slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ του ΚΚΕ Καμιά υποταγή!

Χτες, μέρα που έγινε γνωστό ότι οι τράπεζες πήραν νέο δώρο 30 δισ., έγινε, επίσης, γνωστό πως η πείνα δεν εμφανίζεται μόνο στα παιδάκια του δημοτικού, αλλά και στα πανεπιστήμια.
Το γεγονός που καταγράφηκε σε σχολή με κυριαρχία της ΔΑΠ, στη ....

Κομματικά παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού από την ΕΡΤ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το αποψινό δελτίο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε., εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
    Χωρίς καμιά ντροπή, οι συγγραφείς της ανακοίνωσης της δημόσιας τηλεόρασης παραδέχονται αδυναμία στη διασταύρωση των ειδήσεων και δηλώνουν θύματα των πληροφοριών που μεταδίδουν. Η ΕΡΤ αποδέχεται, δυστυχώς, αυτό που επισημαίνει εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία.
 Ότι η δημόσια τηλεόραση οφείλει να μεταδίδει ακριβείς πληροφορίες, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες.
 Και σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται να μεταδίδει κρίσεις των παρουσιαστών της, που εμπεριέχουν ειρωνείες για πολιτικά κόμματα και σπέκουλα που προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από την κυβέρνηση.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Συνεδρίασε σήμερα στη Σύρο το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.
 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 Υπέρ της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πήγών Ενέργειας, ώστε να καλυφθούν οι τοπικές ενεργειακές ανάγκες των νησιών με δημιουργία πλεονάσματος  για την κάλυψη μελλοντικών αναγκών, τάχθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ λαμβάνοντας υπόψιν την εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης περιβάλλοντος απέρριψε συγκεκριμένες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων έργων αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Σ

Σύρος, 9 Νοεμβρίου 2011
Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου της 9.11.2011, στη Σύρο, συζητήθηκε το θέμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Αναλυτικότερα, συζητήθηκαν:
1.              Η πολιτική της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου αναφορικά με τις ΑΠΕ,
2.              Η γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δέκα (10) αιολικών πάρκων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα νησία Νάξος, Πάρος, Τήνος και Άνδρος και
3.              Η συμμετοχή της περιφέρειας σε πρόγραμμα ενεργειακής αυτονομίας μη διασυνδεδεμένων νησιών - Σίφνος σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων και το Δήμο Σίφνου.
Η παράταξή μας υποστηρίζει την αξιοποίηση των ΑΠΕ. Θεωρούμε ότι ...

Ν.Χρυσόγελος: Ανάγκη για ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο Εξόδου από την Κρίση – Οι Τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν το μοντέλο των ΑΠΕ με συμμετοχικό τρόπο

Συνέντευξη Τύπου διοργάνωσαν  η Περιφερειακή κίνηση ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011 στη Νάξο, π. Σχολή Ουρσουλινών, με τη συμμετοχή και του Νίκου Χρυσόγελου, Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η Συνέντευξη Τύπου οργανώθηκε  στα πλαίσια των πολιτικών εξελίξεων αλλά και ενόψει της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, όπου ένα από τα σημαντικά θέματα θα είναι και η γνωμοδότηση σχετικά με την Μ.Π.Ε. για τα Αιολικά Πάρκα σε Άνδρο, Τήνο, Πάρο και Νάξο.

Οι εκδηλώσεις της “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου για τη χειμερινή περίοδο 2011-2012

08.11.2011_Ανακοίνωση Τύπου_Eκδηλ Βιβλ Ανωμ

ΣΟΚ! Στον αέρα η έκτη δόση! ΕΕ: εάν δεν επιστρέψει ο Καρατζαφέρης στο Μέγαρο, θα σας δώσουμε στην Τουρκία!

Αναμένονται παρεμβάσεις από τον Ομπάμα, τον Περβεζ Μουσάραφ και τον Σουχαρτο.
Η ανευθυνότητα Καρατζαφέρη τινάζει στον αέρα την ΕυρωπαΪκή προοπτική της Μοζαμβίκης!

olympiada

Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ BLUE STAR DELOS ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΙΝΤΕΟ

ΩΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΕΑΤΡΙΝΟΣ ΠΗΓΕ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ !...

Πήγε στην αίθουσα που συνεδριάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάθισε μέσα για ένα λεπτό και βγαίνοντας κατήγγειλε τους Παπανδρέου και Σαμαρά για στημένο παιχνίδι . Μιλάμε  ότι ο άνθρωπος  εκτός από μεγάλος  θεατρίνος έπαιξε το θεατρικό του   σκετσάκι του για τα κανάλια των …ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ  ΤΟΥ   είναι και  μεγάλος  ψεύτης 

ΚΑΤ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΌΤΗΤΑ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ

Αποκλειστική φωτογραφία από το online-pressblog.blogspot.com στο προεδρικό μέγαρο όπου  τώρα γίνετε  συνάντηση του νέου πρωθυπουργού της χώρας με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Γιώργο Παπανδρέου! καθώς  από στιγμή σε στιγμή ανακοινώνεται ο νέος πρωθυπουργός. Στη φωτογραφία διακρίνεται ο πρόεδρος και οι δύο πρωθυπουργοί ο απέρχόμενος και ο νέος που ελπίζουμε να μας οδηγήσει στην ανάκαμψη! Δείτε την φωτογραφία …

Πηγές στη Νέα Δημοκρατία υποστηρίζουν πως ουδέποτε έπεσε στο τραπέζι το όνομα του κ. Παπαδήμου

ΝΔ: “Καρφώνει” τον Βενιζέλο για την απόρριψη του Λ. Παπαδήμου. Σε εσωκομματικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δείχνοντας κυρίως τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αποδίδει η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με πληροφορίες την τόσο μεγάλη καθυστέρηση για την ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού. Οι πηγές από τη Λεωφόρο Συγγρού ξεκαθαρίζουν πως η ....

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ…


…ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ  ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σύρος, 9 Νοεμβρίου 2011
Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου της 9.11.2011, στη Σύρο, συζητήθηκε το θέμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
Αναλυτικότερα, συζητήθηκαν:

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, ΛΟΓΩ... ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ!


Άλλαξαν  πάλι τα δεδομένα!
 ΑΠΟ  ΤΙΣ 5.00 ΣΤΙΣ 6.00  πήγε τελικά το ραντεβού του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κάρολο Παπούλια καθώς  όπως γράφει το blog γνωστού ... αποκαλυπτικού μεγαλοδημοσιογράφου ο Πρωθυπουργός   ήθελε να  περάσει  πρώτα... από το...

Αποχώρησαν και καταγγέλλουν...

Οι δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Πάρου "Λαική Συσπείρωση Πάρου" και "Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου" έδωσαν το παρών στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: "Ενημέρωση επί των εξελίξεων της πορείας κατασκευής του νέου αεροδρομίου Πάρου". Με το ξεκίνημα της συνεδρίασης τόσο ο κ. Ροκονίδας ("Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου") όσο και ο κ. Ισιγώνης ("Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου") αποχώρησαν καταγγέλλοντας την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ότι το θέμα αυτό δεν θα έπρεπε να έρθει σε έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου. Για τον ίδιο λόγο δεν προσήλθαν στην έκτακτη συνεδρίαση και τα μέλη του τρίτου συνδυασμού της μειοψηφίας "Πάρος Αξία" επικεφαλής της οποίας είναι η κ. Γρηγορία Πρωτολάτη.
Ακολουθούν τα δελτία τύπου της "Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου" και της "Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου" που εκδόθηκαν λίγη ώρα μετά το τέλος της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης...

O πρόεδρος της Βουλής για πρωθυπουργός

Έκατσε η μπίλια στο Φίλιππο Πετσάλνικο

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο πρόεδρος -ξέρετε αυτός με την αδήλωτη πισίνα-  της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός που θα ηγηθεί της κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας.

ΤΕΛΕΙΩΣΕ! Σήμερα η νέα κυβέρνηση: Συνέλαβαν τον Μάκαρο στα Σκόπια!

 


www.olympia.gr

Μέσα σε μια μέρα όλα τελειώνουν!

Βγαίνει νέος πρωθυπουργός και συλλαμβάνεται η Αγαπούλα στα Σκόπια . . . 

Συνελήφθη το μεσημέρι στα Σκόπια ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων ποδοσφαίρου «στημένα παιχνίδια».

Η σύλληψή του έγινε από τις Αρχές Ασφάλειας των Σκοπίων.

ΝΔ: Επιτέλους να τελειώνουμε«Η λύση είναι στα χέρια του κ. Παπανδρέου. Δεν νοείται καμία άλλη καθυστέρηση. Επιτέλους να τελειώνουμε», τονίζει, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης.

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΣΥΖΗΤΑΣ...

Και για να λέμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θέλουν κάποιοι να είναι.
Στην ιστορία όλη αυτή που παίζεται περί κυβέρνησης, το ΜΠΑΤΣΟΚ προτείνει και η ΝΔ δέχεται ή αρνείται.
Η πλειοψηφική κυβέρνηση έχει τον πρώτο λόγο και αυτό είναι το λογικό, αφού αυτή έχει την πλειοψηφία,ακόμα.
Χθες ο ΜΠΕΝΙ έβαλε βέτο για τον Παπαδήμο.
Χθες ο ΣΑΜΑΡΑΣ αρνήθηκε να υπογράψει το τελεσίγραφο εκείνου του περίεργου τύπου του Όλι Ρεν.
Και τα κανάλια εξακολουθούν να μοιράζουν στα ίσα της ευθύνες μιας πιθανής αποτυχίας, ενός πιθανού αλλά και διαφαινόμενου τούτη την ώρα ναυαγίου.
Βέβαια όλοι αυτοί που μιλάνε, έχουν λυμένα τα οικονομικά τους προβλήματα και προσπαθούν να διαμορφώσουν συνειδήσεις.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο ΣΑΜΑΡΑΣ πρέπει να υπογράψει το τελεσίγραφο.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι εάν χρεωκοπήσουμε θα φταίει ο ΣΑΜΑΡΑΣ και κανένας άλλος.
Ο δικός τους Γιώργος, αυτό το τομάρι που κουβαλήθηκε να μας διαλύσει, δεν φταίει σε τίποτα.
Μόνο στο ΜΠΑΤΣΟΚιστάν γίνονται αυτά.
Φταίει η αντιπολίτευση και όχι η κυβέρνηση.
ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.


Για δείτε τι εκατομμύρια έδωσε ο Ραγκούσης προχθές Δευτέρα 7 Νοεμβρίου. Πατήστε στο link και κάνετε λήψη αρχείου να δείτε ότι ενώ ο κόσμος καίγεται αυτοί μοιράζουν εκατομμύρια.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ


http://et.diavgeia.gov.gr/f/yme/ada/45%CE%92%CE%9C1-%CE%99%CE%A4%CE%A8

ΩΡΑ 10.05 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΓΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΒΡΟΥΒΕΣ. ΙΔΩΜΕΝ

ΩΡΑ 10.15 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΘΕΜΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ.
ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ.
ΛΑΜΟΓΙΑ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ


ΩΡΑ 11.05 "ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ" ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Ο κ. ΣΚΟΥΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ. ΑΡΑ;

ΩΡΑ 11.45 ΟΙ FINANCIAL TIMES ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ "ΠΙΘΑΝΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"

ΩΡΑ 12.55 ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Ο ΓΑΠ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΩΡΑ 13.10 ΜΟΛΙΣ ΑΦΙΧΘΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

ΩΡΑ 13.25 ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Μήπως μετά τον ΓΑΠ, διαβάζει και ο Beni ΟΛΥΜΠΙΑ;

...και κρατά με κάποιον τρόπο στο χέρι τον Παπανδρέου;

Βρε λέτε;

Δεν γίνεται να "παίζουν" τόσα ονόματα και τελικά να μην έχουν καταλήξει τόσες μέρες σε κάποιο πρόσωπο.

Στην Ιπποκράτους φοβούνται ότι ο Beni έχει βάλει άλλη μια φορά "τρικλοποδιά" στον Παπανδρέου και εικάζουν ότι κάτι υπάρχει πίσω από την όλη υπόθεση.

Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

Στην γραμμή του "naxios" και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου!

"Ο πρωθυπουργός κατηγορεί τα συμφέροντα για την πτώση του, όταν ο ίδιος είναι ο μεγαλύτερος υπηρέτης τους!"
"Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει κανέναν λόγο να κάνει άλλες υποχωρήσεις και να αναλάβει ευθύνες που δεν του αναλογούν!"
"Ψευδεπίγραφη η πολιτική Ραγκούση για τα ΤΑΞΙ"!

ΕΜΠΑΙΝΕ ΜΠΑΜΠΗ! Κατά βάθος το ξέραμε ότι είσαι δικός μας!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο κολλητός του Βενιζέλου Ιωάννης Κουκιάδης είναι ο νέος μας Πρωθυπουργός (;)

ΕΚΤΑΚΤΟ Ιωάννης Κουκιάδης,Πρωθυπουργός,ektakto ioannis koukiadis,prothypourgosO πρόεδρος του (αποτυχημένου μέχρι στιγμής) Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αλλά και κολλητός του Βενιζέλου, Ιωάννης Κουκιάδης θα είναι κατά πάσα πιθανότατα ο νέος μαςΠρωθυπουργός.

Υπόγειοι και εκβιασμοί

Γράφει ο Γιάννης Τριάντης στην στήλη του στην Ελευθεροτυπία

Η περίπτωση Σαμαρά -η δραματική υπαναχώρηση και ο εγκλωβισμός του στο μνημονιακό θερμοκήπιο- δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία ως κλασικό παθογενές της πολιτικής ζωής.

Τα κόμματα εξουσίας είναι εθισμένα στις πιρουέτες. Εξάλλου, η Ν.Δ. είναι αστικό κόμμα. Ενας από τους πυλώνες του πολιτικού συστήματος. Δεν υπόσχεται δραστικές ανατροπές, ούτε δομικές αλλαγές. Κινείται σ' ένα διαχειριστικό πλαίσιο, με συγκεκριμένους δεσμευτικούς κανόνες και αυτονόητα, ιδεολογικώς, όρια. Κάθε απόπειρα να υπερβεί το πλαίσιο αυτό -με επιλογές που αντιστρατεύονται έξωθεν επιταγές και δεσμεύσεις- προσκρούει σε τοίχο. Με αναπόφευκτο τίμημ α, εκ μέρους συμμάχων, εταίρων και «φίλων». Η περίπτωση Καραμανλή (άνοιγμα στη Ρωσία, βέτο για τη FYROM, Σχέδιο Ανάν, σχέσεις με την Κίνα) είναι χαρακτηριστική. Οι αποκαλύψεις από το WikiLeaks για τον θυμό των Αμερικανών αποτελούν πλήρη και τεκμηριωμένη επιβεβαίωση... Ξαφνικά, λοιπόν, η Ν.Δ. υποτροπιάζει. Ενα συντηρητικό κόμμα ευρωπαϊκού προσανατολισμού, όχι μόνο διαφωνεί με μια κορυφαία επιλογή (Μνημόνιο), αλλά εγγράφει αξιώσεις επαναδιαπραγμάτευσης, προκαλώντας εκνευρισμό και ανησυχία στους Ευρωπαίους Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

Το δεύτερο "ΟΧΙ" του Αντώνη Σαμαρά, γκρέμισε τον Παπανδρέου... Συγχωροχάρτια όμως απαγορεύονται.


http://972.gr/images//SAMARAS_THESSALONIKI_2.jpg

Για πρώτη φορά, μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για λύτρωση της χώρας από την πλέον γκρίζα προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας. Για να θέτουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον τρόπο που κινήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και ειδικά στο τελευταίο "ΟΧΙ" που επιτάχυνε τις εξελίξεις. Ο Σαμαράς όχι μόνο απέφυγε την παγίδα της "δήλωσης υποταγής" αλλά επέβαλλε την δομή που επιθυμούσε μετατρέποντας μία "συγκυβέρνηση συγχώρεσης" που κάποιοι διακαώς επιθυμούσαν, σε μεταβατική κυβέρνηση με συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Θεωρείται πλέον δεδομένο ότι:

-Η κυβέρνηση ΔΕΝ θα έχει πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου, Ρουμελιώτη, Ράπανου κλπ. Αυτό είναι μία προσωπική νίκη του Αντώνη Σαμαρά απέναντι στους νταβατζήδες του δημοσίου βίου. Είδατε την χθεσινοβραδυνή λύσσα μεγαλοδημοσιογράφων - παραδημοσιογράφων μετά το "ΟΧΙ". Αυτό σημαίνει πως η μεταβατική κυβέρνηση δεν νομιμοποιεί το πρώτο μνημόνιο.

-Η κυβέρνηση δεν θα περιλαμβάνει ενεργούς από τη ΝΔ παρά μόνο κοινοβουλευτικούς. Αυτό έχει τεράστια σημασία αφού αποτελούσε και "κόκκινη γραμμή" της πλευράς Σαμαρά. Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχείας στην δανειακή σύμβαση, δεν θα υπάρξει απαίτηση αυξημένης πλειοψηφίας στην βουλή, άρα ότι και να ψηφιστεί δεν συνιστά εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας. Δεν υπάρχει εκ των υστέρων νομιμοποίηση των εγκληματικών αποφάσεων της κυβέρνησης Παπανδρέου.< /p>

-Η Χώρα πλέον οδεύει σε εκλογές. Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, δεν δεσμεύεται παρά μόνο για τις αποφάσεις που η ίδια θα πάρει. Έχει δε το ελεύθερο για να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους επίτευξης των στόχων, αφού δεν θα δεσμεύεται από απόφαση αυξημένης πλειοψηφίας. Ούτε καν από τα περιβόητα προγράμματα τύπου "Εύρηκα", "Ήλιος" τα οποία θεωρείται βέβαιον ότι θα ενέκριναν πρωθυπουργοί τύπου Παπαδήμου.

-Το κυριότερο: Ο Παπανδρέου φεύγει. Ο Παπανδρέου, με την ελεεινή στήριξη του συστήματος, που ανήγαγε σε πολιτικούς παράγοντες επιχειρηματίες Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρουspot.com

ΕΚΤΑΚΤΟ. Βασ. Σκουρής ο νέος Πρωθυπουργός; Ποιός είναι. Χωρίς μέλη ΝΔ η κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες και από τα δυο στρατόπεδα, οι διαρροές περί Πελτσάνικου και Κακλαμάνη ήταν άλλη μια μπλόφα ως παραπέτασμα καπνού.
Ο Ε. Βενιζέλος, αφού έκαψε μια και καλή την πιθανότητα να γίνει κάποτε πρωθυπουργός, έχει κάψει (ή έχει φάει) όλους όσους θα μπορούσαν να συμφωνήσουν τα δυο κόμματα. Φαίνεται όμως ότι στο όνομα του Βασίλειου Σκουρή, οι αντιστάσεις πέφτουν και όλα δείχνουν ότι θα είναι ο νέος πρωθυπουργός. 

Ο κος Β. Σκουρής, γεννημένος το 1948 στη Θεσσαλονίκη, είναι καθηγητής δημοσίου δικαίου και από το 2003 πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο. Έχει διατελέσει 2 φορές
υπηρεσιακός υπουργός εσωτερικών, δηλαδή προσωρινά και έως την διενέργεια εκλογών, το 1989 στην κυβέρνηση Γρίβα και το 1996 στην κυβέρνηση Σημίτη. Φαίνεται λοιπόν ότι θα τριτώσει η υπηρεσιακή του θητεία σε κυβερνητικές θέσεις. Στην Ευρώπη χαίρει εκτίμησης, για αυτό και το 2006 και το 2009 ανανεώθηκε η θητεία του.  Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΔΕΣ ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙ ΣΟΥ Ο ΣΑΡΚΟΖΙΣΑΡΚΟΖΙ: ΤΡΕΛΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Τα σχόλια από μας περισσεύουν φίλε ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2011/11/09/97001-20111109FILWWW00470-sarkozy-papandreou-fou.php

ΓΑΠ: "Όποιος είναι κουρασμένος (δηλ. εγώ) να πάει σπίτι του... "

Θα διαβάσατε στο ιντερνετ, γιατί στα καθεστωτικά ΜΜΕ αποκλείεται να δείτε αρνητική είδηση για τον άγιο,  τη δήλωση ΠΑΣΟΚου υπουργού για τον ΓΑΠ που δημοσιεύεται στους Los Angeles Times “Δεν είναι και το ποιo χαριτωμένο τέλος για τον πρωθυπουργό… Ήταν όμως πολιτικά κατεστραμμένος, ήταν κουρασμένος, ήθελε να φύγει”!!

Ας θυμηθούμε τι είχε πει ο ΓΑΠ όταν ο Χατζηνικολάου έλεγε, το Μάρτιο του 2009, τα περί κουρασμένου Καραμανλή:

Προκόπης Παυλόπουλος: Ανήθικες και παράνομες οι απαιτήσεις των Ευρωπαίων, κατά παράβαση του Ευρωπαϊκού δικαίου! Υποδειγματικός ο χειρισμός του Σαμαρά…

Μοναδικός υπεύθυνος για την κατάσταση, ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν πρέπει να το ξεχνάμε ούτε στιγμή…«    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς χειρίζεται με υποδειγματική υπευθυνότητα και με μόνο γνώμονα το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον το ζήτημα που προέκυψε μετά την πρωτοφανή απαίτηση του Eurogroup περί συνυπογραφής του –υπό εκκόλαψη ακόμη- πολυετούς προγράμματος ΕΕ/ΔΝΤ και από τον κ. Α. Σαμαρά, υπό την ιδιότητά του ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.