slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δ. Τήνου: Στην Αθήνα ο δήμαρχος για τα προβλήματα υγείας στο νησί

Στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, όπου συμμετείχε σε σημαντικές συσκέψεις για θέματα υγείας.

Αρχικά ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, από κοινού με ....

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΒΛΙ - ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ


Καθηγητές, υποψήφιοι διδάκτορες και απλοί ταβλαδόροι, η ώρα για τοΠανναξιακόπρωτάθλημα τάβλιέφθασε.
Από τις 2/11 στην αίθουσα του Heavens Cafe, άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας που κατέχουν το αντικείμενο, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τον τίτλο του καλύτερου!
Στο νικητή θα απονεμηθεί χρηματικό έπαθλο, ενώ θα μοιραστούν αναμνηστικά δώρα στους παίκτες που θα κατακτήσουν την 2η και 3η θέση.
Πληροφορίες και συμμετοχές στα 2285022747 και 6937145977
Και να θυμάστε:

Συνάντηση Μανόλη Μαργαρίτη με τον Υπουργό Υγείας

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, παραβρέθηκε σήμερα στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, που προγραμμάτισε η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου. Στη συνάντηση, στην οποία παρέστησαν και οι Δήμαρχοι Σύρου, Μήλου και Τήνου, τέθηκαν τα προβλήματα που αφορούν στον τομέα της Υγείας στο Νότιο Αιγαίο και ειδικότερα των διακομιδών, της στελέχωσης των ιατρείων, του ΕΟΠΥΥ, κ.α. και κατατέθηκαν προτάσεις από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Υπουργός ενημέρωσε για τις προωθούμενες αλλαγές που περιλαμβάνονται στο ....

Οι δήμοι στα μικρά νησιά θα αναλάβουν τη στέγαση και τη σίτιση των γιατρών

Δεσμεύσεις για την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων των νησιωτικών Δήμων, έδωσε, χθες, ο Υπουργός Υγείας κ. ʼδωνις Γεωργιάδης στους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης στο Νότιο Αιγαίο, κατά τη σύσκεψη που συγκάλεσε στο Υπουργείο, ενώ παρέλαβε έναν ογκωδέστατο φάκελο με αιτήματα από όλα τα νησιά της περιοχής μας και, μεταξύ άλλων, άνοιξε το δρόμο για τη σίτιση και τη στέγαση γιατρών που υπηρετούν στα μικρά νησιά, από τους Δήμους!
Στη σύσκεψη, στην οποία παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ. κ. Βασίλης Υψηλάντης και Μάνος Κόνσολας, την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρός της, Δήμαρχος Σύρου, κ. Δεκαβάλας ενώ παραβρέθηκαν αρκετοί Δήμαρχοι μικρών νησιών τόσο από τα Δωδεκάνησα όσο και από τις....

Τσικουδιά και μεζέδες στου Ρέντη

«Εδώ στην αγορά πουλάνε 30% φθηνότερα. Οι πατάτες έχουν 70 λεπτά το κιλό. Η γυναίκα μου, όπως μου λέει, τις αγοράζει 1 ευρώ». Τα λόγια ανήκουν στον Αντ. Σαμαρά, ο οποίος έγινε χθες ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέφτηκε την Κεντρική Αγορά του Ρέντη, για να παραστεί στα εγκαίνια της «Αγοράς του Καταναλωτή»…
Με την παρουσία του στου Ρέντη ο Αντ. Σαμαράς θέλησε προφανώς να δείξει εμπράκτως ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση δεν ασχολούνται μόνο με τα μακροοικονομικά μεγέθη, αλλά και με τα… μικροοικονομικά – την προσπάθεια δηλαδή του απλού καταναλωτή να γεμίσει… το καλάθι με φθηνότερα, αλλά ποιοτικά προϊόντα. Αλλωστε, όπως αναφέρει το......

Μια άγνωστη συνιστώσα του Αλέξη... τον έσπρωξε να γράψει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο με τρελά δίδακτρα

[Να θυμίσουμε ότι τα παιδιά του Τσίπρα γεννήθηκαν σε πανάκριβο ιδιωτικό μαιευτήριο...]

Του Κωνσταντίνου Ζούλα

Όσοι είμαστε γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας έχουμε κάνει ατελείωτες συζητήσεις για την επιλογή του πρώτου σχολείου του παιδιού μας, με τους συνακόλουθους προβληματισμούς: «Ιδιωτικός ή δημόσιος σταθμός»; «Αγγλόφωνο ή ελληνόφωνο σχολείο»; «Μοντεσοριανή ή άλλη διδακτική μέθοδος;». Μεσούσης της κρίσης, μάλιστα, τα διλήμματα αυτά έχουν αποκτήσει υπερβολικές διαστάσεις, με τους γονείς να θέλουν ευλόγως να....

O Πανναξιακός Α.Ο.Ν. ευχαριστεί θερμά την Blue Star Ferries

Πανναξιακός Α.Ο.Ν. ευχαριστεί θερμά την Blue Star Ferries για την ηθική και υλική συμπαράστασή της προς το σωματείο μας και την αγωνιστική περίοδο 2013-14. Η Blue Star Ferries για άλλη μία χρονιά αποδεικνύει ότι αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο αθλητισμός στην ανάπτυξη του νησιού μας και τον στηρίζει έμπρακτα και ουσιαστικά, όντας ένας από τους μεγάλους χορηγούς της ομάδας μας για την φετινή περίοδο.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι,
την ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 και ώρα 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συλλόγου (Δερβενακίων 20 - Γαλάτσι, τηλέφωνο: 2102927231), ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ με θέμα ημερήσιας διάταξης : «Εκλογή νέων μελών για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου».
Μετά την σύνθεση του Δ.Σ. σε σώμα στις 25/4/2013, κατατέθηκε αίτηση παραίτησης του μέλους Απόστολου Νικολάου Καρποντίνη. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει αναπληρωματικό μέλος και προκειμένου το Δ.Σ. να συνεχίσει η λειτουργία του, εφαρμόζουμε το άρθρο 9 παράγραφος 5 του καταστατικού ίδρυσης που αναφέρει τα εξής:

Προεδρικό Διάταγμα η αργία του Αγίου Αρτεμίου για τη Μύκονο

 Σας κοινοποιώ δελτίο τύπου για την με επίσημη δημοσίευση στο ΦΕΚ ανακήρυξη του Αγίου Αρτεμίου ως πολιούχου της νήσου Μυκόνου  και την θεσμόθέτηση της εορτής του ως επίσημη αργία για την Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου
Με εκτίμηση,
 Κωνσταντίνος Π. Κουκάς
Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
Γλάστρος Τ.Θ. 314, Μύκονος, Τ.Κ. 84600Δημοσιεύθηκε στις 17/10 στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα 139/2013, με το οποίο επίσημα πλέον η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε την 20η Οκτωβρίου, εορτή της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Αρτεμίου, ως ημέρα αργίας για το Δήμο Μυκόνου (Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου).
Η ανακήρυξη της πρώτης επίσημης αργίας για το νησί της Μυκόνου ικανοποιεί ένα αίτημα δεκαετιών των ....κατοίκων του νησιού, καθώς την 20η Οκτωβρίου εορτάζεται πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου με την συμμετοχή όλων των κατοίκων, περιλαμβάνουσα λιτανεία στους λοιπούς εορτασμούς. Οι Μυκονιάτες θεωρούν τον Άγιο Αρτέμιο προστάτη τους και τακτικά δίδουν το όνομα του στα τέκνα τους. Η ομώνυμη εκκλησία επί σειρά ετών λειτουργούσε ως ενοριακός ναός ενώ το έτος 2012 ανακαινίστηκε πλήρως με έξοδα των πιστών.
Αν και είχαν γίνει άκαρπες προσπάθειες και παλαιότερα η ανακήρυξη δρομολογήθηκε με το από 18ης Φεβρουαρίου 2013 σχετικό αίτημα που υπέβαλε προς το Υπουργείο Εσωτερικών ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και Περιφερειακός Σύμβουλος της Ενότητας Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, με την υποστήριξη και καθοδήγηση του Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου & Μυκόνου κ Δωρόθεου Β’. Το αίτημα των Μυκονιατών έλαχε της άμεσης και θετικής ανταπόκρισης του τότε αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος την 25η Απριλίου 2013 σε συνάντηση με τον κ. Κουκά υπέγραψε την σχετική απόφαση.
Πλέον, μετά και την υπογραφή του σχετικού Διατάγματος απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και τους συναρμόδιους Υπουργούς, η απόφαση αναρτήθηκε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ απο το Υπουργείο Εσωτερικών και έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά στη Μύκονο. 

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για το ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου

Με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Ιωάννη Βρούτση επικοινώνησε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ κ.Μανώλης Κεφαλογιάννης,ύστερα και από την ενημέρωση που είχε από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος,από τον οποίο ζήτησε να επανεξετάσει το ζήτημα του παραστήματος ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου για το οποίο οι πληροφορίες του Δήμου της περιοχής λένε ότι έχει αποφασιστεί η μετατροπή του σε τοπικό γραφείο. 

«Η μαύρη βίβλος της Κατοχής»

Τη συνολική καταγραφή των διεκδικήσεων της χώρας μας σε ό,τι αφορά τις γερμανικές οφειλές περιγράφει η έκδοση που επιμελήθηκε ο Μανώλης Γλέζος με τίτλο «Η μαύρη βίβλος της Κατοχής».
Το βιβλίο, φρέσκο φρέσκο, ήρθε χθες στα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών και λίγο αργότερα ο Μανώλης υπέγραψε, χωρίς να παραπονεθεί, δεκάδες αντίτυπα.
Βιβλίο με ιδιόχειρη αφιέρωση έλαβε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Στο εξώφυλλο της έκδοσης υπάρχει αντίγραφο σημειώματος του Μανώλη Λίτινα, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 1944 εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές. «Σήμερα το πρωί μας τουφεκίζουν. Πέφτουμε για την πατρίδα με γέλιο στα χείλη, για τη....

Τα κρουζιερόπλοια περνάνε απο τη Νάξο αλλά "αρόδου"... και εμείς κοιμούμεστα ... ή αρνούμαστε



3η Ημερίδα Κρουαζιέρας στον ΟΛΠ
Μπορεί ένας Ναξιώτης (ο Γ. Ανωμερίτης) να έχει ανεβάσει τόσο ψηλά τον πήχη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί να θέλει και να προσπαθεί να εντάξουν οι εταιρείες κρουαζιέρας στα ταξίδια τους και το λιμάνι της Νάξου. Οι "παροικούντες όμως την Ιερουσαλήμ"...

Δημοσκόπηση METRISIS: Χαλαρά μπροστά η ΝΔ με αυξημένη διαφορά-Μεγάλη πτώση ΧΑ

Μπροστά με 1,2% (από 0,5% πριν ένα μήνα) βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με γκάλοπ της εταιρείας Metrisis για την εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου., ενώ σεδημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας στις 14 Σεπτεμβρίου προηγούνταν με διαφορά 0,5%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21, 9% (από 21,2%) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,7% (χωρίς μεταβολή).

Η καλή είδηση της ημέρας: Η "Αγορά του Καταναλωτή" στου Κεντρική Αγορά στου Ρέντη


Μόλις επέστρεψα από ένα εξαιρετικά αισιόδοξο τρίωρο (!) στην αγορά του Ρέντη όπου ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο, Στουρνάρας, Χατζηδάκης, Σκορδάς και άλλοι, εγκαινίασαν την "Αγορά του Καταναλωτή". Προσέξτε τι σας λέω: Για πρώτη φορά στην αγορά του Ρέντη άνοιξαν οι πύλες και ειδικότερα 8 με 10 καταστήματα που πουλάνε και σε απλούς καταναλωτές και όχι μόνο σε χονδρεμπόρους όπως ίσχυε εδώ και 55 χρόνια.

Έκπληξη πρώτη: Η άνεση και η καθαριότητα, ο εκσυγχρονισμός των κτιριακών υποδομών. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που έτυχε να επισκεφθώ την αγορά του Ρέντη και εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα και την νοικοκυρίστικη πολυτέλεια όλων των καταστημάτων που λειτουργούν οι ίδιοι οι χονδρέμποροι της αγοράς του Ρέντη σε τιμές που δεν σας λέω πόσο κάτω είναι από τα Supermarket γιατί σας καλώ να τα διαπιστώσετε οι ίδιοι. 

Έκπληξη δεύτερη:

Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής Νάξου για τη συνάντηση με τη δημοτική Αρχή

Την  Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής, συναντήθηκε με τους αντιδημάρχους  κ Ανευλαβή και  κ Πολυκρέτη , που εκπροσώπησαν τη Δημοτική Αρχή, στο αίτημά μας για ενημέρωση για τις εξελίξεις και τη μη υλοποίηση των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής για
την τιμολόγηση του νερού, τη συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου και τον καθαρισμό του κεντρικού οδικού δικτύου. Επίσης συζητήθηκε το αίτημά μας για ρυθμίσεις  όσον αφορά τους παλιούς λογαριασμούς νερού για τη χρήση περασμένων χρόνων που ήδη έχουν αποσταλεί για τη χρήση του 2011 και αναμένονται για τη χρήση του 2012.
Η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε για τα παρακάτω: