slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διαψεύδει ο Ιάκωβος Γιακουμής τα περί αίτησης του για διοικητής ή υποδιοικητής υγειονομικής μονάδας

Αγαπητά μέλη της διαχειριστικής ομάδας του blognaxios.blogspot.gr
 Σας επισυνάπτω την διάψευση που απέστειλα στο σημερινό άρθρο της εφημερίδας ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, το οποίο αναδημοσιεύετε.
Θα εκτιμούσα να δημοσιεύσετε την διάψευση ως κύριο άρθρο στον ιστότοπό σας.
 Μετά τιμής,
Ιάκωβος Γιακουμής
 Ακολουθεί η επιστολή.....

Ο εισαγγελέας προτείνει να δικαστούν ο π. και ο νυν δήμαρχος για το οικονομικό σκάνδαλο Μυκόνου

ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 

dhmos mykonos

Την παραπομπή του νυν και του πρώην δημάρχου Μυκόνου, καθώς και άλλων αιρετών, υαπλλήλων και επιχειρηματιών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου προτείνει στο συμβούλιο εφετών ο εισαγγελέας εφετών Γιώργος Οικονόμου. Αφορά στη γνωστή υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου και της υπεξαίρεσης χρημάτων που κατέβαλαν τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού ως τέλη παρεπιδημούντων και δεν κατέληξαν στα ταμεία του δήμου.

Την είδηση μετέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας το skai.gr και το blog Mykonoszoo. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,  από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε πως η ζημιά που υπέστη ο δήμος ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση ο νυν δήμαρχος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας και ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Βερώνης αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας εις βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος. Οι υπεύθυνοι των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου κατηγορούνται για υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων και απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Όπως είναι γνωστό έχει προφυλακισθεί ο π. υπάλληλος Αντώνης Ρουσσάκης, ενώ ένας ακόμη π. υπάλληλος, ο Αντώνης Αρτέμης, αποφυλακίστηκε πρόσφατα με περιοριστικούς όρους μετά από συμπληρωματική απολογία.

Για απιστία και ψευδή βεβαίωση κατηγορούνται και οι δύο αντιδήμαρχοι του νησιού την περίοδο 2002 – 2009, κύριοι Θρασύβουλος Κοντομήτρος και Αλέξανδρος Βαμβακούρης, οι οποίοι εξακολουθούν και σήμερα να κατέχουν το αξίωμα του αντιδημάρχου.

Κατηγορείται επίσης ένας επιχειρηματίας για ψευδορκία και ηθική αυτουργία απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό πλημμελήματος.

Απαλλάσσονται η αναπληρώτρια προϊσταμένη του δήμου, υπάλληλοι δύο τραπεζών και 12 επιχειρηματίες.

Θα πρέπει να σημειωθεί – κι αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό – ότι την τελική απόφαση για το ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη και με ποιες κατηγορίες, θα την πάρει με βούλευμά του το συμβούλιο εφετών, αφού λάβει υπόψιν του και την παραπάνω πρόταση του εισαγγελέα.

Η  διαχειριστική  ομάδα  του naxios.blogspot.com

Τρεις Κυκλαδίτες κατέθεσαν αίτηση για διοικητές και υποδιοικητές στις υγειονομικές μονάδες



Το άρθρο δημοσιεύετε  σήμερα στην σελίδα 6 του φύλλου 3606 της 1ης Απριλίου 2013  της  έγκυρης  εφημερίδας  των Κυκλάδων http://www.koinignomi.gr.
Μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκαν τελικά για το ΕΣΥ. Δεκάδες φακέλους με βιογραφικά έχουν παραλάβει τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη του υπουργείου Υγείας, ενώ εκατοντάδες είναι και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις απο ενδιαφερόμενους που θέλουν να γίνουν διοικητές νοσοκομείων....

test1

test1

ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ SCOUTER

Ο Λαμπαδάκης Γεώργιος ήταν ο μεγάλος νικητής της κλήρωσης που έγινε την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 με βάση τα 3 τελευταία νούμερα της κλήρωσης του Λαϊκού Λαχείου που έγινε εκείνη την ημέρα.Ο νικητής παρέλαβε το scooter LONCIN LX 150T-4 150κ.ε, αξίας1040 Ευρώ τη Παρασκευή εμφανώς χαρούμενος λέγοντας μας χαριτολογώντας ότι τον βάλαμε σε έξοδα διότι θα πρέπει να βγάλει και δίπλωμα για μηχανάκι αφού δεν έχει και ότι ήταν η πρώτη φορά που κέρδισε σε λαχειοφόρο αγορά και ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Το τυχερό νούμερο ήταν το 039. Τέλος στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Τουλούπη Μιχάλη ιδιοκτήτη του MIKES BIKES για τη προσφορά που έκανε στο σύλλογο για την αγορά του μηχανακιού.
ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ  ΦΙΛΩΤΙ!!!!!!

Ιστορία για ΣΥΡΙΖΑκια: Τη δεκαετία του 80 το «κούρεμα» λεγόταν «υποτίμηση» της θαυματουργή δραχμής


Για να μη μας παραμυθιάζουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι και οι ΑΕροψεκασμένοι, δείτε τι γινόταν τη δεκαετία του 80 όταν είχαμε τη θαυματουργή δραχμή και αντί για Σόιμπλε είχαμε τα λαμόγια που έβγαιναν Σάββατο και μας ενημέρωναν ότι οι καταθέσεις μας υποτιμήθηκαν, "κουρεύτηκαν" με τη σημερινή ορολογία μιας και επρόκειτο για το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, κατά 15% κάθε φορά :

Στις 9 Ιανουαρίου του 1983, μέρα Κυριακή....
η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τον Γερ. Αρσένη αποφάσισε να επιβάλει εφάπαξ υποτίμηση της δραχμής περίπου 15,5%, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των μεγάλων ελλειμμάτων του ισοζυγίου και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Στις 15 Οκτωβρίου 1985, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με υπουργό Εθνικής Οικονομίας τον Κ. Σημίτη, αποφάσισε να επιβάλει εφάπαξ υποτίμηση της δραχμής κατά 15%, με πρόσχημα και πάλι, την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ισοζυγίου. 

Στις 14 Μαρτίου του 1998, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κ. Σημίτη και ΥΠΟΙΚ τον Γιάννο Παπαντωνίου, αποφάσισε και ανακοίνωσε μέρα Σάββατο, την εφάπαξ υποτίμηση της δραχμή κατά 14% και την παράλληλη ένταξή της στο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών του Ευρώ. Με την κίνηση αυτή, ικανοποιούσε ένα ακόμη πολιτικοοικονομικό όρο - αξίωση, των Βρυξελλών που θεωρούνταν σαν μια από τις προϋποθέσεις για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και στην πρώτη ζώνη του Ευρώ την 1-1-1999. Ομως, η ένταξη της Ελλάδας στην πρώτη ζώνη του Ευρώ, δεν έγινε το 1999, καθώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να εκπληρώσει όλα τα κριτήρια (βασικά του πληθωρισμού) που έθετε η Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Αυτά για τους ηλίθιους που νομίζουν ότι έχουμε ξεχάσει τα κουρέματα της δραχμής... 

Συμπέρασμα: Μια χαρά κουρέματα είχαμε και επί δραχμής... και χωρίς να έχουμε και iphone ;)


Πάρος: Περιμένουν την επιστροφή του υγειονομικού αεροσκάφους


Προ ημερών, έπειτα από αίτημα του Συντονιστικού των Φορέων για την Υγεία, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Πάρου με την πρόεδρο του Βελεντζείου Ιδρύματος κ. Νάνσυ Κεσκινίδου και μέλη του....