slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αποκλειστικό: Τα νέα μέτρα του Λουκά


Αποκλειστικά εδώ τα νέα μέτρα για την μαμημένη την τελευταία (ίσως μοιραία;) δόση , που την έχουμε ανάγκη.

1. Εισιτήρια για την είσοδο σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες , ετσι ώστε το ελληνικό δημόσιο να αρχίσει να παράγει, με δυνατότητα επέκτασης του μέτρου και στα σχολεία , δηλαδή να πληρώνουν οι μαθητές είσοδο για να μπουν στο σχολείο , αν λιποθυμούν ενδιάμεσα θα αφαιρείται από το........

Δήλωση του Γιαννη Βρούτση με αφορμή το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), «Κατηγορίες και Περιεχόμενο Χρήσεων Γης», που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης

«Οι χρήσεις γης αποτελούν σημαντικότατο εργαλείο για τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας,. Είναι λοιπόν σαφές, ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο έχει ανάγκη από εξορθολογισμό, εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Προς: Μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου
ΕΠΕΙΓΟΝ
Κατόπιν αιτήσεως του Διοικητού του Νοσοκομείου Νάξου, παρακαλούνται όσα από τα μέλη της Ε.Ξ.Ν. κάνουν αντικατάσταση ρουχισμού του καταλύματος τους και θέλουν, να τα παραδώσουν (σεντόνια, πετσέτες, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες, μεταχειρισμένα ή καινούργια) στα γραφεία του συλλόγου ώστε να δοθούν στο Νοσοκομείο Νάξου.

Συμμέτοχη στην τριήμερη αποχή των δικηγόρων από τις 11 έως και τις 13 Ιανουαρίου αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου .Στην έκτακτη συνεδρίασή του την 9/1/2012 το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, συμμετέχοντας στην τριήμερη αποχή των δικηγόρων που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος . αποφάσισε την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την 11η, 12η και 13η Ιανουαρίου 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκ νέου προσπάθεια των αρμόδιων υπουργών να τροποποιήσουν το Ν. 3919/2011 για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου . Ακόλουθη η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου

Οι αποδοκιμασίες στον ΠτΔ δείχνουν πρόβλημα στο πολίτευμα....

Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 1 του ισχύοντος Συντάγματος, το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη (κατά το βασιλευόμενη) κοινοβουλευτική δημοκρατία (κλειστή ολιγαρχία θα λέγαμε εμείς), ενώ σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 1, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο ρυθμιστής του πολιτεύματος. Ταυτόχρονα όμως και σε αντίθεση με την ιδιότητα του ΠτΔ ως υπεύθυνου ρυθμιστή  του πολιτεύματος, το άρθρο 35 παρ. 1 καθιερώνει το ανεύθυνο του ΠτΔ ορίζοντας ότι καμία πράξη του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ισχύει ούτε εκτελείται....

Μένουμε έκπληκτοι λέμε! Στο 10% θα κλείσει αμετάβλητο το έλλειμματου 2012

Με αποκλίσεις στο σκέλος των εσόδων και των δαπανών έκλεισε το 2011 ο Κρατικός Προϋπολογισμός. Τα επίσημα προκαταρκτικά στοιχεία για το δημοσιονομικό έτος 2011 αναμένεται να δοθούν σήμερα, Τρίτη, στη δημοσιότητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτος.


Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 12μηνο Ιανουαρίου – , σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκε άνω των 22 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 21,06 δισ. ευρώ όπως προσδιορίστηκε στον Προϋπολογισμό του 2012 και ελλείμματος 23,3 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

ΝΔ: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη

Να αναλάβουν έμπρακτα τις ευθύνες τους καλεί η ΝΔ όσους έχουν την ευθύνη της διαχείρισης της Εθνικής Πινακοθήκης καθώς και τον πολιτικό προϊστάμενό τους, μετά την χθεσινή κλοπή στο μουσείο.
«Δεύτερη μέρα σιωπής από τους αρμόδιους. Και τα ερωτηματικά που δημιουργεί η κλοπή που έγινε στην Εθνική Πινακοθήκη εντείνονται. Δεν είναι δυνατόν να αφαιρούνται από το σημαντικότερο μουσείο μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στο κέντρο της Αθήνας, θησαυροί της εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς και οι αρμόδιοι πολιτικοί και όχι μόνον - να παραμένουν και στις θέσεις τους σαν να μη ...

Γ. Μιχελάκης: Το PSI πάει καλά, εκλογές μέχρι τέλη Μαρτίου

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, μιλώντας στον Real fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου επανάλαβε τη σημασία που έχει για τη χώρα να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το PSI και να ολοκληρωθεί το «κούρεμα» μέσα σε ένα «υφεσιακό περιβάλλον για όλη την Ευρώπη» όπως σημείωσε.

Σαμαράς: εκλογές 8 Απριλίου, δεν συναινώ σε περικοπές και δραματοποι​ήσεις

Μπορεί να έβαλε λίγο νερό στο κρασί του ως προς την ημερομηνία των εκλογών ο Αντώνης Σαμαράς σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα δεχθεί, όπως είπε στην “τετ α τετ” συνάντησή του με τον Λ. Παπαδήμο, μέτρα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό που έχει ψηφιστεί.
Ειδικά από τη στιγμή που δεν είναι προαπαιτούμενο της Τρόικας η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο αρχηγός της Ν.Δ. ήταν ξεκάθαρος πως τα όποια μέτρα πρέπει να ληφθούν θα πρέπει να είναι απόφαση της επόμενης κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές που η Νέα Δημοκρατία δεν θα δεχθεί να γίνουν αργότερα από τις 8 Απριλίου.
Στο επιτελείο της Συγγρού η εκτίμηση είναι πως η τρόικα θα φανεί διαλλακτική ως προς τις μειώσεις μισθών στον ...

Αννούλα μας σ' ευχαριστούμε. Μας δικαίωσες (δυστυχώς) με 2 χρόνια καθυστέρηση


ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Ήταν 9 Ιανουαρίου 2010 όταν σε ανάρτησή μας με θέμα "ΑΝΙΚΑΝΗ και ΑΝΑΞΙΑ πράσινη κυβέρνηση", γράφαμε για το πώς η Αννούλα μας πέταξε στα σκουπίδια το πόρισμα της επιτροπής Μπαμπινιώτη για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Και αναρωτιέμαι: Έπρεπε να περάσουν 2 ολόκληρα χρόνια πειραματισμών, για να επαναφέρεις το πόρισμα Μπαμπινιώτη στην σύνταξη του οποίου συμμετείχες κι εσύ ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τότε;
Τόσο σου πήρε για να καταλάβεις τι έλεγε τότε ο Μπαμπινιώτης;
Αυτήν την παιδεία οραματίζεσαι Αννούλα μας;
Μια παιδεία πειραματισμών, καθυστερήσεων αλλά και μικρόψυχων εγωισμών σου;


Και για να φρεσκάρουμε τις μνήμες σας, πατήστε ΕΔΩ να δείτε την ανάρτηση στις 9 Ιανουαρίου 2010. Θα δείτε και άλλα ενδιαφέροντα...

Γελοιότητες Χουντή, καρφώνει την Ελλάδα και ζητά απ' την τρόικα την κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια Λυκείου!!

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή λειτουργώντας σαν τον Γιωργάκη Παπανδρέου τον άλλο εφιάλτη με ερώτηση του κάνει ακριβώς το ίδιο, καρφώνει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια Επίτροπο της ΕΕ για θέματα δικαιοσύνης, θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιθαγένειας κυρία Βίβιαν Ρέντινγκ στην οποία γνωστοποίησε ότι στους απολυτήριους τίτλους που απονέμουν τα Γυμνάσια και Λύκεια στην Ελλάδα περιλαμβάνεται υποχρεωτικά και η αναγραφή του θρησκεύματος του μαθητή ή της μαθήτριας.

Συνέχεια της ενέργειας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή η Κομισιόν θα ζητήσει εξηγήσεις από την Ελλάδα σχετικά με την αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών, καθώς αυτή η πρακτική προσκρούει σε κοινοτική οδηγία η οποία απαγορεύει την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, περιλαμβανομένων των θρησκευτικών ή φιλοσοφικών πεποιθήσεων, επιτρέπει ωστόσο κάποιες εξαιρέσεις. Όπως καταλαβαίνεται αυτό θα είναι και το άλλοθι της Αννούλας να αφαιρέσει το θρήσκευμα από άλλο ένα δημόσιο έγγραφο.

ΠΑΣΟΚική παράκρουση εισαγγελέα Θεσσαλονίκης: Διέταξε έρευνα εναντίον των Αστυνομικών επειδή δεν συνέλαβαν αμέσως τον Εφραίμ!!!:

[Να θυμίσουμε μια απλή σύμπτωση: Μόλις το μεσημέρι οι δικαστές και οι εισαγγελείς έφυγαν ευχαριστημένοι από τη συνάντηση με τον Παπαδήμο αφού δεν θα ενταχθούν στο ΙΚΑ... ]
Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν την ευθύνη για την εκτέλεση της απόφασης, περί προσωρινής κράτησης του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Κουλούρη(ς) ... εις το πηλίκον!


Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Δεν ξέρω γιατί αλλά όλο αυτό το σόου με τον κ. Κουλούρη με βάζει σε υποψίες που έχουν να κάνουν με τα ενδοπασοκικά κόλπα και μαχαιρώματα που άρχισαν για την περίφημη επιλογή του επόμενου αρχηγού του κόμματος!
Φυσικά γνωρίζω ότι ο κ. Κουλούρης δεν είναι και το καλύτερο παιδί αλλά ...

Στην Περιφέρεια οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ και οι οικοδόμοι

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΠΕΡΙΦ ΙΑΝ2012.jpgΤΑΞΙ ΙΔΙΟΚΤ ΠΕΡΙΦ ΙΑΝ2012.jpg
Τον πρόεδρο Θανάση Χατζηγεωργίου και μέλη της Διοίκησης των Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Φώτη Χατζηδιάκου, ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία του Συνδέσμου να μετατραπεί σε Μεταφορικό Συνεταιρισμό Ιδιοκτητών ΡαδιοΤαξί Ρόδου (ΣΥΝ.Π.Ε), αποτελούμενο από 250 μέλη, με νέα οργάνωση και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πολίτες.