slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πολέμιος του Καραμανλή, στήριγμα του Παπανδρέου ο Καρατζαφέρης. Γιατί;

12754Προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ. Μεγαλώσαμε μαζί του και με τις περίφημες κασέτες του της TV- Press.  Μπήκε σε κάθε Νεοδημοκράτικο σπίτι σαν φωνή αντίστασης στο καθεστώς του Ανδρέα.
Με τον καιρό άρχισε να δείχνει ένα άλλο πρόσωπο. Ήθελε διάκριση πέραν αυτής που του πρόσφερε η μεγάλη παράταξη μας.  Συγκρούστηκε  με τον Καραμανλή και προκάλεσε την διαγραφή του. Μήπως τελικά δεν ήταν τόσο τυχαία η κίνηση του;

Σε Σαντορίνη και Θηρασιά ο Βουλευτής Παναγιώτης Ρήγας


 ....ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕ  ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΕΡΓΑ  ΑΝΑΛΥΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ   ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ . ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Τη Θήρα και τη Θηρασία επισκέφτηκε διαδοχικά ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο Βουλευτής συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δήμου Σαντορίνης(Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο, Συμβούλους και Τοπικούς Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Θηρασιάς) στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει καθιερώσει με τους φορείς των νησιών με στόχο την προώθηση βέλτιστων λύσεων στα προβλήματα τους.
Ήδη, για το νησί της Σαντορίνης, τόσο ο..........

Γιατί φοβούνται την «Διαύγεια»;


Για άλλη μία φορά, οι πράξεις της Δημοτικής Αρχής είναι ανακόλουθες με όσα επαγγέλλεται, ακόμη και εγγράφως. Για του λόγου το αληθές:
Στις 26/6/2011 έγραφαν σε Δελτίο Τύπου…
«Η δημοτική αρχή, δίνοντας προτεραιότητα σε θέματα διαφάνειας και ενημέρωσης, αποφάσισε να δίνει στη δημοσιότητα την καθημερινή οικονομική κατάσταση του Δήμου, προκειμένου να ενισχύσει τη διαφάνεια και τη δυνατότητα ελέγχου από τον κάθε δημότη. Η πρωτοβουλία αυτή δεν αποτελεί προϊόν νομικής υποχρέωσης, αλλά ηθικής δέσμευσης ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας μας, θα.....

Η επιστολή του Α. Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους ηγέτες του ΕΛΚ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΝΔ την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στους ομολόγους του του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), μεταξύ άλλων η Άνγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Φιγιόν, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο Ζοζέ Μπαρόζο, μέσω της οποίας εξηγεί την επιλογή του να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Στην επιστολή ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι στη συνάντηση των τριών ...

Κι ο Παπαδήμος προστέθηκε σ'αυτούς που στηρίζουν την πρόταση Bενιζέλου και ζητάνε την υπογραφή Σαμαρά!

Απαραίτητη εκτιμά ότι είναι η επιστολή με τις δεσμεύσεις των πολιτικών κομμάτων ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, όπως τόνισε σε κοινή συνέντευξή Τύπου με τον πρόεδρο Ζοζέ Μπαρόζο. Ο κ. Παπαδήμος διευκρίνισε πάντως, ότι οι ίδιοι οι πολιτικοί ηγέτες θα αποφασίσουν η βεβαίωση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι η συναίνεση που υπάρχει στην Ελλάδα θα διευκολύνει ώστε να φέρει την Ελλάδα σε σταθερή πορεία, και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις που απορρέουν από τις ευρωπαϊκές συμφωνίες όπως το PSI.

Έντονη κινητικότητα στο γραφείο Καραμανλή..Ανυπόστατες οι φημολογίες για εισαγωγή του στο Ντυνάν

Έντονη κινητικότητα παρουσίαζε σήμερα το γραφείο του Κώστα Καραμανλή.
Πολλές οι επισκέψεις, επαφές και οι συνομιλητές του Καραμανλή… Μεταξύ των συνομιλητών του και εκδότης γνωστός για την μαχητικότητά του.
Με ένα τέτοιο γεμάτο πρόγραμμα όπως καταλαβαίνετε, τα όσα αναγράφονται-διαδίδονται περί εισαγωγής του στο Ερρίκος Ντυνάν είναι ανυπόστατες φημολογίες.

Δήλωση του Αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Κυκλάδων, κ. Γιάννη Βρούτση σχετικά με την κατάθεση του Προϋπολογισμού για το 2012

 «Ο Προϋπολογισμός που κατατέθηκε από τον Υπουργό των Οικονομικών:
·         είναι αποτέλεσμα μετεξέλιξης των δύο προηγούμενων προϋπολογισμών -του 2010 και 2011- που είχαν «άδοξη κατάληξη» όχι μόνο λόγω του πλήρους εκτροχιασμού τους, αλλά και γιατί κυρίως οδήγησαν την οικονομία -με τα μέτρα που περιείχαν - σε τέλμα και την κοινωνία σε απόγνωση.
·         κινείται επί «ξυρού ακμής», καθώς στηρίζεται σε υπεραισιόδοξες παραδοχές, που η ενδεχόμενη αστοχία σε κάποια απ’ αυτές, αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αναγκαστική αναθεώρηση του με επώδυνες συνέπειες.
·         είναι προϋπολογισμός του «αναπόφευκτου», καθώς τα μέτρα που τον συνοδεύουν έχουν ήδη ψηφιστεί και περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο, στον Εφαρμοστικό, στο πολυνομοσχέδιο, καθώς και ...

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.



ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ξαναφόρα τη φανέλλα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΣΗΚΩΣΕ ΤΗ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
ΤΑ ΟΧΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ, ΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ


Σε εξέλιξη οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για δεκάδες οffshore

    Σε 40.967.580 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό που καταλογίστηκε σε βάρος 115 offshore εταιρειών για τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι για άλλες 230 εξωχώριες εταιρείες.
Αυτό αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για τη φοροδιαφυγή off shore εταιρειών.

Θα αρθεί ο άδικος αποκλεισμός στις προσλήψεις συμβασιούχων πυροσβεστών ώστε να αποτραπεί άμεσα ο κίνδυνος της ανεργίας;

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης, που είχαμε καταθέσει στις 29.8.11 και συζητήθηκε στις 1/9/2011, για θέματα που αφορούν τους συμβασιούχους πυροσβέστες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη δευτερολογία του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες που δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην προκήρυξη λόγω κολλημάτων (ποινικά μητρώα, γιώτα στον στρατό, δημοτικό μετά το 1980)  θα συνεχίσουν να εργάζονται ως εποχικοί, δηλ.....

«Τα νέα ποσοστά αναπηρίας για την θαλασσαιμί​α και την δρεπανοκυτ​ταρική νόσο στον Κ.Ε.Β.Α. ουσιαστικά καταργούν τα δικαιώματα των πασχόντων» - Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη​.

Στην έκδοση του νέου Κανονισμού Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας,  ο οποίος συντάχθηκε αυθαίρετα και με περίσσια σπουδή στο παρά πέντε της αποχώρησης της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και βρίσκεται με τη μορφή του κατεπείγοντος για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, έχουν αλλάξει τα ποσοστά αναπηρίας για την θαλασσαιμία και την δρεπανοκυτταρική νόσο.

Συγκεκριμένα, στο τελικό κείμενο του νέου κανονισμού, τα ποσοστά αναπηρίας για την θαλασσαιμία και την δρεπανοκυτταρική νόσο ορίζονται:

Ερώτηση Νίκου Χουντή προς την Κομισιόν για την οδική ασφάλεια και την αναγνώριση της Ημέρας Μνήμης 23η Νοέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα τροχαίων συγκρούσεων και την ανάγκη αναγνώρισής της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Κράτη Μέλη, σε συνδυασμό με το αίτημα για άμεση ανάληψη συγκεκριμένων μέτρων για την οδική ασφάλεια, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση:

Ν. Χουντής: «Δεν υπάρχει προηγούμενο από ιδρύσεως της ΕΟΚ – Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαιτείται συνυπογραφή των κομμάτων αντιπολίτευσης, για την εγκυρότητα Απόφασης της ΕΕ» - «Ακραία και αντιδημοκρατική συμπεριφορά»

Ερώτηση για τις γραπτές δεσμεύσεις που απαιτούν και προσπαθούν να επιβάλλουν θεσμικοί παράγοντες  της ΕΕ σε κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ότι θα εφαρμόσουν «την Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου» αλλά «και τα συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται για την εφαρμογή της» (που υποτίθεται ότι ακόμα δεν έχουν ληφθεί!!!)  κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

Κοινή Ανακοίνωση από την Περιφερεια​κή Παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ και τη Δημοτική Κίνηση ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ για το χαράτσι της ΔΕΗ.

«Πολίτες κόντρα στον καιρό» και «Κόκκινο ρόδο» για το χαράτσι της ΔΕΗ


Ρόδος 20-11-11

 Η περιφερειακή παράταξη  ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ και η δημοτική κίνηση ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ θεωρούν άδικη και κοινωνικά ανάλγητη  την επιβολή ενός ακόμη φόρου στην ακίνητη περιουσία, σε μια εποχή βαθιάς ύφεσης και αντικειμενικής αδυναμίας των φορολογουμένων να ανταποκριθούν σε επιπρόσθετα βάρη. Θεωρούν εσφαλμένη και πρόχειρη τη νομοθέτηση του ειδικού τέλους ακινήτων και τερατώδη τη σύνδεση της είσπραξης του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, παραβιάζοντας θεσμοθετημένες διαδικασίες της φορολογικής νομοθεσίας και βασικές συνταγματικές διατάξεις.

Και άργησες κιόλας ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

«Ο επόμενος που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα προβλήματα μέσα στη Νέα Δημοκρατία, που,προσβάλλουν, όχι μόνο τον κάθε Νεοδημοκράτη-αλλά σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Ελληνικός λαός- και τον κάθε Έλληνα, ας γνωρίζει ότι θα βρεθεί αυτόματα έξω από το κόμμα.

Και ας μη θελήσει να με δοκιμάσει!».


Από καιρό έπρεπε να το έχεις κάνει.
Και τώρα πάντως, καλά είναι.

Επαφή Ε/Γ-Ο/Γ στον προβλήτα του λιμένα Νάξου, βλάβη στον καταπέλτη Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στην Πάρο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ


Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επαφή Ε/Γ-Ο/Γ στον προβλήτα του λιμένα Νάξου
Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ «BLUE STAR ΝΑΞΟΣ» Ν.Π. 11014, κατά το χειρισμό πρόσδεσής του, στο λιμάνι Νάξου, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Θήρας, με τριάντα (30) επιβάτες, ήρθε σε επαφή με τον προβλήτα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στρέβλωση ελασμάτων στο  δεξί  άκρο του πρυμναίου ζωναρίου του πλοίου.

Λαική Επιτροπή Πάρου πρώτη συνάντηση με τους κατοίκους στον Αρχίλοχο


Την πρώτη της συνάντηση με τους κατοίκους του νησιού πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 η "Λαική Επιτροπή Πάρου" στην κατάμεστη αίθουσα του "Αρχιλόχου¨στην Παροικιά. Στις ομιλίες τους τα μέλη της Επιτροπής αλλά και οι κάτοικοι του νησιού αναφέρθηκαν στο χαράτσι των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και τους τρόπους δράσης και συμπαράστασης στις ευπαθείς ομάδες που αδυνατούν να το πληρώσουν.
Τα μέλη της Επιτροπής που βρέθηκαν στον Αρχίλοχο και συντόνισαν την πρώτη συνάντηση ήταν:
Κώστας Ροκονίδας
Μανώλης Ισιγώνης
Σωτήρης Χουλιάρας
Γιάννης Μαούνης
Νίκος Ραγκούσης (Λαουτάρης)

Ακούστε όλες τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις των κατοίκων του νησιού πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
Laiki epitropi arxiloxos www.parosradio.gr 2011 11 20

Όλη η ποδοσφαιρική δράση στις Κυκλάδες

Σε κανένα παιχνίδι, από τα 14 που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο στις Κυκλάδες, δεν είχαμε ισόπαλο αποτέλεσμα. Στα οκτώ ποδοσφαιρικά παιχνίδια επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι και στα υπόλοιπα έξι οι γηπεδούχοι.
Ακολουθούν όλα τα αποτελέσματα και οι αναλυτικές βαθμολογίες:

To μίασμα της Δεξιάς Ο ΚΩΛΟΝΤΟΥΜΠΑΣ Καρατζαφέρης τώρα Υπογράφει ! Οι Γερμανοί πάντα εύρισκαν Συνεργάτες στην Ελλάδα, στον ΚΩΛΟΝΤΟΥΜΠΑ θα κολλούσαν;


netakias.wordpress.com
Συνάντηση με τα στελέχη της τρόικας είχε ο πατριδέμπορας πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης.
«Είναι εντελώς ανελαστικά τα πράγματα και πρέπει να βρούμε ένα τρόπο συνεννόησης σε αυτό τον τομέα …

Το “Ευαγγέλιο” του “Κομαντάντε” Μάρκου Μουζάκη με όλο το παρασκήνιο της πολιτικής.

** Συνασπισμένοι λοιπόν και ομονοούντες όλοι οι κολαούζοι
του συστήματος (πολιτικοί, οικονομικοί, μιντιακοί), αναπέμπουν ύμνους στη νέα κυβέρνηση, εκφωνούν ωσαννά στο νέο «σοβαρό» πρωθυπουργό, φτιάχνουν κλίμα…