slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΡΙΖΑ: Επίσκεψη Πέτρου Κόκκαλη στη Νάξο

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πραγματοποιεί ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, την Κυριακή 18/6 και ώρα 20:00 στο Εκλογικό Περίπτερο, στην Παραλία της Νάξου (έναντι Eurobank).

Θα μιλήσει ο Πέτρος Κόκκαλης ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Μαζί δίνουμε τη μάχη της 25ης Ιουνίου, για μια δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους!

Δείτε την αφίσα

📺Η Σουλεϊμάν Σαμπιχά που δηλώνει «είμαστε Έλληνες, δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα» εξηγεί πώς την έκοψαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ποιος ο ρόλος του τουρκικού προξενείου


Άρθρο με το οποίο επιβεβαιώνει τις πιέσεις του τουρκικού προξενείου που έθεσε βέτο στην υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη έγραψε η Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά.


Στο άρθρο της, η Σαμπιχά επιβεβαιώνει ουσιαστικά τα όσα κατήγγειλε ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής, ότι δηλαδή με παρέμβαση του τουρκικού προξενείου είχε κοπεί από υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ το 2014.

📺Εστίαση: Υπεγράφη η νέα συλλογική σύμβαση - Πόσο αυξάνονται αναλυτικά οι μισθοί

Περίπου 400.000 εργαζόμενοι θα δουν τους μισθούς τους να αυξάνονται – Δείτε αναλυτικά πίνακες και το κείμενο της κλαδικής συλλογικής σύμβασης

Μισθούς από 815 έως 1.017 ευρώ προβλέπει η νέα κλαδική συλλογική σύμβαση της εστίασης, η μεγαλύτερη σύμβαση της χώρας που καλύπτει περίπου 400.000 εργαζόμενους.

Πρετεντέρης: Λεφτά

 


"Τόση κουβέντα για τους φόρους και πως θα μοιράσουμε τα λεφτά που θα βρούμε σε ξένες τσέπες αλλά κουβέντα πως θα βγάλουμε λεφτά. Μάλλον λεφτά υπάρχουν" γράφει στα ΝΕΑ ο Γ. Πρετεντέρης:

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2024 – Στα 950 ευρώ στο τέλος τετραετίας

Συνέντευξη Μητσοτάκη στο δελτίο του Star – ΒΙΝΤΕΟ
Μάρα Ζαχαρέα: Στο σημείο αυτό θα καλωσορίσουμε στο στούντιο του STAR τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Καλησπέρα, κ. Πρόεδρε, και σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας απόψε.

Θηραϊκή Πολιτεία: Αναγγελία Υποψήφιου Συμβούλου - Λειβαδάρος Ανδρέας

 

Λειβαδάρος N. Ανδρέας (Μπούμπης)

Εργολάβος οικοδομών

Ο Ανδρέας είναι ένας ιδιαίτερα δραστήριος πολίτης του τόπου μας, με συμμετοχή και δράση στα κοινά για πολλά χρόνια.

Υπηρέτησε το χωριό του, το Εμπορείο, από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Εμπορείου Θήρας, εκλεγμένος με την Παράταξη της Θηραϊκής Πολιτείας, για περισσότερα από έξι χρόνια.  

Δύναμη του, η οικογένεια του, η σύζυγος του Θεώνη και οι γιοί του Νικόλαος και Αναστάσιος, αλλά και η αγάπη και η ενθάρρυνση των συντοπιτών του, στους οποίους θα αφιερωθεί και πάλι. Γνωρίζει καλά τα προβλήματα και τις ανάγκες, τις αγωνίες και τον κόπο των Σαντορινιών, τα θέματα υποδομών, λειτουργικών θεμάτων, της καθημερινότητας, μα και το όραμα για τον τόπο τους, που συμμερίζεται και γι' αυτό θα παλέψει.

Πρόσφατο περιστατικό διακομιδής στη Σίφνο: Ευτράπελοι και επικίνδυνοι…!!!




Άλλο ένα περιστατικό υγειονομικής ανασφάλειας συνέβη μόλις προχθές στο νησί της Σίφνου. Για ακόμη μια φορά διακομιδή μιας γυναίκας που έπρεπε να μεταφερθεί από τη Σίφνο στο νοσοκομείο της Σύρου, κατέληξε σε περιπέτεια εξαιτίας της κρατικής ανεπάρκειας να αντιμετωπιστεί με σχεδιασμό και οργάνωση, έτσι ώστε το περιστατικό να διακομισθεί έγκαιρα και με ασφάλεια στον προορισμό του και το κυριότερο, η ασθενής και οι δικοί της άνθρωποι, να γλυτώσουν την αγωνία και την ταλαιπωρία της πολύωρης αναμονής.


Και αυτό γιατί; Γιατί όταν ο θάλαμος επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ δίνει εντολή σε πλωτό του λιμενικού από τη Μήλο να παραλάβει την ασθενή από τη Σίφνο, θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζει ή σε κάθε περίπτωση να δώσει εντολές έτσι ώστε η διακομιδή να γίνει με το στοιχειώδη εξοπλισμό, δηλαδή κρεβάτι, φορείο ή ράντζο.


Δεν είναι δυνατόν το πλωτό του λιμενικού να φεύγει από τη Μήλο, να φθάνει στη Σίφνο και τότε να ανακαλύπτουν ότι δεν διέθετε τον εξοπλισμό….Αποτέλεσμα αναχώρησε άπρακτο και βεβαίως για άλλη μια φορά η «αυτορρύθμιση» της αγοράς λειτούργησε με την κλήση ιδιωτικού πλωτού που βεβαίως με καθυστέρηση κάποιων ωρών προχώρησε στη διακομιδή….


Συμπέρασμα, η κρατική μέριμνα από αμέριμνη έως αδιάφορη, πρόθυμη όμως να εκχωρήσει τις αρμοδιότητες της στους κατάλληλους ιδιώτες, που φυσικά πλουτίζουν από τον κρατικό κορβανά και από τις τσέπες των φορολογούμενων, που κατά τον κ. Μητσοτάκη έχουν φοροελαφρυνθεί τα μέγιστα…

                                        

Νίκος Συρμαλένιος

                                                                                  Υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.