slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, ευρεία συντονιστική  Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχαν Υπουργοί, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, υπεύθυνοι δικτύων και οι Περιφερειάρχες των περιοχών όπου εκδηλώνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα.


Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Χατζημάρκος και ο Χωρικός Αντίπεριφερειάρχης Κυκλάδων και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης.


Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν θα υπάρξει συνέχεια των φαινομένων στις Κυκλάδες καθώς και σε νησιά της Δωδεκανήσου, κυρίως σε Κω και Ρόδο.

Διακοπή κυκλοφορίας σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο της Νάξου

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων

Με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Αιγαίου, από την Κυριακή στις 20:00 το βράδυ έως τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το ορεινό Επαρχιακό και Δημοτικό Οδικό Δίκτυο, από το Σαγκρί και την Ποταμιά με κατεύθυνση προς το Χαλκί, καθώς και από τον Άγιο Θαλλέλλαιο προς τον Κυνίδαρο, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, του παγετού και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Εφόσον υπάρχει σοβαρή ανάγκη μετακίνησης, απαιτείται επικοινωνία με τις Αστυνομικές Αρχές ή την Πολιτική Προστασία.

Γιάννης Μαργαρίτης : Συνιστάται αποφυγή μετακινήσεων οχημάτων και πεζών στη Νάξο λόγω παγετού

Ο Έπαρχος Π.Ε. Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης, ενημερώνει, ότι λόγω χιονόπτωσης στο κεντρικό και ορεινό επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και είναι αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων. Στο οδόστρωμα του επαρχιακού δικτύου γίνεται αποχιονισμός με μηχανήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Ο Έπαρχος Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης, επισκέφθηκε περιοχές στα ορεινά της Νάξου, συντονίζοντας τις ενέργειες του αρμόδιου κλιμακίου...

Χαρ Κοκκινος : Μετατρέπουν την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου σε... Α.Ε. και "τιμούν την ιστορία" με αναθέσεις ανακαίνισης αξίας 120.000ευρω για το ήδη ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο του Ελληνικού Προξενείου;

Η ηγεσία της Π. Ν. Α.  "τιμά την ιστορία"  με... τρεις (3) αναθέσεις αξίας 120.000€  στην ίδια εταιρεία για να  ανακαινίσει... το ήδη  ανακαινισμένο κτίριο του Ελληνικού   Προξενείου!
Το ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο του Ελληνικού Προξενείου στη Ρόδο όπου το 2017 φιλοξένησε  κοινές εκδηλώσεις του Ιδρύματος της Ελληνικής Βουλής και της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου (Π. Ν. Α.), διεκδικεί ένα "περίεργο" ρεκόρ από τους υπεύθυνους του "Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων( ΦΟΔΣΑ) Ν. Αιγαίου και του " Αναπτυξιακού  Οργανισμού Κ2" της Π.Ν.Α.:
Το ανακαίνισαν πάλι.... και μάλιστα τρεις (3) φορές....! Το αποδεικνύουν οι  δύο(2)  αποφάσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της "Κ2" κ. Ν. Μπόνη και μια (1) του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και Προέδρου της "Κ2" και του ΦΟΔΣΑ κ. Γ. Χατζημάρκου!
Σύμφωνα με αποφάσεις στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ :

Σε διεθνή Press Conference έγινε η παρουσίαση του «The Rhodes Co-Lab»

Σε διεθνή Press Conference

έγινε η παρουσίαση του 

«The Rhodes Co-Lab»

 

Σε 60 Μέσα Ενημέρωσης από όλο τον κόσμο και με φόντο την Ρόδο, 

ο Υπουργός Τουρισμού, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, 

ο Πρόεδρος της TUI Group και ο Πρόεδρος της TUI Care Foundation 

παρουσίασαν την πρωτοποριακή πρωτοβουλία για τον παγκόσμιο Τουρισμό

ΘΕΜΑ: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ)



Σύμφωνα με το εν ισχύ Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, διαδοχικά καιρικά συστήματα προβλέπεται να προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα "ΕΛΠΙΣ", με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, πυκνές χιονοπτώσεις και βόρειους ανέμους εντάσεως 8 με 9 μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα Σάββατο προβλέπεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας, ενώ από το βράδυ χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν σε όλο το Αιγαίο και κατά τόπους στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα του θα είναι πυκνές. Την Κυριακή 23/1/2022 σε όλο το Αιγαίο θα συνεχιστούν κατά διαστήματα οι πυκνές χιονοπτώσεις, οι οποίες θα ενταθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη και θα είναι τοπικά πυκνές αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία σε όλο το νότιο Αιγαίο, όπου θα επικρατούν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8 με 9 μποφόρ).

Σε συνέχεια των σχετικών προβλέψεων, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων βρίσκεται σε ετοιμότητα και επιφυλακή. Ήδη έχει διανεμηθεί αλάτι σε όλες τις ορεινές Κοινότητες, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί εντός των οικισμών, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα θα είναι διαθέσιμα όπου χρειαστούν. Επιπλέον, το Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικοδήμου θα είναι θερμαινόμενος χώρος και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ανάγκης. 

Καλούμε τους πολίτες κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού) να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις. 


Ειδικότερα, καλούνται οι πολίτες σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού: