slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Στροφή στο μέλλον» και ο Φώτιος Μαυρομμάτης

Ο δικηγόρος Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης ανακοινώνει την υποψηφιότητά του, ως δημοτικός σύμβουλος, με το Δημοτικό Συνδυασμό του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ». Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του κ. Μαυρομμάτη…


ΦΩΤΙΟΣ Ι. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ- Τ.Κ 84300

ΤΗΛ: 22850-24305,

FΑΧ: 22850-29359

ΚΙΝ: 6945214034

e-mail: fmav@otenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης έναντι του τόπου και των συμπολιτών μου στη Νήσο Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, και ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα πολλών εξ αυτών, ανακοινώνω τη υποψηφιότητά μου, ως δημοτικού συμβούλου, με το Δημοτικό Συνδυασμό του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», τιθέμενος στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου, Μανώλη Μαργαρίτη.

Σε μία ομολογουμένως δύσκολη εποχή, από όλες τις απόψεις, σε ένα μεγάλο πολυνησιακό Δήμο που δημιουργήθηκε με την συνένωση έξι νησιωτικών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος θα πρέπει να αντιμετωπίσει, και μάλιστα άμεσα, πολλά προβλήματα, ιδιαιτερότητες και προκλήσεις, φρονώ ότι με τις επαγγελματικές μου γνώσεις και την εμπειρία μου από την μέχρι σήμερα ενασχόλησή μου με τα κοινά, μπορώ και εγώ να συμβάλλω στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη, πρόοδο, ευημερία του τόπου και των συμπολιτών μου και την επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν, για το λόγο αυτό ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου, μεταξύ άλλων ισοτίμων και καταξιωμένων συνυποψήφιών μου, και θέτω αυτήν στην κρίση των συμπολιτών μου.

Νάξος 01-09-2010

Φώτιος Μαυρομμάτης

Δικηγόρος - Δημοτικός Σύμβουλος -

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νάξου.

Αυριο ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Χαράλαμπος Κόκκινος Αύριο Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010, στη μια το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Διογένης» στην Ερμούπολη της Σύρου ο πρώην γενικός Γραμματέας Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος θα δώσει συνέντευξη τύπου με...

με θέμα την κάθοδό του στις περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Ο κ. Κόκκινος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο κ. Κόκκινος αναμένεται να κάνει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και να απαντήσει στον νυν Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Βασίλειο Μπρακουμάτσο από τον οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχεται έντονη κριτική για τα έργα και τις πράξεις του κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Περιφέρεια.

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας από τον κ. Κόκκινο, σύμφωνα με πληροφορίες του site μας, θα ακολουθήσει και η επίσημη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξή του στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.

Δήλωση Δένδια για το βάλτωμα της προανακριτικής για το Βατοπαίδι και την αποχώρηση της ΝΔ απ' αυτήν

«Τα συμπεράσματα, που όντως έχει βγάλει ο Ελληνικός λαός, είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση ουδόλως ενδιαφέρεται να εξιχνιασθεί η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Είναι η κυβέρνηση επί της οποίας δημιουργήθηκε το ζήτημα - στην προηγούμενη θητεία της - και που ουδέν πράττει σήμερα για το άνοιγμα λογαριασμών off shore εταιρειών, υπό τον φόβο των αποκαλύψεων για "πράσινα" στελέχη. Και είναι το ΠΑΣΟΚ επίσης το κόμμα, για το οποίο οι αποκαλύψεις εμπλοκής στελεχών του έχουν πάρει την μορφή "χιονοστιβάδας". Μια ελάχιστη δόση αυτοκριτικής συνεπώς και ειλικρίνειας δεν βλάπτει».

Γκάλοπ μαϊμού ή πολίτες ψυχασθενείς;... Μάλλον το πρώτο


Το γκάλοπ που έκαναν καταμεσής του Αυγούστου οι νταβατζήδες δείχνει το ζόρι που τραβάνε να στηρίξουν τον Γιωργάκη... έχω όμως μια απορία:

Πως είναι δυνατόν να παίρνει το ΠΑΣΟΚ 28% και η ΝΔ 21% όταν σε άλλη ερώτηση οι "πολίτες" απάντησαν ανάποδα πως για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται:

29% οι Κυβερνήσεις της ΝΔ
(Καραμανλής 22%, Κωνσταντίνος Καραμανλής 3,9%, Μητσοτάκης 3%)
39% οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ
(Σημίτης 19%, Ανδρέας 16% GAP 4,2%)

Δηλ. το MEGA θέλει να μας πείσει ότι οι πολίτες είναι ψυχασθενείς και προκρίνουν το ΠΑΣΟΚ παρόλο που το θεωρούν τον κύριο υπεύθυνο της κατάστασης που είμαστε...

Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση παιδιά...

Σαμαράς: “δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου” – τελεσίγραφο στον Ψωμιάδη

Tελεσίγραφο στον υποψήφιο περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη έστειλε, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας του να μην επιμείνει στην πρόθεσή του να συμπεριλάβει στο συνδυασμό για την περιφέρεια τον αδελφό του.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες,

σκοπεύει να τοποθετήσει σε θέση υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη τον αδελφό του, ο οποίος, στη συνέχεια, θα έχει την αρμοδιότητα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Έτσι επικοινώνησε μαζί του ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος ο οποίος είπε στον κ. Ψωμιάδη ότι δεν μπορεί να βάλει τον αδελφό του σε αυτήν την θέση, επειδή αυτό θα αντίκειτο στις δεσμεύσεις της ηγεσίας του κόμματος εναντίον της οικογενειοκρατίας και του νεποτισμού.

Ο κ. Ψωμιάδης όμως επέμεινε και έτσι ο Αντώνης Σαμαράς του έστειλε μήνυμα ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το δεχτεί για λόγους αρχής.

Εάν ο κ. Ψωμιάδης μέχρι αύριο το πρωί προχωρήσει στην ανακοίνωση του συνδυασμού του, έχοντας μέσα και τον αδελφό του, τότε η ΝΔ θα άρει το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη που του έχει δώσει.

Πρόκειται για μια ηγετική κίνηση εμβέλειας του Σαμαρά, ο οποίος αποδεικνύει ότι πάνω από όλα βάζει τις αρχές του και δεν διστάζει να ρισκάρει γι αυτές, εν όψει μάλιστα της κρίσιμης αναμέτρησης του Νοεμβρίου.

Διακινδυνεύει να χάσει η ΝΔ μια περιφέρεια προκειμένου να μην υποστείλει την σημαία του αγώνα κατά της οικογενειοκρατίας και του νεποτισμού.

«Δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου» είναι το μήνυμα που στέλνει προς πάσα κατεύθυνση.

Και κατά την γνώμη μας θα βγεί κερδισμένος όποια κι αν είναι η εξέλιξη: Αν υποχωρήσει ο Ψωμιάδης, τότε η νίκη του Σαμαρά θα είναι ευνόητη. Αν πάλι δεν υποχωρήσει, ο Σαμαράς θα έχει στείλει ένα σαφές μήνυμα στην κοινωνία από το οποίο θα βγει μακροπρόθεσμα κερδισμένος

«Κόπηκε» η γραμμή Θεσσαλονίκη-Σποράδες-Κυκλάδες-Κρήτη

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση ψηφίστηκε από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών η προκήρυξη μειοδοτικών διαγωνισμών για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών των νησιών. Παρά την έντονη αντίδραση του προέδρου της Τ.Ε.Δ.Κ. Κυκλάδων, Γιάννη Δεκαβάλλα, «κόπηκε» από την προκήρυξη η γραμμή σύνδεσης των Κυκλάδων με Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης.

Η προκήρυξη αφορούσε:
α) για κάλυψη συγκοινωνιακώναναγκών που προκύπτουν στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών της χώρας και αφορούν στη νέα δρομολογιακή περίοδο, αρμοδιότητας Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών της Γ. Γραμματείας Ναυτιλιακής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομίας-Ανταγωνιστικότητας-Ναυτιλίας
β) για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας αρμοδιότητας Διεύθυνσης Μεταφορών της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Για τις Κυκλάδες, ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τις γραμμές που προκηρύσσονται, έχουν:
α) η γραμμή Πειραιά-Νάξου-Δονούσας και επιστροφή
β) η γραμμή Πειραιά-Πάρου-Νάξου-Ηρακλειάς-Σχοινούσας-Κουφονησίων-Κατπόλων και επιστροφή και
γ) η γραμμή Πειραιά-Σύρου-Αγ. Κήρυκου-Φούρνων-Σάμου και επιστροφή.
«Κόπηκε», σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Κυκλάδων, από την προκήρυξη του διαγωνισμού η γραμμή Θεσσαλονίκης-Σποράδων-Κυκλάδων-Ηρακλείου Κρήτης με το αιτιολογικό ότι αφενός μεν δεν υπήρχε ενδιαφέρον από την πλευρά των εφοπλιστών και οι διαγωνισμοί ήταν άγονοι κατά τα τελευταία χρόνια και αφετέρου δεν υπάρχουν επαρκείς πιστώσεις διαθέσιμες προκειμένου να προκηρυχτούν όλες οι γραμμές.
Η απόφαση αυτή της πλειοψηφίας του Συμβουλίου Ακτοπλοΐας προκάλεσε την έντονη αντίδραση και τη μειοψηφία του δημάρχου Ερμούπολης, ο οποίος πέραν των ανωτέρω, εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τη συμμετοχή των ακτοπλοϊκών εταιρειών στους διαγωνισμούς που προκηρύσσονται μιας και οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων στο Σ.Α.Σ. (Ένωση Ελλήνων Ακτοπλόων, Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας κ.ά.), δήλωσαν ξεκάθαρα ότι με τόσο χαμηλά μισθώματα δεν πρόκειται να συμμετέχουν και να ενδιαφερθούν για την κάλυψη αρκετών συγκοινωνιακών γραμμών.

«Θα είναι καταστροφικό για πολλά μικρά νησιά», επεσήμανε ο Γιάννης Δεκαβάλλας, «να μείνουν χωρίς την απαραίτητη συγκοινωνιακή κάλυψη στην περίπτωση που δεν εκδηλωθεί επιχειρηματικό ενδιαφέρον για συγκεκριμένες γραμμές». Το υπουργείο, πρέπει να λάβει από τώρα τα μέτρα του προτού «τρέχουμε και δεν φτάνουμε» μέσα στην καρδιά του χειμώνα, σημείωσε ο δήμαρχος Ερμούπολης και επεσήμανε για μια ακόμη αφορά, ότι πρέπει να αποδεσμευτεί από το σύνολο της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής ο τομέας των «άγονων γραμμών» και να επιδοτηθούν γενναιότερα οι συγκοινωνίες στα νησιά.
Τέλος, μετά από αίτημα της εταιρείας «HELLENIC SEA WAYS», αποφασίστηκε η συνέχιση των δρομολογίων, που εκτελούσαν το καλοκαίρι, και κατά τη χειμερινή περίοδο, των πλοίων, «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» (για Χίο-Μυτιλήνη) και «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» (Σύρο-Μύκονο-Σάμο-Ικαρία) naxosnews.

Παίρνει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Βλαχογιάννης


O νυν δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας http://www.aftodioikisi.gr/, θα είναι στη λίστα των δημάρχων που θα δώσει στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ και θα στηρίξει στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.Αναλυτικά το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Ποιοι περιλαμβάνονται στη λίστα που θα δώσει στη δημοσιότητα η Ιπποκράτους

ΠΑΣΟΚ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ Β’ ΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Υποψήφιοι δήμαρχοι σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλους 21 νομούς της χώρας

Την επόμενη δόση πλέον των 70 υποψηφίων δημάρχων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Τρίτη ή αύριο Τετάρτη το ΠΑΣΟΚ

Τα ονόματα "έκλεισαν" τις προηγούμενες ημέρες από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων και μετά από τον τελικό έλεγχο του Μεγάρου Μαξίμου πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, πριν τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και της Πανελλήνιας Σύσκεψης στελεχών που ξεκινάει την Παρασκευή (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7812)

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην περιοχή της νομαρχίας Αθήνας έχουν ήδη κλείσει ο νυν δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο αντιδήμαρχος Μοσχάτου Ανδρέας Ευθυμίου, ο Στάθης Ανδριόπουλος στο Δήμο Χαλανδρίου, ο Νίκος Κόνσουλας στο Δήμο Βύρωνα, ο πολιτικός μηχανικός Νίκος Δέτσης στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου, ο Αντώνης Καμπάκας στο Δήμο Καισαριανής, ενώ στο Δήμο Ηρακλείου υπήρξε εμπλοκή με την υποψηφιότητα του αδελφού του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, Νώντα και η Ιπποκράτους αναζητεί λύση.

Στην Ανατολική Αττική ο νυν δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης, ο δήμαρχος Γλυκών Νερών Γιώργος Σιώκος για το νέο Δήμο Παιανίας,
Στη Δυτική Αττική στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ενώ εμπλοκή υπήρξε με την υποψηφιότητα του προερχόμενου από το ΣΥΝ νυν δημάρχου Ελευσίνας Γιώργου Αμπατζόγλου, ο οποίος αποσύρθηκε από τη διαδικασία του ΠΑΣΟΚ και θα κατέλθει ως ανεξάρτητος.

Στις άλλες περιοχές έχουν κλείσει και αναμένεται να ανακοινωθούν:

- Στο νομό Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος

- Στην Αργολίδα, στο Δήμο Ναυπλιέων ο Γιάννης Γκόλιας

- Στο νομό Αρκαδίας, στο Δήμο Τρίπολης ο νυν δήμαρχος Αλέξανδρος Κοτσιάνης

- Στο Δήμο Άρτας ο μηχανικός Γιάννης Παπαλέξης

- Στην Αχαΐα στο Δήμο Καλαβρύτων ο νυν δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς, ενώ στο Δήμο Αιγιαλείας μετά από εμπλοκή που υπήρξε στην υποψηφιότητα του βουλευτή Κώστα Σπηλιόπουλου, η Ιπποκράτους προσανατολίζεται στο να μη δώσει χρίσμα

- Στη Βοιωτία, στο Δήμο Θήβας ο νυν δήμαρχος Νίκος Σβίγγος και στο Δήμο Λιβαδειάς ο νυν δήμαρχος Χαιρώνειας και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νίκος Παπαγγελής που προηγείται στις δημοσκοπήσεις

- Στα Δωδεκάνησα στο Δήμο Ρόδου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουσουρνάς, τον οποίο έχει προτείνει ως κοινό υποψήφιο η Δημοκρατική Αριστερά

- Στον Έβρο, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης ο Μιχάλη Κογιομτζής

- Στην Ευρυτανία στο Δήμο Καρπενησίου ο νυν δήμαρχος Βασίλης Καραμπάς, αν τελικώς δεν κατέβει ως αντιπεριφερειάρχης

- Στην Ηλεία στο Δήμο Πύργου ο νυν δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος και στο Δήμο Αμαλιάδας ο, επίσης, νυν δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης

- Στη Θεσπρωτία Ηγουμενίτσα, στο Δήμο Ηγουμενίτσας ο Γιώργος Κατσίνος

- Στο νομό Ιωαννίνων, στο Δήμο Ιωαννιτών ο προερχόμενος από την Αριστερά, Φίλιππος Φίλιος

- Στο Δήμο Κέρκυρας ο νυν δήμαρχος Σωτήρης Μικάλεφ

- Στο Δήμο Κεφαλονιάς ο Γιώργος Τσιλιμιδός που βγήκε πρώτος στη δημοσκόπηση που έκανε η Ιπποκράτους και στο Δήμο Ιθάκης ο νυν δήμαρχος Γιώργος Βασιλόπουλος

- Στο Δήμο Κιλκίς ο νυν δήμαρχος Τάκης Τερζίδης που, επίσης, βγήκε πρώτος στη δημοσκόπηση του ΠΑΣΟΚ

- Στο Δήμο Κοζάνης ο νυν δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας

- Στην Κορινθία στο Δήμο Λουτρακίου ο πιο πιθανός υποψήφιος μετά την απόσυρση για λόγους υγείας του Δημήτρη Γέρου, είναι ο Κώστας Λογοθέτης, που ωστόσο βρίσκεται χαμηλά στις δημοσκοπήσεις και στο Δήμο Βέλου - Βόχας ο νυν δήμαρχος και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Θόδωρος Λαμπρόπουλος

- Στις Κυκλάδες στο Δήμο Πάρου ο νυν δήμαρχος Χρήστος Βλαχογιάννης

- Στο Δήμο Λάρισας, τις μεγαλύτερες πιθανότητες έχει ο νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Σάπκας

- Στο Δήμο Πρέβεζας ο νυν δήμαρχος Λούρου Χρήστος Μπαϊλης

- Στο νομό Πέλλας, στο Δήμο Αλμωπίας ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη Γιώργος Πασχαλίδης

- Στο Δήμο Τρικκαίων ο γιατρός Χρήστος Λάππας, που έχει ήδη ανακοινωθεί σε τοπικό επίπεδο.


Για να διαβάσετε σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7804

Για την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων σε περιφέρειες, μεγάλους δήμους κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7811


Είσαι τόσο ανεύθυνος;

Η ΑΦΙΣΑ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Κι όμως! Κρατάς το ύψος των σπρεντς στα χέρια σου.

Οι εκλογές του Νοέμβρη, ανάλογα με το αποτέλεσμα μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε νέες περιπέτειες
Αν δεν ακολουθήσουμε το παράδειγμα της κυβέρνησης, δηλαδή να δίνουμε απλόχερα στο Μινώταυρο των αγορών αυτό που χρειάζεται για να είναι ικανοποιημένος και πάμε να κάνουμε τίποτε κόλπα τύπου Θησέα, ίσως να έχουμε κακά ξεμπερδέματα. Να εκτιναχθούν τα σπρεντς και τα σι-ντι-ες, να ανέβουν τα επιτόκια και μετά να πρέπει να κάνουμε νέες θυσίες για να τα ξανά ρίξουμε. Οπότε σαν καλοί εργαζόμενοι/άνεργοι, σαν υπεύθυνοι πολίτες, σαν συνειδητοί όμηροι, πρέπει να κρατήσουμε τις αγορές ευχαριστημένες δίνοντας τους αυτό που ακριβώς θέλουν. Ψηφίζοντας την κυβέρνηση μας και εναλλακτικά ΛΑΟΣ ή Μπακογίαννηδες, ακόμα και ΝΔ καθόλου δεν θα τους χάλαγε. Προς θεού σε αντίθετη περίπτωση θα πάρουν το λανθασμένο μήνυμα ότι δεν εγκρίνουμε το μνημόνιο, ότι μας πειράζει η αύξηση του ΦΠΑ, η ραγδαία απώλεια της αγοραστικής μας δύναμης και διάφορων μισθών μας και ότι μας ανησυχεί που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Εντάξει. Ακόμα και αν έτσι είναι πρέπει να είμαστε ευγενικοί και να μην τους το πούμε στα μούτρα και θυμώσουν. Το πολύ πολύ σε καμία έρευνα τα λέμε αυτά και στους φίλους μας. Και αν μας πιάνει κανένα συνειδησιακό, το ξεχνάμε σκεπτόμενοι/ες ότι οι εκλογές αυτές είναι φυσικά αυτοδιοικητικές. Γι’ αυτό και είναι σίγουρο ότι η Τρόικα θα περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα τους για να μάθει ποιος βγήκε Δήμαρχος στο Λουτράκι, αν ο Γκιουλέκας τα κατάφερε να κρατήσει τη Θεσσαλονίκη, ποιος βγήκε στα Φιλιατρά κ.λ.π.

Στα πλαίσια αυτά εγώ αν ήμουν ΠΑΣΟΚ θα έβγαζα μια τέτοια αφίσα.

Πώς η CPO “τσουβαλιάζει” και διαστρεβλώνει τις μετρήσεις

Οι δημοσκοπήσεις είναι η φωτογραφία της στιγμής πάνω στις τάσεις που επικρατούν στη κοινωνία, μια δεδομένη χρονική περίοδο.

Για αυτό κάθε δημοσκόπηση εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.

Οι τεχνικές και τρόπος που μπαίνουν τα ερωτήματα, αποτελούν την αποτελεσματικότερη μέθοδο για την εξαγωγή συγκεκριμένων πολιτικών συμπερασμάτων.

Με μία πρόχειρη ματιά η δημοσκόπηση της GPO παρουσιάζει μία σημαντική ποιοτική διαφορά σε σχέση με προηγούμενες: Οι εμπνευστές της έχουν φροντίσει να συμπεριλάβουν τις απαντήσεις για “Αλλο κόμμα” στο ίδιο ποσοτικό μέγεθος με την αποχή και το άκυρο και την αποχή.

Εαν δε πρόκειται για “πολιτικό χιούμορ”, τότε έχουμε να κάνουμε με σοβαρή διαστρέβλωση των μετρήσεων.

Γιατί, πως να εξηγήσουμε αλλιώς, πως μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι, η πολιτική απαξίωση του συστήματος, τολευκόμε την ενδεχόμενη υποστήριξη ενός άλλου κόμματος;

Περίεργα πράγματα; Καθόλου. Στη τηλεόραση μένουν οι εντυπώσεις και τα νούμερα. Ετσι λοιπόν το σημαντικό 17%, δεν αναλύεται και προφανώς κανείς δε ξέρει τι ποσοστό έχει τοάλλο κόμμα“.

Ένας κλασσικός τρόπος μέτρησης που ευνοεί τα υπό ίδρυση κόμματα και προφανώς εκείνο της κ. Μπακογιάννη.

Πίσω από τα νούμερα: Απογοήτευση

Από την άλλη η φθορά του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη σε μία περίοδο “θερινής νάρκης”, με τα Μέτρα να έχουν γίνει η “νέα διαρκής πραγματικότητα” και ο προϋπολογισμός του 2011, απλά να μην βγαίνει. Κοινώς η δυσαρέσκεια αυτή αναμένεται να οξυνθεί, η φθορά του ΠΑΣΟΚ να μεγαλώνει.

Παρόλα αυτά η ΝΔ δε φαίνεται να καρπώνεται αυτή τη φθορά. Οι λόγοι είναι πολλοί (και έχουν εξηγηθεί σε διάφορες παρεμβάσεις http://www.antinews.gr/?p=58954 ) αλλά όσον αφορά τα δημοσκοπικά δεδομένα είναι φανερή η ανησυχία των πολιτικών ελίτ να διατηρήσουν σε χαμηλά επίπεδα τη ΝΔ και με αυτό το τρόπο να τη καταστήσει τρωτή σε παρεμβάσεις.

-Η διαφορά των δυο κομμάτων είναι πως η ΝΔ αντιπροσωπεύει ακόμα την ελπίδα, στο πρόσωπο του Α. Σαμαρά, που παρέλαβε το κόμμα σε πολιτική διάλυση και ιδεολογική παράλυση και το “κράτησε”.

Ο ΛΑΟΣ φαίνεται πως αρχίζει να υφίσταται τις συνέπειες του “ΝΑΙ”, αλλά και των παράδοξων και αντιφατικών επιλογών του.

Yψηλό ποσοστό καταγράφει το ΚΚΕ, χωρίς όμως να κεφαλοποιεί τη κοινωνική δυσαρέσκεια, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος αλληλοεξουδετέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη Δημοκρατική Αριστερά που προκαλεί δυσκολίες τους δυο σχηματισμούς της Αριστεράς να ξεπεράσουν το όριο του 3%.

Αφήνοντας στην άκρη τα ποσοστά των κομμάτων το κρίσιμο δεδομένο είναι ένα:

Ο κόσμος τα έχει βάψει μαύρα και δεν βλέπει φως στον ορίζοντα.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «πόσο αισιόδοξος είστε για την πορεία της χώρας το επόμενο διάστημα» το 79,6% απαντά «λίγο/καθόλου», το 20,1% «πολύ/αρκετά» και το 0,3% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Και το Μνημόσυνο Νο2 είναι ήδη εδώ..

«Τα νησιά είναι η φυσική έδρα του μπιτς βόλεϊ....οι πρώτοι αγώνες έγιναν στη Νάξο ακόμα από το 1984»

Οταν το 1987 ο Δημήτρης Βελώνης έπαιζε στη Νάξο μπιτς βόλεϊ μαζί με τους κορυφαίους βολεϊμπολίστες του ελληνικού βόλεϊ δεν φανταζόνταν ποτέ ότι 23 χρόνια αργότερα θα γίνονταν μέλος της Επιτροπής Μπιτς Βόλεϊ της ΕΟΠΕ και μάλιστα ενώ το άθλημα στην ενδιάμεση πορεία του θα έχει καταγράψει δεκάδες επιτυχίες και θα έχει γίνει Ολυμπιακό.
Γόνος του κορυφαίου παράγοντα του Απόλλωνα Στέλιου Βελώνη που ίδρυσε και το τμήμα βόλεϊ του ιστορικού συλλόγου της Ριζούπολης, ο Δημήτρης Βελώνης αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στην ομάδα βόλεϊ του Απόλλωνα από το 1978 έχοντας μάλιστα για έδρα την Καισαριανή. «Γεννήθηκα στην Καισαριανή το 1964 κι ο πατέρας μου λόγω της αγάπης του για τον Απόλλωνα ίδρυσε την ομάδα του βόλεϊ. Στη Ριζούπολη δεν υπήρχε γήπεδο βόλεϊ κι έτσι η ομάδα είχε έδρα την Καισαριανή. Εκεί πρωτοέπαιξα βόλεϊ και αργότερα εγκατασταθήκαμε μόνιμα στη Νάξο για επαγγελματικούς λόγους, αγωνίστηκα στον Παναξιακό όπου μέχρι και....... σήμερα είμαι κοντά στον σύλλογο».

Αν και οι παραλίες της Αττικής (Βάρκιζα και Φώκαια) διεκδικούν την πατρότητα των πρώτων οργανωμένων τουρνουά μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα την διετία 1987-89, ελάχιστοι γνωρίζουν πως οι πρώτοι αγώνες έγιναν στη Νάξο ακόμα από το 1984. «Πράγματι, η παραλία του Αγ.Γεωργίου ήταν κάθε καλοκαίρι τόπος συγκέντρωσης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών εκείνης της εποχής και μαζεύονταν πολύς κόσμος για να τους θαυμάσει. Μεταξύ αυτών οι αδελφοί Καζάζη, οι Κουτσονίκας, Τζεβελεκίδης, Τσιγαρίδας, Γεωργιάδης, Κελέμπελης, Γρίσπος και από γυναίκες οι Κωστοπούλου, Ροτσίδου, Μιχαλοπούλου κ.α. Μου άρεσε πολύ το άθλημα και λόγω της φιλίας μου με τον Χάρη Σιδερή αλλά και τον Μανώλη Παπαδάκη που ήταν στο ΔΣ της ΕΟΠΕ διατηρούσαμε πάντα το... μικρόβιο του μπιτς βόλεϊ και κάναμε κάθε καλοκαίρι ερασιτεχνικά τουρνουά μέχρι που φτάσαμε στη διοργάνωση του τουρνουά Μasters το 2009 και το 2010 με τεράστια επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και τους ντόπιους κατοίκους».

Με τη νέα διοίκηση του Αχιλλέα Μαυρομάτη ο Δημήτρης Βελώνης πήρε για πρώτη φορά τον πρώτο του επίσημο ρόλο στην ΕΟΠΕ, ως μέλος της Επιτροπής μπιτς βόλεϊ. «Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν περίοδος απραξίας για το βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ διότι όλοι ασχολούνταν με τις διοικητικές κόντρες και όχι με την ουσία που είναι το αγωνιστικό. Ευτυχώς το μπιτς βόλεϊ πάει πολύ καλύτερα από το βόλεϊ σάλας. Άντεξε στις πιέσεις κι αυτό οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας του και στους ανθρώπους που το διοικούν. Οι υπεύθυνοι του τμήματος λειτουργούν άψογα και επαγγελματικά. Μπορώ να το βεβαιώσω διότι έζησα από μέσα τον τρόπο λειτουργίας και εδώ στην Κω, και στη Νάξο αλλά και σε άλλα τουρνουά».

Ποιος είναι ο στόχος σας στη νέα Επιτροπή μπιτς βόλεϊ;
«Ευχαριστώ τον Αχιλλέα Μαυρομάτη αλλά και τον Γιάννη Στουραϊτη που με εμπιστεύτηκαν. Γνωρίζω καλά τον Στουραϊτη και ξέρω ότι μπορεί να προσφέρει πολλά. Εμείς οι νησιώτες μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στο μπιτς βόλεϊ. Τα νησιά μας είναι η φυσική έδρα του αθλήματος και πρέπει να το αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο. Οι παραλίες, η άμμος, ο ήλιος, η φύση του αθλήματος ταιριάζει απόλυτα σε όλες τις ηλικίες και δεν είναι τυχαίο πως και οι τουρίστες μας ζητούν πλέον υποδομές με γήπεδα μπιτς βόλεϊ».

Ποιος είναι ο απολογισμός από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Κω;
«Ηταν όλα τέλεια. Δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά οι αθλητές και οι ξένες αποστολές κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Οι γεμάτες εξέδρες, οι βραδυνοί αγώνες, το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, η παρουσία τηλεόρασης και χορηγών, οι πολύ καλές υποδομές του νησιού συνθέτουν το τέλειο αποτέλεσμα το οποίο αποτελεί την καλύτερη προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Γενικά πιστεύω ότι το μπιτς βόλεϊ θα πρέπει να αγκαλιαστεί και να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο από την τουριστική στρατηγική της χώρας αλλά και των κοσμοπολίτικων προορισμών. Οπως βλέπετε οι τουρίστες ανταποκρίνονται άμεσα και γίνονται οι καλύτεροι οπαδοί των ομάδων που αγωνίζονται».

Στο αγωνιστικό επίπεδο ποια είναι τα συμπεράσματά σας για την Κω;
«Σε γενικό επίπεδο η διοργάνωση θύμιζε Παγκόσμιο πρωτάθλημα αφού πολλές από αυτές τις ομάδες αγωνίζονται στα Παγκόσμια Σιρκουί. Τα ελληνικά πλασαρίσματα μπορεί να μην ήταν κοντά στα μετάλλια αλλά τηρουμένων των αναλογιών ήταν πιο ψηλά από τις δυνατότητες των νεαρών παιδιών που απ΄ ότι γνωρίζω κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Δεν φτάνει, όμως, αυτό. Ο ανταγωνισμός τρέχει, όλες οι χώρες κάνουν αγώνα δρόμου και πρέπει να τρέξουμε κι εμείς. Πρέπει να βοηθήσουμε τις ομάδες μας να ανεβάσουν το επίπεδο τους και να βγάλουμε και νέα παιδιά. Είναι πολύ καλό να κάνουμε επιτυχημένες διοργανώσεις αλλά εάν έχουμε ομάδες μέσα στα μετάλλια το άθλημα θα μπορέσει να μείνει ψηλά στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων και φυσικά να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο από διαφημιστικά έσοδα».

naxosfan

Ξεπούλησαν το Καζίνο Κέρκυρας... Χαμός θα γίνει άμα το μάθει ο ... Καρχιμάκης

Το καζίνο Κέρκυρας δόθηκε σε ιδιώτες. Με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να ακουστεί τίποτα από τα Μ.Μ.Ε ,το ελληνικό δημόσιο υπόγραψε σύμβαση μεταβίβασης του 100% των μετοχών που κατείχε στην «V & T CORFU ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΖΙΝΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» συμφερόντων Κωνσταντίνου Πηλαδάκη.

Είναι ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ και ΣΚΑΝΔΑΛΟ πρώτου μεγέθους γιατί απλά το καζίνο είναι… ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ. Η κυβέρνηση το ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ για 7,65εκ όταν τα ετήσια κέρδη του φτάνουν τα 7,1 εκ και η πραγματική του αξία 21 εκ. Σε ένα χρόνο ο Πηλαδάκης θα έχει κάνει απόσβεση των εξόδων και θα απολαμβάνει τα κέρδη του. Αυτές είναι ΜΠΙΖΝΕΣ. Ο ΓΑΠ το είπε: να κάνουμε την κρίση ευκαιρία…

Τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάζονται τα βρήκα στην επερώτηση στην βουλή που έκαναν στις 4/3/2009 τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ : , Άντζελα Γκερέκου, Λούκα Κατσέλη και Μιχάλης Καρχιμάκης που κατηγορούσαν την τότε κυβέρνηση για την πρόθεσή της να εκποιήσει το καζίνο.

Φαντάζομαι την αντίδρασή τους τώρα που πουλήθηκε...
Χαμός θα γίνει….


ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ: Μιλάμε για εκποίηση εξπρές! Μόλις τέλος Μαΐου αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή να δίνει διεθνής διαγωνισμός και τρεις μήνες μετά το καζίνο είχε κάνει φτερά!!!

kolotoubes.blogspot.com

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ Ε.Σ.Θ.Π ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ATEbank

Δημοτική Οργάνωση Ν.Δημοκρατίας Σαντορίνης
 Κατόπιν της ερώτησης, του Υπεύθυνου του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ Βουλευτή Κοζάνης κ. Γεωργίου Κασαπίδη  για την αναπροσαρμογή των επιτοκίων των επιχειρηματικών δανείων από την ATEbank προς την Ένωση Αγροτικών Προϊόντων Θήρας που κατατέθηκε στο  Υπουργείο Οικονομικών, ελήφθη η επίσημη απάντηση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς και η αιτιολογία της τράπεζας.
Συγκεκριμένα η ATEbank  με έγγραφο της προς το Υπουργείο Οικονομικών απαντά σχετικά με τις πρόσφατες αναπροσαρμογές των επιτοκίων δανεισμού ότι η τράπεζα στηρίζει την αύξηση των επιτοκίων στις συνθήκες της αγοράς και του ελεύθερου ανταγωνισμού, αλλά και στο κόστος του τραπεζικού χρήματος. Δηλώνει πως έλαβε υπόψιν της τη διακύμανση του πληθωρισμού, το γενικό και ειδικό πιστωτικό κίνδυνο καθώς και την κεφαλαιακή επάρκεια της. Καταλήγοντας, συνοψίζει πως η απόφαση για την αναπροσαρμογή του επιτοκίου της ΕΣΘΠ είναι καθόλα νόμιμη  έτσι ο εποπτεύων υπουργός, δηλώνει με επίσημο έγγραφο του πως ουδεμία αρμοδιότητα έχει να μεταβάλλει τα επιτόκια δανεισμού των ελληνικών τραπεζών.
Το συμπέρασμα από τα έγγραφα  αυτά είναι         :
1) Ο ρόλος του Υπουργού Οικονομικών στη αναπροσαρμογή των επιτοκίων δανεισμού είναι διακοσμητικός.
2) Η κατά επίφαση κρατική ATEbank αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αδιαφορούν για τα προβλήματα των Αγροτικών Συνεταιρισμών και δεν ενδιαφέρονται για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής. Δεν  διαχωρίζουν τους αγροτικούς συνεταιρισμούς από τις κοινές  επιχειρήσεις και εμμένουν σε μία αμιγώς κερδοσκοπική πολιτική, αδιαφορώντας για τη βιωσιμότητα των Αγροτικών Συνεταιρισμών και ιδιαιτέρως της Ε.Σ.Θ.Π.
  
                                                                                                                                                                -- Ο--
                                                                                                                                                            ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                                                                                                         ΗΛΙΑΣ ΠΕΛΕΚΗΣ
 


H Ο.ΝΑ.Σ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΛΩΡΙΟ ΦΑΡΚΩΝΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Ο.ΝΑ.Σ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ

ΦΛΩΡΙΟΥ ΦΑΡΚΩΝΑ

Από σήμερα το Ναξιακό Συλλογικό Κίνημα είναι φτωχότερο. Έφυγε ένας από τους πρωτεργάτες του, ο Πρώτος Πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ. ο Φλώριος Φάρκωνας.

Πρόεδρος επί σειρά ετών στον Σύλλογο Σκαδιωτών - Μεσιωτών, πρωτεργάτης για την ίδρυση της Ομοσπονδίας Ναξιακών (Ο.ΝΑ.Σ.) και στη συνέχεια πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρός της.

Πετυχημένος οικογενειάρχης και επιχειρηματίας.

Παρών στο στίβο των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων, για μια δικαιότερη κοινωνία.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, με την αναγγελία του χαμού του, συνεδρίασε εκτάκτως και απεφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

1. Να εκφράσει την θλίψη του, αλλά και την θλίψη όλων των Ναξιακών Συλλόγων , στην οικογένειά και στους συγγενείς του.
2. Να κατατεθεί στην μνήμη του και σε αναγνώριση της προσφοράς του στο Ναξιακό Συλλογικό Κίνημα, αντί στεφάνου, το ποσό των τριακοσίων (300) ΕΥΡΩ στο Ίδρυμα Στήριξης Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου.
3. Να παρευρεθεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία.
4. Το παρόν ψήφισμα να δοθεί στην οικογένειά του και να δημοσιευθεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης

Αντίο σεβαστέ και αγαπημένε Πρόεδρε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Ας γίνουν οι ιδέες σου και τα οράματά σου οδηγός για τους μεταγενέστερους, για το καλό του Ναξιακού Συλλογικού Κινήματος και για το καλό του τόπο μας.

Καλό ταξίδι.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΝΑΣ
Ο Πρόεδρος
Νίκος Μαϊτός
Ο Γενικός Γραμματέας
Θαλής Σκυλάκης

Εκπέμπει αισιοδοξία και εμπνέει το έμβλημα που παρουσίασε σήμερα ο συνδυασμός του Μανώλη Μαργαρίτη


Το έμβλημα που παρουσίασε σήμερα ο συνδυασμός "Στροφή στο Μέλλον" του υποψήφιου Δημάρχου κ. Μανώλη Μαργαρίτη ο συνδυασμός για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συμβολίζει το πέταγμα προς μια νέα δημοτική εποχή, τη στοργή και τη φροντίδα προς όλα τα νησιά του νέου δήμου...

Αναμένονται νέες ανακοινώσεις

Εντός της εβδομάδος αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες των δυο δικηγόρων. Πρόκειται για τον ποινικολόγο, νυν Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιπρόεδρου του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Νάξου κ. Φώτη Μαυρομάτη -όπως έχουμε ξαναγράψει- και του κ. Στέλιου Μαυρογιαννόπουλου από τον Καλόξυλο και τον Δαμαριώνα.

Χ. Κόκκινος με τη στήριξη Ν.Δ.

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του πρώην Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπου Κόκκινου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, μετά τη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον τομεάρχη της Ν.Δ. Βασίλη Μιχαλολιάκο στη Ρόδο. Επίσημες ανακοινώσεις θα υπάρξουν εντός της εβδομάδας. Ο κ. Κόκκινος θα πάρει και τη στήριξη του ΛΑΟΣ.

Με Καφτηράνη η Ν.Δ. στον ενιαίο Δήμο Σύρου;

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Μάριος Βουτσίνος στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων ο Χρήστος Καφτηράνης, πολιτευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, είναι πολύ πιθανό να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος στον ενιαίο Δήμο Σύρου. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει οριστικά τα επόμενα 24ωρα.