slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Oι Κυκλάδες ντύνονται... αποκριάτικα

Aθήνα
Η περίοδος των Αποκριών διαρκεί τρεις εβδομάδες και τελειώνει σαράντα ημέρες πριν το Πάσχα. Αρκετό διάστημα για να βγουν από το χρονοντούλαπο ήθη και έθιμα αιώνων που αναβιώνουν κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα. Στις Κυκλάδες οι εορτασμοί του Καρναβαλιού, χαρακτηριστικοί και ευφάνταστοι, αποτελούν την έκφραση ενός αξιόλογου και ιδιότυπου πολιτισμού με επιρροές από διάφορες κουλτούρες.
Αυτή την περίοδο στα νησιά των ......

Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα

Δειτε τα:

E.E.: Χρηματοδότηση 1,4 εκατ. ευρώ σε ελληνική ερευνητική ομάδα

Χρηματοδότηση 1,4 εκατ. ευρώ για 4 χρόνια εξασφάλισε η πρόταση που παρουσίασε μια ομάδα νέων επιστημόνων από τον ιδιωτικό τομέα (Ιάκωβος Γιακουμής, Μονόλιθος) και από το Ινστιτούτο Φυσικοχημείας του Εθνικού Κέντρου Ερευνών «Δημόκριτος» (Δρ. Φώτης Κατσαρός και Δρ. Γιώργος Ρωμανός) με στόχο την παραγωγή και ανακύκλωση Νέας Γενιάς Καταλυτικών Μετατροπέων Αυτοκινήτου.

Βορίδης: "Είμαι Εθνικοφιλελεύθερος και δεξιός" Έλα ρε Μάκη, πάρε την ομάδα στην πλάτη σου

Υπέρμαχος μιας μεγάλης πατριωτικής και φιλελεύθερης παράταξης, την οποία θα εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, εμφανίζεται ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Λίγες ημέρες μετά την ένταξή του στη ΝΔ ο κ. Βορίδης επιμένει πως είναι εθνικοφιλελεύθερος και δεξιός πολιτικός με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σε ερώτηση εαν ζητεί «συγγνώμη» για το παρελθόν του απαντά: «Όταν εγώ π.χ. ως δεξιός φοιτητής δεν μπορούσα να μπω καν μέσα σε ένα αμφιθέατρο, γιατί η βία της Αριστεράς ήταν απολύτως κρατούσα και απολύτως κυρίαρχη, το να απολογηθώ γιατί συμμετείχα στις συγκρούσεις των στόχων μου αποτελεί ιστορική αφαίρεση».

Θεωρεί ότι αυτή την περιόδο είναι σε εξέλιξη μια πολύ έντονη ιδεολογική μάχη και υπεραμύνεται ενός αστικού μετώπου, το οποίο εκφράζεται επί της ουσίας από τη ΝΔ, έναντι της Αριστεράς που αυξάνει τα ποσοστά της και την οποία προσδιορίζει ως τον μεγάλο αντίπαλο. 

Μειώσεις από 5% έως και 20% στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων

Με μειώσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων «απαντούν» οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες στην οικονομική κρίση, αλλά και στον έντονο ανταγωνισμό που αναπτύσσεται στον κλάδο μετά την υποχώρηση των εργασιών και την αύξηση των ανασφάλιστων οχημάτων. Οι μειώσεις που ξεκινούν από 5%, γίνονται είτε απευθείας στα υφιστάμενα πακέτα, είτε μέσω της προώθησης νέων ασφαλιστικών πακέτων που ενσωματώνουν εκπτώσεις που φθάνουν έως και..........

Tο νέο ΔΣ του Συλλόγου Τριποδιωτών Νάξου

ΚΟΠΉ ΠΙΤΑΣ 2012 
 ΤΟ BLOG ΜΑΣ ΕΎΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΣΤΟ ΝΕΟ  Δ.Σ. ΚΑΙ  ΙΔΙΑΙΤΈΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΟ ΦΙΛΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τριποδιωτών Νάξου "Η ΒΊΒΛΟΣ" για το έτος 2012 συγκροτήθηκε σε σώμα στις 13/02/2012 ως εξής:
Πρόεδρος: Μαργαρίτης Ιωάννης
Αντιπρόεδρος: Σοφικίτης Δημήτρης
Γενική Γραμματέας: Ζούλη Μαργαρίτα
Ταμίας: Χωρίατη Μαρία του Ιωάννη
Μέλη:
Βασαλάκη Ελένη
Αξιομάκαρος Βασίλης
Σοφικίτης ΑργύρηςΣΥΛΛΟΓΟΙ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 ΠΡΟΣ: -  Δ.Ο.Ε-  ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ & ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ  ΔΗΜΩΝ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ -  Μ.Μ.Ε
Με Εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. (10112 /Δ4 – 30/1/2012) με Θέμα «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012-2013» προχωρά στις προβλεπόμενες από την εκπαιδευτική νομοθεσία μεταβολές (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασμοί) σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2012-13.
 Ένας από τους βασικούς μοχλούς μείωσης των οργανικών θέσεων είναι η συγχώνευση – κατάργηση σχολικών μονάδων. Η αρχή στο χώρο της εκπαίδευσης έγινε το 2011 με τη ......

H ιστοσελίδα του Συλλόγου Κορωνιδιατών της Αθήνας


Καλώς Ήλθατε στη Σελίδα μας
Η δημιουργία και προβολή της Ιστοσελίδας μας, έχει σαν στόχο αφενός να αναπτύξει τον προβληματισμό για το ρόλο του Συλλόγου μας και αφετέρου να δώσει τη δυνατότητα για τη συγκέντρωση μεγαλύτερου αριθμού ενεργών μελών και φίλων, ώστε να διατηρηθεί και να αναπτυχθει ο Σύλλογος. Αυτή την στιγμή γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια απο το Δ.Σ του Συλλόγου δημιουργώντας δραστηριότητες και εκσυγχρονίζοντας το Σύλλογο με σκοπό την ενεργή παρουσία των Κορωνιδιατών σ'αυτές. Θέλουμε μέσα από αυτό το χώρο να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή και ελπίζουμε στη συνέχειά της.
Μια πραγματικά προσεγμένη δουλειά στην οποία μπορεί κανείς να .......

Εrt 3 Πεντε και Αφιερωμα στην Νάξο.

Η εκπομπή  της Έλσα  Ποιμενίδου  ΠΕΝΤΕ  ΚΑΙ ... στο  κανάλι ΕΡΤ3 Θεσσαλονίκη αφιερώνει μέσω Skype μερικά λεπτά τηλεοπτικού χρόνου για το Καρναβάλι. Η  ομάδα της συν+αξίας  μαζί με τον Δήμο Νάξου και την Κοινωφελή Επιχείρηση προσκαλούν όλους του Βοριελαδίτες  να έρθουν στο Νησί της Νάξου και να συμμετέχουν στην πιο τρελή Αποκριά 

Skai Live αφιέρωμα στην Νάξο με το Σπύρο Παπαδόπουλο

Ο Αντιπρόεδρος  της  Δημοτικής  Κοινότητας  Νάξου,  Σπύρος Παπαδόπουλος μιλάει στην εκπομπή Skai Life την Εύα Αντωνοπούλου και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για το 3 ήμερο της Αποκριάς στο Νησί της Νάξου. 

ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΟΎΝΤΑΙ ...Συγκρότησαν Πειθαρχικό Συμβούλιο στην ΑΔΑ λίγες μέρες μετά την καταδίκη Κόκκινου Συγκρότησαν Πειθαρχικό Συμβούλιο στην ΑΔΑ λίγες μέρες μετά την καταδίκη Κόκκινου

xatzimixalhsΜε απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Φώτη Χατζημιχάλη, συγκροτήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΑΔΑ στο πλαίσιο της «Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης».
Κύρια αρμοδιότητα του Συμβουλίου αποτελεί η παροχή της σύμφωνης γνώμης των μελών του για την επιβολή των πειθαρχικών ποινών της αργίας, καθώς και της έκπτωσης των αιρετών που υπηρετούν σε Δήμους και ....

"Δε θα συγχωνευθεί κανένα σχολείο στις Κυκλάδες" "Δε θα συγχωνευθεί κανένα σχολείο στις Κυκλάδες"

raptisΟ περιφερειακός δ/ντης Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου Νίκος Ράπτης, μιλώντας σήμερα το πρωί στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101.3, δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολικής μονάδας σε επίπεδο Κυκλάδων.
Ο κ. Ράπτης, μέχρι τις 3 Μαρτίου πρόκειται να καταθέσει στο υπουργείο Παιδείας την πρότασή του για μεταβολές στον εκπαιδευτικό χάρτη των Κυκλάδων από το σχολικό έτος 2012-2013.
 Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να εισηγηθούμε καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων στις Κυκλάδες. Το λέω δημόσια. Αυτή είναι η ....

Εντυπωσίασαν τα "Μεθυδότια" στη Νάξο!!

Τα παιδιά της Συν+ Αξίας και η παρέα τους έκαναν πάλι το θαύμα τους. Με ελάχιστο μπάτζετ αλλά με πολύ όρεξη για δημιουργία και προσφορά ετοίμασαν και φέτος για τους κατοίκους της Νάξου και τους επισκέπτες της ένα μαγικό τριήμερο
Σήμερα το απόγευμα οι δρόμοι της Χώρας γέμισαν με λάμψεις , ήχους και φωνές από τους Σάτυρους και τις Μαινάδες που ακολουθούσαν το αποκριάτικο άρμα πάνω στο οποίο στέκονταν οι Θεοί του κρασιού, του έρωτα και της ζωής , Διόνυσος και Πάνας. Οι νεαροί εθελοντές προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να μυήσουν τους εκατοντάδες θεατές και περαστικούς στο τελετουργικό τους με πειράγματα , βωμολοχίες και προτροπές. Σαν να προσπαθούσαν όλοι μαζί, με τον χορό και τις παγανιστικές ικεσίες τους να ξορκίσουν το κακό, να διώξουν την απαισιοδοξία της εποχής και να αναβιώσουν μαζί με το δρώμενο τη χαμένη ελπίδα των Ελλήνων.
Η πομπή ξεκίνησε από την Αγία Θεοδοσιά, στις 21:30 έκανε πρώτα μια.....

Βατοπέδι: Τί είναι αυτό το φρούτο ;;;

[Ξεκίνησε χθες η δίκη για το Βατοπαίδι, στην Κομοτηνή, και κανένας από τους μακάκ@@ που πριν 3 χρόνια ανέβαιναν στα κάγκελα, δεν ασχολείται...τι να πεις; Η υπόθεση που χρησιμοποιήθηκε σαν όχημα προκειμένου να ρίξουν τον Καραμανλή και να μας φέρουν στη σημερινή κατάσταση δεν απασχολεί κανέναν!! Τόσο μακάκ@@ λαός είμαστε...