slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήμαρχε καλημέρα, ΝΤΡΟΠΗ κάνε κάτι διότι οι Παριανοί μας πήραν στο ψιλό

Και ενημέρωσε  τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο  καθαριότητας και Αθλητισμού να αφήσει για λίγο τα θέματα  υγείας που ασχολείται τελευταίως και ας ασχοληθεί με τα καθήκοντα που του έχεις αναθέσει . ουδείς αναντικατάστατος

Γήπεδο Αγ. Αρσενίου Νάξου. Η ντροπή των Κυκλάδων

Πέρσι η σελίδα μας είχε κάνει θέμα για την κατάσταση που βρισκόταν το γήπεδο του Αγίου Αρσενίου στη Νάξο, μετά από τον αγώνα κυπέλλου, Αναγέννησης Νάξου - Αθλητικού Ομίλου Πάρου.

Η είδηση για την τραγικότητα και την ακαταλληλότητα του γηπέδου της Νάξου πήρε μεγάλη έκταση και το θέμα το δημοσοιοποίσμα καιΜΜΕ του γειτονικού μας νησιού, προς τιμή τους.

Δελτιό Τύπου της Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 4 Οκτώβρη και ώρα 13:30 κλιμάκιο της Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ με την σφα Λίλα Καφαντάρη θα επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας Νάξου και θα μιλήσει με εργαζόμενους και συνδικαλιστές.

Το απόγευμα θα επισκεφτεί την Κόρωνο και στις 7 μ.μ., θα συναντηθεί με το σωματείο σμυριδεργατών και τους προέδρους των σμυριδοχωριών.


Την Παρασκευή 5 Οκτώβρη το πρωί θα επισκεφτεί υπηρεσίες και θα παραχωρήσει συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Μεσόγειος στις 10:30.

Το απόγευμα στις 6 μ.μ. θα περιοδεύσει στον Απόλλωνα και στις 8 μ.μ., περιοδεία-συζήτηση στην Κωμιακή.


Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ του ΚΚΕ

3/10/2012

Πρόσθετη χρηματοδότηση των νησιωτικών Περιφερειών ζήτησε ο Περιφερειάρχης στη Γ.Σ. της CRPM.


Την αναγκαιότητα οι νησιωτικές περιφέρειες που έχουν τα ίδια ή και περισσότερα μειονεκτήματα με τις εξόχως απόκεντρες και απομονωμένες περιοχές, να τύχουν πρόσθετης χρηματοδοτικής στήριξης, τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης στην τοποθέτησή του κατά την προκαταρκτική συνεδρίαση της 40ης Γενικής Συνέλευσης της CRPM που πραγματοποιείται στην ....

Ο Εισαγγελέας δεν πρέπει να εξετάσει και προς αυτή την πλευρά ;;;


Είναι δυνατόν την ώρα που η Ελλάδα ΚΑΙΓΕΤΑΙ για να εισπράξει και το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ευρώ , οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ (του ΠΑ-ΣΟΚ φυσικά) να κάνουν του κεφαλιού τους εντελώς παράτυπα ;;;
Είναι δυνατόν την ώρα που η Ελλάδα ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ο μέν Παπακωνσταντίνου να ομολογεί ότι επέλεξε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ καμιά δεκαριά ονόματα για να ελεγχθούν και ο μέν Βενιζέλος να έχει πάρει ΣΠΙΤΙ του την λίστα ΧΩΡΙΣ να έχει ενημερώσει ΚΑΝΕΝΑΝ επισήμως ;;;

Απάντηση Δήμου Τήνου σε δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος.


Με αφορμή το από 29/9/2012 δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» στο οποίο ο συντάκτης του ισχυρίζεται ότι «... εν κρυπτώ δεκάδες δήμοι αύξησαν τις Τιμές Ζώνης με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν οι δημότες τους με αυξημένα δημοτικά τέλη, ΤΑΠ και ΕΕΤΗΔΕ, το λεγόμενο "χαράτσι" ...» με αναφορά στον Δήμο Τήνου, σημειώνουμε τα εξής :

Οικονομική Επιτροπή Π.Ν.Α. : Ομόφωνα θετική απόφαση για την πλειοψηφία των θεμάτων.

Για περισσότερα από δεκαπέντε θέματα αποφάσισε θετικά η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη, υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Τζώρτζη Μακρυωνίτη.
Η πλειοψηφία των θεμάτων εγκρίθηκαν από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ομόφωνα. Ανάμεσα σε αυτά και η ....

Ολλανδική δημοσιογραφική αποστολή στη Νάξο.






Μία ακόμη δημοσιογραφική αποστολή στη Νάξο, αυτήν τη φορά από την Ολλανδία, ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες. Αυτό το ταξίδι εντάσσεται στο πρόγραμμα φιλοξενίας δημοσιογράφων που υλοποιεί ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Οι καλεσμένοι δημοσιογράφοι παρέμειναν στη Νάξο το διάστημα 12-14 Σεπτεμβρίου και ακολούθως μετέβησαν για άλλες δύο ημέρες στην Πάρο.

Ν. Συρμαλένιος : Η προσωρινή λύση δε λύνει το πρόβλημα για την χρηματοδότηση δημοτικών δομών φύλαξης παιδιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Με αφορμή την απάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Εργασίας, Ευριπίδη Στυλιανίδη και Ιωάννη Βρούτση στην αναφορά που κατατέθηκε στη Βουλή (21-08-2012, Ν. Συρμαλένιος) σχετικά με τον αποκλεισμό χρηματοδότησης δημοτικών δομών φύλαξης παιδιών της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου, ο βουλευτής Κυκλάδων Ν. Συρμαλένιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ανακοίνωση – Κάλεσμα της Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ


Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη κατέθεσε στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού, με καταιγίδα αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων που έφτιαξε μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, ντόπια και ξένα μονοπώλια. Στον προϋπολογισμό, συγκυβέρνηση και τρόικα έχουν προβλέψει έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ μόνο για το 2013 από ένα νέο κύμα φοροαφαίμαξης του λαού, ταυτόχρονα με την παραπέρα φοροαπαλλαγή του κεφαλαίου, στο όνομα του να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις.
Χτες, το υπουργείο Εργασίας και η τρόικα συζήτησαν νέα μέτρα - καρμανιόλα στα εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει όπως:

Νέος πρόεδρος του ΑΠΑΣ ο Δημήτρης Πρωτονοτάριος


Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΠ.Α.Σ "Τα Φανάρια" που προήλθε από τις εκλογές της  23ης Σεπτεμβρίου.
Η σύνθεση του νέου  Δ.Σ. μετα από ψηφοφορία μεταξύ των εκλεγμένων μελών έχει ως εξής:

Δημήτρης Πρωτονοτάριος - Πρόεδρος.
Βασίλης Κώτσος - Αντιπρόεδρος.
Γιάννης Καστρήσιος - Αντιπρόεδρος Α'.
Γιάννης Κώτσος - Αρχηγός ομάδας.
Φρέντυ Κρητικός - Γενικός γραμματέας.
Γιάννης Βασιλάς - Ταμίας.
Λογοθέτης Ελευθερίου - Υπεύθυνος υλικού.

Ο "ΔΕΚΑΡΙΚΟΣ" ΤΟΥ Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ



Αγαπητό Fimotro,
Διαβάζοντας το σημερινό φθηνό "δεκάρικο" του Ιωάννη Ραγκούση, με τον οποίο στην ουσία αποδίδει την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ στο γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκε η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ προς όφελος του Ελληνικού λαού, ώστε... να φορολογηθούν κεφάλαια που κατευθύνθηκαν προς τράπεζα της Ελβετίας, δεν μπορώ παρά να μη σταθώ στη φράση του: "Για μια Ελλάδα που δεν θα επιτρέπεται στον εκάστοτε Πρωθυπουργό να τοποθετεί τον κολλητό εφοριακό....".

To Κουΐζ του Αποστόλη

Άρχισαν οι ...ψίθυροι για τις δημοτικές  εκλογές του 2014 στη Νάξο!
Όσο κι' αν θεωρείται ...πρώιμο, ακούγονται στη Νάξο οι πρώτοι ψίθυροι για ενδιαφέρον μερικών επίδοξων διαδόχων του Μανώλη Μαργαρίτη. Δεν μιλάμε βεβαίως για τους ονειρευόμενους και από  δεκαετίας ευρισκόμενους σε πλήρη απαξίωση και πολιτική ανυποληψία νοσταλγούς του «ένδοξου» παρελθόντος!
Αυτοί είναι ουσιαστικά τελειωμένοι και μη θέλοντας να το παραδεχθούν - αφού ποτέ δεν έλαβαν υπ' όψη τους, άλλη άποψη από τη δική τους - αυτογελοιοποιούνται με διάφορες δηλώσεις και αντιπολιτευτικές κορώνες, προς ικανοποίηση των ίδιων και των μετρουμένων πλέον στα δάκτυλα του ενός χεριού «οπαδών» τους!
Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι αφού έχασαν ο καθένας το...τρένο του το 2010 με αποκλειστικά δική τους ευθύνη, θέλουν
τώρα να επανέλθουν παρουσιαζόμενοι ως υπερκομματικοί και υπερπαραταξιακοί εκφραστές εκείνων που θεωρούν ότι έχουν
αδικηθεί από την παρούσα δημοτική αρχή, ή δεν αξιοποιήθηκαν τα ...προσόντα τους! Κατά τη γνώμη μου κανένας από αυτούς δεν θα φθάσει στην αφετηρία του εκλογικού αγώνα. Υπάρχουν πολλές ακόμη παράμετροι που θα καθορίσουν ποιοι εκτός του Μανώλη Μαργαρίτη θα διεκδικήσουν τη θέση του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων!
Όποιος δεν τις σταθμίσει σωστά και κάνει επιπόλαιες ενέργειες θα το ...μετανοήσει! Και τώρα η «μετάνοια» δεν συνεπάγεται και Tάφεση αμαρτιών όπως το 2010!
Άλλαξαν οι ...καιροί! Μην το παραβλέπουμε αυτό

.

Μείζον πολιτικό ζήτημα η λίστα Φαλτσιάνι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Το γεγονός ότι επί δύο χρόνια οι δύο υπουργοί Οικονομικών, που εισηγήθηκαν τα πιο καταστροφικά μέτρα που έχει γνωρίσει ο τόπος, είχαν στα συρτάρια τους λίστα φοροφυγάδων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, χωρίς να θεωρήσουν σκόπιμο να ενημερώσουν τη Βουλή, συνιστά μείζον πολιτικό θέμα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίχαμη λίστα.«Την ίδια στιγμή, που οι....

Με μια υποκριτική ανακοίνωση κατά Βενιζέλου παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο … υπερυπουργός που δεν ήξερε τίποτα και τώρα παριστάνει

Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.
Στην ανακοίνωση που εξηγεί τους λόγους οι οποίοι τον ώθησαν στην απόφασή του επικαλείται, μεταξύ άλλων, και τις εξελίξεις γύρω από τη «λίστα Λαγκάρντ».
H πλήρης ανακοίνωση είναι η εξής

ΠΑΣΟΚΙκο θράσος Θα βγούνε κι από πάνω οι ΠΑΣΟΚοι επειδή έκρυβαν τη λίστα: "Κραυγαλέα υποκριτικές" οι αντιδράσεις για τη λίστα και την ευθύνη Βενιζέλου

Ενόχληση προκάλεσαν στο ΠΑΣΟΚ διάφορα σχόλια που ακούστηκαν σχετικά με την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ» και τα ερωτήματα που διατυπώνονται σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης από τον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο. Πηγές της Ιπποκράτους χαρακτήριζαν «κραυγαλέα υποκριτικές» τις αντιδράσεις που υπήρξαν.
Πρωτίστως, η ενόχληση αφορά στο κλίμα που έγινε προσπάθεια να......

Πέφτουμε απ' τα σύννεφα κολοντούμπας και ο Νίκος !! Τα βρήκαν Καμμένος-Νικολόπουλος

Σύμφωνα με το Parapolitika.gr ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, και ο ανεξάρτητος βουλευτής  και ηγέτης του Αχαϊκού Κινήματος η  του Κινήματος των << κινέζων >>  Νίκος Νικολόπουλος. Βρίσκονται πολύ κοντά σε πολιτική συμφωνία καθώς οι  δύο πολιτικοί άνδρες τα λένε πολύ συχνά και εσχάτως άρχισαν να συζητούν και τον τρόπο που θα συνεργαστούν

Είχε και όπλα ο MΠΑΓΑΣΑΣ ο Σμπώκος

Κατά την χθεσινή σύλληψη του Γιάννη Σμπώκου οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του ένα πιστόλι των 9mm τύπου usp το οποίο μάλιστα ήταν γεμάτο, ενώ βρέθηκε ένας ακόμη εφεδρικός γεμιστήρας.
Οι αρχές έλεγξαν και το σπίτι του κ. Σμπώκου όπου βρήκαν ένα ακόμη πιστόλι τύπου glock του οποίου η άδεια είχε λήξει από το 2011. Οι αστυνομικοί έχουν πληροφορίες ότι υπάρχει ένα ακόμη πιστόλι glock το οποίο όμως δεν έχουν βρει.

Εκτεθειμένος ο Βενιζέλος με τη λίστα

Πώς βρέθηκε ξαφνικά στο συρτάρι του Βενιζέλου η λίστα της Λαγκάρντ;
Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκαλεί η ανάμειξη του Βενιζέλου στο θέμα της «χαμένης» λίστας της Λαγκάρντ με τα 2.000 ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών.
Ο κ. Βενιζέλος, ως πρώην υπουργός παρέλαβε την λίστα από τον προκάτοχό του, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και …

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΜΜΕ TOY ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΙΑ

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ  ΤΥΠΟΥ

ΣΕ ΜΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

3 Οκτωβρίου 2012

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κος Χαράλαμπος Κόκκινος  και τα στελέχη του συνδυασμού "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ", λόγω πολύωρης καθυστέρησης της προγραμματισμένης πτήσης για Σύρο, ανακοινώνουν αλλαγή της ώρας της  συνέντευξης τύπου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 στις 12:30 μμ., για τις 6:00 μμ στον ίδιο χώρο (γραφεία του συνδυασμού, επί της οδού Ιωάννου Λαυρεντίου 6 στην Ερμούπολη) .

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Τώρα μπορείτε να αισθάνεστε ασφαλείς: Ο ΓΑΠ επέστρεψε στη Βουλή (απίθανη φώτο)


[Στη φώτο την ώρα που ρωτάει κάποιον άλλο "που χάθηκες; πως πάει;"]
Μετά από ένα μήνα απουσίας ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή για ...

Η ΠΝΟ θα δέσει τα πλοία στα λιμάνια

Η ΠΝΟ θα δέσει τα πλοία στα λιμάνια
ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ 48ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
Αποφασισμένοι να κρατήσουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια είναι οι ναυτεργάτες, αφού προγραμματίζουν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με την ΠΝΟ μόλις ανακοινωθούν και ψηφισθούν τα νέα μέτρα από την κυβέρνηση, οι ναυτεργάτες θα ξεκινήσουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

e-Επιλογές της 02/10/2012



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κος Χαράλαμπος Κόκκινος και τα στελέχη του συνδυασμού "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" προσκαλούν τα ΜΜΕ των Κυκλάδων σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 12:30 μ.μ. στα γραφεία του συνδυασμού, επί της οδού Ιωάννου Λαυρεντίου 6 στην Ερμούπολη (στο ισόγειο του κτιρίου που στεγάζεται η Δ/νση Εκπ/σης Κυκλάδων- έναντι του Ηρώου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου).

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ και της Λίλας Καφαντάρη στη Νάξο

Κλιμάκιο της Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ με τη Λίλα Καφαντάρη θα πραγματοποιήσουν περιοδείες και θα κάνουν συζητήσεις στο νησί της Νάξου το διάστημα από το μεσημέρι της Πέμπτης 4 ως και το Σάββατο 6 Οκτωβρίου.

ΑΡΤΕΜΙΣ & ΟΙ ΓΗΤΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

artemis

Στην Ελλάδα λείπει η έννοια της ατομικής ευθύνης και ισχύει μόνο η έννοια της ευθύνης των άλλων. Μπορεί να μην αποτελεί χαρακτηριστικό μας αλλά σίγουρα καλλιεργήθηκε και η μεγαλύτερη ευθύνη ανήκει στου πολιτικούς… Για παράδειγμα ο «μικρός πρωθυπουργός» του Νοτίου Αιγαίου…

] Ποια είναι η γυναίκα με τα 500 εκατ. ευρώ στην «λίστα Λαγκάρντ» που ο Μπένυ είχε πάρει μαζί στο σπίτι του


Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση με την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ» η οποία περιέχει ονόματα 1.991 μεγαλοκαταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετίας.

Οι αντικρουόμενες δηλώσεις πολιτικών -και μη- προσώπων, αποδίδουν στην συγκεκριμένη λίστα τον χαρακτηρισμό της «καυτής πατάτας» καθώς οι ευθύνες επιρρίπτονται από τον προηγούμενο στον επόμενο.

Η πρώτη στην λίστα με καταθέσεις 500 εκατομμυρίων ευρώ

Διαμαρτυρία Δημάρχου για την έλλειψη προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Τήνου.


Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κροντηράς στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολιτή κ. Ν. Δένδια για τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό που παρουσιάζει το Αστυνομικό Τμήμα Τήνου, που αγγίζουν το 48%, ένα γεγονός που επισύρει μια σειρά προβλημάτων που επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή στο νησί μας.
Στην επιστολή του ανέφερε χαρακτηριστικά:

Ι. Διώτης: Δεν κράτησα αντίγραφο- ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΟΡΚΙΖΕΣΑΙ - και δεν άνοιξα τη λίστα με τα λαμόγια... την έδωσα στον ειδικό... τον Μπένυ


«Εγώ παρέδωσα το CD της λίστας Λαγκάρντ, στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, χωρίς να το ανοίξω. Δεν κράτησα κανένα αντίγραφο και συνεπώς δεν είχα να παραδώσω οτιδήποτε στον διάδοχό μου κ. Στ. Στασινόπουλο. Η παράδοση του ηλεκτρονικού αρχείου στον κ. Βενιζέλο καθυστέρησε σχετικά γιατί αυτό έπρεπε να παραδοθεί αυτοπροσώπως και ο τότε υπουργός Οικονομικών ήταν απασχολημένος και έλειπε συνεχώς στο εξωτερικό».
Αυτό ανέφερε σε στενούς του συνεργάτες ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε για τη χρήση και παραλαβή της λίστας των 2.000 περίπου Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία και τις σχετικές δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του ΠαΣοΚ κυρίας Φώφης Γεννηματά.

Η κυρία Γεννηματά σε δηλώσεις της σημείωσε ότι «όταν ο κ. Βενιζέλος αντιλήφθηκε ότι δεν έχει φτάσει η λίστα στα χέρια του σημερινού ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, έστειλε αμέσως το υλικό που του είχε δώσει ατύπως ο (πρώην επικεφαλής του Σώματος) κ. Διώτης, στην κυβέρνηση. Η λίστα υπάρχει, δεν είναι κρυφή και δεν μπορεί να υπάρξει κανένα ζήτημα γύρω από αυτό».

Ερωτηθείσα η κυρία Γεννηματά, γιατί ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν παρέδωσε τη λίστα στο διάδοχό του κ. Στ. Στασινόπουλο, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ αρκέστηκε να πει ότι αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος ο κ. Διώτης.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες ο κ. Διώτης φέρεται να είπε σε υπηρεσιακούς παράγοντες ότι «πήρα την λίστα της κυρίας Λαγκάρντ από τον κ. Παπακωνσταντίνου και αμέσως διαπίστωσα ότι δεν μπορούσε να υπάρξει χρήση της καθ' οιονδήποτε τρόπο. Και αυτό γιατί το ηλεκτρονικό αρχείο, θεωρείται παρανόμως κτηθέν.

Κράτησα την ηλεκτρονική λίστα ένα χρονικό διάστημα προκειμένου να διερευνηθεί αν μπορούσε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της. Ομως δεν έγινε καμμιά σχετική κίνηση. Στη συνέχεια την παρέδωσα στον νέο υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με καθυστέρηση λόγω των υποχρεώσεών του και των συνεχών ταξιδιών του.

Το ηλεκτρονικό αρχείο επειδή ήταν άτυπο, έπρεπε να παραδοθεί αυτοπροσώπως και όχι μέσω της επίσημης αλληλογραφίας των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Δεν κρατήθηκε κανένα αντίγραφο στο ΣΔΟΕ και γι αυτό δεν παρέλαβε οτιδήποτε ο διάδοχός μου».

Ο κ. Διώτης μάλιστα στους ίδιους συνεργάτες του σημείωσε ότι «αντίθετα με ό,τι υποστηρίζεται δεν μπορούσε να βρεθεί φόρμουλα χρήσης της λίστας των καταθετών στην τράπεζα HSBC. Ούτε με την μορφή ανώνυμης καταγγελίας, ούτε τίποτα. Ούτε και θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε ιδιώτης να πιεσθεί για εξώδικο φορολογικό συμβιβασμό με μια λίστα που έχει αποκτηθεί με παράνομο τρόπο κι αυτό ήταν γνωστό σε όλον τον κόσμο.

Οφειλα, όπως έκανα πάντα, να διαφυλάξω τη νομιμότητα. Σε άλλες χώρες υπήρξε τέτοιου είδους έλεγχος γιατί το επέτρεπαν οι νομοθεσίες τους - ιδιαίτερα στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων- ή γιατί υπήρξαν σχετικές αλλαγές».