slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Θέσε το ερώτημα σου για το ακτοπλοϊκό!

    Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιήσουν ημερίδα με θέμα: "Η ακτοπλοΐα ως πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας των νησιών των Κυκλάδων" την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 στη Νάξο (Σχολή Ουρσουλινών), και ώρες 10:00 έως 18:00, με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που θα γίνει στις 22 Μαΐου στον ίδιο τόπο.
  Η ακτοπλοΐα έχει τεράστια σημασία για την επιβίωση των κατοίκων των....

Υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο αποκτά επιτέλους το νοσοκομείο Σύρου

Γενικό Νοσοκομείο Σύρου
Εντός 6 μηνών προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του μαγνητικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Όπως ανακοινώθηκε, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την προέγκριση σύναψης σύμβασης για την προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου (προϋπολογισμού 778.650 ευρώ), η εγκατάσταση του οποίου - με βάση τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση - πρέπει να

Μήνυμα Δήμαρχου Μαργαρίτης εν όψει των Μαθητικών Εξετάσεων

Με την έναρξη των Πανελλήνιων Εξετάσεων, εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που μετέχουν στη διαδικασία αυτή, καλή επιτυχία και σπουδαία αποτελέσματα, αντάξια των προσδοκιών όλων!
Είμαι πεπεισμένος πως και φέτος η Νάξος θα συνεχίσει τη μακρά παράδοση και θα καταγράψει πολλές και μεγάλες επιτυχίες.

Η ενδοοικογενειακή βία και η πρόσφατη αποτρόπαιη πράξη του παιδοκτόνου


ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος
Γράφει ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος
Η γενικότερη κρίση θεσμών και αξιών που παρατηρείται έντονα στη σύγχρονη πραγματικότητα έχει πλήξει δυστυχώς και ένα από τα σημαντικότερα κύτταρα της ανθρώπινης κοινωνίας, τον θεσμό της οικογένειας.
Από την πρώτη στιγμή που ο άνθρωπος ανέπτυξε πολιτισμό, ο θεσμός της οικογένειας -έστω και στην πρωτόγονη μορφή του- περιβαλλόταν πάντα από ιερότητα και το οικογενειακό άσυλο θεωρούνταν απαραβίαστο.
Οσο ο άνθρωπος προόδευε στη διαμόρφωση των κοινωνιών, η οικογένεια ολοένα και

Γιάννης Βρούτσης: Υπάρχει συστηματική απουσία ενημέρωσης από τη κυβέρνηση προς τα υπόλοιπα κόμματα, τη Βουλή, αλλά και την κοινωνία.


Συνέντευξη του πρώην υπουργού Εργασίας και Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση στη σημερινή Κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας REALNEWS και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή.

Αεροπορικές εκδηλώσεις με φόντο την Πορτάρα της Νάξου (video+φώτος)




Ξεκίνησαν το πρωί του Σάββατου οι αεροπορικές εκδηλώσεις "change your day" στη Νάξο, που διοργανώνει η Αερολέσχη Νάξου.
Στο νησί έχουν καταφτάσει 14 αεροσκάφη και το πρόγραμμα ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, με το "Ιπτάμενο Μελισσοκομικό Σχολείο Χαλκιδικής" όπου μικροί μαθητές από δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Νάξου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία...

Η σύντροφος του Υπουργού Δικαιοσύνης, μπλόκαρε το άνοιγμα των λογαριασμών του Άκη στην Ελβετία!


Η κουβέντα περί του “Νομίμου και Ηθικού” στην πολιτική, ξανάρχεται σε πρώτο πλάνο.
Ειδικά μετά την αποκάλυψη – βόμβα περί της στενής(έστω και επαγγελματικής) σχέση ενός Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μια δικηγόρου της Θεσσαλονίκης (που εκτός από ΣΥΡΙΖΑ είναι και η συμβία του νυν υπουργού Δικαιοσύνης) και οι οποίοι ως πληρεξούσιοι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου, μπλόκαραν το άνοιγμα των λογαριασμών του καταδικασμένου πρώην υπουργού στην Ελβετία!
Την αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Παπαχρήστος στα “Νέα του Σαββάτου”.
Δείτε αναλυτικά όλο το δημοσίευμα:

Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε στη Μικρή Βίγλα Νάξου


Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου, από τη θαλάσσια περιοχή Μικρή Βίγλα της Νάξου, 77χρονη αλλοδαπή.
Η γυναίκα διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Γ.Ν.- Κ. Υγείας Νάξου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός της μεταφέρθηκε στην