slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η σκέψη ας προηγείται του λόγου!

Η προεκλογική περίοδος είθισται να συνοδεύεται από την ένταση που φέρνει η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων. Η ένταση είναι λογικό να αυξάνει όταν η αντιπαράθεση συνοδεύεται από στοιχεία που αφορούν στη διαχείριση του δημοτικού χρήματος. Οι πολίτες όμως, περιμένουν απαντήσεις συγκεκριμένες. Στην τελευταία συνεδρίαση της Παρασκευής 20 Αυγούστου, η δημοτική πλειοψηφία αρνήθηκε το αίτημα δημοτικών συμβούλων να συζητηθεί το θέμα των καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη διαχείριση που γίνεται στο νομικό πρόσωπο του δήμου Νάξου και αφορά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει και παρέπεμψε τη συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος. Δεν θεωρεί ως φαίνεται επείγουσα την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις στο ναξιακό λαό.
Αντίθετα δια στόματος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου «ειρωνεύεται» το αυτονόητο! Την επιθυμία δηλαδή της μειοψηφίας να πληροφορηθεί τι συμβαίνει σε μια δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφού αυτό στο σύνολό του αποτελεί και τη δημοτική αρχή!

Και έχει χρέος η δημοτική πλειοψηφία να δώσει επαρκείς και σαφείς εξηγήσεις!

Καθαρά κι απλά! Κι όχι να ειρωνεύεται, συγκρίνοντας μάλιστα με ανατριχιαστική ψυχραιμία το συγκεκριμένο αίτημα για κατεπείγουσα συνεδρίαση με αυτό που είχε γίνει στο πρόσφατο παρελθόν με αφορμή το τραγικό συμβάν που συντάραξε όλους μας και ήταν ο άδικος χαμός ενός παιδιού που οφείλαμε όλοι και πρωτίστως η συγκροτημένη πολιτεία, να έχουμε φροντίσει να παίζει με ασφάλεια!

Θλίψη και απογοήτευση μας προκαλούν τέτοιου είδους συγκρίσεις!

Κοινή ρήση είναι, ότι η πολιτική διαφθείρει συνειδήσεις…Πολλά τα παραδείγματα τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια.

Όσον αφορά όμως τη μικρή μας κοινωνία ας προστατεύσουμε την κοινή μνήμη και το κοινό αίσθημα για τον άδικο χαμό ενός παιδιού!

Κι ας αφήσουμε τις ειρωνικές διαθέσεις μας να ξετυλιχθούν σε άλλα ζητήματα.

Δεν λείπουν άλλωστε οι ευκαιρίες!

Όσο γι αυτά, τα σχετικά με την ανθρώπινη ζωή, αν δεν νιώθουμε συνυπεύθυνοι, τουλάχιστον ας μην προκαλούμε!

Κι ας προσπαθήσουμε, η σκέψη να προηγείται του ανεπίτρεπτου λόγου! Απο τη Δαναη Μαυρου

Έκλεισε η αγορά στις 350.000 ευρώ


Στις 35.000 ευρώ/στρέμμα έκλεισε την Παρασκευή 20 Αυγούστου κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου η συμφωνία μεταξύ πωλητή (Αντώνη Μελισσουργού) και αγοραστή (Δήμου Νάξου) για αγορά από το δήμο Νάξου ακινήτου συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων (συμφωνηθείσης συνολικής τιμής 350.000 ευρώ). Η τιμή που συμφωνήθηκε ήταν η τιμή που πρότεινε η επιτροπή διαπραγμάτευσης για την αγορά γης και είναι χαμηλότερη του 50% της εκτίμησης των ορκωτών εκτιμητών, που στην έκθεσή τους προσδιόριζαν την αξία του ακινήτου σε 71.800 ευρώ/στρέμμα!
Bookmark and Share

Η αρχική προσφορά του πωλητή ανερχόταν στα 650.000 ευρώ, κατά 51.800 ευρώ χαμηλότερη αυτής των ορκωτών εκτιμητών.
Ο πωλητής, μετά από αρκετής ώρας συζήτηση και προτάσεις, που αναφέρονταν ακόμη και σε ακύρωση της αγοράς από την παρούσα δημοτική αρχή, αφού επίκεινται δημοτικές εκλογές, αποδέχθηκε τελικώς την προτεινόμενη από την επιτροπή τιμή αγοράς.
Η συγκεκριμένη έκταση βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο Νάξου-Εγγαρών και θα χρησιμοποιηθεί από το δήμο Νάξου για αμαξοστάσιο, αποθήκες και άλλες συναφείς χρήσεις.
Το ύψος της αγοράς της συγκεκριμένης έκτασης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία αφού ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Μ. Πολυκρέτης δεν την υπερψήφισε.

Ένταση δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος μεταξύ δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και του κ. Θανάση Καραβία που ζητούσε το λόγο για να εκθέσει τελικώς μετά αρκετή ώρα τις απόψεις του και να ενημερώσει το Σώμα γιατί αποσύρθηκε από τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος η κ. Δέσποινα Κίτινη, που επίσης είχε αρχικά δώσει προσφορά για πώληση ακινήτου της, καθώς και για το ότι για λόγους υγείας δεν ήταν παρούσα στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Η ένταση οξύνθηκε ιδιαίτερα, όταν ο κ. Καραβίας απέδωσε χαρακτηρισμό κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, τον οποίο όμως ανακάλεσε μόλις του ζητήθηκε να το πράξει.

Το κλίμα εντάθηκε και προς το τέλος της συζήτησης του θέματος, μεταξύ του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, του δημάρχου και του προέδρου των Εγγαρών και επικεφαλής της "Δημοτικής Δράσης", Δημήτρη Λιανού, που ενώ είχε ζητήσει αρκετή ώρα πριν το λόγο, δεν του δόθηκε. Ο δήμαρχος Νάξου επισήμανε ότι ως πρόεδρος των Εγγαρών ο κ. Λιανός δεν καθόταν στις θέσεις των δημοτικών συμβούλων, αλλά στις καρέκλες των ακροατών, όπως και ότι όλες οι διαδικασίες έχουν μια σειρά και δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που η συζήτηση του θέματος έχει φτάσει στο "δια ταύτα", να ζητεί να κάνει τοποθέτηση.

Τελικώς, ο κ. Λιανός, εκφράζοντας την άποψή του, αναφέρθηκε στην προσφορά της κας Κίτινη που είναι ύψους 15.000 ευρώ/στρέμμα, ενώ επιλέχθηκε τελικώς η αγορά από τον κ. Μελισσουργό με 35.000 ευρώ/στρέμμα, επισημαίνοντας, ότι έτσι δεν διασφαλίζεται το δημόσιο χρήμα. Επιπλέον, ανέφερε, πως το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι κοντά στο σχεδιαζόμενο ΧΥΤΑ, σε περίπτωση που ακυρωθεί η κατασκευή του στο σημείο από το ΣτΕ, δεν θα ευσταθεί ως επιχείρημα. Τέλος, μίλησε για την περαιτέρω επιβάρυνση της περιοχής με τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν στην εν λόγω έκταση που γειτνιάζει με τις Εγγαρές και πρότεινε να αγοραστεί για να γίνει πάρκο.


Εσείς τι λέτε;


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Το είδαμε και αυτό … ο κ. Πρωθυπουργός προφανώς κουράστηκε με τους περιπάτους και τα θαλάσσια σπορ στην Πάρο και πήγε να ξεκουραστεί για λίγες μέρες στην Κρήτη!

Φίλες/οι πολυήμερες οι διακοπές του και το ερώτημα είναι! Θεωρεί ότι είναι το τελευταίο του καλοκαίρι στην Ελλάδα οπότε είπε να το χορτάσει ή μαζεύει δυνάμεις για να μας αποτελειώσει τον χειμώνα!!! Εσείς τι λέτε;

Οικονομικά σκάνδαλα

Νάξος, 20 Αυγούστου 2010

Δελτίο Τύπου

Η παράταξη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην οικονομική διαχείριση του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νάξου (ΠΟΔΝ) δηλώνει τα κάτωθι:

«Λυπούμεθα ειλικρινά που ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος για τις Δημοτικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου ουσιαστικά με οικονομικά σκάνδαλα. Θα προτιμούσαμε η αντιπαράθεση των υποψηφίων για τη νέα δημοτική αρχή να γίνεται πάνω σε προγραμματικές θέσεις και με πολιτικά επιχειρήματα. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε την ανάγκη, να ξεκαθαρίσουν άμεσα αυτά τα σκανδαλώδη γεγονότα και ο Ναξιακός λαός να πληροφορηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί με την διαχείριση των οικονομικών του ΠΟΔΝ. Καλούμε λοιπόν, τον οποιονδήποτε κατέχει στοιχεία σχετικά με το θέμα να τα καταθέσει στις αρμόδιες αρχές προκειμένου αυτές να επιληφθούν σύμφωνα με το Νόμο».

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού
Δημήτρης Λιανός