slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιτελική Δυστοπία του Μηνά Λυριστή


«Είχα αρχίσει ήδη να έχω σπασμούς από το κρύο. Δεν ξέρω πως θα την έβγαζα και αν θα την έβγαζα καθαρή. Κατά τις 2 παρά ήρθε ένα τρένο να μας πάρει. Περπατήσαμε μέχρι τη στάση της Κάντζας και πηδήξαμε κάτι μάντρες για να μπούμε στο τρένο. Για καλή μου τύχη με πήρε τηλέφωνο ο συνάδελφος δημοσιογράφος τηλέφωνο για να δει τι κάνω επειδή είχα κάνει κάποια ποστ στο Facebook και με φιλοξένησε»


Η αντιμετώπιση μιας κρίσης φανερώνει πολλά για την αντίληψη των πραγμάτων των εχόντων την εξουσία. Στη δική μας περίπτωση, βρισκόμαστε απέναντι σε μια απαθή λογική της ηγεσίας, η οποία βρίσκεται "δίπλα" στον πολίτη με στατιστική ακρίβεια, πάντοτε μετά από κάθε συμβάν. Η αδυναμία πρόληψης και εν συνεχεία η δυναμική επικοινωνιακή διαχείριση κάθε γεγονότος, καθιστά την παρούσα κυβέρνηση ως μια από τις πλέον αδίστακτες της σύγχρονης εποχής.

Κοροναϊός: Από τη Δευτέρα η κατ’ οίκον διανομή του αντιικού φαρμάκου - Πώς θα χορηγείται - Τι ισχύει για τις εγκύους

Βασίλης Βενιζέλος
Αναλυτικά οι οδηγίες του ΕΜΑ για το φάρμακο της MerckΗ κατ’ οίκον διανομή
του αντιιικού φαρμάκου της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Merck, γνωστή στη χώρα μας ως MSD, ξεκινά, κατά πάσα πιθανότητα, την ερχόμενη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Η διαδικασία θα αναπτύσσεται στο πλαίσιο της σχετικής κλινικής μελέτης και το φάρμακο θα χορηγείται μόνον σε ενήλικους εξωνοσοκομειακούς ασθενείς με νόσο COVID – 19, οι οποίοι εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, αλλά απειλούνται από το ενδεχόμενο της σοβαρής νόσησης, λόγω υποκειμένων νοσημάτων. Στη σχετική ανακοίνωση προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Κρίσεις ΚΥΣΕΑ: Αποστρατεύθηκαν οι αρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας


Ο αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς νέος αρχηγός ΓΕΑ - Ο αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής - Παραμένουν στις θέσεις τους οι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ


Υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδρίασε, σήμερα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με αντικείμενο τις τακτικές κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
To ΚΥΣΕΑ αποφάσισε:

😜Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας-«Προβλέψιμη κίνηση» λένε στην κυβέρνηση😜


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκτάκτως το λόγο στη Βουλή - «Μια γνωστή κακοκαιρία έθαψε στο χιόνι ολοκληρωτικά και οριστικά το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη», είπε - Η τριήμερη συζήτηση ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής και λήγει το βράδυ της Κυριακής - «Θα λάβετε όλες τις απαντήσεις για τις υπερβολές και τα ψέματα που είπατε» απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις ολιγωρίες που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός κατά την επέλαση του χιονιά.

Αιχμές Πατούλη για τον πρωθυπουργό: «Ωραιοποίησε την κατάσταση-Καταγγέλλω τον ΔΕΔΔΗΕ»-Τι απάντησε ο Οικονόμου ΒΙΝΤΕΟ


Εκνευρισμένος εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο περιφερειάρχης της Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στον ΔΕΔΔΗΕ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Απ’ τον ΔΕΔΔΗΕ έχετε ακούσει καμιά συγγνώμη;». Παράλληλα, σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός ωραιοποίησε την κατάσταση» με τη συγγνώμη προς τους πολίτες.
Ο Γιώργος Πατούλης σε μια οργισμένη αντίδραση και αναφερόμενος στη ΔΕΔΔΗΕ σημείωσε: «Δεν θα ανεχθώ να δείχνουν συνέχεια για λάθη άλλων την Περιφέρεια και την αυτοδιοίκηση», «αρκετά ακούσαμε και να πούμε την αλήθεια επιτέλους», «θα βγει κανείς να πει συγγνώμη; Ποιος είναι ο υπεύθυνος που πρέπει να πει συγγνώμη το ξέρει καλά».

Πως ο Τσίπρας καθυστερεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού


Η κοινοβουλευτική διαδικασία που εκκίνησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, θα έχει επίπτωση στην τροπολογία για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού.


Η πρόταση μομφής που κατέθεσε σήμερα (27/1) ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης, θα καθυστερήσει την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης! Όχι συνολικά τη δρομολόγηση του έργου, αλλά θα μεταθέσει κατά μερικές ημέρες την τροποποίηση της νομοθεσίας.

To ευχαριστώ του Δημάρχου στους χειριστές των εκχιονιστικών μηχανημάτων η πρόληψη και ο συντονισμός και η συνεργασία με τον Έπαρχο


Μετά τη συντονισμένη προσπάθεια για τη διαχείριση των προβλημάτων που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι πρωτοφανείς χιονοπτώσεις στη Νάξο, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όσους συνέβαλαν στην πρόληψη, στον συντονισμό αλλά και στην αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης, προκειμένου να διασφαλίσουμε την πρόσβαση σε όλους τους ορεινούς οικισμούς μας για ώρα ανάγκης.
Συνεργαστήκαμε άψογα με τον Έπαρχο Γιάννη Μαργαρίτη, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Επαρχείου Νάξου, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και τους Προέδρους των Κοινοτήτων, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για τον αποτελεσματικό συντονισμό.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στους χειριστές των εκχιονιστικών μηχανημάτων του Δήμου αλλά και τους ιδιώτες που εργάστηκαν άοκνα υπό αντίξοες συνθήκες και συνεχίζουν να εργάζονται για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, στα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, που παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες, ήταν στην πρώτη γραμμή για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και σε όλα τα συνεργεία του Δήμου που δούλεψαν σε αυτές τις συνθήκες.
Η πρόληψη και ο συντονισμός ήταν ο σύμμαχός μας στο μέτωπο του χιονιά. Η προσπάθεια συνεχίζεται!

Αττική Οδός: Ευθύνες σε Τροχαία και Στυλιανίδη για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων


Με νέα ανακοίνωση η Αττικές Διαδρομές αναφερόμενη στις κατηγορίες που της αποδίδονται για το χάος που επικράτησε στην Αττική Οδό με τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στα χιόνια, αποποιείται κάθε ευθύνη, τονίζοντας ότι δεν εισακούστηκε το αίτημα να απαγορευτούν τα φορτηγά από την προηγούμενη ημέρα και ότι η απόφαση για απαγόρευση ήρθε πολύ αργά.

Ενοχλήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη δημοσκόπηση της Abacus... ότα όμως τα ίδια στελέχη της εταιρίας, σαν Prorata, έκανα δημοσκοπήσεις για την Κουμουνδούρου και την ΑΥΓΗ ήταν όλα καλά

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης ανήκε στο δυναμικό της Prorata, της εταιρείας που κάνει γκάλοπ για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ
Για την ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Abacus, που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, μας ενημερώνει η στήλη big mouth του powergame.gr.
Όπως σημειώνει η στήλη, η Κουμουνδούρου έκανε λόγο για πρωτοεμφανιζόμενη δημοσκοπική εταιρεία, με το big mouth να επισημαίνει ότι η Abacus είναι παλιά εταιρεία, μέλος μάλιστα του

Σέρρες: Δικαστής – αρνήτρια μπήκε στην αίθουσα χωρίς μάσκα


Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στις Σέρρες, όπου δικαστής - αρνήτρια του κορωνοϊού μπήκε στην αίθουσα να δικάσει.. χωρίς μάσκα.


Μία δικαστική λειτουργός το πρωί της Πέμπτης δεν θέλησε να μπει στην αίθουσα με μάσκα. Η ίδια ισχυρίστηκε προβλήματα υγείας, ωστόσο έπειτα από παρέμβαση της Προέδρου την φόρεσε.

Χωρίς εισόδημα επί μήνες οι ανάπηροι ασφαλισμένοι που έχουν εγκριθεί από τα ΚΕΠΑ ως δικαιούχοι σύνταξης αναπηρίας

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση αναφορικά με τις καταγγελίες από δικαιούχους υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, όχι μόνον από εκείνους που έχουν υποβάλει αίτηση για σύνταξη γήρατος, αλλά και από ιδιαίτερα ευάλωτες κατηγορίες, όπως οι εργαζόμενοι με επίκτητη αναπηρία, ότι καμία εξυπηρέτηση δεν απολαμβάνουν από τον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα και ότι οι υποθέσεις τους χρονίζουν.

Ειδικά οι ασφαλισμένοι που έχουν υποβάλει αίτηση για σύνταξη λόγω αναπηρίας αφού έχουν προηγουμένως λάβει εγκριτικές αποφάσεις των ΚΕΠΑ που τους αποδίδουν υψηλά ποσοστά αναπηρίας, βρίσκονται σε αναμονή επί σειρά μηνών, έως και πάνω από χρόνο. Παραμένουν χωρίς κανένα εισόδημα, τη στιγμή που η πάθηση ή η βλάβη τους αυξάνει κατακόρυφα τις δαπάνες διαβίωσής τους σε σχέση με τις ήδη δυσθεώρητες δαπάνες του μη ανάπηρου πληθυσμού.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΝΔΡΟΥ: "Aδικαιολόγητη η αργοπορία μεταφοράς ασθενούς από την Άνδρο"



Τα τελευταία 24ωρα μια ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης στήθηκε στην Άνδρο, για να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό μας, έναν συντοπίτη μας, έναν άνθρωπο, που έτυχε να αντιμετωπίσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του εν μέσω "Ελπίδας"...

Οι λιγοστοί γιατροί και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας  Άνδρου, οι γιατροί του Νοσοκομείου Σύρου, οι φίλοι και γνωστοί του, οι συγχωριανοί του, όλοι έκαναν το ανθρωπίνως δυνατό, για να βοηθήσουν.

Το  κράτος όμως; Πού είναι το «επιτελικό» κράτος, όταν οι πολίτες του έχουν ανάγκη από τις υποδομές και τις λειτουργίες του; Πώς φτάσαμε να καταπίνει μια χιονόπτωση κάποιων ωρών κάθε ελπίδα για αξιοπρεπή διαβίωση σ' ένα νησί που απέχει μόλις 2 ώρες με πλοίο, με ελικόπτερο πολύ λιγότερο, από την Αθήνα;

Αντιπτέραρχος Φασούλας: Ποιος είναι ο νέος Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας

 

    Newsroom eleftherostypos.gr
    Αντιπτέραρχος Φασούλας: Κατά τη σημερινή σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να τοποθετηθεί ο Αντιπτέραρχος Φασούλας Γεώργιος (Ι) ως νέος Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, σε αντικατάσταση του επιλεγέντος για τη θέση του .

    Ο μέχρι πρότινος Επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας γεννήθηκε στον Βόλο. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1981 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1985.

    Είναι απόφοιτος:

Η "Ελπίδα" έφερε.. απελπισία και στο Ν. Αιγαίο

Η "Ελπίδα" έφερε... απελπισία στο Ν. Αιγαίο με τις διακοπές ηλεκτροδοτησης και τους "αποκλεισμούς" κατοίκων  σε ορεινές περιοχές των νησιών μας. 

Η πρόσφατη κακοκαιρία "Ελπίδα"  που αντιμετώπισε η χώρα μας( με πρωτοφανή χιονόπτωση   και δυσάρεστα γεγονότα και παραλείψεις της πολιτείας  να συνοδεύουν το πέρασμα της) έφερε... απελπισία και στο Ν. Αιγαίο.
Τα φαινόμενα  στην περιοχή μας ήταν ηπιοτερα και μικρότερα σε χρονική διάρκεια σε σύγκριση με την υπόλοιπη Κεντρική και Νότια Ελλάδα  όμως  παρατηρηθηκαν - δυστυχώς - μεγάλα προβλήματα :

Γιώργος Χατζημάρκος: Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για την τριετή συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου σε Σέριφο, Σίφνο, Μήλο και Κίμωλο, ύψους 3,2 εκατ. ευρώ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει και στη νέα χρονιά να υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα οδικών παρεμβάσεων στην ιστορία των νησιών της

Με την βελτίωση της λειτουργίας και της ασφάλειας του οδικού δικτύου στα νησιά της, να παραμένει πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής και για τη νέα χρονιά, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου, υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο, για την τριετή συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΝΑΙ, στα νησιά Σέριφο, Σίφνο, Μήλο και Κίμωλο, ύψους 3.191.696,02 ευρώ.

Γιάννης Κωνσταντάκης : Το χρονικό της γιγαντιαίας επιχείρησης εκχιονισμού από τις αρχές για να έχουμε ανοιχτούς δρόμους και ρεύμα στην Κόρωνο στον Λυώνα και σε άλλα χωριά.


                                                                                                                                                                                                                    Όπως όλοι σας γνωρίζετε, στην πρόσφατη κακοκαιρία έπεσαν τόσα χιόνια στην Νάξο και ιδιαίτερα στην Κόρωνο αλλά και γενικά στην Ορεινή Νάξο, που είχαμε να τα δούμε αρκετές δεκαετίες! Η παρουσία του δημάρχου και του αντιδημάρχου κ. Σιδερή στον συντονισμό της όλης επιχείρησης, στο μέτωπο του χιονιά στην Κόρωνο και στα άλλα χωριά, ήταν πολύ θετική για τον απεγκλωβισμό των χωριών μας από τα χιόνια. Οφείλω να γράψω ότι πέρα από τον καθαρισμό του επαρχιακού δρόμου προς Κόρωνο, ικανοποίησαν το αίτημα της Κοινότητάς μας και καθάρισαν και τους δρόμους προς Λυώνα και Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας. Εκτός από τα παραπάνω, φρόντισαν και για τον εκχιονισμό του δρόμου προς Ανεμοχορεύτρα κι έτσι μπόρεσε η ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσει την βλάβη που υπήρχε στην Κόρωνο, το ίδιο έκαναν και για την διακοπή ρεύματος στον Λυώνα κι ακόμα έφεραν με αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τον νέο μόνιμο γιατρό στην Κόρωνο. Επίσης πρέπει να τονίσω και την προσφορά του έπαρχου κ. Μαργαρίτη για τα εκχιονιστικά μηχανήματα που ήταν στο μέτωπο του χιονιά από την πλευρά της Περιφέρειας. Τέλος: Την θετική παρουσία της αστυνομίας και μάλιστα του διοικητού του Αστυνομικού Τμήματος του Φιλοτίου κ. Βασιλάκη,  όπως και την συνεπή στάση της ΔΕΔΔΗΕ Νάξου, που έδωσε σύντομα ρεύμα και μάλιστα κάτω από πολύ δυσμενής συνθήκες. 

                               Κόρωνος 26/1/2022

                   Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου

                      Γιάννης Κωνσταντάκης