slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μαρκόπουλος: Έλειπε ο Χατζηνικολάου ένα μήνα και είχαμε χάσει και τον Κωστάκη με τις βλακείες του

Πάρτυ πάλι απόψε ο Χατζηνικολάου με το να κάνει τον αγαπημένο του καλεσμένο, τον Μαρκόπουλο, μπαλάκι του τένις...

Μαρκόπουλος: Εμείς διαφωνούμε στο στο θέμα της φορολογίας στα υπόλοιπα μπορούμε να συμφωνήσουμε!!! Μάλιστα θα σας έλεγα ότι σε πολλά είμαστε και πιο μπροστά από το ΠΑΣΟΚ!!!!

Για όσους δεξιούς λιποθύμησαν στο σημείο αυτό, ιδού τι του απάντησε ο Χατζηνικολάου:

Άρα εσείς συμφωνείτε με το μνημόνιο έτσι όπως τα λέτε, μόνο λίγο νοικοκύρεμα ζητάτε και να μειωθεί η φορολογία...

Το συμπέρασμα όπως μου είπε κάποιος φίλος είναι:

Ο Σαμαράς θα πάει ακόμα πιο άκλαυτος απ' τον Καραμανλή...
μιας και έχει μαζέψει τριγύρω του πολύ πιο ηλίθιους...
εκτός αν το καταλάβει έγκαιρα... πάντως τα χρονικά όρια στενεύουν

Ο … ΚΟΝΦΕΡΑΝΣΙΕ ΤΗΣ ΚΥΒΙΣΘΗΣΗΣ !!!

 olympiada Χθες στη έγκριτη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», ο Φοίβος Κλαυδιανός, με ένα καταπληκτικό άρθρο του καυτηριάζει και αποδεικνύει με αδιάσειστα στοιχεία, την πολιτική στάση του Καρατζαφέρη, ο οποίος με την εν γένει συμπεριφορά του, από τις εθνικές εκλογές και μετά, επιδίδεται σε πλήθος κυβιστήσεων , κατά το κοινώς κολοτούμπες, που η μια αναιρεί την άλλη πολιτική του και φυσικά τα λεγόμενά του , παίζοντας όχι μόνο με την μνήμη των ψηφοφόρων του, αλλά και με την κοινώς νοούμενη λογική.
Πετώντας ατάκες από εδώ και από εκεί στα τηλεπαράθυρα και τα μικρόφωνα των ραδιοφωνικών σταθμών, που ακαταπαύστως τον φιλοξενούν και προφανώς ενθυμούμενος μια από τις πολλές ιδιότητες που ο ίδιος καυχιέται ότι έχει, δηλαδή του κονφερανσιέ, αυτοαναιρείται διαρκώς και ακαταπαύστως, νομίζοντας παράλληλα ότι έχομε ασθενή μνήμη και αυτοκαυχόμενος ότι ως γιος σανοπώλη, κατάφερε ότι κατάφερε, αγνοώντας όμως ότι και άλλοι ήσαν γιοί σανοπωλών, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν αυτά που έκανε...

Συνεδρίαση του Δ.Σ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και προαναγγελία διενέργειας διαχειριστικού ελέγχου στις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου Νάξου

Ο  πρόεδρός της, Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος την  Πέμπτη, 2 Ιουνίου, στις 19:30, στο Δημοτικό κατάστημα Νάξου , προσκαλεί τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στη δεύτερη τακτική συνεδρίαση της.  . τα
Δυο  θέματα της ημερήσιας διάταξης όπως αυτά που αφορούν τη διενέργεια τακτικού διαχειριστικού ελέγχου στο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Νάξου» για την διαχειριστική περίοδο 2010, από Ορκωτούς ελεγκτές και η εισήγηση για διενέργειας εκτάκτου διαχειριστικού ελέγχου από Ορκωτούς ελεγκτές, στον Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Νάξου» για τις διαχειριστικές περιόδους 2006-2010 παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Προανακριτική για γερμανικά υποβρύχια: Στην τελική ευθεία η έρευνα-Την Πέμπτη η απολογία του Άκη


Στην τελική ευθεία μπαίνει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, με την κατάθεση του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Πέμπτης.
Σήμερα κατέθεσαν στην Προανακριτική ο επιχειρηματίας Μιχάλης Φιλιππίδης και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επί υπουργίας του κ. Τσοχατζόπουλου, Σωτήρης Εμμανουήλ.

Άρχισε η προπαγάνδα των επόμενων ημερών: Μείωση ΦΠΑ στο 20% θα λένε... αλλά δεν θα λένε για τη μεταφορά προϊόντων από το 13% στο 20% ;)


Την είδηση τη διάβασα και εγώ στο in.gr και βλέποντας τον τίτλο όπως και την εισαγωγή εντυπωσιάστηκα με τη διαπραγματευτική δεινότητα του Παπακωνσταντίνου που έπεισε την τρόικα να μειώσει το ΦΠΑ!!! Τελικά κάπου στη μέση μας χαλάνε το όνειρο και το σκάνε το παραμύθι που λέει ότι μετά από μερικούς μήνες θα μεταφερθούν υπηρεσίες και κάποια τρόφιμα από το χαμηλό συντελεστή στο 20%...

Συγκροτείται η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης


Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η συγκρότηση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης του άρθρου 178 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
Η επιτροπή θα απαρτίζεται από 60 μέλη, μεταξύ των οποίων και 20 πολίτες οι οποίοι κληρώνονται από τους εκλογικούς καταλόγους.

Η τοποθέτηση του εκπροσώπου της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ Παύλου Χρυσαφίδη, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                       (Περιφερειακό Συμβούλιο 30/5/2011)
Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 30/5/2011 που έγινε στη Σύρο, ο εκπρόσωπος της παράταξης μας Παύλος Χρυσαφίδης, τοποθετήθηκε στα παρακάτω θέματα:

Καταρχάς, σχετικά με τις Ερωτήσεις – Επερωτήσεις που είχαμε υποβάλει, δεν υπήρξε καμία απάντηση, διότι όπως εξηγήθηκε από τον πρόεδρο του Π.Σ. στην προηγηθείσα συνεδρίαση της Επιτροπής για τον Κανονισμό, αυτές θα απαντώνται γραπτά.

Σχετικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Τη συνεργασία των δημοτών για τη διατήρηση της καθαριότητας ζητεί ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Με ανακοίνωση του  Γραφείου  Τύπου και Ενημέρωσης ο Δήμος  Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μας ενημερώνει ότι, ο δήμος λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού στον τομέα καθαριότητας και της έναρξης της θερινής περιόδου, ζητεί τη συνεργασία των δημοτών για τη διατήρηση της καθαριότητας και επίσης  τα μεγάλου μεγέθους αντικείμενα πρέπει να μεταφέρονται στον υπάρχοντα Χ.Α.Δ.Α. με ευθύνη και έξοδα των δημοτών και ότι  από τους εργάτες καθαριότητας σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες και μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. θα περισυλλέγονται μόνο οικιακές ηλεκτρικές συσκευές

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ


Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου  Πάρου Λουίοζος Παντελεημων Κοντός έχοντας υπόψη του τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010,   προσκαλεί  σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 και ώρα 19.00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω 23  θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Η ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ…

Στο κόμμα της Ντόρας φαίνεται ότι έχουν χάσει τελείως την επαφή με την πραγματικότητα.
Υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματός της ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης και ο πρώην γαμπρός της Δ. Ζαφειριάδης.
Μην εκπλήσεστε! Έτσι αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία η Ντόρα. Αυστηρά… οικογενειακά.
Όσο για τους πολίτες, τούς θεωρεί πληβείους που τρώνε κουτόχορτο.
Γι΄αυτό με…

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, για το ναυάγιο του Sea Diamond

Τέσσερα χρόνια από το ναυάγιο του Sea Diamond στη Σαντορίνη και παρά τις υποσχέσεις  που έχουν δοθεί κατά καιρούς για την ανέλκυση του ναυαγίου δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια προς αυτή τη κατεύθυνση. Πρόσφατα, σε κοινοβουλευτική ερώτηση στην ελληνική βουλή, ο αρμόδιος Υπουργός απάντησε ότι : «Το Υπουργείο δεν μπορεί να ανελκύσει αυτό το ναυάγιο, δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα-καθώς απαιτούνται πάνω από 150 εκ ευρώ –και αυτό αφορά την ασφαλιστική εταιρία και την πλοιοκτήτρια εταιρία». Με δεδομένο ότι η Επιτροπή σε παλαιότερες απαντήσεις της (Ε-2185/07ΕL και Ε-1944/08ΕL),σχετικά με το θέμα επισήμαινε ότι :«παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση του ναυαγίου», «το πλοίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απόβλητο και να υπάρχει παράβαση της οδηγίας 2006/12/ΕΚ». Λαμβάνοντας υπόψη την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» του άρθρο 14 της οδηγίας 2008/98, τις αρχές της προφύλαξης και της προληπτικής δράσης που περιλαμβάνονται στο άρθρο 174, παράγραφος 2 της Συνθήκης. Ερωτάται η Επιτροπή :

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ




ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Σκέψεις του δημοτικού Συμβούλου Ηλία Μάνη για το άρθρο 44

 Το άρθρο  44 με τίτλο Θεσμικά ζητήματα Ο.Τ.Α του νόμου Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και άλλες  διατάξεις που ψηφίστηκε στις 24/05/2011 δημιουργεί καινούριες καταστάσεις στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και όχι μόνο.
Συγκεκριμένα το άρθρο λέει ότι στους νησιωτικούς δήμους ο αριθμός των αντιδημάρχων που ορίζεται βάσει του πληθυσμού τους αυξάνεται (δηλαδή 4 για την Νάξο )ισάριθμα με τον αριθμό των δημοτικών κοινοτήτων της παρ.3 του άρθρου 2 του Ν.3852/2010.
Τι λέει όμως αυτό το άρθρο :

Η Δ. Κ. Σχοινούσας χαιρετάει τη Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών!!!

Οι αδικημένοι των τελευταίων εκλογών προσκλήθηκαν από την αρχή να συμμετέχουν στα Συμβούλια και να λαμβάνουν μέρος στη λήψη των  αποφάσεων. Έτσι όταν θα αναγνωριστεί η αδικία εις βάρος τους και θα κληθούν  να αναλάβουν αρμοδιότητες, η μετάβαση θα γίνει ομαλά καθώς θα είναι γνώστες της μέχρι τότε πορείας.  Οι ίδιοι δυστυχώς αρνήθηκαν.
Τώρα αποφασίζουν να αναλάβουν δράση κάτω από την ομπρέλα της ΔΗ.ΚΙ.ΠΟ., η οποία, με βάση τη διακήρυξη της, έχει τους ίδιους ακριβώς στόχους με το νέο Κοινοτικό Συμβούλιο (νόμιμα ορισμένο από το Πρωτοδικείο Νάξου).

Προς τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

              ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ   ΔΗ.ΚΙ.ΠΟ.Σ.
  Σχοινούσα Κυκλάδες Τ.Κ. 84300 Επικοινωνία Ευάγγελος Πράσινος  
  
      Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
  Εξ αιτίας της αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, λόγω λανθασμένης
ανάρτησης τους από το πρωτοδικείο Νάξου, που οδήγησε τελικά σε ανάδειξη μη εκλεγμένων από τον λαό της Σχοινούσας συμβούλων, για την Δημοτική Κοινότητα Σχοινούσας, σας γνωρίζουμε ότι ιδρύσαμε, με την ενυπόγραφη συγκατάθεση της πλειοψηφίας των Σχοινουσιωτών, άτυπη κίνηση πολιτών, που εκπροσωπείται κατά πλειοψηφία από εκλεγμένους στην ουσία αντιπροσώπους. Ο αριθμός των υπογραφόντων είναι συμβολικός γιατί θα μπορούσαν να υπογράψουν υπερδιπλάσιοι.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
        Οι εκλεγμένοι, κατά τις Δημοτικές εκλογές της 7-11-2010, Σύμβουλοι
της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινούσας, πλαισιούμενοι και από μη εκλεγμένους, μετά από δική τους επιθυμία, για συμμετοχή στην κίνησή μας και κατόπιν επιθυμίας της πλειοψηφίας του λαού της Σχοινούσας, αλλά και της πλειοψηφίας των Σχοινουσιωτών της Αθήνας, δηλώνουμε ότι ιδρύουμε άτυπη κίνηση, όπως μας παρέχει αυτό το δικαίωμα το άρθρο 12 του Συντάγματος.
      Σκοπός της Κίνησης μας είναι:

Πρόταση νόμου ΝΔ για επανέλεγχο «πόθεν έσχες» πολιτικών από 1974 -2010

Πρόταση νόμου για τη Σύσταση Ειδικής Επιτροπής Επανελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης για όσους διατέλεσαν ή διατελούν, πρωθυπουργοί, αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, από το 1974 έως το 2010, η οποία θα προχωρήσει και σε επανέλεγχο των δηλώσεων τόσο των συζύγων όσο και των ανήλικων τέκνων τους, κατέθεσε η ΝΔ η οποία προφανώς και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί για κανένα στέλεχός της... τι θα πούνε τώρα οι γνωστοί "αγανακτισμένοι" κύκλοι που περνάνε στον κόσμο ότι όλοι είναι ίδιοι; Θα υποστηρίξουν την πρόταση; Ή θα συνεχίσουν να παραμυθιάζουν τον κόσμο ότι όλοι μαζί τα φάγανε;

Αποκρύπτει το ΑΠΕ του Μάτσικα ότι ασκήθηκε δίωξη και εναντίον του Κόκκαλη!!! Έλεος ρε καραγκιόζηδες!


Γράφει στο τίτλο της είδησης ποια περίοδο αφορά η δίωξη, ώστε ο αναγνώστης να κάνει τους απαραίτητους συνειρμούς: 2005-07 -> ΝΔ -> Καραμανλής -> λαμόγιο που μας έκλεψε τα λεφτά... ενώ από την άλλη μιλάει απλά για στέλεχος της ΙΝΤΡΑΛΟΤ και δεν λέει ότι το στέλεχος αυτό είναι ο Σ. Κόκκαλης!!!