slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προπονητικό σεμινάριο & Eugenios Gerards Soccer Camp στην Πάρο 27.06.16 - 01.07.2016

Στις 27 Ιουνίου 2016, ο Έπαρχος Π.Ε. Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς  χαιρέτισε την έναρξη του προπονητικού σεμιναρίου και του Eugenios Gerards Soccer Camp που συνδιοργανώνεται για 1η φορά στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στο νησί της Πάρου από την  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και με την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ.

Στόχος του EUGENIOS GERARDS SOCCER CAMP 2016, είναι η εκπαίδευση των μικρών παιδιών - ποδοσφαιριστών με σωστή προσέγγιση στις τεχνικές δεξιότητες με έναν ευχάριστο, διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο. Επίσης να μεταδώσει ιδέες και γνώσεις για την ανάπτυξη του παιδικού ποδοσφαίρου. 

Εκδήλωση με Μνήμες από το Γέροντα της Μικράς Ασίας στις 3 Ιουλίου στις 22.00,

Με καλεσμένο το ιστορικό ερευνητή και εμπνευστή της ιδέας των Πανγεροντιανών Συμποσίων Αριστογείτονα Κώτσα ,στην πρώην σχολή Ουρσουλινών στις 3 Ιουλίου 2016 και ωρα 22:00 θα διεξάγει εκδήλωση-παρουσίαση με θέμα: Μνήμες από τον Γέροντα της Μικράς Ασίας
Η εκδήλωση θα αρχίσει με περιγραφή του Γέροντα και της ιστορίας του καθώς και με αναφορά στα μοναδικά χαρακτηριστικά του, τα οποία τον καθιστούν ελκυστικό για

Όταν το Κράτος απουσιάζει αναλαμβανει η Μητρόπολη Χίου: 1.000 ευρώ για κάθε τρίτο παιδί που γεννιέται στα Ψαρά


Με στόχο την αύξηση του πληθυσμού στο νησί Το τρίτο παιδί κάθε οικογένειας στα Ψαρά θα επιδοτεί η τοπική εκκλησία μετά από προσωπική απόφαση του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσών Μάρκου.

Πρόκειται για απόφαση που έλαβε ο Μητροπολίτης και την οποία ανακοίνωσε χθες το πρωί κατά την παρουσία του στο μικρό ακριτικό νησί ως απάντηση στην αμφισβήτηση που η περιοχή δέχεται εσκεμμένα εδώ και μήνες από την

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.

1)      Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους  Δήμου  Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
2)      Προς τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Νάξου, Φιλωτίου, Αγ. Αρσενίου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
3)      Προς τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γαλανάδου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 28 Ιουνίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30μ.μ. με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ΓΙΑ ΘΕΡΙΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (
ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ) συνεργάζεται κι αυτό το καλοκαίρι με το συνθέτη, Καθηγητή στο Berklee College of Music στη Βοστώνη Αλέξανδρο Καλογερά και πραγματοποιεί θερινά εργαστήρια μουσικής.
Αναλυτικά:

Η νέα πενταμελή Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Νάξου

Υπό την επίβλεψη του Ναξιώτη υποψήφιου βουλευτή του Πασοκ και καρδιολόγου κ. Γιάννη Βλασερού πραγματοποιήθηκαν χτες οι εκλογές για την ανάδειξη τηςνέας πενταμελής Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Νάξου. Η προσέλευση των φίλων του κόμματος που συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία κρίνετε ικανοποιητική καθώς ψήφισαν 171 μέλη αριθμός αρκετά μεγαλύτερος από άλλες φορές. Υποψήφιοι ήταν το παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ  και   πρώην πρόεδρος στην κοινότητα Βίβλου Νάξου  Αντώνης  Σοφικίτης,  ο εκπαιδευτικός Λουκάς Μπούσιος,  ο Υπάλληλος του ΟΤΕ  και μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ Νάξου  Σταμάτης Σέργης  , ο συνταξιούχος της Εθνικής Τράπεζας   Δημήτριος  Σουλής και ο επιχειρηματίας Μανώλης  Βάβουλας.Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 170.
Αναλυτικότερα έλαβαν:

Γ. Βρούτσης: “Η μόνη κόκκινη γραμμή τους είναι να κρατήσουν την εξουσία”

Συνέντευξη
στην εφημερίδα ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
και στον δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο
·        Διάχυτη παντού η κοινωνική οργή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ
·        Άνοιξαν ασφαλιστικό και εργασιακά από μηδενική βάση, ενώ τα είχαμε κλείσει
·        Η αλλαγή του εκλογικού νόμου δεν είναι μόνο επικοινωνιακός τακτικισμός, αλλά ομολογία ήττας του ΣΥΡΙΖΑ
·        Προκλήσεις ανοιχτές παραμένουν στο ασφαλιστικό για τη Ν.Δ.

«Η απάντηση στο δικό τους "μαύρο" είναι το δικό μας "κόκκινο"!

 

Το ΚΚΕ σήμερα, 26 Ιούνη, Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, αλλά και κάθε μέρα, υψώνει φωνή διαμαρτυρίας και καταδίκης στην εντεινόμενη απόπειρα υποταγής των συνειδήσεων, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, μέσω της εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες, ώστε να μην αντιδρούν στη βαρβαρότητα που διαμορφώνει το εκμεταλλευτικό σύστημα για τη λαϊκή πλειοψηφία.
Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που αντιστέκεται στην

Νέος αέρας πνέει στην Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) με πρόεδρο το Μάρκο Μαργαρίτη

Μετά  την εξάμηνη περιπέτεια που πέρασε η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) οι   εκλογές που πραγματοποιήθηκαν  στις 15/6/2016 έφεραν αέρα μεγάλης ανανέωσης.  Το   νέο  διοικητικό  συμβούλιο  που συστάθηκε σε σώμα στις 22/6/2016, στα γραφεία της Ο.ΝΑ.Σ.. συνδυάζει  το νέο καθώς   από τα 21 μελή του Δ.Σ.   τα   10 είναι νέα   πρόσωπα και  την εμπειρία των παλιών.  Σε θεσεις ευθύνης       αναδείχτηκαν    νέοι  άνθρωποι όπως στη θέση του πρόεδρου ο  επιστήμονας ο Μάρκος Μαργαρίτης (ίσως να είναι και ο νεότερος πρόεδρος της ΟΝΑΣ), Γενική Γραμματέας  η Ζιούλη  Ευανθία και Ταμίας ο Δημήτρης Παρτσινέβελος. Δείτε ποια είνα η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής αναλυτικά: 

Ραχόι, ο μεγάλος νικητής


Ανατροπή στην Ισπανία: - Χαμένοι οι Podemos
Μεγάλη νίκη για τον Μαριάνο Ραχόι και το Λαϊκό Κόμμα, αλλά και μεγάλη ήττα για τους Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας, επεφύλαξαν οι εκλογές στην Ισπανία.
Το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων κέρδισε την πρώτη θέση αυξάνοντας μάλιστα την δύναμή του, αν και χωρίς αυτοδυναμία. Το κόμμα του Ραχόι αύξησε τις έδρες του σε σχέση με τις εκλογές του Δεκεμβρίου. Τότε είχε συγκεντρώσει 123 έδρες και σήμερα έχει

Η Νέα Κίνηση Επαγγελματιών Νάξου ευχαριστεί τους επαγγελματίες και ζητάει καταδίκη της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Νάξου


Η Νέα Κίνηση Επαγγελματιών ευχαριστεί τα μέλη του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου που την τίμησαν με την ψήφο τους και εξέλεξε τρία μέλη στο εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο. Παράλληλα ζητάει από τον πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου κ. Ε. Στρατούρη να καταδικάσει την Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Νάξου που σε ανακοίνωση με υπογραφή του γραμματέα της προσπάθησε να «χρωματίσει» τις εκλογές του συλλόγου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου.
Αναλυτικά, η Νέα Κίνηση Επαγγελματιών, αναφέρει: