slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης: Για πρώτη φορά μισθοί χαμηλότεροι από το επίδομα του ΟΑΕΔ

«Τα τελευταία στοιχεία της έκθεσης για την απασχόληση που δημοσίευσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), επιβεβαιώνουν τη δραματική κατάσταση στην αγορά εργασίας και εκθέτουν την κυβέρνηση.


Ύστερα από 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επικρατούν στην αγορά εργασίας -για πρώτη φορά- μισθοί “βοηθήματα” των 327 ευρώ, χαμηλότεροι ακόμη και από το επίδομα ανεργίας! (360 ευρώ)», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης και συνεχίζει:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ (Μαΐου 2017), οι μέσες μηνιαίες καθαρές αποδοχές των μισθωτών υποχώρησαν ακόμη περισσότερο κατά 3,1% (Μάιος/Μάρτιος 2017: -3,1%), δυσχεραίνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, των οποίων το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα εξακολουθεί και παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα».

Όπως σημειώνει ο πρώην υπουργός Εργασίας, «διευρύνεται και φτωχοποιείται ακόμη περισσότερο η γενιά των “φτωχών” εργαζόμενων, που δημιουργήθηκε -για πρώτη φορά- με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς ο 1 στους 3 μισθωτούς στην Ελλάδα απασχολείται πλέον με μερική απασχόληση και με μισθούς “βοηθήματα”. Δηλαδή, από το σύνολο των 2,1 εκατ. μισθωτών εργαζομένων στη χώρα μας, οι 636 χιλιάδες εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης και αμείβονται με μέσο μισθό 327 ευρώ!».

Ο κ. Βρούτσης εξαπολύει πυρά στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δυστυχώς, η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποκλείει την πιθανότητα βελτίωσης της άκρως απογοητευτικής αυτής εικόνας στο κοντινό μέλλον. Ενδεικτικά, ήδη από την 1/1/2018, όλοι οι μισθοί μειώνονται λόγω της κατάργησης της έκπτωσης 1,5% στην παρακράτηση φόρου, ενώ την 1/1/2020 επέρχεται και νέα περικοπή στις καθαρές αποδοχές των μισθωτών, λόγω της μείωσης του αφορολογήτου -για δεύτερη συνεχόμενη φορά- στα 5.700 ευρώ».

«Με μισθούς “βοηθήματα” και τη μερική απασχόληση να κυριαρχεί, καταρρέει πλήρως το αφήγημα της Κυβέρνησης περί βελτίωσης της κατάστασης στην αγορά εργασίας», καταλήγει.

 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/366993/vroutsis-gia-proti-fora-misthoi-hamiloteroi-apo-to-epidoma-tou-oaed/

Συνάντηση του Μητσοτάκη με Μεϊμαράκη, Μπακογιάννη και Δένδια


Συνάντηση, μετά το τέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκραρίας, είχε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους πρώην υπουργούς Αμύνης και Εξωτερικών, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Ντόρα Μπακογιάννη και Νίκο Δένδια.

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑδείχνει το πόρισμα για τον θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου


Σημαντικό μηχανολογικό πρόβλημα και κακή συντήρηση του οχήματος διαπιστώνει το πόρισμα της ΕΛΑΣ για το μοιραίο τζιπ, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο Παναγιώτης Μαυρίκος.

Υπενθυμίζεται πως ο Π. Μαυρίκος είχε χάσει τη ζωή του στις 8 Ιουνίου του 2016 όταν το τζιπ το οποίο οδηγούσε έπιασε φωτιά στην

Με πυρετώδεις ρυθμούς οι προετοιμασίες του Αποκριάτικου τριημέρου στη Νάξο


Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για το τριήμερο της Αποκριάς στη Νάξο, ενώ ήδη στα χωριά έχουν ξεκινήσει τις εμφανίσεις τους οι Κορδελάτοι, οι οποίοι επισκέπτονται τα γειτονικά τους χωριά.

Ειδικότερα, στον υπόγειο χώρο του 3ου Δημοτικού γίνεται η προετοιμασία των αρμάτων που θα παρελαύνουν στο φετινό καρναβάλι.

Γιούχαραν το Σημίτη στο πλοίο. Στη Σύρο θα κάνει απόκριες ο π. πρωθυπουργός


Στην Σύρο θα περάσει το τριήμερο των αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Είναι γνωστό ότι ο κ. Σημίτης έχει ιδιαίτερη σχέση με τις Κυκλάδες και ειδικότερα με τη Σίφνο, την οποία επισκέπτεται συνέχεια.Αυτή τη φορά επέλεξε να κάνει ολιγοήμερες διακοπές στην Σύρο και δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στην πρωτεύουσα των

Aqua Jewel: αδυναμία προσέγγισης σε λιμάνια λόγω της κακοκαιρίας



Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου η πλοιοκτήτρια εταιρία του Aqua Jewel, Τζάμπο Τζετ Ν.Ε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πλοίαρχος του

Μητσοτάκης: Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με στολές παραλλαγής, δεν είναι Απόκριες όλο τον χρόνο




Στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων στα Ίμια και στην ΑΟΖ της Κύπρου, των εξελίξεων στο Σκοπιανό, αλλά και της υπόθεσης της Novartis, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

«Οι σκοτεινές ώρες που ζούμε πλησιάζουν στο τέλος τους», είπε, κλείνοντας την ομιλία του, καταχειροκροτούμενος.

Ο πρόδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του σε υψηλούς τόνους εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και ειδικότερα τον υπουργό Άμυνας, λέγοντας ότι όσοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό θερίζουν εθνικές θύελλες, προσθέτοντας ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με στολές παραλλαγής, αφού δεν είναι Απόκριες όλο τον χρόνο.

Τα Ίμια είναι ελληνικά, δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες

Κοπή πίτας της Ν.Δ. στην Αμφιλοχία με κεντρικό ομιλητή τον π. υπουργό Ιωάννη Βρούτση (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μίλτος Πάτσης 

       Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «ΑΜΒΡΑΚΙΑ» έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα η ΔΗΜ. Τ.Ο. Αμφιλοχίας της Νέας Δημοκρατίας....

ΒΙΝΤΕΟ...

Μήνυση σε Τσίπρα, Τουλουπάκη, Παπαγγελόπουλο κατέθεσε ο Σαμαράς



Μήνυση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, της Ελένης Τουλουπάκη και κατά παντός υπευθύνου υπέβαλε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μια κίνηση που είχε προαναγγείλει μετά την αναφορά του ονόματός του στη δικογραφία της Novartis.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει τη μήνυση, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί ένα πρόσκαιρο «επικοινωνιακό» τέχνασμα. Αποτελεί μία συνειδητή κίνηση που αποτυπώνει την οργή εξαιτίας μιας υπόθεσης η οποία θεωρεί ότι ξεπέρασε τα όρια.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος Ποια είναι η διαδικασία ένταξης



Αύριο Πέμπτη ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για υπαγωγή στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ) ρεύματος, με τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.idika.gr/kot/ της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης και οι ενδιαφερόμενοι θα χρησιμοποιούν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στη φορολογική βάση δεδομένων, TAXISnet, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ώστε να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν την αίτηση.

Πολιτική στον αστερισμό των Nova και Super Νova. Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη (*)

Τα συλλαλητήρια άλλαξαν το τερέν των ενδιαφερόντων, την ατζέντα της θεματολογίας των ενασχολήσεων μας. Μετέφεραν το προβληματισμό μας στα ουσιαστικά, στα σημαντικά. Στο Έθνος.
Μια αναλαμπή ενασχόλησης με Εθνικά, με Αξίες, με ιδέες. Μία αναλαμπή όμως; Όχι, οπωσδήποτε όχι. Τα συλλαλητήρια ήταν η αρχή. Τώρα αρχίζουμε.
Και κρατήστε δυνάμεις και αντοχές για δύσκολα, στενάχωρα, παρατεταμένα. Με αντοχές, χωρίς απογοητεύσεις και ολιγοψυχίες. Με Εθνική ανάταση, επιμονή και καρτερία.

O Γιάννης Βλασερός στη Σαντορίνη



Ο τομεάρχης της πολιτικής των νησιωτικών χωρών του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βλασερός μαζί με τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παύλο Χρηστίδη επισκέφτηκαν την Σαντορίνη προσκεκλημένοι  απο τη από τη Δημοτική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Σαντορίνης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τς Οργάνωσης.Το πρωί της Κυριακής  επισκέφθηκαν με μέλη. της ΔΟ το Γ.Νοσοκομείο Σαντορίνης όπου   είχαν ενημερωτική συνάντηση με το