slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μύθοι και πραγματικότητες για τη χρηματοδότηση του Ν. Αιγαίου


Η κυβέρνηση μπροστά στην πραγματικότητα που καταδικάζει τα νησιά μας στο περιθώριο της ανάπτυξης και μετατρέπει τους κατοίκους τους σε πολίτες β΄ κατηγορίας, λίγες μέρες μετά την επίκαιρη επερώτηση μας στη Βουλή, επιδιώκει με κοινές δηλώσεις των υπουργών Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, και Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κ. Μουσουρούλη, ναδημιουργήσει κλίμα ευφορίας και τεχνητής αισιοδοξίας, χρηματοδοτώντας δυνητικά με δάνεια συνολικού ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ τις τουριστικές και ....

Η σύνοψη του "Baby boomers vs Baby losers Θα έχουμε την πραγματική αναμέτρηση;"


Άρθρο μου στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου της 23 Φεβρουαρίου 2013 στις σελ. 12-13.
Το ΠΑΣΟΚ πριν τρία χρόνια κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην οικονομία της χώρας, η οποία εξελίχθηκε σε μια πολύπλευρη κρίση και στο πολιτικό σύστημα αλλά και στον κοινωνικό μας ιστό. Τότε επέλεξε να μην κρυφτεί από τις αντικειμενικές δυσκολίες και ....

Τρεις και ο κούκος στην πατρίδα του ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗ Μαριά


Η λειψανδρία στο προσυνέδριο των ΑΝΕΛ στο Ηράκλειο έδωσε τροφή για απολαυστικά σχόλια στο twitter. Η αφορμή δόθηκε από τον Τέρενς Κουϊκ που ανέβασε μια φωτογραφία που προσπαθούσε να κρύψει την άδεια αίθουσα του προσυνεδρίου. Ο λαλίστατος τηλε-βιβλιοπώλης Άδωνις άδραξε την....

ΝΔ: Ο Δραγασάκης βγάζει ψεύτη τον Τσίπρα

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι ο Γιάννης Δραγασάκης, στη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, δήλωσε ότι το χαράτσι δεν θα καταργηθεί για όλους αλλά για ορισμένες κατηγορίες σπιτιών, χαρακτήρισε ανεύθυνη την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και δεν πρόκειται ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκαταστήσει τις συντάξεις στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν 3 – 4 χρόνια.

Στο κείμενο τονίζεται ότι «κάποιος από τους δύο λέει ψέματα» και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για τις δηλώσεις Δραγασάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

«Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε επί της ουσίας ψεύτη τον αρχηγό του κ. Τσίπρα, αμφισβητώντας στην πράξη όλες τις δεσμεύσεις του κόμματός του.

Ο κ. Δραγασάκης χθες, γκρέμισε το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ακυρώσει με έναν νόμο το Μνημόνιο, αποκαθιστώντας κατώτατο μισθό και συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα και καταργώντας το λεγόμενο "χαράτσι της ΔΕΗ".

Με περισσή ειλικρίνεια, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε επί λέξει ότι:

την κατάργηση του "χαρατσιού" θα την εξετάσουν μόνον για ορισμένες κατηγορίες πολιτών (π.χ. άνεργοι)

θα ήταν ανεύθυνο να ισχυριστεί ότι καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης χωρίς να την αντικαταστήσει με κάτι άλλο

δεν πρόκειται να αποκαταστήσει τις συντάξεις στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν 3-4 χρόνια

δεν μπορεί να εγγυηθεί την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού

Είναι προφανές ότι ένας από του δύο, είτε ο κ. Τσίπρας που ισχυρίζεται ότι με έναν νόμο θα επαναφέρει μισθούς- συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα, είτε ο κ. Δραγασάκης λέει ψέματα. Περιμένουμε άμεσα να μας διευκρινίσουν τα λαλίστατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αν καλύπτονται από τις δηλώσεις του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής τους.

Και κάτι ακόμα: Στη χθεσινή του συνέντευξη, ο κ. Δραγασάκης κάνει λόγο για δημιουργία "πολεμικού συμβουλίου", σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του από την Ευρώπη. Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό; Συμφωνεί με την άποψη Δραγασάκη; Γιατί, αν συμφωνεί, τέτοιες απόψεις είναι απαράδεκτες, επικίνδυνες για τη διεθνή εικόνα της χώρας και μόνο διχόνοια σπέρνουν στον Ελληνικό λαό».

Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου απάντησε με κουλτούρες και δεν αναφέρθηκε σε όσα είπε ο Δραγασάκης κάνοντας λόγο για «σύγχυση» του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ, αλλά και για διαστρέβλωση των δηλώσεων Δραγασάκη.

«Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, η διαστρέβλωση και η συκοφαντία είναι το τελευταίο προπύργιο μιας κυβέρνησης που καταρρέει υπό το βάρος της ισοπεδωτικής της πολιτικής» τονίζεται στο κείμενο.

Αναλυτικά :

«Είναι προφανές ότι το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και δεν μπορεί να απαντήσει στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση μέσω της ακύρωσης της μνημονιακής πολιτικής. Περαστικά τους.

Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, η διαστρέβλωση και η συκοφαντία είναι το τελευταίο προπύργιο μιας κυβέρνησης που καταρρέει υπό το βάρος της ισοπεδωτικής της πολιτικής».

Πέφτουμε απ' τα σύννεφα!! Από την ΕΡΤ, διευθυντής στο Κόκκινο FM, ο Κώστας Αρβανίτης

Τελικά κανείς δεν χάνεται. Λίγες ημέρες μετά την εκπνοή της σύμβασής του στην ΕΡΤ, ο παρουσιαστής της «Πρωινής Ενημέρωσης» Κώστας Αρβανίτης, που ηρωοποίησε σύσσωμη η .....

Καραμανλής:Εγώ τον Τσίπρα τον πάω... θα διαλύσει την Ελλάδα για να επιστρέψω καβάλα στ' άλογο

Ψυχάρη κόψε τις  Παπαριές
[Εντάξει είναι γνωστή η συμπάθεια του ΒΗΜΑΤΟΣ στον Σαμαρά -να θυμίσουμε ότι όταν παραιτήθηκε ο ΓΑΠ έκαναν Πρωθυπουργό τον Αβραμόπουλο!- αλλά η προσπάθειά τους να δημιούργήσουν προβλημα στη ΝΔ είναι εμφανής. Φυσικά κανείς στη ΝΔ δεν ασχολείται με τις παπαριές που γράφουν και κανείς δεν τσιμπάει ]

«Εγώ τον Τσίπρα τον πάω. Έχει κάτι το φρέσκο. Πέτυχε να είναι ....

Επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» στο Δημόσιο: Απομακρύνονται οι υπάλληλοι... <<τρωκτικά>>!

Σε λειτουργία έχει μπει η επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» στο Δημόσιο, που στόχο έχει τους υπαλλήλους… «τρωκτικά»!

Ποιοι είναι αυτοί; Οι κοπανατζήδες που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από την υπηρεσία τους, όσοι έχουν καταδικαστεί από δικαστήρια για σοβαρά αδικήματα, αλλά και όσοι έχουν δηλώσει πλαστούς τίτλους σπουδών και προσόντα, τα οποία ουσιαστικά δεν έχουν.

Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων-«τρωκτικών» που βρίσκονται στην «κόκκινη γραμμή» εξόδου, ανέρχεται στις… 7.000, μιας και τα μέχρι στιγμής ευρήματα βγάζουν μάτι:

Εκτός γραμμής ο Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Είμαστε υπερ κάποιων ξένων επενδύσεων

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδοκιμάζει τις ξένες επενδύσεις, αντίθετα θα τις προωθήσει λέει ο βουλευτής του κόμματος και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ανατρέποντας τις ως τώρα εντυπώσεις για το κόμμα του.

«Δεν υπάρχει καμία αποδοκιμασία των ξένων επενδύσεων, υπάρχει αποδοκιμασία των επενδύσεων που είναι αποκλειστικά προσανατολισμένες στο.....

Κατηγορηματικός ξανά ο Βρούτσης: «Ο κατώτατος μισθός δεν μειώνεται»

Το ότι ο κατώτατος μισθός δεν θα μειωθεί κι άλλο, διαβεβαίωσε για ακόμα μια φορά, ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο Υπουργός Εργασίας, εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά κατηγορηματικός ως προς τη μείωση του κατώτατου μισθού, και δήλωσε πως «δεν θίγεται.
Ο κατώτατος μισθός όπως έχει διαμορφωθεί από το 2012 στα 586 ευρώ δεν παραβιάζεται».

Μάλιστα, χαρακτήρισε αναληθείς τις ......

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 
Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων, προσκαλεί όλους τους συμπατριώτες μας στη μεγάλη συγκέντρωση - ημερίδα που διοργανώνει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 στις 11.00 πμ στο Νέο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου ( Καραϊσκάκη και Ρεθύμνης στην καμινάδα ) με θέμα :

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Όλοι μαζί, με μια φωνή να απαιτήσουμε :

Tα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (24 Φεβρουαρίου 2013)

500.000 ευρώ πήρε από καταζητούμενο το λαμόγιο ο Δελλατόλας






       Δείτε τον ξεφτιλισμένο κριτή των πάντων πόσα πήρε από τον καταζητούμενο Κυριακίδη και ενώ ήξερε ότι οι λογαριασμοί του είχαν δεσμευθεί γιατί τα λεφτά ήταν κλεμμένα: