slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φίλιππος Φόρτωμας :Βαρύτατης & εθνικής σημασίας η συμμετοχή των αποδήμων στις εκλογές

Ένα ιστορικό τεκμήριο ανέδειξε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο 

βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού».

Κατερίνα Μονογυιού: Το νομοσχέδιο για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού απαντά σε ένα διαχρονικό και δίκαιο αίτημα τους





Κατερίνα Μονογυιού: Το νομοσχέδιο για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού απαντά σε ένα διαχρονικό και δίκαιο αίτημα τους

Με 208 ψήφους «υπέρ», έναντι 68 «κατά» και 24 «παρών» ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την «'Αρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού», υπερβαίνοντας το μέτρο των τουλάχιστον 200 θετικών ψήφων που απαιτεί η συνταγματική διάταξη. Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, το σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκε επί της Αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας. Το καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΚΚΕ, ενώ οι Σπαρτιάτες και η Ελληνική Λύση τάχθηκαν με το «παρών».

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε: 
«Η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας απαντά σε ένα δημοκρατικό αίτημα της εποχής και σε ένα διαχρονικό αίτημα της διασποράς, που επιζητεί αγωνιωδώς να ενταχθεί πιο λειτουργικά στον εθνικό κορμό. Οι περιορισμοί και οι δυσχέρειες που υπήρχαν σήμερα αίρονται, απλοποιώντας πλήρως τις διαδικασίες. Πρακτικά, οι απόδημοι οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορούν πολύ απλά να ψηφίζουν από τον τόπο στον οποίο κατοικούν. Πρόκειται για μια κίνηση πατριωτική και μια πρωτοβουλία βαθιά εκσυγχρονιστική καθώς θεμέλιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι η δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση όλων των μελών του εκλογικού σώματος, ανεξαρτήτως από το πού ζουν.»


Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Email : katerinamonogiou@gmail.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103709461
Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα
http://www.katerinamonogiou.gr





Θηραϊκή Πολιτεία :Ανακοίνωση Υποψήφιου Συμβούλου - Συρίγος Γεώργιος




Συρίγος Γεώργιος του Εμμανουήλ

Επιχειρηματίας Εμπορίου

Καλωσορίζουμε τον Γιώργο Συρίγο, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.

Η Γιώργος, ζει και δραστηριοποιείται στο Καμάρι, διατηρώντας εμπορικό κατάστημα για πάνω από δύο δεκαετίες. Γνώστης των ζητημάτων του τόπου μας, θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία του καλού κοινού.

«Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη» του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου κλείνει 20 χρόνια συνεχούς δραστηριότητας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλογου στο Φιλώτι.


 

Η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίων της «Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη» μας αιφνιδίασε και πάλι, εκδίδοντας ένα ακόμα βιβλίο, το οποίο έγραψαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου.

Δ. Καπούνης στον Alpha: «Θα κλείσουν κι άλλοι στάβλοι στη Νάξο! Εμείς βάζουμε πλάτη, αλλά...».





Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της Νάξου και τα οποία είναι αποτέλεσμα της ακρίβειας και της αύξησης του κόστους παραγωγής ανέδειξε ξανά ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, αυτή τη φορά μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Τώρα» του Alpha και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή.

Ξεκινώντας, ο Δ. Καπούνης στάθηκε στο ότι έχουν αυξηθεί πολύ οι τιμές σε βασικά για τους παραγωγούς είδη, όπως, λ.χ., στις ζωοτροφές και στο πετρέλαιο κίνησης, ενώ αυξημένα είναι και τα μεταφορικά. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Μία νταλίκα με ζωοτροφές αξίας 2 χιλιάδων ευρώ, για να έλθει στο νησί μας από τη Λάρισα απαιτείται να δοθούν σχεδόν 4 χιλιάδες ευρώ, καθώς προστίθενται τα μεταφορικά που είναι 1.700 ή 1.800 ευρώ. Πρόκειται για επιπλέον κόστος που δεν μπορεί να αντέξει ο παραγωγός».

Κατόπιν, ο Δ. Καπούνης επιβεβαίωσε ότι έχει κλείσει σημαντικός αριθμός κτηνοτροφικών μονάδων στη Νάξο, προσθέτοντας: «Έχουμε ενημερωθεί ότι έως το τέλος του χρόνου θα μπει λουκέτο σε άλλους τέσσερις ή έξι στάβλους, εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα. Αυτό σημαίνει πως η παραγωγή γάλακτος θα μειωθεί κι άλλο»…

Ακόμη, ο Δ. Καπούνης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του φράγματος του Τσικαλαριού, η κατασκευή του οποίου, παρά τις εξαγγελίες της Πολιτείας πριν από μερικούς μήνες, δεν έχει προχωρήσει.

Τέλος, αναφερόμενος στις ενέργειες της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου για στήριξη του αγρότη και του κτηνοτρόφου, ο Δ. Καπούνης υπογράμμισε: «Εμείς, ως Ένωση, έχουμε βάλει πλάτη. Π.χ., έχουμε ανεβάσει την τιμή του γάλακτος από 55 έως 62 λεπτά και επίσης έχουμε πιστώσει με 4 εκατομμύρια ευρώ τους παραγωγούς μας. Το κράτος, ωστόσο, δεν είναι πουθενά!».

Δείτε το απόσπασμα: