slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνελήφθη ο Μπάμπης Βωβός

Συνελήφθη στα γραφεία του στο Μαρούσι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ψυχικού ο γνωστός επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός. Σε βάρος του κ. Βωβού εκκρεμούσαν τρεις παραγγελίες του οικονομικού εισαγγελέα, καθώς κατηγορείται για χρέη ύψους...
1.010.000 ευρώ προς το ΙΚΑ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών και προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη του 79χρονου επιχειρηματία έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας.
Τον Οκτώβριο η εταιρεία "Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική" είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης.
Στην ιδιοκτησία της έχει και διαχειρίζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της, ακίνητα συνολικού εμβαδού άνω των 200.000 τ.μ., αξίας περίπου 1,2 δις ευρώ.

Δίκτυο "Παρ΄το αλλίως" Μόνιμο ανταλλακτικό- χαριστικό παζάρι κάθε Τρίτη και Παρασκευή

Σας ενημερώνουμε ότι από την αυριανή Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 και κάθε Τρίτη και Παρασκευή το Δίκτυο έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης "Πάρ'το αλλιώς" θα είναι ανοιχτό από τις 18:00 με 21:00 μ.μ. Σας περιμένουμε να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε ιδέες και πράγματα.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ (11η) Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σύρο


Κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συβουλίου στην Σύρο στις 26 Νοεμβρίου 2012, η παράταξή μας ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Παύλο Χρυσαφίδη, ο οποίος και τοποθετήθηκε στο κυρίαρχο θέμα “ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ” (όλη η εισηγησή του παρατίθεται στο τέλος) στηλιτεύοντας αρχικά το όψιμο ενδιαφέρον της Περιφερειακής αρχής για ένα τόσο σημαντικό θέμα που η παράταξή μας εδώ και μήνες ζητούσε να........

Τοποθέτηση του βουλευτή Κυκλάδων N. Συρμαλένιου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου για το θέμα της Ακτοπλοΐας.


ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΛΟΓΙΑ    

ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΑ. 

Οι προτάσεις Μουσουρούλη  οδηγούν σε δημιουργία ιδιωτικών  μονοπωλίων σε μεγάλες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας

Στην τοποθέτηση του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου στις 26/11, ο Νίκος Συρμαλένιος, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«…..Εμείς αντιμετωπίζουμε το θέμα της Ακτοπλοΐας, ως κοινωνικό αγαθό  και όχι ως εμπόρευμα. Το γεγονός  ότι η Ακτοπλοΐα σήμερα στη χώρα μας βρίσκεται σε κακά χάλια, σε μια χώρα που το 1/3 είναι νησιωτική, είναι αποτέλεσμα ανυπαρξίας στρατηγικής όλων των........

Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουρισμού της Περιφέρειας


 epitroph tourismou

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου συνεδρίασε στη Σύρο η τουριστική επιτροπή Νοτίου Αιγαίου με προεδρεύουσα την αντιπεριφερειάρχη Ε. Φτακλάκη, η οποία χαιρέτισε τα μέλη της επιτροπής και δεσμεύτηκε με μια συνεχή συνεργασία καθώς η επιτροπή τουρισμού πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό των δράσεων.
Η αντιπερειφεριάρχης ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για την έκθεση της PHILOXENIA της Θεσσαλονίκης, στην οποία μετείχε η κα Φτακλάκη προβάλλοντας τη τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η.....

Καλή η συμφωνία, ας κοιτάξουμε τώρα τους ανθρώπους…




Του Κώστα Ροδινού
Ο γνωστός αρθρογράφος των Financial Times Wolfgang Munchau, έγραφε δηκτικά πριν από περίπου μια εβδομάδα: «Κατά την πολυετή μου εμπειρία στις Βρυξέλλες, έμαθα να μην υποτιμώ ποτέ την ικανότητα των Ευρωπαίων τεχνοκρατών να βρουν χρήματα. Θα παρατείνουν δάνεια, θα μειώσουν επιτόκια και θα δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και θολό όχημα ειδικού σκοπού εάν χρειαστεί. Εάν δεν......

Γραβιέρα Νάξου και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην έκθεση Νήσων Γη - παραδοσιακά προιόντα ΒΙΝΤΕΟ



Πού θα πάνε τα πρώτα λεφτά

Το πρόβλημα είναι ότι από τα 10 δις, ευρώ που χρωστάει το κράτος σε ιδιώτες θα πληρώσει μόνο τα 3,5 δις. ( δηλαδή το 1/3). Ποιος θα πρωτοπάρει λοιπόν, πόσα και με ποια κριτήρια;

Ήδη από το πρωί άρχισαν οι συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών για τον καταρτισμό μίας λίστας που θα περιλαμβάνει:

Τραυματισμοί και ξύλο σε σχολείο του Ηρακλείου για τη Χρυσή Αυγή

Ενδοσχολική "σύρραξη" ξέσπασε τη Δευτέρα, στον απόηχο της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, ανάμεσα σε Έλληνες και Αλβανούς μαθητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Χερσονήσου.
Ο καυγάς ξέσπασε μετά από σχόλια στο Facebook, εκ μέρους μαθητή, με αφορμή την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής. Στον καυγά ενεπλάκησαν Έλληνες και Αλβανοί μαθητές, χωρίς να είναι....

Νότης Μαριάς: Η απόφαση σημαίνει ότι η ΝΔ θα κυβερνά μέχρι το 2040!!

«Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup σημαίνει μνημόνιο μέχρι το 2040» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς. Ουσιαστικά δηλ. παραδέχεται ότι η ΝΔ θα κυβερνά μέχρι το 2040 και ποτέ δεν θα κυβερνήσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ... γιατί αν πίστευε ότι θα κυβερνήσουν, θα έλεγε:
"Πάρτε ότι αποφάσεις θέλετε... μόλις έρθει ο λαός στην....

«Διακοπή και μετατροπή ακτοπλοϊκών δρομολογίων στις Κυκλάδες»

ΑΝΑΦΟΡΑ προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων για τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου του Προέδρου του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και Δημάρχου Σύρου-Ερμουπόλεως, κ. Ιωάννη Δεκαβάλλα, με θέμα τη διακοπή και μετατροπή ακτοπλοϊκών δρομολογίων στην περιοχή των Κυκλάδων κατάθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος αναφορά την επιστολή
27_11_2012_συν.Αναφορά_ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ.pdfΕπισυνάπτεται η Επιστολή.

Το φορολογικό νομοσχέδιο που (αν δεν αλλάξει) θα ρίξει την κυβέρνηση...

Τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη δεν τον γνωρίζω, όμως ακούω δεξιά κι αριστερά ότι είναι ένας τεχνοκράτης που υποτίθεται ότι γνωρίζει καλά τα ζητήματα που αφορούν την αγορά.
Απορώ λοιπόν, πώς είναι δυνατόν να βάζει την υπογραφή του σε ένα φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο από την μία πλευρά εξοντώνει χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες που εξακολουθούν ακόμα να έχουν κάποια εισοδήματα για να επιβιώνουν και να πληρώνουν φόρους, χαράτσια και λογαριασμούς ενώ από την άλλη είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν θα αυξήσει αλλά θα μειώσει τα.....

Σπουδαία εκδήλωση για την εξοικονόμηση ενέργειας στη θέρμανση από το Σύλλογο Κορωνιδιατών Νάξου.


Την  Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 8:00 το βράδυ, στην αίθουσα του Συλλόγου Κορωνιδιατών, απέναντι από τα Ταχυδρομείο ο Σύλλογος   Κορωνιδιατών Νάξου   σε συνεργασία με το  κατάστημα ειδών θέρμανσης, «Επταήμερος» διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για ένα επίκαιρο και ενδιαφέρον θέμα που αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας στη θέρμανση.

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2013: Ο ΥΠΟΙΚ Π. Λαφαζάνης παρουσίασε τα νέα χαρτονομίσματα των 50 δις δραχμών

Λαϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Με ιδιαίτερη περηφάνια ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Παναγιώτης Λαφαζάνης παρουσίασε τα νέα χαρτονομίσματα των 10 και 50 δισεκατομμυρίων δραχμών. Στην μια όψη του χαρτονομίσματος των 10 δις απεικονίζεται ο Μανώλης Γλέζος να κατεβάζει την σημαία από την Ακρόπολη το 1941.

Στην άλλη όψη απεικονίζεται ο Μανώλης Γλέζος μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα να κατεβάζουν την σημαία από την...

e-Επιλογές της 26/11/2012



Σαμαράς: Αύριο είναι μια καινούρια μέρα για όλους τους Έλληνες

Antonis-Samaras

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου των Βρυξελλών, όπου ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε και επίσημα τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα, ο Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, και αφού είχε πρώτα ενημερώσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, δήλωσε τα εξής: “Όλα πήγαν καλά. Το παλέψαμε όλοι οι Έλληνες μαζί. Αύριο ξεκινά μια καινούρια μέρα για όλους τους Έλληνες”.

Σε τρεις δόσεις τα 44 δισεκατομμύρια ευρώ

Jean-Claude-Juncker-Giannis-Stournaras-Mario-Draghi

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τις Βρυξέλλες, από τη δόση-μαμούθ των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα εκταμιευτούν άμεσα τα 31,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δυο δόσεις.

Η αποκλιμάκωση των επιτοκίων προβλέπεται άμεσα για 0.9% και για 0,5% όταν υπάρξει πρωτογενές πλεονάσμα, ενώ στην Ελλάδα θα δοθούν και χρήματα για να αγοράσει ελληνική ομόλογα στη δευτερογενή αγορά.

Πού είναι η Ρεβέκα κ. Νίκο μας ;;;

Όσο και αν σας φανεί "Απίστευτο" , το "ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ" που "απεκάλυψε" η RN πριν μερικές Κυριακές ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΙΚΕ από την πρώτη σελίδα...

Αυτή την Κυριακή δεν βρήκε θέση ούτε η Ρεβέκα (που είχεαπομείνει) στην πρώτη σελίδα...

Εξαφανίστηκε και η "Χιονάτη με τους 7 Νάνους"...

Κατακαημένη δημοσιογραφία που ξέπεσες...
http://antilogos-gr.blogspot.com/2012/11/blog-post_7891.html

Έκτακτο: Το Reuters μιλάει για συμφωνία στο Eurogroup



ixN25DMpi4kE
Ο επικεφαλής του Γραφείου του Reuters στις Βρυξέλλες Luke Baker, μετέφερε μέσω του λογαριασμού του στο  Twitter λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ότι πληροφορίες μέσα από το Eurogroup κάνουν λόγο για την επίτευξη συμφωνίας γύρω από το θέμα της Ελλάδας.
Υποστηρίζει μάλιστα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο "τα βρήκαν" για να περικοπεί το ελληνικό χρέος στο 124% του ΑΕΠ το 2020.

Υπάλληλος της Βουλής, καθηγήτρια αγγλικών, συνεργάτιδα Παπουτσή, με μισθό πάνω από 10.000!!


[Έχει λέει τα "τυπικά προσόντα"!! Ποια είναι τα "τυπικά προσόντα" εκτός του ότι είναι ΠΑΣΟΚα ρε μπαγλαμά και που ξέρεις αν υπάρχει άλλος άνεργος με "τυπικότερα"; Και αφού έχει τα "προσόντα" γιατί δεν προκηρύξατε τη θέση να βλέπαμε αν θα την έπερνε; Αι στα διάολα μαλάκ@@ όλοι...