slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιστολή διαμαρτυρίας Επαγγελματιών ψαράδων Πάρου – Αντιπάρου


Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2010

Εμείς οι επαγγελματίες ψαράδες Πάρου – Αντιπάρου, κάτοχοι επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών βιντζότρατας, διαμαρτυρόμαστε για την άδικη απόφαση της απαγόρευσης της βιντζότρατας με τον γνωστό τρόπο εργασίας.

Απαγόρευση που έθεσε σε εφαρμογή η πολιτεία με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 1 Ιουνίου 2010 επικαλούμενη την προστασία της βιώσιμης αλιείας. Μια απαγόρευση που απέχει μακράν από


την πραγματικότητα περί βιώσιμης αλιείας.

Πριν από μια δεκαετία με την υπόθεση του ναυαγίου του «ΣΑΜΙΝΑ» οι ίδιοι άνθρωποι μας αποκαλούσαν ήρωες. Εμείς ουδέποτε κατατάξαμε τους εαυτούς μας στους ήρωες. Απλά αναδείξαμε αξίες προς τους συνανθρώπους μας και τη νεολαία κρατώντας ψηλά την εικόνα της χώρας μας εντός και εκτός συνόρων. Αξίες που δεν γνωρίζουμε τι γίνεται στις άλλες χώρες αλλά στη χώρα μας την Ελλάδα τείνουν να χαθούν…

Σήμερα, από την Επίτροπό μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ηρωίδα του Πολυτεχνείου, και των λανθασμένων χειρισμών των προηγούμενων που ασχολούνταν με το θέμα της αλιείας, μας παίρνουν τα μικρά σκάφη μας από την παράκτιο αλιεία και μας κατατάσσουν δίπλα στα υπερσύγχρονα επιδοτούμενα βαποράκια τις ανεμότρατες χωρίς αυτό να μπορεί να είναι εφικτό.

Εξαφανίζουν με λίγα λόγια μια πολιτισμική και χιλιοτραγουδισμένη κληρονομιά και παράδοση της χώρας μας την τράτα. Εξαφανίζουν το λαϊκό ψάρι τη μαρίδα. Επίσης μας δίνουν την ευκαιρία επίσημα πλέον για τον αφανισμό μας, γιατί όχι και –κυριολεκτικά- τον πνιγμό μας αφού μας πάνε σε μεγάλες αποστάσεις από την ακτή για εργασία με τα σκάφη μας που η ηλικία τους είναι πάνω από 30 ετών.

Ζητάμε την άμεση επαναφορά του εργαλείου με τον γνωστό τρόπο εργασίας από εμάς. Γιατί το μόνο που κατάφεραν είναι να φέρουν σε απόγνωση κάποιες εκατοντάδες οικογένειες και να αφαιρέσουν από τους νησιώτες κατά τους χειμερινούς μήνες από το τραπέζι τους το φθηνό λαϊκό ψάρι την μαρίδα.

Ζητάμε την άμεση υλοποίηση των υποσχέσεων που έχουν ανακοινωθεί και έχουν υπογραφεί περί καταβολής οικονομικών ενισχύσεων του απολεσθέντος εισοδήματός μας για να μπορέσουμε να ζήσουμε με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια στα νησιά μας χωρίς να περνάει από τη σκέψη μας ότι είμαστε τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Τέλος είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με τα αναγραφόμενα.


Συνημμένα, προς ενημέρωσή σας, σας επισυνάπτουμε:

1. Τα επιστημονικά δεδομένα – έρευνες (για την πραγματική καταστροφή που κάνει η βιντζότρατα και όχι αυτή που επικαλούνται)
2. Τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης περί καταβολής οικονομικών ενισχύσεων (κάτι που δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα) από δημοσιεύματα
Α) της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ» και
Β) της εφημερίδας «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ»
3. Ενημέρωση της ΠΑΣΕΓΕΣ με θέμα την αποζημίωση ια την απόσυρση αλιευτικού σκάφους.
4. Ερωτήσεις δυο βουλευτών (Μαρκόπουλου, Ν.Δ. – Κρεμαστινού, ΠΑΣΟΚ)


Συνημμένα:

1.
Επιστημονικά δεδομένα – έρευνες
* Για το ζήτημα της βιντζότρατας έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές έρευνες.
α) Βασιλοπούλου, Αναστασοπούλου κ.σ., ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., Αλιευτικά Νέα Τ309, 2/2008, σελ. 59-63
* Απορρίψεις: Μηχανότρατα 40%, Στατικά δίχτυα 22% (Αιγαίο), 15% (Ιόνιο), Βιντζότρατα 8%
* Καταλήγει λοιπόν η έρευνα πως «σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας τα παράκτια σκάφη που χρησιμοποιούν δίχτυα φαίνεται ότι αποφέρουν απορριπτόμενες ποσότητες οι οποίες αν και παρουσιάζουν σημαντικές διακυμάνσεις λαμβάνοντας υπόψη τον όγκο του σχετικού στόλου. Θα πρέπει σε επίπεδο συνόλου σκαφών να είναι σημαντικές επηρεάζοντας έτσι την ισορροπία του οικοσυστήματος.
Διερωτώμεθα γιατί θα πρέπει να καταργηθεί η βιντζότρατα τη στιγμή που τα στατικά δίχτυα είναι πιο καταστροφικά;

β) 26-30 September 2005: Ο πληθυσμός της μαρίδας, που αποτελεί τον κύριο στόχο-αλίευμα της βιντζότρατας, δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως πρόβλημα.

γ) 2000 Αλιεία με πεζότρατα στην παράκτια ζώνη του Θρακικού Πελάγους. Σύγκριση σταθμών αλιείας και εποχιακή συνεύρεση ειδών. 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωκεανογραφίας και Αλιείας, Χίος 23-26 Μαΐου 2000. Πρακτικά συνεδρίου σελ. 72-77
Από την υποβρύχια λήψη που πραγματοποιήθηκε φαίνεται η μηδενική επίπτωση της ανάσυρσης του εργαλείου.

δ) Πετράκης Γ., εκτίμηση των επιπτώσεων κατάργησης της αλιείας με βιντζότρατα στην Ελλάδα, Υπουργείο Γεωργίας 2001 (Επιστημονικός Υπεύθυνος).
Κάτω από 8% απορριπτόμενα και δεν έχει επίπτωση στα ιχθυαποθέματα.

ε) Πετράκης Γ. Εκτίμηση των επιπτώσεων της αλιείας με βιντζότρατα στα αλιευτικά αποθέματα το 2009, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΠΑΛ 2000-2006, με κωδ. Υποέργου: 128432/1, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Επιλ. Δαπ.: 150.000 ευρώ
Έγιναν μηνιαίες δειγματοληψίες σε 13 σημεία σε όλη την Ελλάδα καθ’ όλη την χειμερινή περίοδο λειτουργίας της βιντζότρατας.
Τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την ήπια μορφή αλιείας με βιντζότρατα.
Απορριπτόμενα λιγότερα το 8% (εκ των οποίων μόνο το 2% είναι εμπορεύσιμα είδη).
Οι εκτιμήσεις για την επίπτωση στα λιβάδια Ποσειδωνίας είναι πως τόσο από επιτόπιες καταγραφές όσο και από υποβρύχιες λήψεις (ΕΛΚΕΘΕ), είναι αμελητέα (σχετική μελέτη ανέδειξε την επίπτωση στα λιβάδια από άγκυρες μικρών σκαφών πιο καταστροφική από την βιντζότρατα).

στ) Κόκκορης Γ. Αν Καθηγητής, Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ενίσχυση των θαλάσσιων αποθεμάτων και τόνωση της αλιείας 2009.
Από 19 καταγεγραμμένες πιθανές αιτίες μείωσης των ιχθυοαποθεμάτων η βιντζότρατα βρίσκεται στην 17η θέση με συμβολή 1%.
Από τους 100 αλιείες που ρωτήθηκαν μόνο οι 11 πρότειναν να καταργηθεί η βιντζότρατα.


2.
«ΦΩΝΗ της ΠΑΡΟΥ» Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010: Καταβολή οικονομικών ενισχύσεων σε επαγγελματίες αλιείς: Στο 100% του απολεσθέντος εισοδήματος.
Ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Π. Ρήγας συνυπέγραψε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες καταβάλλεται οικονομική ενίσχυση στους επαγγελματίες αλιείς κατόχους αλιευτικών σκαφών. Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν και τους αλιείς της βιντζότρατας. Συγκεκριμένα δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων είναι:
α) Οι επαγγελματίες αλιείς – ιδιοκτήτες επαγγελματικών σκαφών που πλήττονται από τα μέτρα για την προσωρινή παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων, τα οποία απορρέουν είτε από σχέδια διάσωσης και αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων είτε από λήψη επειγόντων μέτρων (στο πλαίσιο σχεδίων διαχείρισης αποκατάστασης κ.λπ.) είτε λόγω φυσικών καταστροφών που υποχρεώνουν σε λήψη μέτρων για λόγους δημόσιας υγείας. Οι οικονομικές αυτές ενισχύσεις διατίθενται για μέγιστο χρονικό διάστημα 12 μηνών που μπορεί να παραταθεί ισόχρονα.
β) Οι επαγγελματίες αλιείς (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) - ιδιοκτήτες επαγγελματικών σκαφών (συμπεριλαμβανομένων και των σπογγαλιευτικών) που προβαίνουν σε μόνιμη παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων τους.
Τα σκάφη τα οποία θα παύσουν, είτε προσωρινά είτε μόνιμα την αλιευτική τους δραστηριότητα πρέπει να είναι ενεργά, καταχωρημένα στο κοινοτικό αλιευτικό μητρώο και να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας που διέπει τα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη. Το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 100% του ποσού που έχει υπολογισθεί ως απολεσθέν εισόδημα.


Απόσπασμα από την εφημερίδα «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ», Σάββατο 20, Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010. Στο εδώλιο η Ελλάδα για καταστρατήγηση της Κοινοτικής Πολιτικής… «Πειρατής» στην Ε.Ε. είναι η ελληνική αλιεία!
«Έγινε γνωστό ότι σε πρώτη φάση θα δοθούν 35 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων για τη χρηματοδότηση δεκάδων αλιέων οι οποίοι αντιμετωπίζουν αυξημένα προβλήματα ρευστότητας. Τα χρήματα υπάρχουν στον κωδικό «Ενάλιον» και υπολογίζεται ότι θα ανακουφίσουν πάνω από 1.000 επαγγελματίες αλιείς που εκμεταλλεύονται σκάφη μέσης αλιείας».

3.
ΠΑΣΕΓΕΣ

18-10-2010
Αριθ. Πρωτ.: 901

Θέμα: Άξονας προτεραιότητας Ι – Μέτρο 1.1 – ΕΠΑΛ 2007-2013
……
2.3 Αλιευτικά σκάφη άνω των 15 ετών.
Τα αλιευτικά σκάφη με άδεια για το εργαλείο βιντζότρατα που οι ιδιοκτήτες τους υποβάλλουν αίτηση για μόνιμη παύση εντός των ετών 2010 και 2011 θα έχουν αυξημένη αποζημίωση που θα αντιστοιχεί στο 140% των προβλεπόμενων για τις λοιπές κατηγορίες αλιευτικών σκαφών.




4.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1


Επιβίωση της βιντζότρατας - του πλέον παραδοσιακού αλιευτικού εργαλείου της Μεσογείου

Εύβοια - 1/5/2010

Βουλευτές της Ν.Δ., μεταξύ αυτών και ο Κώστας Μαρκόπουλος κατέθεσαν ερώτηση στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την επιβίωση της βιντζότρατας.

Η βιντζότρατα είναι ένα από τα πλέον παραδοσιακά αλιευτικά εργαλεία της Μεσογείου, με μακρύτατη παράδοση στη χώρα μας (υπάρχουν ιστορικά δεδομένα για τον παραδοσιακό αυτό τρόπο αλιείας από την εποχή του Ομήρου). Από την εφαρμογή του Καν(ΕΚ) 1626/94, σχετικά με τη θέσπιση ορισμένων τεχνικών μέτρων διατήρησης των αλιευτικών πόρων στη Μεσόγειο, η βιντζότρατα λειτουργεί με βάση άδειες που εκχωρούνται σε ετήσια βάση, στο πλαίσιο της δυνατότητας παρεκκλίσεων, αν και η πρόβλεψη του σχετικού κανονισμού ήταν να σταματήσει η λειτουργία της από το 2002. Επιπλέον, με βάση τον Κανονισμό 1967/2006 για τη Μεσόγειο του Συμβουλίου της Ε.Ε., με τον οποίο καταργείται ο Καν(ΕΚ) 1626/94, η βιντζότρατα θα πρέπει να καταργηθεί εντός του 2010. Σήμερα, με βάση τα στοιχεία του Αλιευτικού Μητρώου, υπάρχουν 431 παραδοσιακά σκάφη σε όλη την Επικράτεια (με μέσον όρο μήκους τα εννέα μέτρα) και περίπου 1800 άτομα απασχολούνται και η οικονομική τους επιβίωση είναι άμεσα εξαρτώμενα από τη βιντζότρατα.
Επίσης, με Υπουργική Απόφαση του 2002, περιορίστηκε η περίοδος λειτουργίας κατά δύο μήνες (Απρίλιος και Μάιος) και έτσι σήμερα η βιντζότρατα λειτουργεί από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Μαρτίου κάθε έτους, δηλαδή συνολικά έξη μήνες το χρόνο. Λειτουργεί δε παραδοσιακά πάνω από λιβάδια Ποσειδώνιας (Posidonia oceanica) και λασπώδεις βυθούς σε ποσοστό μικρότερο του 30% των χαρτογραφημένων περιοχών Πωσειδώνιας. Η αλιεία αυτή ασκείται σε πολύ συγκεκριμένα θαλάσσια σημεία –καλάδες-(από 0 έως 70 μέτρα από την ακτή) που συνολικά δεν ξεπερνούν το 1-2% της παράκτιας ζώνης, σε σύγκριση με άλλα παράκτια εργαλεία που μπορούν να αλιεύουν σε όλη την παράκτια ζώνη. Η διάρθρωση των τυπικών αλιευμάτων είναι 70% μαρίδα, 15% σαρδέλα, 10% γόπα και κάποια άλλα ψάρια της παράκτιας ζώνης. Η κατάργηση αυτού του τύπου αλιείας θα εκτοξεύσει το κόστος της κατά κανόνα φθηνότερης αυτής κατηγορίας ψαριών, που μάλιστα τους μήνες της απαγόρευσης είναι απαγορευτικό (με κόστος μεγαλύτερο από τα οφέλη), με αποτέλεσμα οι αλιείς τους μήνες αυτούς να μην δουλεύουν με τους εναλλακτικούς τρόπους (δίχτυα και παραγάδια).
Οι επιπτώσεις της βιντζότρατας στα λιβάδια Πωσειδωνίας, με βάση επιστημονικές μελέτες (π.χ. Μελέτη ΕΛΚΕΘΕ – Επιστημονικό Υπεύθυνο: Γ. Πετράκη), είναι μηδαμινή, όπως μηδαμινή είναι και η επίπτωση που θα έχει μία πιθανή κατάργηση στα ιχθυαποθέματα. Υπάρχουν μάλιστα μαρτυρίες από παλαιότερα πειράματα σε περιοχές της Ελλάδας που δείχνουν ότι ο περιορισμός της βιντζότρατας μείωσε τα σχετικά ιχθυαποθέματα, προκαλώντας ανισορροπία στις τροφικές και οικολογικές αλυσίδες του ενδιαιτήματος με μειώσεις στην βιοποικιλότητα των ιχθύων και των ασπόνδυλων του θαλάσσιου οικοσυστήματος.
Οι φήμες για την κατάργηση της βιντζότρατας ολοένα και εντείνονται και τόσο όλοι οι άμεσα ενασχολούμενοι, των οποίων ο βιοπορισμός εξαρτάται από αυτή την αλιεία, όσο και Ενώσεις Εμπόρων από ιχθυόσκαλες και καταναλωτικές οργανώσεις έχουν εκφράσει έντονες ανησυχίες για το τί μέλει γενέσθαι. Παράλληλα, μία εκ των πραγμάτων κατάργηση (με βάση τις νέες προβλέψεις των κοινοτικών κανονισμών η αλιεία αυτή θα πρέπει να ασκείται σε απόσταση 1,5 μιλίου από την ακτή και με άνοιγμα ματιού 40 χιλ., κάτι που καθιστά αδύνατη τη συνέχιση αυτού του τρόπου αλιείας) θα στερήσει από τη χώρα μας έναν από τους παραδοσιακότερους τρόπους αλιείας, ταυτισμένος με τον παράκτιο-αλιευτικό χαρακτήρα της πατρίδας μας, με έντονες τις πολιτιστικές και κοινωνικοοικονομικές του ρίζες σε μεγάλο μέρος της επικράτειας.

Ερωτάται η κα Υπουργός
1. Έχει παραληφθεί επισήμως η επιστημονική μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ από τη Γενική Διεύθυνση Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ); Η μελέτη αυτή μπορεί να αποτελέσει τη βάση για πολλά επιστημονικά στοιχεία που απαιτούνται στο πλαίσιο των απαιτούμενων ενεργειών του ΥπΑΑΤ για τη διασφάλιση της συνέχισης της βιντζότρατας.

2. Σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία οριστικοποίησης του Σχεδίου Δράσης που οφείλει να προετοιμάσει η Γενική Διεύθυνση Αλιείας του ΥπΑΑΤ; Πότε προτίθεται το Υπουργείο να αποστείλει το Σχέδιο Δράσης στην αρμόδια υπηρεσία της Ε.Ε.;

3. Στον μέχρι σήμερα σχεδιασμό, έχουν συμπεριληφθεί τα στοιχεία της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της Ελλάδας (εκτεταμένη παράκτια και νησιωτική της φύση), παράλληλα με αυτά της τεχνικής ιδιαιτερότητας αυτού του τρόπου αλιείας; Πώς συγκεκριμένα προτίθεται η κυβέρνηση να διαφυλάξει αυτό το αλιευτικό εργαλείο εν όψει του νέου καθεστώτος;

4. Με ποιόν τρόπο θα γίνεται η παρακολούθηση του νέου συστήματος αλιείας, προκειμένου να διασφαλίζεται η συνέχεια της λειτουργίας της βιντζότρατας που καθιερώνεται στο πλαίσιο των νέων Ευρωπαϊκών Κανονισμών; Υπάρχει πρόβλεψη χρηματοδότησης ενός τέτοιου μηχανισμού, ο οποίος θα έχει την ευθύνη σύνταξης των προβλεπόμενων περιοδικών εκθέσεων, από τον κρατικό προϋπολογισμό;

5. Τί ενέργειες έχουν γίνει συνολικότερα (π.χ. καταγραφή δεδομένων σύστασης αλιεύματος στα κατά τόπους Λιμεναρχεία, καταγραφή των σημείων αλιείας - καλάδων, δημιουργία συστήματος στόλου βιντζότρατας κ.α. διαχειριστικά εργαλεία) σε σχέση με την προετοιμασία της συμμόρφωσης στον εν λόγω Ευρωπαϊκό Κανονισμό προκειμένου να προστατευτεί η βιντζότρατα και οι περίπου 1800 άνθρωποι των οποίων η επιβίωση εξαρτάται από τη συνέχιση του τρόπου αυτού αλιείας;

6. Έχει συσταθεί Επιτροπή υποστήριξης του Σχεδίου Δράσης που θα επωμιστεί την τεχνική ευθύνη στήριξης του παραδοσιακού αυτού τρόπου αλιείας έναντι των αρμόδιων υπηρεσιών της Ε.Ε.; Ποιά είναι η τεχνική προετοιμασία για τη στήριξη των θέσεων της Ελλάδας σε σχέση με την σχετική διαδικασία της Ε.Ε.;

7. Υπάρχει επεξεργασία νομοθετικού πλαισίου που θα συμβάλλει στην συμμόρφωση της Ελλάδας στα νέα δεδομένα, χωρίς να θιγεί η βιντζότρατα;






ΕΡΩΤΗΣΗ 2

Πλήρη ενημέρωση για το θέμα της βιντζότρατας και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι αλιείς της Λέρου, μετά την απαγόρευση της χρήσης του συγκεκριμένου εργαλείου από την ΕΕ, παρέχει σε όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς με ερώτησή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου, καθηγητής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.
Απευθυνόμενος στους υπουργούς
1. Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κ. Γιάννη Διαμαντίδη
2. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη
3. Oικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
4. Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου
και με δεδομένο ότι δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνει εξαίρεση για την Ελλάδα όσον αφορά την απαγόρευση χρήσης του συγκεκριμένου εργαλείου, γεγονός που αναγκάζει τους αλιείς να καταφύγουν υποχρεωτικά στη λύση της απόσυρσης και αποζημίωσης, ο βουλευτής ερωτά:

Γιατί δεν έχουν προβεί ακόμα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (κοινές υπουργικές αποφάσεις κλπ.) ώστε να προσδιορισθούν οι σχετικές διαδικασίες και να καταβληθούν μέχρι την 30.12.10 οι αποζημιώσεις στους αλιείς εκείνους που θα αποσύρουν τελικά το εργαλείο βιντζότρατα;

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Κύριοι Υπουργοί,
Στις 15.12.2009 υπέβαλα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ερώτηση που αφορούσε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς που χρησιμοποιούν το εργαλείο γνωστό ως βιντζότρατα. Η ερώτηση είχε ως εξής:

«Ως γνωστόν στη χώρα μας η αλιεία παραδοσιακά πραγματοποιείται με βιντζότρατες ή μηχανότρατες.
Με προεδρικό διάταγμα του 1979 αποφασίστηκε η σταδιακή απόσυρση των βιντζότρατων έως το 1996, με το σκεπτικό ότι μέχρι το 1996 θα είχαν ούτως ή άλλως «γεράσει» τα σκάφη και τα μηχανήματα.
Με τον «Κανονισμό της Μεσογείου» για κάθε βιντζότρατα που αποσύρονταν μέχρι το 2000, δινόταν αποζημίωση 2.000.000. δρχ. Έτσι, από τις 1000 αρχικά βιντζότρατες απομένουν σήμερα 440.
Οι καταληκτικές ημερομηνίες δεν τηρήθηκαν -όχι χωρίς ευθύνη της πολιτείας- ενώ και παρά την περί απόσυρσης απόφαση, δόθηκαν ενδιαμέσως κάποιες νέες άδειες. Επιπλέον η συντήρηση δεν εποπτευόταν, μεταβαλλόταν σε αντικατάσταση μηχανημάτων και έτσι μερικές βιντζότρατες από το 1979 είναι ακόμα εν ενεργεία.
Αργότερα, το 2006 η Ελλάδα υπέβαλε πρόταση παρέκκλισης της Ελλάδας για τις βιντζότρατες η οποία έγινε αποδεκτή και δόθηκε παράταση που λήγει τον Απρίλιο του 2010.
Το αίτημα παρέκκλισης περιλάμβανε ένα σχέδιο διαχείρισης που προέβλεπε εν ολίγοις τα παρακάτω:
1. Επιστημονική έκθεση με τεκμηριωμένα στοιχεία ότι δεν καταστρέφεται η «ποσειδωνία».
2. Ελέγχους λειτουργίας του σκάφους.
3. Παρακολούθηση του σκάφους, ώστε να μην υπάρχει παράνομη αντικατάσταση ή μετεσκεύαση.
Το θέμα αφορά όλη τη νησιωτική Ελλάδα αλλά ιδιαίτερα για τα μικρά νησιά έχει ζωτική σημασία.
Ειδικότερα, η Λέρος διαθέτει αυτή τη στιγμή 13 βιντζότρατες και μόνο 4 μηχανότρατες. Η οικονομία του νησιού βασίζεται κατά κύριο λόγο στην αλιεία και η οριστική απόσυρση -και μάλιστα χωρίς αποζημίωση- θα αποτελούσε πραγματικό πλήγμα για τις οικογένειες των αλιέων που τις χρησιμοποιούν.
Είναι κατά συνέπεια λογικό να γίνει αποδεκτό το αίτημα για δίκαιη επίλυση του θέματος. Σε οποιαδήποτε όμως περίπτωση, είναι αδιανόητο να μην αποζημιωθούν οι άνθρωποι εάν αναγκαστούν να σταματήσουν τώρα την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Ερωτάται η κ. Υπουργός
• Πώς προτίθεται να επιλύσει το πρόβλημα των ιδιοκτητών βιντζότρατων, προτού εξελιχθεί σε μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα για το νησί της Λέρου;"
Στην ερώτησή μου, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απάντησε με το 293/11.1.10 έγγραφό του, δια του οποίου με ενημέρωσε ότι είχε εκπονηθεί «Σχέδιο Διαχείρισης για τη διενέργεια αλιείας με το αλιευτικό εργαλείο γρίπος που σύρεται από σκάφος ή τράτα ή βιντζότρατα» το οποίο βρισκόταν στο στάδιο της διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο ίδιο έγγραφο αναφερόταν ότι σε κάθε περίπτωση μέσω κοινοτικών προγραμμάτων (ΜΟΠ, PESCA) δόθηκε η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης σε όσους από τους αλιείς επιθυμούσαν να αποσύρουν από την αλιεία το αλιευτικό εργαλείο «βιντζότρατα» και να συνεχίσουν να λειτουργούν με τα υπόλοιπα αλιευτικά εργαλεία.
Για το θέμα αυτό, είχα και σχετική αλληλογραφία με την αρμόδια Υπουργό, η οποία με την από 26.3.10 επιστολή της, με διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο σχεδίαζε να αποστείλει στην Ε.Ε. σχέδιο διαχείρισης προκειμένου να το εργαλείο βιντζότρατα να πάρει παράταση για 2 ακόμη χρόνια (η παράταση που είχε δοθεί έληγε στις 31.5.10) και ότι υπήρχε πάντα η δυνατότητα αποζημίωσης των αλιέων για απόσυρση τους σκάφους τους.
Στη συνέχεια στις 28.7.10 υπέβαλα δεύτερη σχετική ερώτηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η οποία είχε ως εξής:

«Σε συνέχεια της από 15.12.09 ερώτησής και της σχετικής αλληλογραφίας που ανταλλάξαμε όσον αφορά τις βιντζότρατες, επανέρχομαι στο θέμα μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις, δηλαδή την απόφαση της Ελληνίδας Επιτρόπου για την Αλιεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση -όπως δημοσιεύθηκε στον ελληνικό Τύπο- αλλά και την από 22.6.10 επιστολή του Γενικού Διευθυντή Αλιείας της Ε.Ε., η οποία αναφέρεται σε ελλείψεις όσον αφορά το Διαχειριστικό Σχέδιο για την αλιεία με βιντζότρατα που υποβλήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον Απρίλιο του 2010.

Οι σύλλογοι των αλιέων υποστηρίζουν ότι οι ελλείψεις που επισημαίνει η Κομισιόν στο διαχειριστικό σχέδιο, είναι δυνατόν να συμπληρωθούν δεδομένου ότι υπάρχουν έγκυρες επιστημονικές έρευνες, οικολογικών και άλλων οργανώσεων, που αποδεικνύουν ότι η χρήση του εργαλείου δεν βλάπτει το θαλάσσιο περιβάλλον. Αναφέρουν, μεταξύ άλλων, συγκεκριμένα τη μελέτη που εκπονήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) στο πλαίσιο του ΕΠΑΛ 2000-2006 (με τη συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), η επίσημη αξιοποίηση της οποίας θα οδηγούσε ενδεχομένως την Ευρωπαϊκή Ένωση να δεχθεί το αίτημα εξαίρεσης της Ελλάδας από την απαγόρευση χρήσης του εργαλείου.
Για την καλύτερη υποστήριξη της πρότασής τους, μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι προτείνουν τη σύσταση ειδικής επιτροπής που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους της Εθνικής Ένωσης Πλοιοκτητών-Επαγγελματιών Αλιέων, της Διεύθυνσης Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΛΚΕΘΕ, που θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να εκθέσει αναλυτικά τις απόψεις της.
Επειδή η κατάργηση της λειτουργίας της βιντζότρατας θα έχει ως επίπτωση την απώλεια εργασίας 1.200 περίπου αλιεργατών στη χώρα μας και άρα στον κοινωνικό ιστό αρκετών παραμεθόριων περιοχών μας και μάλιστα σε μια πολλή δύσκολη οικονομικά εποχή,
Επειδή απομένουν μόνο δύο μήνες από την επίσημη έναρξη της φετινής αλιευτικής περιόδου (1/10/10), διάστημα στο οποίο ενδεχομένως δεν θα έχει ληφθεί οριστική απόφαση, και άρα η χρήση του εργαλείου θα είναι παράνομη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους αλιείς και τις οικογένειές τους,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:
1. Προτίθεται να συμπληρώσει τις ελλείψεις του διαχειριστικού σχεδίου για τις βιντζότρατες, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας της Ε.Ε. και αν ναι, με ποιο τρόπο και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;
2. Προτίθεται να συγκροτήσει ειδική επιτροπή που θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να υποστηρίξει το ολοκληρωμένο διαχειριστικό σχέδιο για τις βιντζότρατες και ποια θα είναι η σύνθεσή της;
3. Προτίθεται να ζητήσει από την Ε.Ε. να επιτραπεί κατ' εξαίρεση στους αλιείς να συνεχίσουν από 1/10/10 να κάνουν χρήση του εργαλείου έως ότου εκδοθεί οριστική απόφαση από την Ε.Ε. όσον αφορά την Ελλάδα;»
Στην ερώτηση αυτή, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απάντησε με το 47/1.9.10 έγγραφο, δια του οποίου με ενημέρωνε ότι μέχρι την τελική αποδοχή ή απόρριψη του διαχειριστικού σχεδίου από την Ε.Ε., δεν δινόταν η δυνατότητα για συνέχιση της λειτουργίας του εργαλείου κατ' εξαίρεση των άρθρων 9 και 13 του Κανονισμού, αναφέροντας ότι στη σύνταξη του Διαχειριστικού Σχεδίου είχαν ληφθεί υπόψη όλα τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία.

Κύριοι Υπουργοί,
Δεδομένου ότι δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνει εξαίρεση για την Ελλάδα όσον αφορά την απαγόρευση χρήσης του συγκεκριμένου εργαλείου, οι αλιείς θα καταφύγουν υποχρεωτικά στη λύση της απόσυρσης και αποζημίωσης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση μου, υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα κονδύλι 30 εκ. ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιεία (μέτρο 1.1.) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από το οποίο θα αποζημιωθούν οι αλιείς εκείνοι που θα υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόσυρση του εργαλείου βιντζότρατα. Τα ποσά της αποζημίωσης κυμαίνονται από 50.000 έως 200.000 ευρώ. Όμως οι αποζημιώσεις πρέπει να έχουν εκταμιευθεί μέχρι το αργότερο την 30.12.10 αλλιώς τα χρήματα επιστρέφουν οριστικά στα κοινοτικά ταμεία. Για να καταστεί δυνατό κάτι τέτοιο, πρέπει να προσδιοριστεί η διαδικασία μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις, γεγονός που απαιτεί συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων.
Επειδή είναι προφανές ότι οι άνθρωποι αυτοί -πρόκειται για λίγους βιοπαλαιστές- δεν έχουν κανένα περιθώριο και καμία άλλη επιλογή από την απόσυρση, εισπράττοντας την ανάλογη αποζημίωση, αφού εκείνοι και οι οικογένειές τους θα αντιμετωπίσουν πλέον από την 1 Ιανουαρίου 2011 κυριολεκτικά θέμα επιβίωσης,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
• Γιατί δεν έχουν προβεί ακόμα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (κοινές υπουργικές αποφάσεις κ.λπ.) ώστε να προσδιορισθούν οι σχετικές διαδικασίες και να καταβληθούν μέχρι την 30.12.10 οι αποζημιώσεις στους αλιείς εκείνους που θα αποσύρουν τελικά το εργαλείο βιντζότρατα;

Ο ερωτών βουλευτής
Δημήτρης Κρεμαστινός



Το φιάσκο της υπόθεσης Βατοπαιδίου και η άθλια προσπάθεια συμψηφισμού με τη SIEMENS

olympiada

“Ήδη έχουν εντοπιστεί δημοσιογράφοι και μέσα που κατ’ επάγγελμα έκαναν διθυραμβικές αναφορές σε Μαντέλη, Τσουκάτο, στην εταιρεία και συνέχισαν με άλλα πολιτικά πρόσωπα, εν ενεργεία, τα οποία θα αναφέρονται στο πόρισμα. Πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στην υπογραφή των επίμαχων συμβάσεων.”

Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι πρόκειται περί φιάσκου, ξεκαθαρίσαμε ότι η στόχευση του Βατοπαιδίου ήταν να υποβαθμίσει την υπόθεση SIEMENS. Τώρα, δειλά δειλά οι επίορκοι των ΜΜ”Ε” που ούρλιαζαν για σκάνδαλο, αρχίζουν άλλο τροπάρι: “Ε, θα κουκουλώσουν τη Siemens, όπως ακριβώς έκαναν με το Βατοπαίδι”…

Λες και είχαν οποιαδήποτε σχέση οι δύο περιπτώσεις, όταν στην πρώτη χάθηκαν δεκάδες δις, υποδουλώθηκε το πολιτικό σύστημα (“λάδωσα 161 πολιτικούς” είπε ο Μιζοφοράκος, δηλαδή άνετη πλειοψηφία) σε ξένες μυστικές υπηρεσίες και βέβαια η Ελληνική οικονομία διολίσθησε στην ατραπό του μνημονίου…

Η μεθόδευση του Βατοπαιδίου όμως είναι ακόμα πιο σκοτεινή και συνδέεται με την Siemens και τους διακομματικούς κύκλους του αίσχους όπως είδαμε εδώ:ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 1: “Η παγίδα για τον Ρουσόπουλο έχει στηθεί (!)” 17/2/2006

Είναι σίγουρο λοιπόν ότι αυτό το σάπιο σύστημα δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα, γεγονός που φαίνεται από τις αντιδράσεις στο διαφαινόμενο πόρισμα της Siemens που θα έχει την μορφή “Αντάρτικου”.

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, η αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα θα είναι δεκάδες, ενώ για πρώτη φορά στα


χρονικά, θα υπάρχει απαίτηση έρευνας σε ΜΜΕ και έμμεση ή άμεση προώθηση πολιτικών προσώπων. Ήδη έχουν εντοπιστεί δημοσιογράφοι και μέσα που κατ’ επάγγελμα έκαναν διθυραμβικές αναφορές σε Μαντέλη, Τσουκάτο, στην εταιρεία και συνέχισαν με άλλα πολιτικά πρόσωπα, εν ενεργεία, τα οποία θα αναφέρονται στο πόρισμα. Πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στην υπογραφή των επίμαχων συμβάσεων.

Το σημαντικό είναι ότι παρά τις ασφυκτικές πιέσεις, κανείς από τους βουλευτές της εξεταστικής δεν τολμά να προτείνει “αοριστίες” και απαλειφή αναφορών σε πολιτικά πρόσωπα. Μέχρι την Πέμπτη όμως, έχουμε δρόμο.

Δείτε και αυτό:

ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Το παρακάτω αφορά την ‘ουσία’ της υπόθεσης. Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσσος Παπαδάκης έκρινε πως δεν τίθεται θέμα με την απόφαση του κ. Σανιδά να μην στείλει τον φάκελλο του Βατοπεδίου στη βουλή διότι δεν συνοδευόταν «από πραγματικά περιστατικά, δεν μπορούν να θεωρηθούν στοιχεία ικανά να πιθανολογήσουν την ύπαρξη ευθύνης υπουργού, που να δικαιολογεί την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή». ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ !!!

Μάλιστα, ο αντεισαγγελέας του ΑΠ, διατυπώνει την άποψη ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έπρεπε να ζητήσει εκ νέου από την Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου να διερευνήσει (βάσει του άρθρου 31 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας), εάν ο κ. Σανιδάς έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Μονή Βατοπαιδίου
Στο αρχείο η έρευνα σε βάρος του τέως εισαγγελέα Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010 [ 18:49 ]

Από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσσο Παπαδάκη τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο αρχείο το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Καστανίδη που υπεβλήθη το Σεπτέμβριο του 2010, να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες
στον τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεώργιο Σανιδά για την υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και του ελληνικού δημοσίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε διαβιβάσει έγγραφο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, σύμφωνα με το άρθρο 31 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με το οποίο – χωρίς να λαμβάνει θέση – ζήτησε να ερευνηθεί εάν στην υπόθεση του Βατοπαιδίου ο τέως εισαγγελέας του ΑΠ έχει διαπράξει ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να ερευνηθεί εάν ο Γ. Σανιδάς έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καστανίδης, απέστειλε σε ψηφιακή μορφή 500 σελίδες από τα πρακτικά της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Στις σελίδες αυτές περιλαμβάνονται οι καταθέσεις ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν στα πρώτα σταδία την υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Μονής Βατοπαιδίου και του ελληνικού δημοσίου. Ειδικότερα, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνονται οι καταθέσεις των εισαγγελέων Κυρ. Καρούτσου, Ηλ. Κολίουση και της Ελένης Σωτηροπούλου.

Της ενέργειας αυτής του κ. Καστανίδη είχε προηγηθεί σχετική επιστολή του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπή Μαν. Μπετενιώτη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης που του ζητούσε να πράξει τα δέοντα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο χρόνια ο κ. Σανιδάς, παρ΄ ότι ο ίδιος είχε κινήσει την διαδικασία έρευνας για την υπόθεση του Βατοπαιδίου μετά από δημοσιεύματα του Τύπου, εν τούτοις είχε αρνηθεί να διαβιβάσει την δικογραφία στη Βουλή, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Τότε ο τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε επισημάνει ότι: «Με εικασίες ή αόριστες αναφορές σε υπουργούς, χωρίς να συνοδεύονται από πραγματικά περιστατικά, δεν μπορούν να θεωρηθούν στοιχεία ικανά να πιθανολογήσουν την ύπαρξη ευθύνης υπουργού, που να δικαιολογεί την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή».

Ο κ. Παπαδάκης επισημαίνει ότι δεν προέκυψε κανένα νέο στοιχείο σε βάρος του Γ. Σανιδά για την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Μάλιστα, ο αντεισαγγελέας του ΑΠ, διατυπώνει την άποψη ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έπρεπε να ζητήσει εκ νέου από την Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου να διερευνήσει (βάσει του άρθρου 31 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας), εάν ο κ. Σανιδάς έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Ήδη κατά το παρελθόν έχουν τεθεί στο αρχείο οι μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί σε βάρος του Γ. Σανιδά για την υπόθεση του Βατοπαιδίου από το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ. Επίσης, τέθηκε στο αρχείο και η έρευνα που διεξήχθη από τη Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατόπιν παραγγελίας της Εξεταστικής Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπαίδι. Η Εξεταστική Επιτροπή προ εννεαμήνου περίπου είχε διαβιβάσει στην Βουλή όλες τις καταθέσεις που είχαν γίνει για την υπόθεση του Βατοπαιδίου και έκαναν αναφορά στο πρόσωπο του Γ. Σανιδά. Οι συνάδελφοι του τέως ανωτάτου Εισαγγελικού Λειτουργού αφού μελέτησαν το περιεχόμενο των καταθέσεων ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπή κατέληξαν ότι δεν έχει διαπραχθεί καμία ποινικά κολάσιμη πράξη από τον κ. Σανιδά και αρχειοθέτησαν την υπόθεση.

Έπιασε κορυφή ο Πανναξιακός!!

naxosfans

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα σκαρφάλωσε ο Πανναξιακός, μετά την εκτός έδρας νίκη του με 2-0 εναντίον του Παμμηλιακού στο ουδέτερο γήπεδο της Πάρου καθώς οι εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο Μήλου δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.
Έτσι η ομάδα του Στέφανου Μειμάρογλου μοιράζεται από χθες την πρώτη θέση με τον Πανθηραϊκό ο οποίος είχε ρεπό και δεν αγωνίστηκε, και έχει πολλές πιθανότητες να μείνει μόνη πρώτη την επόμενη αγωνιστική αν η ομάδα της Σαντορίνης χάσει βαθμούς στο πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Α.Ο. στη Πάρο. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πανναξιακός θα πάρει τους τρεις βαθμούς άνευ αγώνα στο ματς με τον Αστέρα Κορθίου αφού η ομάδα της Άνδρου έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.
Στο αγωνιστικό μέρος οι Ναξιώτες ήταν σαφώς καλύτεροι και με όπλο την καλή αμυντική λειτουργία κατάφεραν να ξεπεράσουν σχετικά εύκολα το εμπόδιο του Παμμηλιακού.
Σε όλη την διάρκεια του αγώνα είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού , έχασαν σωρεία ευκαιριών και ευτύχισαν να σκοράρουν στην εκπνοή μόλις του πρώτου ημιχρόνου με τον Μουμπάρακ.
Η κατάρα των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος του αγώνα για τον Πανναξιακό που έχασε μάλιστα και δυο πέναλτι!!!! Ένα με τον Ζαφείρη στο 61ο, η μπάλα έφυγε άουτ λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι, και ένα στο 83ο με τον Ν. Κατσάνη, που το απέκρουσε ο τερματοφύλακας.
Δύο λεπτά αργότερα στο ο Ν. Κατσάνης έδωσε μια όμορφη ασίστ στον αδερφό του Γ. Κατσάνη ο οποίος έφυγε μόνος του από τα δεξιά και πλάσαρε εύστοχα τον Μήτση γράφοντας έτσι το τελικό 0-2.
Κορυφαίοι για τους φιλοξενούμενους οι Κατσάνης Γιώργος, Ζαφείρης, Μπελέκου, Μουμπάρακ ενώ για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο τερματοφύλακας Μήτσης

Παμμηλιακός: (Γκουτζάς) Μήτσης, Καμακάρης Μ., Μάνη, Κουρελής, Σιδερής Β, Κυρίτσης, Καμακάρης Β. (26ο Πουλάκης Β), Παπαδημητρίου Α., Μάλλης, Παπαδημητρίου Στ., Σιδερής Σ.

Πανναξιακός: (Μεϊμάρογλου Στεφ.) Τζιώλος, Κατσάνης Γ., Γρηγορόπουλος (50ο Πολυκρέτης Μ), Χαμηλοθώρης, Κατσάνης Ν., Ζαφείρης (87ο Πολυκρέτης Κ.) , Μουμπάρακ, Μπελέκου, Σουσούνης, Αγγελής, Κατσούλης Α (36ο Βασαλάκης Γ.)

Τα αποτελέσματα της.... 9ης αγωνιστικής

Μαρπησσαϊκός – ΑΣ Ιου 3-1

Ανδριακός – ΑΟ Πάρου 0-1

Παμμηλιακός – Πανναξιακός 0-2

Νηρέας – Αστέρας Κορθίου 3-0

Ρεπό: Πανθηραϊκός

Η Βαθμολογία
Πανναξιακός 20 8 6 - 2 - 0 22 - 5 17


Πανθηραϊκός 20

Μαρπησσαϊκός 14

Νηρέας 13

ΑΟ Πάρου 12

Ανδριακός 12

Παμμηλιακός 4


ΑΣ Ιου 1

Αστέρας Κορθίου 0

Όχι άλλες αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς !!

Mε βάση τις εξελίξεις που συμβαίνουν γύρω από το τόσο σοβαρό θέμα του αντικαπνιστικού νόμου και τις σκόπιμες και μεθοδευμένες πληροφορίες που διαρρέουν ικανοποιώντας την προσφιλή τακτική της Κυβέρνησης , το Σωματείο μας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τρίτη 18/1/2011 ο Υπουργός Υγείας έχει προαναγγείλει ότι θα ανακοινώσει τις τροποποιήσεις του διαβόητου πλέον "αντικαπνιστικού" νόμου. Παρά το ότι το γεγονός αυτό καθαυτό αποτελεί δικαίωση των θέσεών μας και του αγώνα που κάναμε όλο αυτόν τον καιρό για την κατάργηση του προβληματικού και ανεφάρμοστου αυτού νόμου, μας προκαλεί έντονη ανησυχία, η άρνηση του Υπουργείου να προηγηθεί διαβούλευση με την
ΠΟΕΣΕ, δηλαδή με όλους εμάς που αφορά άμεσα το θέμα. Το ενδεχόμενο να
παρθούν για άλλη μια φορά αποφάσεις χωρίς να ληφθεί υπόψη η γνώμη μας, αποτελεί πρόκριμα σίγουρης αποτυχίας των όποιων τροποποιήσεων. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο πρώτος "αντικαπνιστικός" νόμος καταργήθηκε πριν προλάβει να εφαρμοστεί και ο δεύτερος ψυχορραγεί πριν συμπληρώσει τέσσερις μήνες εφαρμογής, ακριβώς επειδή οι κυβερνώντες επέδειξαν ακατανόητη βιασύνη να τους ψηφίσουν χωρίς να ζητήσουν τις απόψεις των άμεσα ενδιαφερομένων.

Θέλουμε για άλλη μια φορά να τονίσουμε ότι:

Α. Αρνούμαστε να διαχωριστούμε έντεχνα σε "ευνοημένους" και "αδικημένους" και απορρίπτουμε την επιλεκτική μεταχείριση οποιουδήποτε είδους καταστήματος του κλάδου μας. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστίασης και διασκέδασης, αποτελούν ενιαίο σύνολο, ανεξάρτητα από τον ειδικό χαρακτηρισμό του κάθε ενός (εστιατόριο, καφέ, μπαρ) και οποιαδήποτε απόπειρα διαίρεσής τους την θεωρούμε εκ του πονηρού. Η λύση που θα δοθεί θα πρέπει να είναι συνολική και δίκαιη.

Β. Απορρίπτουμε εκ των προτέρων τυχόν ρυθμίσεις που θα καταργήσουν την απαγόρευση του καπνίσματος κατ' όνομα, αλλά θα θέσουν ανεφάρμοστους όρους και ανέφικτες προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων μας ως χώρων καπνιζόντων, με σκοπό να καταλήξουμε και στο ίδιο αποτέλεσμα από άλλο δρόμο. Οποιοδήποτε μέτρο ληφθεί θα πρέπει να λάβει υπόψη τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας και το δικαίωμα στην εργασία χιλιάδων ανθρώπων.

Γ. Εμμένουμε πεισματικά στην θέση μας για το δικαίωμα επιλογής και αυτοδιάθεσης κάθε ενήλικα πολίτη. Ο αγώνας που δώσαμε όλο τον προηγούμενο καιρό δεν ήταν συντεχνιακή υπόθεση κάποιων επιχειρηματιών όπως κάποιοι (βλέπε Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Υγείας) προσπάθησαν να την εμφανίσουν αλλά απαίτηση της πλειοψηφίας του λαού, που μας υποστήριξε ανεπιφύλακτα. Όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση του κινήματος άρνησης πληρωμής των διοδίων, η εφαρμογή ενός νόμου κρίνεται από την αποδοχή που έχει από τον λαό.

Αδιαφορώντας για τις πληροφορίες που διαρρέονται από αρμόδια και αναρμόδια χείλη για τις πιθανές και απίθανες εκδοχές των τροποποιήσεων που θα εξαγγελθούν την Τρίτη, θεωρούμε ότι ο μόνος τρόπος προκειμένου να υπάρξει επιτέλους ένας δίκαιος, ρεαλιστικός και εφαρμόσιμος νόμος είναι η δημόσια διαβούλευση, ο συνυπολογισμός όλων των οικονομικών, κοινωνικών και ιδεολογικών παραμέτρων και ο σεβασμός σε όλες τις απόψεις.

Επειδή αρνούμαστε να θέσουμε τις τύχες μας στα χέρια τρίτων, καλούμε όλους τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης σε συνέντευξη τύπου που θα δώσει η Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Ε.Σ.Ε) στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ Αριστοτέλους 46 Αθήνα, την Τετάρτη 19/1/2011 και ώρα 13,00 προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις και τις αποφάσεις μας.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Ιωάννης Ευαγ. Παπαδόπουλος Ευαγ. Αθαν. Καραμανής

Πηγή: Naxos-filoxenia

Είμαστε για γέλια ή για κλάματα; Ψευδής η είδηση ότι σκότωσαν και έφαγαν άλογο στην Πάρο

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα γνωστό ιστολόγιο της Πάρου έγραψε ότι κάποιοι (πιθανόν αλλοδαποί ασιατικής καταγωγής) έσφαξαν άλογο στην περιοχή των μαρμάρων και το έφαγαν (;) και για να γίνει πιο πιστευτό το νέο αναφερόταν στο δημοσίευμα ότι η είδηση προερχόταν από την Αστυνομία.
Η είδηση φυσικά προκάλεσε σοκ σε όσους το διάβασαν και παράλληλα δημιούργησε αισθήματα αηδίας και απέχθειας σε αυτούς που υποτίθεται ότι το έκαναν και λέμε υποτίθεται γιατί μετά από μια μικρή έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι το περιστατικό είναι αναληθές και αυτός που πρώτος το διέδωσε είναι ο γνωστός "πολυεκατομμυριούχος" των Μαρμάρων "Μυτιληνιός".
Φυσικά, το ότι η είδηση αυτή γράφτηκε στο συγκεκριμένο ιστολόγιο, καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί, αφού ο συντάκτης του "ρέπει" προς την ψευδολογία και την υπερβολή.
Η διάδοση και η δημοσίευση τέτοιου είδους περιστατικών, καλό θα ήταν να αποφεύγεται αν εκ των προτέρων δεν διασταυρώνεται από επίσημες πηγές.
ΥΓ: Καλά τα ιστολόγια πολλές φορές αναπαραγάγουν ότι βλακεία γράψει κάποιος, οι δημοσιογράφοι όμως; δεν μπαίνουν στον κόπο να πάρουν ένα τηλέφωνο στην Αστυνομία να πληροφορηθούν τι ακριβώς έχει συμβεί; ή δεν είναι έτσι "κύριοι" του NewsIt; (Newshit)
Parospress

Η δεύτερη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή στις 19.00

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στις 19:00. συνέρχεται για δεύτερη φορά το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.Τα θέματα είναι κυρίως διαδικαστικά ,όπως ο διορισμός και η συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς και η αλλαγή επωνυμίας της σε «Δημοτική Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου» & Μικρών Κυκλάδων». Και η συγκρότηση επιτροπών Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: όπως παραλαβής έργων, βεβαίωσης καλής εκτέλεσης έργων και εργασιών , παραλαβής προμηθειών, εργασιών και μεταφορών και εκτίμησης κινητών και ακινήτων.Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.


Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στις 21 Ιανουαρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα: 19.00 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Εκμίσθωση Δημοτικών Σφαγείων Νάξου.
2. Διορισμός μελών και συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου «Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου» και αλλαγή επωνυμίας της σε «Δημοτική Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου» & Μικρών Κυκλάδων».
3. Αίτημα προς το Υπερεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας για κάλυψη θέσεων σχετικά με αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν για πρώτη φορά στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με το Ν. 3852/2010.
4. Συγκρότηση επιτροπών Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων:
- Επιτροπή παραλαβής έργων
- Επιτροπή βεβαίωσης καλής εκτέλεσης έργων και εργασιών (αρ. 15 Π.Δ. 171/87)
- Επιτροπή παραλαβής προμηθειών, εργασιών και μεταφορών (αρ. 67 Π.Δ. 28/80)
- Επιτροπή εκτίμησης κινητών και ακινήτων (αρ.186 του Ν. 3463/2006 και αρ. 7 Π.Δ. 270/81)
- Επιτροπή του άρθρ. 35 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα αρ. 20 και επιτροπή του άρθρου 1 του Π.Δ 23/2000
- Πρωτοβάθμια Επιτροπή ελέγχου σταυλισμού και επιχειρήσεων επεξεργασίας ζωικών προϊόντων
- Δευτεροβάθμια Επιτροπή ελέγχου σταυλισμού και επιχειρήσεων επεξεργασίας ζωικών προϊόντων
- Επιτροπή καταστροφής αντικειμένων άνευ αξίας (αρ. 199 του Ν. 3463/2006)
- Επιτροπή ελέγχου των επιχειρήσεων που υπάγονται στο τέλος διαμονής παρεπιδημούντων και στο τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων(Κ.Υ.Α. 5214/1985 ΦΕΚ 74/Β):
- Γνωμοδοτική Επιτροπή για θέματα ανέλκυσης- απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων
- Επιτροπή για τον προέλεγχο των καταστημάτων
- Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Θεάτρων και Κινηματογράφων.
5. Συγκρότηση συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας.
6. Εξουσιοδότηση προς την Ενιαία Αρχή Πληρωμών για την χρεοπίστωση του λογαριασμού καταθέσεων του Δήμου.
7. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων.
8. Έγκριση παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου: «Πλακοστρώσεις - Τσιμεντοστρώσεις δρόμων Τ.Δ. Γαλανάδου - Γλινάδου- Χώρας Δήμου Νάξου έτους 2010».
9. Έγκριση παράτασης εκπόνησης της μελέτης Η/Μ εγκαταστάσεων και τευχών δημοπράτησης των έργων: α) «Ανάπλαση πλατείας Δημαρχείου», β) «Κατασκευή WC στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου».
10. Θεώρηση πιστοποιητικών εμπειρίας έργων: α) «Κατασκευή Ιατρείου στον οικισμό Κ. Ποταμιάς Δ.Δ. Ποταμιάς Δ.Δ. Νάξου», β) Κατασκευή και διαμόρφωση πλατείας οικισμού Αγ. Αποστόλων Μελάνων».
11. Ορισμός μελών επιτροπής ποιοτικής και ποσοτικής παραλαβής σωλήνων στο εργοτάξιο, για την κατασκευή του έργου: «Αποκατάσταση καταθλιπτικού αγωγού διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων ΒΙΟ.ΚΑ Δήμου Νάξου».
12. Έγκριση οριστικών πρωτοκόλλων παραλαβής προμήθειας.
13. Αιτήσεις - Τρέχοντα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι Σαμαράς-Καραμανλής θα έρθουν στα χέρια

http://static.doldigital.net/webstatic/B84197350264382F27CADF97B513B153.jpgΤη θέση της ΝΔ στο θέμα του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από την τρόικα, ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς. Όπως είπε, η ΝΔ ζητεί την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους δανεισμού, και έκδοση ευρωομολόγων.

«Η δικιά μας θέση είναι καθαρή: Επιμήκυνση πρώτον. Ταυτόχρονη μείωση του κόστους δανεισμού, δηλαδή του επιτοκίου, δεύτερον, και τρίτον ευρωομόλογα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, για τη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής.

Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραµανλή, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Το «παρών» θα δώσουν -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής (ΙΚΚ) Πέτρος Μολυβιάτης, ο αντιπρόεδρος του ΙΚΚ Αχιλλέας Καραμανλής, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο μητροπολίτης Άνθιμος κ.ά.

Ωστόσο, ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η παρουσία στην εκδήλωση του τέως πρωθυπουργού και τέως προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή (ΣΣ. Ναι ναι δίκιο έχετε οι ΔΟΛιοι... υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι Σαμαράς-Καραμανλής θα έρθουν στα χέρια και θα ανταλλάξουν και μπουνιές προκειμένου να ικανοποιηθεί η μαλακία που σας δέρνει...).

Newsroom ΔΟΛ

Δεξί Εξτρέμ

Έκανε “Istanbul” την Κωνσταντινούπολη ο Καμίνης!

Σε “Istanbul” μετέτρεψε την ονομασία της Κωνσταντινούπολης ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης! Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου αλλά και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων, ο δήμαρχος της ελληνικής πρωτεύουσας θα συναντηθεί με τον δήμαρχο του μητροπολιτικού Δήμου της… “Istanbul”!



Μάλιστα, για να μην υπάρξει καμιά… παρανόηση ότι έγινε κατά λάθος η συγκεκριμένη αναφορά, η συγκεκριμένη ονομασία στον Δήμο της Κωνσταντινούπολης αποδίδεται και για δεύτερη φορά στο ίδιο κείμενο.



Στο δελτίο τύπου του Δήμου Αθηναίων αναφέρεται συγκεκριμένα επί λέξει: «Τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου της Istanbul κ. Kadir Topbas θα δεχθεί αύριο στις 11 το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. Ο κ. Topbas ηγείται πολυμελούς αντιπροσωπείας του Μητροπολιτικού Δήμου της Istanbul και επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο ιστορικών Δήμων».


Κανείς δεν αμφιβάλλει βέβαια ότι ο ίδιος ο δήμαρχος της τουρκικής μεγαλούπολης μπορεί να επιλέγει όποιο όνομα θέλει για τον Δήμο του. Αλλά ήταν θέμα αρχής πάντοτε στη χώρα μας, να αποκαλείται με την ονομασία Κωνσταντινούπολη η πόλη του Βυζαντίου. Φυσικά, Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως αποκαλείται, σε ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο μάλιστα και όχι μόνο στην Ελλάδα, ο κ. Βαρθολομαίος. Και όχι βέβαια Πατριάρχης της “Ιstanbul

Αναδημοσίευση από star.gr

Ποιος έχασε την ντροπή να την βρει ο Καμίνης;;;;;

ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ

Pirgioti.jpg

Στη θέση της αναπληρώτριας γραμματέως Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, τοποθετήθηκε στον πρόσφατο εσωκομματικό ανασχηματισμό η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη.

Η τελευταία μέσα από την συχνότητα του Real Fm, επισημοποίησε την μετάβασή της, στην πολιτική.


Το στέγνωμα της αγοράς μείωσε και τις ακάλυπτες επιταγές

Τα 1,811 δισ. ευρώ άγγιξαν οι ακάλυπτες επιταγές πέρυσι όταν το 2009 ξεπερνούσαν τα 3 δισ. ευρώ ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 229 εκατ. ευρώ το 2010. Ποσό μειωμένο κατά 20 εκατ. ευρώ περίπου.

«Μήνας – ρεκόρ» το περυσινού έτους, ο Αύγουστος με 19.943 ακάλυπτες επιταγές συνολικού ύψους 191,35 εκατ. ευρώ. Η μεγαλύτερη μηνιαία μεταβολή σημειώθηκε μεταξύ Μαρτίου και Φεβρουαρίου 2010 καθώς η αξία των ακάλυπτων επιταγών αυξήθηκε κατά 285,10%.

Οι ακάλυπτες επιταγές το 2010 έπεσαν στα 195.238 τεμάχια με μέση αξία στα 9.280 ευρώ από τα 304.377 τεμάχια ένα χρόνο πριν μέσης αξίας 9.884 ευρώ. Οι απλήρωτες συναλλαγματικές έφτασαν τα 143 χιλ. τεμάχια πέρυσι.

http://s.enet.gr/resources/2011-01/anwnymo-3-thumb-medium.jpg

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αφού δεν το κάνουν βουλευτές της ΝΔ το κάνει ο Παπαδημούλης: Ζητά διευκρινήσεις για τα ανείσπρακτα χρέη

Όπως γράψαμε πριν μερικές μέρες έχει περάσει πάνω από ένας μήνας απ' όταν ο Παπακωνσταντίνου απέσυρε την τροπολογία για χάρισμα χρεών σε μεγαλοφειλέτες, που πήγε να περάσει νύχτα και υποσχέθηκε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τον πλήρη κατάλογο των οφειλετών του δημοσίου. Οι βουλευτές της ΝΔ, που συνεχίζει να δίνει εικόνα παιδικής χαράς με τον καθένα να κινείται κατά το δοκούν αφού δεν υπάρχει γραφείο τεκμηρίωσης να τους συντονίζει κεντρικά (ερωτήσεις, δράσεις, εμφανίσεις κ.λπ) απαξιούν να ασχοληθούν με το θέμα και έτσι τη δουλειά που έπρεπε να κάνουν αυτοί την κάνει προς τιμήν του ο Παπαδημούλης:

Τα πλήρη στοιχεία ανά οφειλέτη (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) και ανά ΔΟΥ στην οποία έχει γίνει η σχετική βεβαίωση της οφειλής, ζητά μεταξύ άλλων από τον υπουργό Οικονομικών με επίκαιρη ερώτηση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτηρης Παπαδημούλης.

Ο βουλευτής ζητά επίσης να γίνει γνωστός ο λόγος ανά οφειλέτη για τον οποίον θεωρείται ότι είναι αδύνατη η είσπραξη του χρέους. Ερωτά επίσης τον αρμόδιο υπουργό αν έχουν γίνει όλες οι σχετικές διαδικασίες έρευνας (εικονικές μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων κλπ). Τέλος ζητά να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό με τον οποίο το υπουργείο αντιμετωπίζει σήμερα την κατάσταση ώστε να μην ξαναδημιουργηθεί στο άμεσο μέλλον συσσώρευση ανείσπρακτων χρεών.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Συνάντηση για τον ΧΥΤΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων



Συνάντηση με την δημοτική σύμβουλο, επικεφαλής του συνδυασμού, κ. Ευδοκία Ψαρρά και τον κ. Βαγγέλη Κορρέ είχε την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011, αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Γαληνιωτών «Παναγία η Αταλιώτισσα» κ. Εμμανουέλλα Κουτάντζη και τον αντιπρόεδρο κ. Θανάση Κουτάντζη προκειμένου να ενημερωθούν για τη θέση και τις ενέργειες του Συλλόγου σχετικά με την κορφή Ξύδη, που έχει επιλεγεί για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Στο σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:


«ΨΑΡΡΑ ΕΥΔΟΚΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝ.
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου
Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή, 16-1-2011, αντιπροσωπεία της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» με την επικεφαλής και δημοτική σύμβουλο του συνδυασμού κ. Ψαρρά Ευδοκία και τον κ. Βαγγέλη Κορρέ πραγματοποίησε συνάντηση με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Γαληνιωτών «Παναγία η Αταλιώτισσα» κ. Εμμανουέλλα Κουτάντζη και τον αντιπρόεδρο κ. Θανάση Κουτάντζη προκειμένου να ενημερωθεί για τη θέση και τις ενέργειες του Συλλόγου σχετικά με την κορφή Ξύδη, που έχει επιλεγεί για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Νάξος, 17-1-2011»

Να ποιοι είναι τα βαθιά λαρύγγια της Ρηγίλλης που διαρρέουν θέματα σε δημοσιογραφίσκους



Πολλοί γράφουν αυτές τις μέρες ότι στις 20 Ιανουαρίου ο Σαμαράς θα ανακοινώσει την αλλαγή του λογότυπου της ΝΔ, που ούτως ή άλλως το έχουν κάνει γαργάρα τα τελευταία χρόνια, και ταυτόχρονα θα δοθεί στη δημοσιότητα η νέα ιστοσελίδα του κόμματος...

Επί της ουσίας και κατά πόσο μπορεί ένα σήμα να σε εκτοξεύσει από το 20-25% στο 40+% θα τα πούμε όταν γίνουν οι ανακοινώσεις ενώ από τώρα μπορούμε να πούμε ότι το να διαλέγεις να ανακοινώσεις την έναρξη της νέας σου ιστοσελίδας μέσω μιας αμφιβόλου κυκλοφορίας εφημερίδας όπως η Δημοκρατία του Καψαμπέλη και του Κουρτάκη, δείχνει το πόσο πίσω είσαι επικοινωνιακά από το ΠΑΣΟΚ και γιατί 1,5 χρόνο μετά, είσαι στο 20-25% και πανηγυρίζεις επειδή το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει 15% και έχει κατέβει στα μέτρα σου...

Αυτό όμως που είναι το τραγικότερο και η ρίζα του κακού είναι ότι μερικοί την έχουν δει ότι είναι προορισμένοι να μεγαλουργήσουν και ξεχνάνε πως μέχρι τώρα ήταν δοτοί. Το τραγικό μ΄αυτούς είναι ότι έχουν αφεθεί ελεύθεροι να αλωνίζουν και διαρρέουν θέματα προς αμφιβόλου αξίας δημοσιογραφίσκους, που γράφουν ανάλογα με το πόσα θα κερδίσουν...

Κλασικό παράδειγμα τέτοιων δευτεροκλασάτων δημοσιογράφων είναι οι Καψαμπέλης και Κουρτάκης που μιλάνε ανάλογα με το μέσο που βγαίνουν ή γράφουν. Τύποι που από την εφημερίδα τους προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους αναγνώστες τους μιας και ξέρουν ότι οι κλασικοί αναγνώστες της φυλλάδας, που θέλει να γίνει η ναυΑΡΧΙΔΑ της κεντροδεξιάς, δεν έχουν σχέση με το ίντερνετ και δεν ξέρουν τι εστί Κουρτάκης ή Καψαμπέλης...

Το σύστημα λοιπόν αυτό είναι το ίδιο σύστημα που κατέστρεψε τον Καραμανλή μετά την απομάκρυνση του Ρουσόπουλου και έχει ονοματεπώνυμο και επειδή εγώ δεν μασάω τα λόγια μου θα σας πω που έχω καταλήξει (βάση πληροφοριών και παρατηρήσεων εννοείται, γιατί δεν ξύπνησα ένα πρωί και είπα: "ας βγάλω στη φόρα τα ονόματα κάποιων"):

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTHcQrhYatFjjKNOzBxFxr5Dyny7DxqBUqnJt64VSRIyLHCu3-vΕίναι το σύστημα που έχει στήσει ο Αρβανιτόπουλος ο οποίος κάνει τον κληρονόμο του Καραμανλή εκμεταλλευόμενος την αγάπη που έχει ο κόσμος στον Καραμανλή και το ότι ο τελευταίος έχει αποστασιοποιηθεί και δεν ασχολείται.

Αυτό είναι το σύστημα που τροφοδοτεί με ειδήσεις και αποκλειστικότητες όλους τους αμόρφωτους που δεν μπορούν να γράψουν μια δικιά τους κουβέντα και το παίζουν δημοσιογράφοι της κακιάς ώρας.

http://www.insurancedaily.gr/upload/2009/01/skordas.jpgΑπό κοντά βέβαια και άλλοι δοτοί που νομίζουν ότι είναι προορισμένοι να μεγαλουργήσουν όπως ο Διευθυντής του κόμματος Σκορδάς, διορισμένος σε διάφορες θέσεις (ΓΓ Καταναλωτή, ΓΓ ΥΠΟΙΚ) από τη ΝΔ και ο φίλος https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9A-9XbnFxpjPU80mcC8J6444XewpV93m1sKVsdkLGSToO0mzZFABSevxc88JQ6xkqASSSK3BR5GBeM2dL6lZcgTk8ODNiyAft_wfARTx8cJSXFBFebMeQ_9s7UhTahODF3qzu6b_9x2bS/s1600/%25CE%25A0%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%25A7%25CE%259F%25CE%25A3.jpgΠτωχός που έχει αναλάβει ρόλο Σαμαροφύλακα στη Ρηγίλλης... γνωστός και από τις καταγγελίες του πρώην δημάρχου Μεσσήνης ότι τον "έκοψε" από υποψήφιο της Νδ, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, επειδή αντιτάχθηκε στην "ιδιωτικοποίηση" της παραλιακής ζώνης από εταιρεία στην οποία είναι μέτοχος ο Δημήτρης Πτωχός...

Οι δύο κύριοι είναι αυτοί που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ΜΜΕ για να διασφαλίσουν τις θέσεις τους και δεν διστάζουν να κελαϊδάνε στους φίλους τους δημοσιογραφίσκους στύλ Κουρτάκη, Καψαμπέλη, Παπαγιάννη κ.λπ γραφικούς...

Το ίδιο κύκλωμα είναι αυτό που προωθούσε την επάνοδο των τραγικών Κύρτσου και, άκουσον άκουσον, του Καραχάλιου... τους οποίους γλιτώσαμε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή. Βέβαια με τον Καραχάλιο το τραγικό είναι ότι τον συναναστρέφεται και τον "προωθούσε", άνθρωπος πολύ κοντά στον Σαμαρά και καλεσμένος του Καραχάλιου στα θεωρεία του Ολυμπιακού... Αλλά δεν θα πούμε περισσότερα μια και για την ώρα γλυτώσαμε τα χειρότερα

Να έχουν όμως υπόψη τους όλοι όσοι διαρρέουν θέματα και ειδικά οι προαναφερθέντες ότι με αυτή την τελευταία διαρροή έχουν "στοχοποιηθεί" και ο Σαμαράς είναι ενήμερος... στην επόμενη μην παραξενευτούν αν φάνε κόκκινη κάρτα.

Καλά θα κάνει δε ο Πρόεδρος να τελειώνει επιτέλους με τα νούμερα και να τραβήξει το αυτί σε μερικούς φίλους που έχει δίπλα του και καβάλησαν το καλάμι λόγω εξουσίας, με αποτέλεσμα να χαλάσουν τις σχέσεις τους με ανθρώπους που έχουν φάει ψωμί κι αλάτι σε εποχές που δεν τους ήξερε κανείς...

ΥΓ. Ας μας πούνε οι θιγόμενοι πχ. ποιοι "φιλοξένησαν" πχ. τους δημοσιογραφίσκους στα νέα γραφεία της ΝΔ... να δούμε και ποιοι καρφώνουν τον Σαμαρά...
Ή εσείς που που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, πιστεύετε ότι το γλύψιμο και το αβαντάρισμα του Πτωχού για επικεφαλής (προσέξτε πως ξεχωρίζουν τα ψώνια: επικεφαλής και όχι υπεύθυνος...) του διαδικτύου από τον Κουρτάκη στις 8 Ιανουαρίου ενόψει ανακοίνωσης των τομεαρχών, ήταν τυχαίο; Πιστεύεται ότι έγινε χωρίς "αντίτιμο"; Αν ναι... μάλλον είστε αφελείς