slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ : ΦΙΛΩΤΙ - ΑΟ ΠΑΡΟΥ 0-6


ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ!!!!!!
Για ένα ακόμα παιχνίδι οι παίδες του συλλόγου μας δεν κατάφεραν  να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην ομάδα της Πάρου αφού ηττήθηκαν  με σκορ 0-6. Η ομάδα μας που κατέβηκε να αγωνιστεί σε αυτό τον αγώνα  με πολλές απουσίες και δεν κατάφερε σε κάποιο σημείο του αγώνα να είναι  ανταγωνιστική και έτσι ήταν εύκολο «θύμα» για τον ΑΟ Πάρου που  βρίσκεται στη δεύτερη θέση του  βαθμολογικού πίνακα και παλεύει  με τον ΠΑΣ Νάξου για τη κατάκτηση  του πρωταθλήματος. Από την άλλη η ομάδα μας βρίσκεται στη.....

" Ρε αι στα διάολο καραγκιόζη, πήγαινε σπίτι σου που θα μας πεις οτι "Είναι προσωπικές μου απόψεις


Διευκρινήσεις σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε για περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Οικονομικών, Γιώργος Μέργος.
Ο κ. Μέργος τονίζει πως όσα είπε είναι προσωπικές του απόψεις, ενώ θεωρεί πως απομονώθηκε συγκεκριμένο κομμάτι της ...

ΟΛΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ


ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ!!!!!!
Το ντέρμπι του Σαββάτου που  έγινε στο γήπεδο του Αγίου  Αρσενίου μεταξύ ΑΜΣ Φιλωτίου και  Αστέρα Τραγαίας τα είχε όλα 5 κόκκινες, τρία πέναλτι(1 εύστοχο) πολλά νεύρα(λόγο σφυριγμάτων του διαιτητή), δυνατές  μονομαχίες αλλά και από τις δύο  ομάδες παράπονα για τη διαιτησία(κάτι σπάνιο). Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες συνεχίζουν  χέρι χέρι στο βαθμολογικό  πίνακα αφού έχουμε απόλυτη ισοβαθμία  αν και το Φιλώτι ξεκίνησε με -2.
Αγωνιστικά, οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες δεν ήταν πολλές. Τα.....

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Χαιρετίζουμε τον κόσμο  που παρευρίσκεται στη σημερινή συγκέντρωση για το νοσοκομείο.
 Η παρουσία σας δείχνει από τη μια την όξυνση των προβλημάτων στον τομέα υγείας  και στον τόπο μας, και από την άλλη την ανάγκη ύπαρξης σύγχρονης και πλήρους νοσοκομειακής περίθαλψης , αίτημα 40 περίπου τώρα χρόνων που όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Στη σημερινή εποχή όμως της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης , που αποκαλύπτεται  ο βάρβαρος αντιλαϊκός χαρακτήρας  του..........

Καταθέτει η Ναξιώτισα Μόνα Παπαδάκου για τη λίστα Λαγκάρντ


Ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ θα εμφανιστούν η κα Λεμονιά (Μόνα) Παπαδάκου και ο κ. Αναστάσιος Μπάνος, πρόσωπα που αποτελούσαν τον στενό πυρήνα των συνεργατών του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η κυρία Παπαδάκου επιχείρησε να κρατήσει αποστάσεις από τον κ. Παπακωνσταντίνου κατά την κατάθεσή της στους οικονομικούς εισαγγελείς και πλέον αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον η στάση που θα ακολουθήσει και ....

συν+Αξία: Ξεκινούν οι προετοιμασίες για τις Απόκριες

Αγαπητοί  συν+Αξιοι

Το Σάββατο 16-02-2013 σας περιμένουμε στην Σχολή Ουρσουλινων στις 7 το απόγευμα
να μιλήσουμε και να οργανώσουμε τις εκδηλώσεις του τριημέρου της Αποκριάς.

συν+Αξία Ομάδα Εθελοντών Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
http://sinaxia.blogspot.com/

Ψήφισμα του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ Νοσοκομείου – ΚΥ ΝΑΞΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013, αποφάσισε ομόφωνα να ενώσει τη φωνή της διαμαρτυρίας του με εκείνες των Φορέων του νησιού μας που ζητούν την άμεση ανάκληση και κατάργηση της υπ’ αριθμ. Υ4α/οικ. 123898/31-12-2012 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Οικονομικής Μεταρρύθμισης περί του Ενοποιημένου Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου "Βαρδάκειο και Πρώιο" και του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου.

Κυνηγώντας το θαύμα κόντρα στον Ηρακλή ο Πανναξιακός!

Ραντεβού με την ιστορία έχει  αύριο  Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάξου  στις 17:45 οΠανναξιακος, ο οποίος    υποδέχεται  στο πλαίσιο της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος τον Ηρακλή Κηφισιάς, μια πανίσχυρη ομάδα με σημαντικές διακρίσεις  στο παλμαρέ της και πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις διοργανώσεις.   Την    φετινή σεζόν μάλιστα   διεκδικεί επί ίσοις όροις, μαζί με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Α1.   Με βάση το ροστερ της, που αποτελείται από αξιόλογες παίκτριες, και τα αποτελέσματα,   θεωρείται  η καλύτερη και πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ελλάδας.  Η δυναμικότητα   λοιπον του αντιπάλου σε συνδυασμό με την κακή ψυχολογία που προκάλεσε η   αναπάντεχη εντός έδρας ήττα  1-3 το περασμένο Σάββατο από τον Ηλικιακό κάνει το έργο των γηπεδούχων     να μοιάζει με.......

Το παρόν στην 8η HO.RE.CA. 2013, στο Metropolitan Expo έδωσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ Νάξου)

Αγγελική Ήμελλου: «Μεγαλειώδης η διαδήλωση των πολιτών της Πάρου και Αντιπάρου έξω από το Υπουργείο Υγείας»

Στις 11 Φεβρουαρίου 2013 έξω από το Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα έλαβε χώρα μεγαλειώδης συγκέντρωση των Παριανών και Αντιπαριωτών για το μείζον πρόβλημα του Κέντρου Υγείας τους στην Πάρο με πορεία από το  Υπουργείο Υγείας μέχρι και τη βουλή, όπου κλιμακώθηκε η διαμαρτυρία για την τραγική κατάσταση του....

Τις χαρές του κομμουνισμού ζούν στον Ριζοσπάστη... ούτε ΓΣ δεν επιτρέπεται να κάνουν

Σε μια κίνηση απόγνωσης οι εργαζόμενοι του Ριζοσπάστη ζητούν την στήριξη της ΕΣΗΕΑ για τα όσα συμβαίνουν στην εφημερίδα του ΚΚΕ. Το θέμα έχει ανακύψει εδώ και ημέρες αλλά η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κωφεύει παρά το γεγονός ότι η Γενική Γραμματέας Μαρία Αντωνιάδου έχει θέσει κατ επανάληψη το θέμα.
Μάλιστα με επιστολή της κάλεσε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Μεικτό κ. Μανταλόβα να προσέλθει στην ΕΣΗΕΑ αλλά ο ίδιος αρνήθηκε στέλνοντας επιστολή στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ τασσόταν στο.....

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ : ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

      Τι συμβαίνει στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη με τις άδειες των σεκιουριτάδων  ;

                  ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ !!!

                        Ερώτηση –Βόμβα του βουλευτή της Ν.Δ  Αργύρη Ντινόπουλου

                Εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν δώσει ούτε μια άδεια σεκιούριτι σε άνεργους που ενώ βρίσκουν δουλειά σε ιδιωτικές εταιρίες , δεν μπορούν να προσληφθούν επειδή  το Υπουργείο κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα.

                Υποχρεώνουν τους άνεργους να πληρώνουν μέχρι 450 ευρώ σε ιδιωτικά ΚΕΚ για δήθεν φοίτηση μέσω…Skype και μετά τους παίρνουν άλλα 150 ευρώ για να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό (του Υπουργείου) όπου δεν εκδίδεται καν συνολικός  πίνακας επιτυχόντων.

                Ετοιμάζονται να εφαρμόσουν την ίδια διαδικασία και για τους 60.000 σεκιουριτάδες που θα υποχρεωθούν να ανανεώσουν τις άδειές τους.

                Άγρια και προκλητική κερδοσκοπία σε βάρος εκατοντάδων νέων που ψάχνουν απεγνωσμένα για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.

                Διαβάστε τις αποκαλύψεις του Αργύρη Ντινόπουλου στο κείμενο της ερώτησής του προς τον αρμόδιο υπουργό.

 


Τσίπρας εκτός απ' τη δραχμή θα επαναφέρει και την οκά...

Ενοχλημένος αλλα και καυστικός φαίνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τις ερωτήσεις που κατέθεσε ο Αδωνις Γεωργιάδης στα αρμόδια υπουργεία, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πλήρωσε το χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά ούτε κατέθεσε στο ΚΕΘΕΑ το αντίστοιχο ποσό όπως είχε δεσμευθεί.

Έτσι, όταν τον ρώτησαν σε συνέντευξη για το θέμα, αντί να......

Προκλητικό το παχύδερμο!! "Μακάρι και στην Ελλάδα να είχαμε παραιτήσεις"

Με όσους … αρνούνται να απαρνηθούν την εξουσία τα έβαλε ο Βενιζέλος .. για να τρελάνει όσους Έλληνες είναι ακόμα στα καλά τους!
Δείπνο σε νέους επιστήμονες που εργάστηκαν για την εκπόνηση του Σχεδίου Ανασυγκρότησης και σε όσους συγκροτούν τις Μονάδες Παραγωγής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ παρέθεσε χθες το βράδυ ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην απόφαση του Πάπα Βενέδικτου να παραιτηθεί, δηλώνοντας:

«Πρέπει να παραδειγματιστούμε απ' αυτήν την στάση που δείχνει τεράστια συγκρότηση μυαλού και δύναμη ψυχής» είπε, κάνοντας ουσιαστικά μία σύγκριση με την κατάσταση στην Ελλάδα και όσους αρνούνται να απαρνηθούν την εξουσία, όπως αναφέρουν τα Νέα...

Φυσικά εξαιρεί τον εαυτόν του και τις μαϊμουδιές με τη λίστα Λαγκάρντ 

Η επανάσταση του λαού ξεκίνησε από τα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας, στον ΣΚΑΪ ο Αλέξης στο «Μέγκα» η Αλέκα


Η εορτή του Αγίου Ισιδώρου στη Νάξο


Η εορτή του Αγίου Ισιδώρου στη Νάξο

Τελέστηκε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 το πρωί η εορτή του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου (περίπου 360-440 μ.Χ.) στον φερώνυμο γραφικό Ναό που βρίσκεται περίπου τρία χιλιόμετρα έξω από τη Χώρα της Νάξου πλησίον της διακλάδωσης των δρόμων προς Ποταμιά και Μέλανες. Την παραμονή Κυριακή 3 Φεβρουαρίου εψάλη πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Ιερούργησαν κατά τον εσπερινό ο Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Παραράς (ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο και την παραμονή και ανήμερα της εορτής) και οι ιερείς π. Κωνσταντίνος Λιανός (Εφημέριος Παντανάσσης Χώρας Νάξου) και π. Φιλόθεος Δημητροκάλλης (Εφημέριοε Γαλανάδου) και επιπλέον κατά τη θεία λειτουργία και ο ιερέας π. Νικόλαος Βασιλάκης (Εφημέριος Γλινάδου) και ο ιεροδιάκονος π. Νικόλαος Βλασερός συμπροσευχομένου και του πατρός Αθανασίου Βαθρακοκοίλη. Στο Αναλόγιο τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν κατά τον εσπερινό οι κ.κ. Γιώργος Κρασσάς, Δημήτρης Κορακίτης, Γιώργος Κορρές, ο μαθητής Γιάννης Ρώτας (και επ’ ολίγον και ο γράφων), ενώ κατά τη θεία λειτουργία ο κ. Αντώνης Σάββας, Νικόλαος Σκουλάτος, Γιάννης Κονδύλης, Δημήτρης Κορακίτης κ.ά.
Μετά τον εσπερινό, αλλά πολύ περισσότερο μετά τη θεία λειτουργία, κάτοικοι των γύρω περιοχών πρόσφεραν ευγενικά πλούσιο κέρασμα (γεύμα και κρασί) στο εκκλησιασθέντες. Συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος παρά τον ισχυρό νότιο άνεμο που επικρατούσε και κατά τον εσπερινό (την παραμονή) και κατά τη λειτουργία την (ημέρα της εορτής) και παρά τη στενότητα του (μικρού) ναού.
Ο ναός που βρίσκεται σε αγροτική τοποθεσία (με αξιόλογη θέα ολόγυρα) kai διαθέτει αξιόλογες τοιχογραφίες (αγιογραφίες) ιδιαίτερης καλλιτεχνικής αξίας γεγονός που τον αναδεικνύει σε αξιόλογο εκκλησιαστικό μνημείο της Νάξου.
Σημαντικές υπηρεσίες στην περιποίηση του ναού πρόσφεραν η κ. Στέλλα Καπινιάρη, η κ. Ειρήνη  Κορακίτη η κ. Κυριακή Κορακίτη κλπ. 
Η εορτή του Αγίου Ισιδώρου είναι μια σημαντική εορτή στην περιοχή Χώρας, Αγγιδίων, Γαλανάδου και πέριξ περιοχών.

Γιάννης ΛογαράςΗ εορτή του Αγίου Ισιδώρου στη Νάξο

Τελέστηκε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 το πρωί η εορτή του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου (περίπου 360-440 μ.Χ.) στον φερώνυμο γραφικό Ναό που βρίσκεται περίπου τρία χιλιόμετρα έξω από τη Χώρα της Νάξου πλησίον της διακλάδωσης των δρόμων προς Ποταμιά και Μέλανες. Την παραμονή Κυριακή 3 Φεβρουαρίου εψάλη πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Ιερούργησαν κατά τον εσπερινό ο Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Παραράς (ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο και την παραμονή και ανήμερα της εορτής) και οι ιερείς π. Κωνσταντίνος Λιανός (Εφημέριος Παντανάσσης Χώρας Νάξου) και π. Φιλόθεος Δημητροκάλλης (Εφημέριοε Γαλανάδου) και επιπλέον κατά τη θεία λειτουργία και ο ιερέας π. Νικόλαος Βασιλάκης (Εφημέριος Γλινάδου) και ο ιεροδιάκονος π. Νικόλαος Βλασερός συμπροσευχομένου και του πατρός Αθανασίου Βαθρακοκοίλη. Στο Αναλόγιο τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν κατά τον εσπερινό οι κ.κ. Γιώργος Κρασσάς, Δημήτρης Κορακίτης, Γιώργος Κορρές, ο μαθητής Γιάννης Ρώτας (και επ’ ολίγον και ο γράφων), ενώ κατά τη θεία λειτουργία ο κ. Αντώνης Σάββας, Νικόλαος Σκουλάτος, Γιάννης Κονδύλης, Δημήτρης Κορακίτης κ.ά.
Μετά τον εσπερινό, αλλά πολύ περισσότερο μετά τη θεία λειτουργία, κάτοικοι των γύρω περιοχών πρόσφεραν ευγενικά πλούσιο κέρασμα (γεύμα και κρασί) στο εκκλησιασθέντες. Συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος παρά τον ισχυρό νότιο άνεμο που επικρατούσε και κατά τον εσπερινό (την παραμονή) και κατά τη λειτουργία την (ημέρα της εορτής) και παρά τη στενότητα του (μικρού) ναού.
Ο ναός που βρίσκεται σε αγροτική τοποθεσία (με αξιόλογη θέα ολόγυρα) kai διαθέτει αξιόλογες τοιχογραφίες (αγιογραφίες) ιδιαίτερης καλλιτεχνικής αξίας γεγονός που τον αναδεικνύει σε αξιόλογο εκκλησιαστικό μνημείο της Νάξου.
Σημαντικές υπηρεσίες στην περιποίηση του ναού πρόσφεραν η κ. Στέλλα Καπινιάρη, η κ. Ειρήνη  Κορακίτη η κ. Κυριακή Κορακίτη κλπ. 
Η εορτή του Αγίου Ισιδώρου είναι μια σημαντική εορτή στην περιοχή Χώρας, Αγγιδίων, Γαλανάδου και πέριξ περιοχών.

Γιάννης Λογαράς
Του Γιάννη Λογαρά
Τελέστηκε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 το πρωί η εορτή του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου (περίπου 360-440 μ.Χ.) στον φερώνυμο γραφικό Ναό που βρίσκεται περίπου τρία χιλιόμετρα έξω από τη Χώρα της Νάξου πλησίον της διακλάδωσης των δρόμων προς Ποταμιά και Μέλανες. Την παραμονή Κυριακή 3 Φεβρουαρίου εψάλη πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Ιερούργησαν κατά τον εσπερινό ο Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Παραράς (ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο και την παραμονή και ανήμερα της εορτής) και οι ιερείς π. Κωνσταντίνος Λιανός (Εφημέριος Παντανάσσης Χώρας Νάξου) και π. Φιλόθεος Δημητροκάλλης (Εφημέριοε Γαλανάδου) και επιπλέον κατά τη θεία λειτουργία και ο ιερέας π. Νικόλαος Βασιλάκης (Εφημέριος Γλινάδου) και ο ιεροδιάκονος π. Νικόλαος Βλασερός συμπροσευχομένου και του πατρός Αθανασίου Βαθρακοκοίλη. Στο Αναλόγιο τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν κατά τον εσπερινό οι κ.κ. Γιώργος Κρασσάς, Δημήτρης Κορακίτης, Γιώργος Κορρές, ο μαθητής Γιάννης Ρώτας (και επ’ ολίγον και ο γράφων), ενώ κατά τη θεία λειτουργία ο κ. Αντώνης Σάββας, Νικόλαος Σκουλάτος, Γιάννης Κονδύλης, Δημήτρης Κορακίτης κ.ά.

Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων: Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε άμεση στελέχωση ΚΑΙ άμεσο εξοπλισμό του Νοσοκομείου Νάξου



Προσθήκη λεζάντας
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
          Είναι  γνωστό  σε  όλους  ότι  η  Ομοσπονδία  Ναξιακών  Συλλόγων,  από  την  ίδρυση  της,  υπήρξε  ανάμεσα  στους  φορείς  του  νησιού  μας  που  πρωτοστάτησαν  στον  αγώνα  για  τη  δημιουργία  Νοσοκομείου  στη  Νάξο.  Με  την  ίδια  ευαισθησία  και  αγωνιστική  διάθεση  και  σήμερα, και  λαμβάνοντας  υπόψη  και  τις  σημερινές  συνθήκες  που επικρατούν  στο  νησί  στον  τομέα  της  υγείας  αλλά  και  :

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν στην Αθήνα Παριανοί και Αντιπαριώτες: