμένουμε σε αυτό το μείγμα πολιτικής η οικονομία συρρικνώνεται και το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας εξανεμίζεται λόγω ύφεσης.

Άκουσα χθες τον υπουργό Οικονομικών να λέει ότι η ανάπτυξη δεν θα έλθει με το πάτημα ενός κουμπιού. Πράγματι.

Έχουν περάσει όμως 14 μήνες, από τότε που αναλάβατε την εξουσία.
  • Γιατί μιλάμε, 14 μήνες μετά, για νέο αναπτυξιακό νόμο; Και την ίδια στιγμή, επιμένουμε στην υψηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα η μια μετά την άλλη να μεταναστεύει στο εξωτερικό.
  • Γιατί μιλάμε, 14 μήνες μετά, για νέα εξαγωγική στρατηγική; Και την ίδια στιγμή, οι επιστροφές ΦΠΑ στους εξαγωγείς είναι λιγότερες σε σύγκριση με πέρυσι, για να εμφανισθεί μειωμένο το έλλειμμα παρόλο ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν;
  • Γιατί δεν κάνατε ούτε μια αποκρατικοποίηση το 2010, την ώρα που κόβατε μισθούς και συντάξεις; Υπήρχαν περιπτώσεις που βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο και μπορούσατε να τις συνεχίσετε. Για παράδειγμα, για τη ΛΑΡΚΟ είχαμε 9 σοβαρούς ενδιαφερόμενους. Όμως επιλέξατε να βάλετε το φάκελο στο συρτάρι. Στο ίδιο συρτάρι που βάλατε τους φακέλους για τη ΔΕΠΑ και το καζίνο Πάρνηθας.
  • Γιατί τα ΣΔΙΤ είναι ακόμα στον πάγο;
  • Γιατί καρκινοβατούν τα μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα έργα;
  • Γιατί ακυρώσατε τους διαγωνισμούς για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου και τις επεκτάσεις της Αττικής οδού;
  • Γιατί βάλατε στο συρτάρι το χωροταξικό σχεδιασμό που είχαμε ολοκληρώσει;
  • Γιατί η απελευθέρωση της ενέργειας είναι ακόμα στα χαρτιά;
  • Γιατί το σχέδιο για την σύνδεση 2.000.000 νοικοκυριών με οπτική ίνα είναι καταχωνιασμένο;
  • Γιατί δεν αξιοποιούνται τα μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια και λιμάνια, όπως έγινε με το Ελευθέριος Βενιζέλος;
  • Γιατί, 14 μήνες μετά, δεν έχει γίνει τίποτα για την αξιοποίηση της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας;
  • Γιατί, 14 μήνες μετά, η κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει – πόσο μάλλον υλοποιήσει – ούτε μια σοβαρή αναπτυξιακή πρωτοβουλία; Και δεν μιλάμε βέβαια για φιάσκο τύπου Αστακού.
Πράγματι η ανάπτυξη δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται με μια απόφαση. Χρειάζονται πράξεις και αποτελεσματικότητα, και όχι σχέδια επί χάρτου και μεγάλα λόγια. Και αυτό δεν το βλέπουμε. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να εξαγγέλλει fast track για τις ξένες επενδύσεις, εφαρμόζοντας ουσιαστικά το νόμο που εμείς ψηφίσαμε το καλοκαίρι του 2009, θα πρέπει πρώτα να βάλει σε fast track την ίδια τη λειτουργία της. Γιατί όσο καθυστερεί στα θέματα ανάπτυξης τόσο μεγαλύτερες θυσίες θα απαιτούνται από τους Έλληνες, χωρίς να είναι βέβαιο ότι τελικά θα γλυτώσουμε τα χειρότερα.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει στην πράξη ότι βάζει πλάτη και στα δύσκολα, και θα εξακολουθήσει να το κάνει. Ο προϋπολογισμός του 2011 δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, γι αυτό και τον καταψηφίζουμε.
Σας ευχαριστώ.

Θρίαμβος! Ιστορική ημέρα:Κινήθηκε ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία κατά της κυβέρνησης


Από τον εισαγγελέα εφετών... Ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών κίνησε ποινική δίωξη για Εσχάτη Προδοσία (ΠΚ 134) κατά της Κυβέρνησης και των «Βουλευτών» που ψήφισαν το Μνημόνιο, μετά από την από 27-05-2010 μήνυσή μου. Οι προδότες έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν με την κατηγορία της... ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. Αυτή είναι η Εκδίκηση του Λαού. Εγώ καταθέτω την 11-01-2011 στην Χαλκίδα. Αυτή είναι η νέα μας Εθνική Εορτή. Η πολιτική κηδεία των Προδοτών άρχισε. Σύντομα και ο Ενταφιασμός των. Συμπατριώτες: Η Ελλάδα «κυβερνάται» από «ανθρωποειδή υπό κατηγορία για εσχάτη προδοσία». Αυτός είναι ο «τίτλος» των παρασιτοβιούντων στην Βουλή κι όσων τους ακολουθούν. Αυτός είναι ο πυθμένας της παρακμής και του εκφυλισμού της φυλής μας. Γι αυτό το μόνο που μας αναμένει είναι η Αναγέννηση στα χέρια σας. Δημ. Αντωνίου

Που πάνε οι κύριοι καμαρωτοί καμαρωτοί;

Τους κυρίους φαντάζομαι ότι τους αναγνωρίζετε;

http://www.antinews.gr/blogimages/minisipasok.jpg

Από αριστερά προς τα δεξιά έχουμε και λέμε:
Νταϊλιάνας
(δικηγόρος Διευθυντής του Τμήματος Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ {για την βιομηχανική παραγωγή σκανδάλων της ΝΔ} το όνομα του οποίου αναφέρεται σε συνομιλία του εγκληματία Βλαστού με τη δικηγόρο του και η γυναίκα του οποίου διορίστηκε από το ΠΑΣΟΚ στο ΔΣ της ΕΡΤ)
Ρόβλιας
Ξενογιαννακοπούλου
Ρέππας
Νιότης

Ποιος λείπει
Ο ΓΑΠ

Που πάνε;
Στα δικαστήρια της Ευελπίδων να καταθέσουν μήνυση
(την οποία υπέγραφε και ο ίδιος ο ΓΑΠ)

Πότε;
Στις 17 Οκτωβρίου του 2008

Για ποιο θέμα;
Μα για το «σκάνδαλο Βατοπαιδίου»

Εναντίον ποιου;
Εναντίον του Σανιδά που δεν επέτρεψε να στείλουν οι δύο εισαγγελείς (τα θυμάστε τα νούμερα που αναστάτωσαν μια ολόκληρη χώρα και έδωσαν μια γερή ώθηση στο «σκάνδαλο» Βατοπαιδίου όταν παραιτήθηκαν από τις θέσεις του καταγγέλοντας παρέμβαση Σανιδά και επέστρεψαν μετά από ένα μήνα στο σώμα αφού είχαν δημιουργήσει τις εντυπώσεις;) την υπόθεση στη Βουλή γιατί έκρινε ότι δεν εμπλέκονταν υπουργοί

Τι του καταλόγιζαν;
Αντιγράφω από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της 18.10.2008:

«Στη μηνυτήρια αναφορά τους ο Γ. Παπανδρέου και όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που την υπογράφουν, αφού αναφέρονται στο περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης των δύο αντεισαγγελέων, περιγράφουν τις πράξεις των δύο ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών Σανιδά και Καρούτσου και υποστηρίζουν ότι:

1) «Υπονόμευσαν τη λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και των Θεσμών και διατάραξαν την ομαλή λειτουργία τους. Επεδίωξαν την απαλλαγή των Υπουργών παρακωλύοντας τη Βουλή των Ελλήνων να ασκήσει τις εξουσίες που της παρέχει το Σύνταγμα και με κατάχρηση της ιδιότητάς τους ως ανώτατων λειτουργών της Δικαιοσύνης, έχοντας γνώση του Συντάγματος και των νόμων, ανέλαβαν αυθαίρετα αντισυνταγματικά και παράνομα την αξιολόγηση των στοιχείων που αναφέρονταν σε πράξεις Υπουργών και αποστέρησαν από τη Βουλή για μεγάλο χρονικό διάστημα την άσκηση των αρμοδιοτήτων της, διαπράττοντας το αδίκημα του άρθρου 239 παρ. 3 του Π.Κ.».

2) «Παρενέβησαν, υπέδειξαν, παρότρυναν και πίεσαν δικαστικούς λειτουργούς, όπως προκύπτει από τις παραγγελίες τους, τις δηλώσεις τους και την αίτηση παραίτησης των Αντεισαγγελέων, κατωτέρου βαθμού, διαπράττοντας το αδίκημα του άρθρου 186 παρ. 2 Π.Κ.».

Ειδικότερα:

* Για τον κ. Σανιδά αναφέρουν: «Με την από 4-9-2008 παραγγελία του για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα θέματα της Μονής Βατοπεδίου αναφέρονται όλα τα στοιχεία που συγκροτούν το ποινικό αδίκημα της απιστίας εις βάρος υπουργών και υφυπουργών κι ενώ όφειλε να διαβιβάσει την δικογραφία στη Βουλή ως μόνο αρμόδιο όργανο κατά το άρθρο 86, παραγγέλλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με το αιτιολογικό ότι οι υπουργοί που συνέπραξαν στην τέλεση των αδικημάτων "παραπλανήθηκαν". Ομως, αναφέρουν στην αναφορά, μόνη αρμόδια να κρίνει αν παραπλανήθηκαν η όχι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί είναι η Βουλή. Δεν διαβίβασε τη δικογραφία με σκοπό τη συγκάλυψη της υπόθεσης, τον επηρεασμό των διενεργούντων την προκαταρκτική εξέταση, το όφελος της κυβέρνησης και των ενεχόμενων υπουργών, ενδεχομένως δε με την καθυστέρηση αυτή την παραγραφή των αδικημάτων σε υπουργούς σε περίπτωση εκλογών προς όφελος της κυβέρνησης».

* Για τον Κ. Καρούτσο υποστηρίζουν:

«Η παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών για τη διενέργεια νέων ανακριτικών πράξεων, όταν οι δύο αντεισαγγελείς τού ανέφεραν ότι υπάρχουν στοιχεία που αφορούσαν υφυπουργούς της κυβέρνησης, είχε ως στόχο την καθυστέρηση της προκαταρκτικής εξέτασης. Οι ενέργειές του αυτές ήταν μη σύννομες, αφού κατά την προκαταρκτική εξέταση προέκυπταν στοιχεία κατά μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών και κατά συνέπεια η μόνη αρμόδια πλέον για την αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας και την άσκηση ή μη δίωξης κατά υπουργών και υφυπουργών ήταν η Βουλή. Κατά συνέπεια, εν γνώσει του και με σκοπό την καθυστέρηση της προκαταρκτικής εξέτασης και τη μη διαβίβαση ως όφειλε της δικογραφίας στη Βουλή των Ελλήνων, παραβίασε το Σύνταγμα και τον νόμο για τη συγκάλυψη της υπόθεσης και την εξυπηρέτηση των επιδιώξεων της κυβέρνησης».»

Σε λίγο το αποτέλεσμα της μήνυσης και ποιοι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για το «σκάνδαλο» Βατοπαιδίου

ΥΓ. Μήνυση είχε καταθέσει τότε και η ουρά του ΠΑΣΟΚ ο Καρατζαfuhrer αλλά δεν ασχολούμαστε με τελειωμένους...

Νέα ανοικτή επιστολή επιστημονικών φορέων στον πρωθυπουργό για τα κλειστά επαγγέλματα

Εννέα πρόεδροι επιστημονικών φορέων απέστειλαν νέα, δεύτερη, ανοικτή και σε αυστηρό τόνο, επιστολή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την άρνησή του να τους συνάντησει αναφορικά με το ζήτημα του ανοίγματος των λεγομένων κλειστών επαγγελμάτων.

Στην επιστολή γίνεται παράλληλα αναφορά στον υπουργό Οικονομικών και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δ.Παξινός, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χ.Σπίρτζης, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μαν.Καλοκαιρινός, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθ.Κατσίκης, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κ.Λουράντος, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Θ.Μαρκόπουλος, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοπ.Καλλίρης, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Κ.Βλαχάκης και της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Διον.Κριάρης.

Ειδικότερα, στη νέα επιστολή των φορέων αναφέρεται:

«Όταν ο πρωθυπουργός μας αρνείται επί μήνες να συναντήσει τους προέδρους των επιστημονικών φορέων της χώρας, τότε υπάρχει θεσμικό πρόβλημα. Όταν οι πρόεδροι επιπρόσθετα έχουν την ιδιότητα του θεσμικού συμβούλου της κυβέρνησης σε θέματα αρμοδιότητάς τους, τότε η άρνηση συνάντησής τους αποτελεί θεσμική εκτροπή».

» Όταν ο υπουργός Οικονομικών με μόνη την υπογραφή του δεσμεύει την χώρα, παρακάμπτοντας εκτελεστική, νομοθετική, ακόμη και δικαστική εξουσία, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συνταγματικό. Όταν ο υπουργός Οικονομικών αρνείται να συναντήσει τους προέδρους των επιστημονικών φορέων για θέματα που σχετίζονται με την φύση και υπόσταση του επαγγέλματος - λειτουργήματός τους, τότε έχουμε ισοπεδωτική και απαξιωτική συμπεριφορά, που χαρακτηρίζει τον ίδιο τον άνδρα».

» Όταν επιπρόσθετα ο ίδιος παραπέμπει για τόσο σοβαρά θέματα σε παρατρεχάμενούς του, που εναλλάσσονται στο ψεύδος και στην οίηση, τότε κάτι τελείως σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του υπουργείου Οικονομικών. Πόσο μάλλον όταν με υπογραφές των δύο νομικών συμβούλων και του ίδιου του υπουργού, "αμετάκλητα και άνευ όρων" παρεδόθη η εθνική κυριαρχία, κατά τρόπο αντισυνταγματικό και παράνομο, για το οποίο ανακύπτουν τεράστιες ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν»0

» Όταν οι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς, κλάδοι εργαζομένων με αφορμή τα όποια δίκαια ή όχι αιτήματά τους λοιδορούνται, συκοφαντούνται με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα. Όταν με γνωστούς δημοσιογράφους στρέφουν τον ένα κλάδο κατά του άλλου, αλλοιώνοντας και αποσιωπώντας τα όποια αιτήματά τους, τότε υπάρχει έλλειμμα ορθής, έγκαιρης, αντικειμενικής πληροφόρησης. Όταν αυτή η κατάσταση συνεχίζεται, επιτείνεται και οξύνεται, τότε το κλίμα που δημιουργείται είναι εκρηκτικά αρνητικό για την τόσο απαραίτητη και επικαλούμενη για αλλότριους όμως σκοπούς κοινωνική συνοχή».

» Εξοχώτατε κύριε πρωθυπουργέ, σε σας και την κυβέρνηση εναπόκειται να δώσετε απτά δείγματα σεβασμού όλων των κλάδων εργαζομένων. Σε σας εναπόκειται να δώσετε δείγματα συμφιλίωσης και όχι διχασμού και αντιπαλότητας των τάξεων».

Αγωγή του Bloomberg κατά της ΕΚΤ για τα ελληνικά swaps

Ζητεί αποκάλυψη των στοιχείων

Στη Δικαιοσύνη κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προσέφυγε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ζητώντας να αποκαλυφθούν τα στοιχεία σχετικά με τα ελληνικά swaps, με τα οποία η Ελλάδα κατηγορείται ότι «έκρυβε» την πραγματικότητα για τα δημοσιονομικά της μεγέθη.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει την αγωγή.

Η Eurostat είχε πει το Νοέμβριο ότι τα swaps επιβάρυναν το ελληνικό δημόσιο χρέος κατά 5,3 δισ. ευρώ, χωρίς, όμως, να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Τα στέλεχη της ΕΚΤ φέρονται να εντόπισαν για πρώτη φορά μία «συμφωνία swap με ασυνήθεις όρους» τον Απρίλιο του 2009, επτά μήνες πριν το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στη χώρα.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση, είναι ασαφές αν η ΕΚΤ έκανε οτιδήποτε εκείνη την περίοδο για να ερευνήσει περαιτέρω το θέμα.

Δημοσιογράφοι του Bloomberg είχαν ζητήσει από την ΕΚΤ να δημοσιοποιήσει εκθέσεις στελεχών της σχετικά με το πώς χρησιμοποίησε η Ελλάδα τα swaps, το 2001, ώστε να μειώσει τεχνητά το δημόσιο χρέος της.Στις αρχές Νεομβρίου, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ επικαλέσθηκε τον κίνδυνο να προκληθεί αναστάτωση στις αγορές και γι' αυτό απόρριψε το αίτημα δημοσιοποίησης των εισηγήσεων.

Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Η επίδραση του κυβερνητικού ελλείμματος και χρέους από τα εξωχρηματιστηριακά swaps: η ελληνική υπόθεση».

Το δεύτερο έγγραφο εξετάζει την Titlos Plc., μια τιτλοποίηση που επέτρεψε στην Εθνική Τράπεζα να ανταλλάξει swaps με ελληνικό χρέος αντί χρηματοδότησης από την ΕΚΤ.

Ο κ. Τρισέ ανέφερε στην επιστολή του προς το πρακτορείο ότι τα έγγραφα χρησιμοποιήθηκαν για τη λήψη αποφάσεων, προσθέτοντας ότι είναι πλέον χρονικά ξεπερασμένα και θα μπορούσαν να παραπλανήσουν τους επενδυτές.

Το κείμενο είναι αναδημοσίευση από το γνωστό ΠΑΣΟΚικό in.gr

Το δε real.gr του μέγα Χατζηνικολάου, αναδημοσιεύει το θέμα, αποφεύγοντας επιμελώς να αναφερθεί στο 2001, χρονιά που ζητήθηκε η αρχή του ελέγχου.
Τυχαίο; Δε νομίζω...


Προσέξτε από ποια χρονιά ζήτησαν έλεγχο των στοιχείων.Από το 2001
Δε θυμάμαι ποιος κυβερνούσε τότε...
Θυμάται κανείς;
Θα πρέπει ΤΩΡΑ να σταματήσει το παραμύθι σχετικά με το ποιος έδινε αλλοιωμένα στοιχεία στην Ευρώπη. Εκτός και αν το Bloomberg, είναι τίποτα εγκάθετοι της δεξιάς και δεν το ξέρω.

Συντρόφια να τη χαίρεστε την ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ και..
Να τους ξαναψηφίσετε βρε..

Μανώλης εξ Απειράνθου

Το καινούργιο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Πάρου

Πρέπει να ντρεπόμαστε
Σήμερα στις 1.30 μετά το μεσημέρι έδεσε στο λιμάνι μας ερχόμενο από τη Σύρο το «Αίολος». Μεταξύ των επιβατών ήταν και μια ηλικιωμένη κατάκοιτη. Ο καπετάνιος ειδοποίησε εγκαίρως για να έλθει να την παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το ΕΚΑΒ δεν «έσπευσε». Το πλοίο ανέμενε το όχημα του ΕΚΑΒ περίπου μισή ώρα και με καιρό που δεν του ήταν καθόλου εύκολο να περιμένει. Τελικά τη λύση έδωσε το λιμενικό σώμα και το πλήρωμα του πλοίου. Οι λιμενικοί έβγαλαν τα πίσω καθίσματα του υπηρεσιακού τζιπ και το πλήρωμα του «Αίολος» μετέφερε την κατάκοιτη στο… νέου τύπου ασθενοφόρο.
Επειδή αυτή είναι η πραγματικότητα (προκαλούμε οποιονδήποτε να μας διαψεύσει), αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τον καπετάνιο και το πλήρωμα του «Αίολος» για την ευαισθησία που έδειξαν και συγχαίρουμε τους άνδρες του λιμενικού σώματος για την ενέργειά τους να βοηθήσουν την κατάκοιτη συμπατριώτισσά μας.
Είναι ντροπή για το ΕΚΑΒ που αδιαφόρησε, όμως πρέπει να ντρεπόμαστε και εμείς που αφήσαμε τα πράγματα να φτάσουν σε τέτοια διάλυση.
Αναδημοσίευση από Ωραία Πάρος

Σημείωση blog: Να το χαιρόμαστε το καινούργιο ασθενοφόρο κύριοι της κυβέρνησης!!!
Προσοχή όμως μην το μάθει ο Ρήγας και αρχίσει να βγάζει ανακοινώσεις...

Πηγή: Parospress

Η καλοστημένη ψηφοφορία του Λεβεντάκη

Γιορτινές μέρες που είναι είπαμε να μην ξεκινήσουμε ακόμα, αλλά τα γεγονότα καμιά φορά σε προλαμβάνουν επομένως συνετό είναι να γράψουμε κάτι.
Μάθαμε λοιπόν σήμερα ότι συνεδρίασαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου Αντιπάρου υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Λεβεντάκη και αποφάσισαν για τον Αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τα αποτελέσματα της καλοστημένης ψηφοφορίας ανέδειξαν αντιδήμαρχο την κ. Ελένη Βιάζη και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Κώστα Φαρούπο, η μεγάλη χαμένη ήταν η κ. Λίτσα Βιάζη, αφού όλοι ξέραμε πριν από τις εκλογές ότι τουλάχιστον θα είχε μια από τις δύο έμμισθες θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά όπως γράψαμε πιο πάνω η καλοστημένη ψηφοφορία της στέρησε αυτή τη δυνατότητα.
Την Λίτσα την ξέρουμε από παλιά και πιστεύουμε ότι μια τέτοια υποβάθμιση δεν θα την ανεχθεί...

ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ


Τα όποια σχόλια και πάλι περιττά!!!!!!

κ. Βουλευτά ...

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

… διαβάσαμε ότι ο Πρωθυπουργός αλλά και πολλοί από εσάς τηλεφωνήσατε στον κ. Χατζηδάκη για να του εκφράσετε την βαθιά λύπη και συμπάθεια σας για τον προπηλακισμό του την περασμένη Τετάρτη από τους οργισμένους διαδηλωτές.
Νιώθουμε την αγωνία σας!... και φαίνεται καθαρά ότι άρχισε να λειτουργεί στο υποσυνείδητο σας η ανάγκη να προασπίσετε τον "κλάδο" σας, μια και σίγουρα καταλάβατε ότι η επίθεση στον κ. Χατζηδάκη δεν ήταν προσχεδιασμένη αλλά ήταν μια αυθόρμητη έκφραση αγανάκτησης του λαού έναντι των πεπραγμένων σας όλα αυτά τα χρόνια!
Φαντάζομαι κατανοείτε πλέον σοβαρά ότι αυτό το ακραίο αλλά αναμενόμενο γεγονός ίσως είναι η αρχή για το τέλος των απλών απολαύσεων της προσωπική σας ζωής.
Μιας ζωής που δεν θα μπορείτε χωρίς φόβο, να κυκλοφορήσετε ανάμεσα στον απλό κόσμο, να πάτε μια εκδρομή, αλλά και που θα τρέμετε να πιείτε ακόμα και ένα κρασί με τους φίλους σας σε μια ταβέρνα.


Είμαι βέβαιος ότι στο άμεσο μέλλον θα βιώσετε όλοι σας, την απομόνωση και το χλευασμό της κοινωνίας και ίσως είναι καιρός να μπείτε στην διαδικασία της αναθεώρησης του πολιτικού σας φέρεσθε και γίγνεσθαι, αποτάσσοντας από πάνω σας τον τίτλο του απλού παλαμοκρουστή, αλλά και του άβολου προβάτου που απλά επικροτεί και υποστηρίζει τις επιλογές της εκάστοτε ηγετικής ομάδας του κόμματος του.
Ναι κύριοι Βουλευτές είστε συνυπεύθυνοι όλων αυτών που συντελούνται εις βάρος του Ελληνικού λαού γιατί κάνετε τα λιοντάρια και τους κοκόρους με τις δήθεν αντιρρήσεις σας σε καθοριστικά ζητήματα που υποβαθμίζουν και προδιαγράφουν ένα ζοφερό μέλλον για την ζωή όλων μας, αλλά στο τέλος γινόσαστε απλές ναζιάρικες γατούλες και κότες που στις κρίσιμες ψηφοφορίες. λένε “Ναι σε όλα”
Δεν θέλω να πιστεύω και δεν πιστεύω ότι όλοι είστε επίορκοι του όρκου που δώσατε να υπηρετείτε τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας μας αλλά σίγουρα η παθητική σας στάση απέναντι στους καταχραστές και λιγδιάρηδες που είναι ανάμεσα σας μας δίνει το δικαίωμα να σας θεωρούμε συνένοχους, με την κατηγορία της υπόθαλψης αυτών, που με τα έργα και τις πράξεις τους, αμαύρωσαν και αμαυρώνουν εδώ και καιρό την “Πολιτική” και τους “Πολιτικούς” Μια παθητικής στάσης που έκανε ένα ολόκληρο λαό να σας θεωρεί όλους συλλήβδην …“Απατεώνες”

Υποσημείωση:
Αλήθεια!... δεν είδαμε πουθενά κάποιοι από εσάς να ασχολούνται με τους ανώνυμους τραυματίες της Κερατέας αλλά και γενικά με τα κατά καιρούς θύματα της αστυνομικής βαρβαρότητας που έχει επιβάλει τον τελευταία χρόνια το καθεστώς που υπηρετείτε!!!