slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιατί στεναχωρήθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου;

Αφιέρωμα στο Συνέδριο της ΝΔ: 01- Διακριτό πολιτικό στίγμα

Η εναρκτήρια ομιλία του Αντώνη Σαμαρά πέτυχε να προσδώσει στη σημερινή Νέα Δημοκρατία ένα διακριτό πολιτικό στίγμα. Είναι προφανές ότι η περαιτέρω αποστασιοποίηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το Μνημόνιο μεταξύ κυβέρνησης- τρόικας, τον καθιστά εναλλακτική πολιτική δύναμη και σημείο αναφοράς σε κάθε επαχθές μέτρο της κυβέρνησης, που λαμβάνεται “στο όνομα του Μνημονίου”.

Αυτή η πολιτική επιλογή της Ρηγίλλης μπορεί από μόνη της να οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, στην περίπτωση που η κυβερνητική προσπάθεια για αποφυγή της χρεοκοπίας αποτύχει ή, πιθανότερο, συσσωρεύσει τόση πολλή κοινωνική οργή, που η επιλογή της εναλλακτικής λύσης (ΝΔ) θα είναι μονόδρομος.

Αυτή είναι η ορατή πλευρά της ανάλυσης. Η άλλη, όμως, όχι και τόσο προφανής, περιλαμβάνει την επιτυχή έκβαση της κυβερνητικής προσπάθειας. Αδύνατον; Δεν νομίζω. Ήδη έχουν ανατραπεί εργασιακά και ασφαλιστικά δεδομένα δεκαετιών, και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι. Αντίθετα, το ΠΑΜΕ με τον ακραίο τρόπο που επιχειρεί να “γκρεμίσει τον καπιταλισμό”, δήθεν διαμαρτυρόμενο για τα μέτρα, ελκύει την οργή της κοινωνίας.

Επιβεβαιώνεται, έτσι, ένας άλλος νόμος της πολιτικής που ισχύει απαρέγκλιτα στην Ελλάδα. Η λαϊκή εντολή συνοδεύεται από μια περίοδο χάριτος που εκτείνεται σε όλη την πρώτη κυβερνητική θητεία. Από εκλογές σε εκλογές, η ελληνική κοινή γνώμη κρίνει, βαθμολογεί, κατασταλάζει. Και στις εκλογές αποφαίνεται, ανοίγοντας έναν άλλο κύκλο -τη δεύτερη θητεία- σαφώς αυξημένων προσδοκιών. Εκεί οι κυβερνήσεις; πληρώνουν τις αβελτηρίες της πρώτης τετραετίας και συνήθως καταρρέουν. Το ίδιο έγινε με τον Σημίτη, το ίδιο με τον Καραμανλή. Το ίδιο φαίνεται πως θα γίνει και με τον Παπανδρέου. Συνεπώς ο Σαμαράς, που κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να φιλοτεχνήσει ένα διακριτό πολιτικό στίγμα για την παράταξή του, θα πρέπει είτε να αναμένει είτε την αποτυχία της κυβέρνησης -με ό,τι αυτό σημαίνει για τον τόπο- είτε την προσωπική του επιβίωση στη θέση του προέδρου μετά μια νέα αποτυχία της ΝΔ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Είναι σίγουρα μια επιλογή υψηλού ρίσκου। Αλλά τέτοιες επιλογές φέρνουν και τα μεγαλύτερα κέρδη. Έτσι κι αλλιώς, ο Σαμαράς έχει μάθει στα δύσκολα. Για την υπόλοιπη Νέα Δημοκρατία δεν είμαι βέβαιος…-
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Κι άλλη ερώτηση Νικολόπουλου για το δομημένο ομόλογο Κουτρουμάνη

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΑΧΑΙΑΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Σε χθεσινή παρέμβαση του σε τηλεοπτικό σταθμό ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι ομόλογο αξίας 8 εκ. ευρώ, που αγοράστηκε από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφαλίσεως (ΤΕΑΠΟΚΑ), με τη σύμφωνη γνώμη και υπογραφή του τότε μέλους του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΟΚΑ και νυν Υφυπουργού κ. Κουτρουμάνη, δεν ήταν δομημένο ομόλογο.

Αυτά που ισχυρίστηκε ο κ. Λοβέρδος είναι πέρα για πέρα ανακριβή. Όπως προκύπτει από τα Πρακτικά του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΟΚΑ της Τρίτης 21 Ιουνίου του 2005, το συγκεκριμένο ομόλογο εμπίπτει ακριβώς στον ορισμό του δομημένου ομολόγου κυμαινόμενου επιτοκίου και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο που κατάρτισε το ΠΑΣΟΚ με τα δομημένα ομόλογα που αγοράστηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία, στη βάση, όπως διατείνεται το ΠΑΣΟΚ, ενός οργανωμένου σχεδίου της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Επειδή και πάλι το ΠΑΣΟΚ, με αφόρητο λαϊκισμό και απαράδεκτες πρακτικές λέει ανακρίβειες, επιτείνοντας την σύγχυση γύρω από ένα εξαιρετικά σύνθετο θέμα και επιχειρώντας να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία,

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάται ο κος Υπουργός::

1. Στις 21 Ιουνίου 2005, όταν ο νυν Υφυπουργός κ. Γ. Κουτρουμάνης υπερψήφιζε ως μέλος του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΟΚΑ, την αγορά ενός δομημένου ομολόγου κυμαινόμενου επιτοκίου συμμετείχε σε σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων;

2. Ποια είναι σήμερα η λογιστική αποτίμηση του δομημένου ομολόγου κυμαινόμενου επιτοκίου των 8 εκ. ευρώ που αγόρασε το ΤΕΑΠΟΚΑ με απόφαση του της 21ης Ιουνίου 2005 με υπογραφή και του κ. Κουτρουμάνη;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

ΝΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ


Με χαρά διαπιστώνω τα τελευταία 24ώρα ότι νέα επαγγέλματα ξεπηδούν και έτσι πολύς κόσμος δεν θα μείνει άνεργος.

Ένα από αυτά είναι να είσαι ΠΑΣΟΚΟΣ BLOGGER .

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερα προσόντα. Συνεχές βρίσιμο της Ν.Δ.,και του Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ιδιαίτερα και μετά από λίγο καιρό ένα E-MAIL σε κατευθύνει τι να γράφεις ,πως να γράφεις και πότε να το γράφεις.

Επειδή δε πρόκειται για δουλειές του ΠΑΣΟΚ αν είσαι πιστός και φιλότιμος στρατιώτης,στρατευμένος στην ουρά τους κάποια στιγμή σου ζητάνε και λογαριασμό τραπέζης.

Αν έχετε προσέξει τώρα τελευταία έχει περάσει η γραμμή του κόμματος ότι για όλα τα δεινά της Ελλάδας φταίνε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.Αυτοί τόσα χρόνια που ρουφούσαν το αίμα του δύσμοιρου του κράτους και καλά κάνουν που τους τσακίζουν.

Άλλη γραμμή είναι ότι ο λαός εκμεταλλεύονταν το κράτος και ότι τώρα ήλθε η ώρα να τα επιστρέψουν πίσω.

Βλέπετε αρχίζει να ξεθωριάζει το <ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ> και ψάχνουμε να βρούμε νέους φταίχτες.

Αν δεν με πιστεύετε μπείτε (έστω και με βαριά καρδιά σε ένα ιστολόγιο των ακατανόμαστων και θα καταλάβετε).

ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. Σαν να είχαν θεία επιφοίτηση.

ΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΤΟΥ,Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ,Ο ΣΗΜΙΤΗΣ (για όλους τους άλλους δεν γράφω τίποτα,γιατί ως γνωστό δεν έκαναν η έδωσαν τίποτα όπως λένε οι νοήμονες οι ΠΑΣΟΚΟΙ).

ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ,ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ.

Γι' αυτό γίνε και εσύ BLOGGER ,βρίσε την Ν.Δ. και σε λίγο καιρό θα έχεις ΜΕΛΛΟΝ ΛΑΜΠΡΟΝ

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι εδώ για πολύ


Από τα καλύτερα ίσως αποσπάσματα ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά:

Ακούστε: Πριν δυόμισι χιλιάδες χρόνια, ακριβώς σε λίγους μήνες, μια πόλη ελεύθερη, η Αθήνα, στηρίχθηκε στις δικές της δυνάμεις, στηρίχθηκε στους δικούς της ανθρώπους,

Και μόνη της νίκησε μιαν Αυτοκρατορία

στη μάχη του Μαραθώνα!

Από τη νίκη εκείνη έγινε μια έκρηξη Πολιτισμού, που σημάδεψε την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο Ολόκληρο.

Σημάδεψε την Παγκόσμια Ιστορία.

Γιατί η Ελλάδα, που την έχουμε στο Νου και στην Καρδιά μας, μπορεί να είναι μικρή σε έκταση χώρου, αλλά είναι ατέλειωτη σε έκταση χρόνου.

Αυτά, λοιπόν, είναι τα μεγάλα που μας εμπνέουν!

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι εδώ για πολύ.

Εμάς όμως μας απασχολεί η άλλη Ελλάδα.

Η Ελλάδα των ιδανικών.

Η Ελλάδα της Ελπίδας!

Πολλές φορές στη ζωή μου ταξίδεψα κόντρα στον άνεμο.

Αλλά πάντα κράτησα σταθερό το τιμόνι της Ελπίδας.

Αυτή τη στιγμή όλη η Ελλάδα περιμένει από μας την Ελπίδα.

Αυτό είναι το χρέος μας.

Αυτός είναι ο ρόλος μας.

Έτσι θα αναγεννηθούμε εμείς.

Κι έτσι θα ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα…

Γι’ αυτό σας λέω:

Ζούμε στιγμές ιστορικές:

Σήμερα ξεκινά η Αναγέννηση της Παράταξης.

Σήμερα ξεκινά η Αναγέννηση της Ελλάδας.

Θα μας πολεμήσουν πολλοί.

Γιατί ξέρουν ότι τελικά θα τα καταφέρουμε.

Γιατί φοβούνται ότι θα τα καταφέρουμε.

Και καλά κάνουν και φοβούνται.

Γιατί θα τα καταφέρουμε…

Όταν όλα θα κλονίζονται,

όταν όλα θα απαξιώνονται,

εμείς θα μένουμε όρθιοι,

και θα κρατάμε όρθιο και τον τόπο μας….

(από την προχθεσινή ομιλία στο 8ο Συνέδριο)

Ανοιχτή πληγή η υγεία στη Νάξο

Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010


Σκληρή απάντηση των γιατρών του Κέντρου Υγείας-Νοσοκομείου Νάξου στη συνέντευξη του νέου Διοικητή

Σκληρή απάντηση στο Διοικητή του Νοσοκομείου Νάξου δίνουν οι γιατροί, μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν, την Τρίτη το πρωί, με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε ο νέος Διοικητής κ. Θεοχάρης Λάμπου στην εφημερίδα «Κυκλαδική». Σας παραθέτουμε αυτούσια την απόφαση-απάντηση των γιατρών, η οποία συντάχθηκε μετά τη συνέλευση.
«Μοναδικό θέμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης η δημοσιευθείσα σε δύο συνεχόμενα φύλλα της «Κυκλαδικής» συνέντευξη του Διοικητή του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου με αναφορές στις εφημερίες και στις άδειες των γιατρών. Το σώμα των γιατρών, αφού αναγνώσθηκαν οι δύο συνεντεύξεις και μετά από διαλογική συζήτηση κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:
Εκφράζουμε την εντονότατη δυσαρέσκειά μας για την αντιδεοντολογική συμπεριφορά του νέοδιορισθέντος Διοικητού, ο οποίος ένα μήνα και πλέον μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δεν κάλεσε ΠΟΤΕ το σώμα των γιατρών, να τους γνωρίσει και να ανταλλάξουν απόψεις για τα σοβαρά θέματα του Νοσοκομείου, αλλά αντ’ αυτού προτίμησε να πει στους γιατρούς αυτά που είχε να πει μέσω του τύπου.
Την απόφαση του Διοικητή κ. Λάμπου να μην χορηγηθεί ούτε μία ημέρα άδεια σε γιατρό όλη την καλοκαιρινή σεζόν, τη θεωρούμε αυθαίρετη και ζητούμε το αυτονόητο: Να εφαρμοσθεί ο Δημοσιουπαλληλικός κώδικας και η πρόσφατη εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών.
Καταγγέλλουμε το διασυρμό των γιατρών του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου στο σύνολό τους, από το Διοικητή στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ενέργεια που τη θεωρούμε καίριο πλήγμα κατά της αξιοπιστίας του Νοσοκομείου. Αποτελεί κατασυκοφάντηση των γιατρών η φράση ότι παίρνουν «τσάμπα λεφτά», όταν πολλοί από αυτούς κύρια οι παλαιότεροι, έχουν κάνει εκατοντάδες εφημερίες χωρίς καμία αποζημίωση και όλοι ανεξαιρέτως οι γιατροί έχουν κληθεί και έχουν παράσχει τις ιατρικές τους υπηρεσίες πολλές εκατοντάδες φορές σε ημέρες που δεν έχουν εφημερία και φυσικά πάντα χωρίς καμία αποζημίωση. Πλασματική εφημερία ουδέποτε γράφτηκε στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου ούτε μία από κανένα γιατρό.
Με ομόφωνη απόφασή του το σώμα των γιατρών δηλώνει την αντίθεσή του στην απαράδεκτη απόφαση του Διοικητή κ. Λάμπου, να καταργήσει την ενεργό εφημερία για το λόγο ότι αυτόματα, με αυτή την ενέργεια καταργεί και τη νοσηλεία ασθενών εντός του νοσοκομείου, καθόσον αυτοί θα είναι πέρα για πέρα ανασφαλείς.
Οι γιατροί του Γ।Ν।-Κ।Υ। Νάξου δηλώνουν στη Διοίκηση ότι θα διεκδικήσουν με κάθε νόμιμο μέσο τη δυνατότητα που τους παρέχει η Ελληνική αλλά και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία, να πραγματοποιούν τέσσερις μόνο εφημερίες ενεργείς το μήνα, αποποιούμενοι και τις ανυπόστατες συκοφαντίες, αλλά και τις άγνωστες σε αυτούς παχυλές αμοιβές που μόνο ο Διοικητής είδε»। η αναρτηση ειναι απο το βημα της ναξου

Κρουαζιέρα Γιώργου την ώρα που ο Ελληνικός λαός πληρώνει τους μιζαδόρους της GS και του ΔΝΤ.

σσΟ: Βγάζουν έρπη τα …ερπετά;

Που είναι τα καθάρματα που μιλούσαν για “play station” και για μπάνια στη Ραφήνα;

Εδώ ακριβώς φαίνεται ο σχεδιασμός και η επιτυχία του εγχειρήματος “ΔΝΤ” που οδήγησε στην εκποίηση Εθνικής περιουσίας και την απώλεια συντάξεων και μισθών. Ο “ηγεμών” Γιώργος Παπανδρέου που παριστάνει τον θλιμμένο (με την βοήθεια μακιγιέζ) όταν οι ανάγκες το επιβάλλουν για να εξαπατηθεί ο λαός, συνεχίζει την “μαγική” και ονειρεμένη ζωή του.

Σπορ, ταξίδια, κρουαζιέρες σε μέρη εξωτικά εντός και εκτός Ελλάδας. Τι και αν καθημερινά έρχονται στο φως οι πολιτικές απάτες, τα ασύστολα ψεύδη. Τι και αν ακόμη και ο …Τσίπρας ανακαλύπτει ότι έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι που έφερε κάποια δις στις τσέπες των μεσαζόντων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων…

Την ίδια ώρα που η ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων (του μόχθου των Ελλήνων δηλαδή) ολοκληρώνεται, ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει να ζει τον μύθο του στην Ελλάδα, εκδικούμενους τους “απατεώνες Έλληνες” όπως ο ίδιος και η παρέα του χαρακτηρίζει, κρίνοντας προφανώς εξ’ ιδίων. Κρουαζιέρες στο Αιγαίο και μπάνια σε εξωτικές παραλίες.

Όχι. Αυτό το συφερτό δεν πρέπει να φύγει νύχτα κατά τα πρότυπα της Αργεντινής. Πρέπει να μείνει και να πληρώσει για παραδειγματισμό.

Δημοσιεύθηκε από olympiada