slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση του δημάρχου Τήνου κ. Σιώτου στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον Δήμο Τήνου με αφορμή την υπόθεση των ανεμογεννητριών και τα όσα εκτυλίχθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.Διαβάστε εδώ την

Η Τοποθέτηση του Γ. Ντουνιαδάκη και Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις εξελίξεις με τις ανεμογεννήτριες στη Τήνο

SYSPEIRWSH.jpg

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η Περιφερειακή Αρχή έφερε στο ΠΣ πρόταση ψηφίσματος για απαλλαγή των ευθυνών της, όσον αφορά στην έκδοση αδείας που χορήγησε σε δύο μεταφορικές εταιρείες , οι οποίες ενεργούν για λογαριασμό της εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΕ». 

Την παραπάνω ενέργειά της, που δίνει άδεια διέλευσης για μεταφορά των ανεμογεννητριών στη θέση «Πράσσα» του νησιού, την δικαιολόγησε ως «σεβασμό προς τους κανόνες λειτουργίας ενός ευνομούμενου κράτους...», παρά τις διακηρύξεις της περί προάσπισης των νησιών από την εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών.   

Μέσα σε μια βδομάδα από την χορήγηση της άδειας  (11/12/2020) έφτασε  στις 19 Δεκέμβρη τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Τήνου, πλοίο (με απενεργοποιημένο το στίγμα του) μεταφέροντας την πρώτη από τις τρεις ανεμογεννήτριες, που η εταιρεία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΕ» επιχειρεί να εγκαταστήσει στην Τήνο.

Ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Γ. Ντουνιαδάκης στη συνεδρίαση του Π.Σ. ανέφερε σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα αυτό τα παρακάτω: 

Διαγνωστικά τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) από την Περιφέρεια στην Αντίπαρο

Διαγνωστικά τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) από την Περιφέρεια στην Αντίπαρο

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατόπιν απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής στις 27 Νοεμβρίου 2020,  παραλαμβάνει αυτές τις μέρες τμηματικές ποσότητες από την μεγάλη προμήθεια διαγνωστικών τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), στην οποία προέβη για τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο όλων των κατοίκων και του πιο μικρού νησιού και στη συνέχεια τις παραδίδει νησί μέχρι να φτάσουν σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Κ.Ε.Κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ & ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Ε.Κ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
Δωρεάν για όλους και με την ασφάλεια που παρέχει η Τηλεκπαίδευση

Το Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με πολυετή εμπειρία και παρουσία στην υλοποίηση και τη διαχείριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανέργων και εργαζομένων υποδέχεται την καινούργια χρονιά με την έναρξη νέων εκπαιδευτικών δράσεων για τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, τον Ιανουάριο του 2021. 

Βαγγέλης Κατσαράς: Προωθούμε το νησί μας έτσι ώστε να έχει δυνατότητα να δουλεύει 365 μέρες το χρόνο


Θα συνομιλήσουμε με τον αντιδήμαρχο της Νάξου κ Μικρών Κυκλάδων κ. Βαγγέλη Κατσαρά, έναν άνθρωπο που ξέρει τον τουρισμό πάρα πολύ καλά, εκτός του ότι ασχολείται επαγγελματικά με αυτό το κομμάτι είναι και είναι και στη διαδικασία προώθησης του τουρισμού στη Νάξο διότι φέτος έχω την αίσθηση ότι όλα τα νησιά προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για το 2021. Ελπίζω να είστε καλά και να ευχηθώ να έχουμε καλές γιορτές.
Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα με υγεία και ελπίζω ο νέος χρόνος να είναι εντελώς διαφορετικός από το 2020, να έχουμε ξεπεράσει όλοι αυτά τα εμπόδια που έχουμε με τον κορονοϊό και να φτάσουμε πλέον ξανά στην καθημερινότητα, στις καλές εποχές που λέγαμε όπως το 2019 που ήταν από τις καλύτερες χρονιές πάνω στον τουρισμό.

Κυκλάδες: Νέα χρηματοδότηση προς τους Δήμους – Τι θα λάβει ο καθένας

 Το 2020 ολοκληρώνεται και η κάνουλα του Υπουργείου Εσωτερικών για χρηματοδοτήσεις προς τους Δήμους της χώρας έχει ανοίξει.


Ακόμη μια απόφαση η οποία πάρθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, διανέμει συνολικά 70.370.004 προς τους Δήμους. Πρόκειται για έξι μαζεμένες δόσεις που εκκρεμούσαν για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες, από τη χρηματοδότησης της τ. ΣΑΤΑ.

Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση δεν είναι έκτακτη ενίσχυση προς τους Δήμους όπως οι προηγούμενες που δόθηκαν πρόσφατα, αλλά χρήματα που ήταν προγραμματισμένο να λάβουν.

Δείτε παρακάτω τι πρόκειται να λάβει κάθε Δήμος των Κυκλάδων.

Γιώργος Λεονταρίτης: Fake News, η «είδηση» του ψηφίσματος των Δημάρχων κατά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

 

Επτά Δήμαρχοι δήλωσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι όχι μόνο δεν υπέγραψαν ποτέ αλλά και δεν είχαν και γνώση της ανακοίνωσης, αφήνοντας έκθετο τον Δήμαρχο Τήνου

 

Φτηνή προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης αποδείχθηκε η ψευδής είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία Δήμαρχοι παρουσιάστηκαν ως υπογράφοντες ψήφισμα κατά παράνομων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποφάσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και συμπαράστασης στον Δήμαρχο Τήνου στον υποτιθέμενο αγώνα του για κατάργηση των αποφάσεων αυτών.

 

Κατά την χθεσινή, αποκαλυπτική, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, επτά Δήμαρχοι του Ν. Αιγαίου δήλωσαν δημόσια ότι όχι μόνο δεν υπέγραψαν ποτέ  αλλά και καμία γνώση δεν είχαν για το ψήφισμα που κυκλοφόρησε και τους έφερε ως υπογράφοντες.  

Συγκεκριμένα, πρώτο θέμα στη 12η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε χθες, ήταν η λήψη απόφασης-απάντησης στον κατευθυνόµενο λαϊκισµό περί της θέσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο ζήτημα των Πάρκων Βιομηχανικών Ανεμογεννητριών, o οποίος έλαβε τη μορφή ενός ψηφίσματος, που είδε το φως της δημοσιότητας προ ημερών. Το Ψήφισμα έφερε τον τίτλο «Το Δίκτυο Δημάρχων εναντίον των ανεμογεννητριών στο πλευρό του Δημάρχου Τήνου Ιωάννη Σιώτου» και φέρονταν να το συνυπογράφουν και Δήμαρχοι από τις Κυκλάδες.

Γ. Βρούτσης: Με συνέπεια και σεβασμό καταβάλουμε από σήμερα το βράδυ το δώρο Χριστουγέννων του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ σε 66.071 δικαιούχους και το μισθό Νοεμβρίου σε 27.466 δικαιούχους – Ανώτατο όριο πλέον για τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ τα 6.500 ευρώ

 Με συνέπεια και ευθύνη προς τους εργαζόμενους-δικαιούχους του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα καταβάλει από σήμερα το απόγευμα στους λογαριασμούς των 66.071 δικαιούχων το επίδομα εορτών Χριστουγέννων 2020 ύψους 6.165.235,51 ευρώ. 

Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου Περιφερειακό Συμβούλιο: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε ο δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος

Φωτο: https://cyclades24.gr/

Σε λαϊκό δικαστήριο εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τηλεδιάσκεψη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε ο δήμαρχος της Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος, γιατί υπερασπίστηκε τις θέσεις του και κατ επέκταση και των κατοίκων του νησιού.

Επί τρεις και περισσότερο ώρες δέχθηκε την κριτική και τις αρνητικές τοποθετήσεις, των μελών της πλειοψηφίας.