slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Καραμανλής θα επιστρέψει δικαιωμένος και ο Παπανδρέου θα δικασθεί για "εθνική προδοσία"

Κάθε μέρα που περνάει δικαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος παρά τα όποια λάθη έκανε, δεν μπορεί όμως να κατηγορηθεί ποτέ για εθνική προδοσία 
κάτι που πολύ σύντομα θα συμβεί με το δίδυμο Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου.
Η περίπτωση Καραμανλή συνοψίζεται σ’αυτό το σπάνιο για τις μέρες μας προσόν του: Είχε και έχει βαθιά την αίσθηση της απολογίας στην Ιστορία που όλοι την γνωρίζουμε σαν υστεροφημία. 
Η έγνοια του και η φροντίδα του και οι θεμιτές φιλόδοξες στοχεύσεις του είναι αυτές: να υπηρετηθεί η πατρίδα του με τον τρόπο που αυτός θεωρεί καλύτερο, χωρίς ν’ακούει τις σειρήνες των πιέσεων. 
Το είδος αυτό πολιτικού είναι σπανιότατο και στις μέρες της παγκοσμιοποίησης είναι δονκιχωτικής ματαιότητας. 
Πολέμησε τη μιντιοκρατία και με τη σειρά της η μιντιοκρατία τον γονάτισε.
Πολέμησε τις αχόρταγες ορέξεις του ξένου παράγοντα και ο ξένος παράγοντας τον υπονόμευσε. 
Στάθηκε έντιμος και καθαρός απέναντι στο εκλογικό κοινό του λέγοντας απλές καθαρές αλήθειες και το κοινό του προτίμησε τον ψεύτη και τα δεινά που επεσώρευσαν σαν συνέπειες τα ψεύδη του. 

Τον κατέβασαν απ' το αεροπλάνο στο Λονδίνο οι Ευρωπαίοι και τον έστειλαν πίσω!!!

http://filologos10.files.wordpress.com/2010/07/papandreou_afp.jpgΤελικά ο ΓΑΠ δεν είχε προλάβει να φτάσει στις ΗΠΑ και ήταν στο Λονδίνο καθ' οδόν προς την πατρίδα του. Μόλις οι Ευρωπαίοι το έμαθαν έγιναν "Τούρκοι" και με απειλές τον ανάγκασαν να κατέβει απ' το αεροπλάνο για ΗΠΑ και να επιστρέψει στην Ελλάδα!!
Τέτοιο ρεζιλίκι δεν έχει ξαναγίνει! Ο άνθρωπος θέλει να δραπετεύσει και δεν τον αφήνουν μιας και δεν έχει τελειώσει με τις υπογραφές... πρέπει ακόμα να βάλει την υπογραφή του σε μερικές εκποιήσεις και οι ξένοι ξέρουν ότι δεν θα ξαναβρούν τέτοιο παιδί...

Σαμαράς: κυβέρνηση εθνικής ευθύνης και όχι συγκυβέρνηση

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ομιλία του από το βήμα της 76ης ΔΕΘ, σε συνέντευξη του στην “Μακεδονία”, διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση έχει “αυτοπαγιδευτεί στην ακυβερνησία” και ζητά εκλογές: “Δεν πάει, λοιπόν, άλλο αυτή η κατάσταση. Είναι ανάγκη να αλλάξουμε πολιτική. Και για να αλλάξει πολιτική είναι ανάγκη να αλλάξει κυβέρνηση”, δηλώνει και αποκρούει τα σενάρια της συγκυβέρνησης ακόμη και μετεκλογικά: “Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ευθύνης. Κυβέρνηση που δεν θα αποτελεί κουρελού χρωμάτων και ετερόκλητων απόψεων”.
Ο τόπος χρειάζεται “καθαρές λύσεις” και “αυτοδυναμία” δηλώνει επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ και κάνει άνοιγμα στους ψηφοφόρους όλων των αποχρώσεων, εκτιμώντας ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κριθεί σε όρους κοινωνίας και όχι με βάση τις παλιές κομματικές περιχαρακώσεις, οι οποίες -όπως υποστηρίζει- έχουν ατονήσει.
Η εκτίμηση της κοινωνίας πάνω στο κυβερνητικό έργο είναι αυτή που θα καθορίσει τις αντιδράσεις των πολιτών και την αντοχή μιας κυβέρνησης. Όχι η ιδεολογικοπολιτική της προέλευση”.

Ενημέρωσε κι άλλους βουλευτές η Γεωργαντά!


ποιος είναι ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ;
http://taxalia.blogspot.com/2011/09/blog-post_1184.html
Ακούγοντας προσεκτικά τις καταγγελίες της κυρίας Γεωργαντά στη συνέντευξή της στον κύριο Παπαναγιώτου, με έκπληξη την άκουσα να λέει οτι ενημέρωσε και βουλευτές άλλων κομμάτων για το 'μαγείρεμα' των στατιστικών στοιχείων! Είναι δυνατόν να ενημερώθηκε βουλευτής της Ν.Δ. και να 
μην το ανέφερε ...παραπάνω; Ποιος να είναι άραγε;

Ο βαθύς και ύποπτος ύπνος των Δικαίων ... συνεχίζεται!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Αξιολογώντας κανείς τα γεγονότα και τις δυσχερείς καταστάσεις των τελευταίων χρόνων στην πατρίδα μας καταλήγει σε ένα και μόνο συμπέρασμα ότι την μεγαλύτερη ευθύνη για όλα αυτά την φέρει η ...

Επιβεβαιώνει τις καταγγελίες Γεωργαντά ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νικόλαος Λογοθέτης

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει πλέον η υπόθεση των καταγγελιών του πρώην μέλους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ζωής Γεωργαντά, αφού τις υιοθετεί ο επίσης μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νικόλαος Λογοθέτης.

«Ο κ. Λογοθέτης, τα όσα καταγγέλλει η κ. Γεωργαντά, τα προσυπογράφει ως απολύτως αληθή» δήλωσε ο ο νομικός εκπρόσωπος του, ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος !

Τώρα αυτό που μένει είναι να δούμε τι θα κάνει ο Α. Σαμαράς σήμερα και αύριο... γιατί τη Δευτέρα θα είναι πλέον αργά...

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ “ΔΙΟΡΙΣΕ” ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Κι όμως είναι αληθινό!
Γράφει ο Στέφανος Χίος
Η κυρία στη φωτογραφία λέγεται Πηνελόπη Παπαιωάννου, τα τελευταία χρόνια λέει ότι είναι αγιογράφος ενώ από το 1993 μέχρι το 2009 ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
Στις 12 Νοεμβρίου 2010 με την απόφαση των υπουργών Ντόλιου, Σαχινίδη και Ρέππα, “διορίστηκε” στο δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εσωτερικών σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση.
Όλα τα παραπάνω θα είχαν την αξία ενός ακόμα “νόμιμου” ρουσφετιού εαν η κυρία Παπαιωάννου δεν ήταν η σύζυγος του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου. Ιδού και το ΦΕΚ για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.

Στη ΔΕΘ ο Σαμαράς... σε αντίθεση με τον Γιωργάκη που δεν πέρασε ούτε απ' έξω (φώτο)

Επίδομα πολύτεκνης λαμβάνει η σύζυγος του «Μαζί τα φάγαμε» Πάγκαλου


Τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τον Θ. Πάγκαλο

Η σύζυγος του κυρίου «Μαζί τα φάγαμε» Θεόδωρου Πάγκαλου, Χριστίνα Χριστοφάκη, λαμβάνει ετησίως ( και ανερυθρίαστα) επίδομα Πολύτεκνης, ύψους 2.145 ευρώ.
Είναι προφανές πως θα το έχει υπέρτατη ανάγκη ως κόρη μεγαλοεργολάβου και σύζυγος Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Είναι επίσης προφανές ότι θα τα χρειάστηκε και για να κλείσει «τρύπες» της πολυδάπανης προεκλογικής εκστρατείας της στον Δήμο Σαρωνικού στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές καθώς και για να καλύπτει τα λουκούλλεια γεύματα του συζύγου της.

Γ. Παπαθανασίου: Γνώριζα το «μαγείρεμα» με το έλλειμμα και αντιμετωπίστηκα απαξιωτικά όταν το δημοσιοποίησα


Γ. Παπαθανασίου: Γνώριζα το «μαγείρεμα» με το έλλειμμα και αντιμετωπίστηκα απαξιωτικά όταν το δημοσιοποίησα
O πρώην υπουργός Οικονομικών επί Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Παπαθανασίου, ήταν ενήμερος για τους χειρισμούς του Παπακωσταντίνου σχετικά με το έλλειμμα του 2009 και το «μαγείρεμα» της Eurostat με στόχο το... φούσκωμά» του. Σε αποκλειστική του δήλωση στο Newpost.gr, ο κ. Παπαθανασίου τονίζει ότι όχι μόνο ήταν ενήμερος, αλλά έχει γράψει σχετικά με την περίεργη αυτή ιστορία και στο βιβλίο του με τίτλο «Η Γλώσσα των αριθμών... Η αλήθεια για την οικονομία», ενώ σημειώνει με πίκρα ότι σε όλες τις συνεντεύξεις που έδωσε το επισήμανε, αλλά τον αντιμετώπισαν απαξιωτικά.

Για «πικρή δικαίωση» και «χώρα σε κατάθλιψη» μίλησε ο Σαμαράς

Με «γαλάζιους» φοιτητές συναντήθηκε το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «πικρή δικαίωση» σχετικά με τις προειδοποιήσεις του για το που θα οδηγήσει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ακόμα ότι η χώρα βρίσκεται σε «εθνική παραλυσία» εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης και ότι οι νέοι δεν αντέχουν να βλέπουν τους γονείς τους σε οικονομικό αδιέξοδο, εξαιτίας των φόρων που ανακοινώνει συνεχώς η κυβέρνηση. «Δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχει αισιοδοξία και η χώρα βρίσκεται σε εθνική κατάθλιψη» τόνισε.
Ειδική αναφορά έκανε στους… κομμουνιστές, για τους οποίους ανέφερε ότι παρότι είναι πολέμιοι της ατομικής ιδιοκτησίας έχουν εξεγερθεί με τους συνεχείς φόρους στα ακίνητα. 

Ποιος είναι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου;

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΙΛΑ Η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ; (εδώ)

Ο Διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου είναι πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και "άνθρωπος των αγορών", σε ομιλία του είχε δώσει προβάδισμα στη διάσωση του ευρώ, αδιαφορώντας για την κατάσταση στην χώρα μας:

Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Καταγγέλουν το Νίκο Χατζηνικολάου για διαπλοκή με τα ΙΕΚ

Ανοικτή Επιστολή Αναγνώστη προς την Αναπληρώτρια Υπουργό κα Φώφη Γεννηματά


Kρίση και διαπλοκή στα ΜΜΕ την Πολιτική και την Εκπαίδευση
Πέραν της βαθιάς οικονομικοκοινωνικής κρίσης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία, μια άλλη πρωτοφανή κρίση, που σχετίζεται με την πρακτική ορισμένων ΜΜΕ, και αποτελεί μόνον την κορυφή του παγόβουνου, σχετικά με τη διαπλοκή στην πολιτική, σε κάποια ΜΜΕ, και συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, αρχίζει να εξελίσσεται και να χάνει πλέον την πειστικότητά της.

Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Και γενική διευθύντρια στο Ινστ. Κ. Καραμανλής πλέον η Μαριάννα Πυργιώτη... επειδή έχει ξελαρυγγιαστεί να φωνάζει για τη ΝΔ...

http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2011/02/Pirgioti-468x267.jpg

Αναβαθμίσθηκε εσωκομματικά η γνωστή δημοσιογράφος και αναπληρώτρια Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Μαριάννα Πυργιώτη, η οποία τοποθετήθηκε Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Προφανώς επειδή από τον Real FM είχε ξελαρυγγιαστεί να προβάλει τις θέσεις της ΝΔ και τις αστοχίες του ΠΑΣΟΚ... Η μέχρι τώρα γενική διευθύντρια Κωνσταντίνα Μπότσιου, τοποθετήθηκε από το Δ.Σ στη θέση του αντιπροέδρου του Ινστιτούτου, το οποίο εντός των ημερών θα μετακομίσει στο ιστορικό κτήριο της Ρηγίλλης.

Γ. Βρούτσης: «Ελεύθεροι - Αποκλεισμένοι οι κάτοικοι των Μικρών Κυκλάδων».

Την έντονη διαμαρτυρία του για την ξαφνική διακοπή των δρομολογίων στις Μικρές Κυκλάδες, εξέφρασε με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή (α.π. 22786/16-9-2011) ο βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης.

Στο κείμενο της ερώτησης του, ο κ. Βρούτσης υπογραμμίζει ότι : «Ο αποκλεισμός των Μικρών Κυκλάδων, τις έχει βυθίσει σε πρωτόγνωρη απομόνωση, γεγονός που έχει προκαλέσει ήδη σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων και την τροφοδοσία των νησιών.

Σύσκεψη Δημοτικής αρχής Νάξου με τον Γιώργο Ανωμερίτη

Σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργο Ανωμερίτη είχαν σήμερα στα γραφεία του ΟΛΠ Α.Ε. ο Δήμαρχος Νάξου κ. Μανόλης Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νάξου κ. Γιάννης Μαμουζέλος και οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λιανός και Τοτόμης Πρωτονοτάριος.Τα κύρια θέματα συζήτησης ήταν:
(α) Τα λιμάνια της Νάξου και των νησιών των Μικρών Κυκλάδων, με ιδιαίτερη έμφαση στο Λιμάνι της Χώρας Νάξου.
(β) Η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που υφίστανται από το 2011 λόγω της παραχώρησης του ΚΕΓΕ για τη δημιουργία του......

Οργανωμένη παρεμπόδιση και άρνηση πληρωμής των χαρατσιών

ΝΑΞΟΥ

«Η λαϊκή οργή να εκφραστεί σε οργανωμένη παρεμπόδιση και άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. Είναι καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για τη λαϊκή οικογένεια». Με αυτόν τον τίτλο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με χτεσινή ανακοίνωσή του, τονίζει:
«Η δικαιολογημένη οργή που νιώθουν οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, καθώς φτάνουν στα σπίτια τους τα επαίσχυντα χαράτσια που φορολογούν τη φτώχεια τους και ακολουθεί ο φόρος για τα σπίτια τους, πρέπει να μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι οργανωμένης άρνησης πληρωμής. Κανένας δεν πρέπει να........

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ «ΝΕΩΡΙΟΝ» ΣΥΡΟΥ


Σειρά Παρεμβάσεων – Συνεντεύξεων, ανταποκρινόμενος σε σχετικές προσκλήσεις, πραγματοποίησε και πραγματοποιεί σε κεντρικά Μ.Μ.Ε. ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, Αντιπρόεδρος της Δ.Ο.Ε. και Πρόεδρος της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. κ. Χαράλαμπος Κόκκινος για την ανάδειξη θεμάτων που αφορούν:
Τη λειτουργία του Ναυπηγείου «Νεωρίου» Σύρου.
Τα προβλήματα στον ευαίσθητο τομέα της Εκπαίδευσης με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Συγκεκριμένα: