slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ


ΑΡΚΕΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΤΩΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ 


Δεν θέλουμε οι θάλασσές μας να γίνονται μαζικοί τάφοι, να βρίσκουν φρικτό θάνατο μικρά παιδιά και εγκυμονούσες γυναίκες, πρόσφυγες και μετανάστες.
Δεν θέλουμε τα νησιά μας να μετατρέπονται σε κέντρα ταλαιπωρίας των απελπισμένων εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ και της κυβερνητικής αδιαφορίας, της ανεπάρκειας υποδομών, εξοπλισμού και στελέχωσης των υπηρεσιών. Ούτε να γίνουν τόποι όπου δρουν και εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες κυκλώματα και συμμορίες.
Οι κάτοικοι δικαιολογημένα ανησυχούν καθώς βλέπουν να περιπλανιόνται, ταλαιπωρημένοι και αβοήθητοι, εκατοντάδες και χιλιάδες πρόσφυγες αναζητώντας απεγνωσμένα διέξοδο φυγής. Όταν διαπιστώνουν ότι οι δομές της Δημόσιας Υγείας (Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας), με τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν σε προσωπικό, δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των κατοίκων και αδυνατούν να ανταποκριθούν στην ιατρική εξέταση και την περίθαλψη των προσφύγων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη, να η απόδειξη


ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: “8 μήνες απραξίας και ανικανότητας ισοπέδωσαν την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Ο εμπαιγμός και τα ψέματα κάποτε έχουν τέλος. Οι πολίτες γνωρίζουν … η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη, να η απόδειξη”


Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ζητήσει συγγνώμη για το κόστος που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία και τα βάρη που συσσώρευσε στις πλάτες των ελλήνων πολιτών, συνεχίζει την προσπάθεια διαστρέβλωσης και εξαπάτησης μιλώντας για δήθεν «επιλεκτικές συγκρίσεις». Επειδή όμως, ο ελληνικός λαός δεν έχει επιλεκτική μνήμη, η σύγκριση των ιδεοληψιών και των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικότητα είναι αποκαλυπτική.
Τι παρέλαβε και τι παρέδωσε η Κυβέρνηση Σαμαρά / Τι παραδίδει η Κυβέρνηση Τσίπρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Την 3η μέρα του Σεπτέμβρη του 1974, σε ξενοδοχείο των Αθηνών ο Ανδρέας Παπανδρέου, όρθιος, παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος.
Την ημέρα εκείνη γεννήθηκε ένα Κίνημα που έμελλε να πρωταγωνιστήσει στη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας. Η γενέθλια ημέρα του ΠΑΣΟΚ μόνο τυχαία δε θα μπορούσε να είναι. Ταυτίζεται με την επέτειο της Επανάστασης του 1843, που προίκισε την Ελλάδα με το πρώτο Σύνταγμα της Ιστορίας της, βάζοντας τέλος στην αυθαιρεσία της βαυαρικής απόλυτης μοναρχίας.
Το τρίπτυχο άλλωστε της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ όπως τη διάβασε ο ίδιος ο Ανδρέας, «Εθνική Ανεξαρτησία -Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση», αποτελούσε την κωδικοποίηση των διαχρονικών διεκδικήσεων του ελληνικού λαού και των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων.