slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει, επιτέλους, τους πειραματισμούς και να επιδείξει την πρέπουσα σοβαρότητα.

Αντί να καταργήσει τη ΔΟΥ Πλοίων, να προχωρήσει στην ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ndpress@nd.gr

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τα δημοσιεύματα του Ημερήσιου Τύπου σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη ΔΟΥ Πλοίων, καθώς και τις εντονότατες αντιδράσεις των Φορέων της Ναυτιλίας, προέβη στην …..


ακόλουθη δήλωση:

«Η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης, όπως αυτή παρουσιάζεται από τα καθημερινά δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου, να προχωρήσει στην κατάργηση της ΔΟΥ Πλοίων, προκαλεί έκπληξη και πλήθος ερωτηματικών.
Η έλλειψη συγκροτημένου σχεδίου και η προχειρότητα της κυβέρνησης είναι εμφανείς.
Μετά το φιάσκο της κατάργησης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και την αποδυνάμωση του Λιμενικού Σώματος, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταφέρει ένα ακόμη πλήγμα σε έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας. Την Ελληνική και Ελληνόκτητη ναυτιλία, που βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, κατέχει το 16% της παγκόσμιας χωρητικότητας, ενώ το ναυτιλιακό συνάλλαγμα για το 2010 ανέρχεται σε 15 δισ. €.
Η κυβέρνηση, δείχνει να μη λαμβάνει υπόψη τις διαμαρτυρίες και αντιδράσεις του ναυτιλιακού κλάδου.
Φαίνεται να αγνοεί το γεγονός ότι η ΔΟΥ Πλοίων, εδώ και 31 συναπτά έτη, επιτελεί εξειδικευμένο έργο, διαθέτει πολυετή εμπειρία σε ναυτιλιακά θέματα (όπως νηολογήσεις πλοίων, μισθοδοτικές καταστάσεις αξιωματικών και πληρωμάτων για φορολόγηση αμοιβών, φόρος πλοίων, φορολογία εισοδήματος ναυτιλιακών εταιρειών, θέματα ΦΠΑ, εγγραφή και διαγραφή πλοίων από τα Ελληνικά νηολόγια κ.α.), που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με το αντικείμενο των υπόλοιπων ΔΟΥ της χώρας.
Πρόκειται για υπηρεσία που φορολογεί περισσότερες από 4.000 ναυτιλιακές επιχειρήσεις και περισσότερα από 8.000 πλοία με Ελληνική σημαία, ενώ τα έσοδα της για τη χρήση του 2010 ξεπέρασαν τα 200 εκατ. €, υπερκαλύπτοντας τους στόχους που έθεσε το Υπουργείο Οικονομικών.
Η Ν.Δ., είναι αντίθετη με πράξεις και πολιτικές που λειτουργούν ανασταλτικά στην Αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει, επιτέλους, τους πειραματισμούς και να επιδείξει την πρέπουσα σοβαρότητα.
Αντί να καταργήσει τη ΔΟΥ Πλοίων, να προχωρήσει στην ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας, ώστε να εξακολουθήσει να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες της σε έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της Ελληνικής οικονομίας».

Έως και 1,70 ευρώ ανά λίτρο φτάνει η τιμή της βενζίνης στην Νάξο

Συγκεκριμένα, τιμή της βενζίνης διαμορφώθηκε γι’ αυτή την βδομάδα από 1,62 € ευρώ ανά λίτρο, έως 1,70€ ανά λίτρο.



Τιμή: 1,620 Προϊόν: Αμόλυβδη 95 Σήμα: ΑΙΓΑΙΟ (AEGEAN)
Διεύθυνση: ΑΓ.ΑΡΤΕΜΙΟΣ-ΓΑΛΑΝΑΔΟ ΝΑΞΟΥ 26199

ΣΑΒΒΑΣ ΔΗΜ. & ΥΙΟΣ Ο.Ε
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Τετ, 12/01 10:47:29


Τιμή: 1,620 Προϊόν: ΕΚΟ Kinitron Unleaded 95 Plus Σήμα: EKO - ΕΛΔΑ
Διεύθυνση: ΓΑΛΑΝΑΔΟ, ΝΑΞΟΣ

ΣΦΥΡΟΕΡΑΣ ΣΤAMATHΣ. ΕΥΑΓ.
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Τετ, 12/01 10:15:13


Τιμή: 1,660 Προϊόν: Αμόλυβδη 95 Σήμα: ΕΛΙΝΟΙΛ
Διεύθυνση: ΝΑΞΟΣ, ΝΑΞΟΣ

ΚΟΡΡΕΣ ΚΩΝ.
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Τρι, 11/01 08:49:55


Τιμή: 1,677 Προϊόν: Αμόλυβδη 95 Σήμα: JETOIL
Διεύθυνση: ΧΩΡΑ, ΝΑΞΟΣ

ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ ΕΜ.
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Τετ, 12/01 10:22:59


Τιμή: 1,679 Προϊόν: ΕΚΟ Kinitron Unleaded 95 Plus Σήμα: EKO - ΕΛΔΑ
Διεύθυνση: ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ

ΜΑΝΩΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Δευ, 10/01 10:56:20


Τιμή: 1,680 Προϊόν: ΕΚΟ Kinitron Unleaded 95 Plus Σήμα: EKO - ΕΛΔΑ
Διεύθυνση: ΓΑΛΗΝΗ, ΝΑΞΟΣ

ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Τρι, 11/01 14:41:35


Τιμή: 1,700 Προϊόν: Αμόλυβδη 95 Σήμα: ΕΛΙΝΟΙΛ
Διεύθυνση: Μύλοι

Κουτελιέρης Νικόλαος του Εμμανουήλ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Τετ, 12/01 10:20:30


Τιμή: 1,700 Προϊόν: Αμόλυβδη 95 Σήμα: ΕΛΙΝΟΙΛ
Διεύθυνση: ΜΥΛΟΙ ΜΕΛΑΝΩΝ ΝΑΞΟΥ

ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΙΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Δευ, 10/01 08:44:19


Δήλωση του Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την παραίτηση του Γ.Γ του Υπουργείου Εργασίας

Η παραίτηση του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας λίγες ημέρες μετά από αυτή του Γ. Γ Έρευνας και Τεχνολογίας, δεν προκαλεί πια καμιά έκπληξη.
Όπου δεν υπάρχουν σχέδια για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και για τους πόρους του ΕΣΠΑ -και αυτό αποδεικνύεται από το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό απορροφήσεων μόλις 6,2%- εκεί υπάρχουν διαφωνίες, παραιτήσεις, αποπομπές και βέβαια πολλά ερωτηματικά.
Σε κάθε περίπτωση απαιτούνται πλήρης διαφάνεια, έλεγχος για τα θλιβερά γεγονότα και εξηγήσεις για όσα διαθρυλούνται.

Το "θέατρο" Πρωθυπουργικής ευαισθησίας συνεχίζετε


Το θέατρο του παραλόγου από τους κυβερνώντες και κυρίως από τον ίδιο τον πρωθυπουργό συνεχίζεται Ρώτησε λέει ο κ. Παπανδρέου στην σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον υπουργό Μεταφορών, Δημήτρη Ρέππα τι γίνεται με τα εισιτήρια και αν η επερχόμενη αύξηση μπορούσε να είναι μικρότερη. Ο κ. Ρέππας, επικαλέστηκε ως απάντηση τα υψηλά ελλείμματα και ότι ήταν απόφαση που ελήφθη κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Άραγε τι ήθελε να δείξει ο κ. Παπανδρέου; Ότι είναι κοινωνικά ευαίσθητος;

Η Σακοράφα ξεκάθαρα περιγράφει το σημερινό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ: Παπανδρέου!

Οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός επιχειρούσε μια τέτοιου μεγέθους επίθεση θα είχε ήδη διαφύγει στο εξωτερικό. Έχω ξαναπεί ένα επίθετο, τίποτε άλλο, ένα μόνο επίθετο, το επίθετο Παπανδρέου, «κρατάει» μια ολόκληρη παράταξη δέσμια των επιλογών του», σημειώνει η κυρία Σακοράφα και τονίζει: «Είναι, όμως, η ώρα του πολιτικού

απογαλακτισμού από σύμβολα και ονόματα που έχουν σημείο αναφοράς στο παρελθόν. Είναι η ώρα να διακρίνουμε πολιτικές και να αποδώσουμε τις ιστορικές ευθύνες ή τα ιστορικά εύσημα αναλόγως των πολιτικών πράξεων και όχι των οικογενειακών καταβολών».
Από την συνέντευξη στην Real…

www.olympia.gr

Ασυνέπεια λόγων και έργων για το συνταξιοδοτικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;

Tου Απόστολου Παπαπαρίση

Την 4ην Δεκεμβρίου του 2007 δεκαεπτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ αυτών και ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, έκαναν την εξής ερώτηση στον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας: «Η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αντί να πάρει ξεκάθαρη θέση και να υποστηρίξει, ως οφείλει, το υπάρχον συνταξιοδοτικό σύστημα που εφαρμόζεται σε μια ειδική κατηγορία εργαζομένων, όπως είναι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, παρακολουθεί αδιάφορα την εικόνα που τεχνηέντως επιχειρεί να διαμορφώσει η Κυβέρνηση, που πλήττει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού εμφανίζει το ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης τους να είναι υπαίτιο για την νοσηρότητα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας». Μερικά από τα 24 επί μέρους ερωτήματα (ούτε εγώ δε θα μπορούσα να τα γράψω καλύτερα) που περιείχε, ήταν:



  • Θα αποσαφηνίσετε τις όποιες προτάσεις έχετε στο τραπέζι, ώστε να μη δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας και φυγής;
  • Για ποιους λόγους δεν λαμβάνετε υπόψη τις ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων; (συνεχείς μεταθέσεις, αδυναμία οικογενειακού προγραμματισμού, χαμηλές απολαβές, ελάχιστη μέριμνα για το προσωπικό κλπ);
  • Πότε επιτέλους θα απαντήσετε στα ερωτήματα που θέτουμε σχετικά με το εάν οι σχεδιασμοί σας προβλέπουν να απαιτείται πλέον, όριο ηλικίας για την έναρξη καταβολής της σύνταξης για άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων;
  • Γνωρίζετε άλλη κατηγορία εργαζομένων που στην πλειονότητα τους να αρχίζει τον εργασιακό βίο σε ηλικία 18 χρόνων;
  • Γνωρίζετε άλλη κατηγορία εργαζομένων που λαμβάνει σύνταξη στο 50-60% του τελευταίου μισθού των και όχι το 80% που προβλέπεται για τους περισσότερους εργαζόμενους;
  • Γνωρίζετε άλλη κατηγορία εργαζομένων που να μετακινείτε συνεχώς με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους;
  • Αδιαφορείτε στο γεγονός πως στην διάρκεια της υπηρεσίας τους θα μετατεθούν 10 με 15 φορές;
  • Αδιαφορείτε στο γεγονός πως τα παιδιά τους αλλάζουν σχολεία, περιβάλλον, πόλη κάθε δύο με τρία χρόνια;
  • Θεωρείτε ότι θα επιλύσετε το ασφαλιστικό πρόβλημα νομοθετώντας εις βάρος όσων έχουν επωμιστεί την εθνική άμυνα της χώρας, αλλά και την προστασία των πολιτών;
Ερχόμενοι στη σημερινή πραγματικότητα, χωρίς να θέλω να υποκαταστήσω τους εν ενεργεία συναδέλφους μου, εκτιμώ ότι λόγω του υψηλού αισθήματος ευθύνης και πατριωτισμού που τους διακατέχει, θα κατανοήσουν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, όποια αναλογική αύξηση γίνει στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τη στιγμή που αυτό θα συμβεί στο σύνολο του Ελληνικού λαού. Θα καταδικαστεί όμως παντοιοτρόπως και από το σύνολο των στελεχών η επαλήθευση ισοπεδωτικών σεναρίων, που διάφοροι κύκλοι διαρρέουν, σε έντυπα, ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά μέσα.
Το περίεργο και ανησυχητικό πάντως είναι ότι ψάχνοντας στο διαδίκτυο, η υπόψη ερώτηση δε φαίνεται πλέον στην ιστοσελίδα (www.karximakis.gr) του νυν Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Καρχιμάκη Μιχάλη, υπεύθυνου τότε στον τομέα του ΥΠΕΘΑ, αλλά ούτε και στην ιστοσελίδα (www.beglitis.gr) του νυν Αναπληρωτού Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη Πάνο, παρά μόνον στην ιστοσελίδα (www.idimaras.gr) του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή κ. Δημαρά Γιάννη λόγω αρνητικής ψήφου στα πρόσφατα μέτρα της …τρόικας. Είναι τυχαίο; Δε νομίζω!!! Αδυνατώ πάντως να αποδεχτώ ότι η ανωτέρω επιχειρηματολογία υπό μορφή ερωτήσεων έγινε μόνο και μόνο για λόγους ψηφοθηρίας. Και εδώ έρχεται να «δέσει» ο τίτλος του άρθρου. Ασυνέπεια λόγων και έργων (του ΠΑΣΟΚ και των βουλευτών του) για το συνταξιοδοτικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων; Ελπίζω όχι!!!
Για την ιστορία, οι ερωτώντες βουλευτές ήταν: Μιχάλης Καρχιμάκης, Πάνος Μπεγλίτης, Γιάννης Δημαράς, Πέτρος Ευθυμίου, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Βασίλης Οικονόμου, Ντίνος Βρεττός, Βαγγέλης Παπαχρήστος, Βασίλης Τόγιας, Βασίλης Γερανίδης, Εύα Καϊλή, Γρηγόρης Νιώτης, Ροδούλα Ζήση, Σοφία Γιαννακά, Γιώργος Ντόλιος, Παναγιώτης Σγουρίδης, Δημήτρης Τσιρώνης.

Παρανομεί ο κ.Μπουτάρης !


Στις 21 Δεκεμβρίου ρωτούσαμε (εδώ) τον ....κ.Παπαγεωργόπουλο, "το προσωπικό σας Ι.Χ., με το οποίο κινείστε εντός Θεσσαλονίκης, με πινακίδες μάλιστα επαρχιακής πόλης είναι πετρελαιοκίνητο; Είστε ο πρώτος δημότης ή ο πρώτος παραβάτης κύριε Δήμαρχε; "

Τελικά ο πρώτος παραβάτης είναι ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, όπως αποκαλύπτει το πάντα καλά πληροφορημένο...

thestival !

So ? Πού είναι τα σχόλια των "πράσινων", των "οικολογικά ευαίσθητων" κ.λ.π. συμπολιτών μας; Αν ήταν ο Παπαγεωργόπουλος το θέμα θα έφθανε στο CNN ! Οικολογικές ευαισθησίες αλά καρτ, ως συνήθως....

ΠΑΓΚΑΛΟΣ-ENA MATΣΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ '21






Πράσινα φασιστοειδή χάρισμά σας οι αλήτες που μας κουβαλήσατε


Μανώλης εξ Απειράνθου

ΒΑΣΤΑΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ Τ ΑΡΜΑΤΑ... Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ


Αν εξαιρέσουμε το casus belli και τις ΑΟΖ (περί τα οποία ο δικός μας, κιχ) για τα περισσότερα από τα υπόλοιπα, καλά τα είπε ο Παπανδρέου στους Τούρκους! Πολύ καλά! Και για τις παραβιάσεις και για την υφαλοκρηπίδα. Αρα ο κίνδυνος να κάνει τα αντίθετα προβάλλει σοβαρότερος, σφοδρότερος παρά ποτέ! Διότι αυτό κάνει ο Γιωργάκης ο Ψευτοθόδωρος. Πράττει τα αντίθετα απ' όσα λέει και λέει ψέματα για όσα ετοιμάζεται να κάνει.

Τα ανοίγματα του Γιωργάκη στην Τουρκία δεν είναι αινίγματα, ανοίγματα Κερκόπορτας είναι. Για τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο κι όχι μόνον. Πάντως ο δικός μας (;) έκανε καλή «λεζάντα» στον Ερντογάν και για τις εκλογές στην Τουρκία και για την εικόνα του στη Δύση. Μπράβο, Γιωργάκη...

Ερώτηση για τα διοξινούχα τρόφιμα στη χώρα μας

syriza.JPG οι αμφιλεγόμενοι όροι παραγωγής και οι πλημμελείς έως ανύπαρκτοι, έλεγχοι εγχώριων και εισαγόμενων τροφίμων, ως προς την ποιότητα και υγιεινή τους. Η τεράστια καθυστέρηση στην αποκάλυψη διοξινούχων πουλερικών, αβγών και χοιρινών στη Γερμανία, την ύπαρξη των οποίων οι γερμανικές αρχές αποδίδουν σε εγκληματική ενέργεια (!) έχει ενσπείρει μεγάλες ανησυχίες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, πολύ περισσότερο που σε ορισμένες εξ' αυτών έχει επισήμως διαπιστωθεί η εισαγωγή τέτοιων μολυσμένων προϊόντων από τη Γερμανία. 

Ιδιαίτερα ανήσυχη είναι η κοινή γνώμη στη χώρα μας η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων υπηρεσιών (ΕΦΕΤ), διατηρεί μεγάλα ερωτηματικά για το κατά πόσο και με ποια επιμέλεια και αυστηρότητα έχουν διεξαχθεί σε βάθος έλεγχοι για εισαγόμενες μολυσμένες παρτίδες Γερμανικών τροφίμων, που άμεσα ή έμμεσα περιέχουν διοξίνες.

 Γενικότερα είναι μεγάλη η ανησυχία στην κοινή γνώμη για το κατά πόσο τηρούνται επί της ουσίας οι ποιοτικές προδιαγραφές και οι προδιαγραφές υγιεινής στα εγχώρια και εισαγόμενα προϊόντα διατροφής καθώς και για την πληρότητα και αξιοπιστία των σχετικών ελέγχων.

 Επισημαίνουμε, ιδιαίτερα, την παράνομη εισβολή μεταλλαγμένων προϊόντων ή προϊόντων που περιέχουν μεταλλαγμένες ουσίες στα ράφια των πολυκαταστημάτων, τα οποία αγοράζουν οι ανυποψίαστοι καταναλωτές, αφού οι σχετικοί έλεγχοι αποδεικνύονται διάτρητοι.  

Επειδή η διατροφική κρίση ποιότητας και υγιεινής των προϊόντων είναι, ίσως, πιο επικίνδυνη από την οικονομική. Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί: 

1. Έχουν προβεί οι αρμόδιες υπηρεσίες και πρώτα από όλα ο ΕΦΕΤ σε εμπεριστατωμένους, συντονισμένους και σε βάθος, ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν την ενδεχόμενη εισαγωγή διοξινούχων τροφίμων από τη Γερμανία; Συνεχίζουν αυτούς τους ελέγχους και μπορούν να καταθέσουν στη Βουλή τα σχετικά στοιχεία; 

2. Προβαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στον έλεγχο για μεταλλαγμένες ουσίες και μεταλλαγμένα προϊόντα και μπορούν να διαβεβαιώσουν για την επάρκεια και αποτελεσματικότητα των σχετικών ελέγχων; 

3. Τι πρόκειται να πράξουν για την ποιοτική και υγιεινή αναβάθμιση των τροφίμων μαζί με την αναβάθμιση των σχετικών ελεγκτικών υπηρεσιών αλλά και για τη διαμόρφωση ενός νέου πολύ πιο ασφαλούς μοντέλου παραγωγής τροφίμων σε Ελλάδα και Ευρώπη;

                                                 Τέλος, παρακαλούμε, εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον ΕΦΕΤ σχετικά με την ενδεχόμενη εισαγωγή διοξινούχων τροφίμων από τη Γερμανία,  όπως κατατεθούν στη Βουλή τα σχετικά έγγραφα-στοιχεία    

Οι ερωτώντες και αιτούντες βουλευτές: 


Λαφαζάνης Παναγιώτης

 

Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία



Μείζον ζήτημα απο τις αποκαλύψεις Wikileaks για τις στενές σχέσεις Χρυσοχοϊδη – ΗΠΑ

Μείζον πολιτικό ζήτημα προκύπτει με την αποκάλυψη του Wikileaks για τις σχέσεις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε το Wikileaks  η Ελληνική Αστυνομία φέρεται να έδινε στους Αμερικανούς συστηματικά πληροφορίες για την δομή και λειτουργία του σώματος αλλά και τη συνεργασία με άλλες υπηρεσίες ασφαλείας!

Ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοϊδης μάλιστα φέρεται να ασκεί ιδιαίτερα σκληρή κριτική στην...

Τι απέγινε το "σκάνδαλο εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE", μάθατε;

Δύσκολα θα μάθετε, γιατί υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στην υπόθεση που έκλεισε σήμερα.

Τελικά...

taxalia.blogspot.com
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ !
Η είδηση (που δύσκολα θα ακούσετε στα "κανάλια" που μας τα πρηξαν επί τρία χρόνια, με ένα ακόμη δήθεν σκάνδαλο Καραμανλή (α, πού ΄σται, λαδιάρηδες "δημοσιογράφοι", πλησιάζει η ώρα των αποκαλύψεων από το wikileaks):
Δεν προέκυψαν ευθύνες στην υπόθεση εξαγοράς της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» από COSMOTE
Hμερομηνία : 11-01-11
Με βασικό σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν ικανά στοιχεία για να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες σε βάρος των εμπλεκομένων, ολοκληρώθηκε με την αποστολή τυπικών κλήσεων η ανάκριση για την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την εταιρία COSMOTE.
O 20ος Τακτικός Ανακριτής που είχε χρεωθεί την δικογραφία για την επίμαχη εξαγορά, η οποία ολοκληρώθηκε πριν περίπου πέντε χρόνια έναντι 1,3 δισ. ευρώ, κρίνει πως τα στοιχεία της υπόθεσης δεν επαρκούν ώστε να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες σε βάρος των 18 κατηγορουμένων.
Για την υπόθεση είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και χειραγώγηση μετοχής, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Παν. Βουρλούμης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Cosmote κ. Ευαγ. Μαρτιγόπουλος και ο επικεφαλής της επιχείρησης «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» κ. Παν. Γερμανός.
Στο πλαίσιο της ανάκρισης διενεργήθηκε πραγματογνωμοσύνη, το πόρισμα της οποίας καταλήγει ότι από την επίμαχη αγορά δεν προέκυψε ζημία για το Δημόσιο.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρε Χατζηνικολάου, συγκρατήσου λίγο...

Την ημέρα που το πολιτικό θέμα είναι ο "ανασχηματισμός" της ΝΔ, το ΑΛΤΕΡ παίζει από το μεσημέρι στο τρέηλερ των ειδήσεων, το θέμα "Αντιδράσεις για τον ανασχηματισμό, διαφωνεί ο Βαρβιτσιώτης". Όλη μέρα ψάχνανε με το μικροσκόπιο κάποια δήλωση, έστω του φούφουτου, που να χαλάει την εικόνα. Και φυσικά εκλήθη στο κεντρικό δελτίο, στο prime time ..η Ντόρα Μπακογιάννη (again and again and again and again)!

Θέλει η σουζάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει Νίκο μου...
Υ.Γ. Να υποθέσουμε ότι αύριο το πρωί, καλεσμένος του Αυτιά θα είναι ο Καρατζαφέρη

taxalia.blogspot.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ κ. Δ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

«Η υποβολή παραίτησης από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Δ. Δασκαλάκη εγείρει σοβαρό πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι η δεύτερη παραίτηση Γενικού Γραμματέα μέσα σε λίγες ημέρες.

Αν, μάλιστα, οφείλεται σε παρεμφερείς λόγους που αφορούν χρηματοδοτήσεις από κοινοτικά προγράμματα, όπως και η παραίτηση του Γ. Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Αχ. Μητσού, το πράγμα γίνεται ακόμη σοβαρότερο.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα την κατάσταση που δημιουργείται.

Δεν μπορεί, σε τόσο δύσκολες ώρες, ούτε να χάνονται κοινοτικοί πόροι, ούτε να καρκινοβατούν κοινοτικά προγράμματα.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτούνται πλήρης διαφάνεια και εξηγήσεις για τα θλιβερά αυτά φαινόμενα»