slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βίντεο: Τσίπρας "λεφτά υπάρχουν" σε ρεσιτάλ παροχών: Θα σβήσω τα δάνεια προς τις Τράπεζες! Αυτός είσαι μεγάλε! Έπιασες τον παλμό του ΠΑΣΟΚου


Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης, εξήγγειλε την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 752 ευρώ ανεξαρτήτου ηλικίας και για όλους. Το επίδομα ανεργίας επίσης θα είναι στα 461 ευρώ για διπλάσια όμως διάρκεια, δηλαδή για δύο χρόνια, ενώ έκανε λόγο για επαναφορά της μετενέργειας.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων πως θα καταργηθούν τα χαράτσια στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα (μέχρι τώρα μας λέγανε ότι θα το καταργήσουν μόνο στα πολύ χαμηλά, οπότε προβλέπω ότι μεχρι την Κυριακή θα το καταργήσει για όλους), τους ανέργους και τους φτωχούς. Σε άλλο σημείο έκανε λόγο για «ολική ή μερική διαγραφή των υποχρεώσεων των νοικοκυριών στις τράπεζες ανάλογα με την οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την οικονομική κρίση»... αυτό θα πει νέος ΓΑΠ

Φυλλοροούν οι Ανεξάρτητοι , παιδιά τελευταίος να κλείσει την πόρτα



Την προσχώρησή της στη Νέα Δημοκρατία γνωστοποίησε, με επιστολή της, στον Πρόεδρο του κόμματος  Αντώνη Σαμαρά, η Ειρήνη Παπαγιάννη, υποψήφια βουλευτής Καβάλας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Η κα Παπαγιάννη αναφέρει στην επιστολή της: 

Κοινή εμφάνιση Καραμανλή-Σαμαρά σε συνάντηση παλιών ΟΝΝΕΔιτών;

Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΣτον προεκλογικό αγώνα ρίχνονται οι παλιοί ΟΝΝΕΔίτες! Η «παλαιά φρουρά» δηλώνει, όπως πάντα, παρούσα και έτοιμη να δώσει τη δική της μάχη για την Ελλάδα. Οι ΟΝΝΕΔίτες ετοιμάζουν εκδήλωση την Πέμπτη το βράδυ στις 9, στο παλιό τους στέκι, το «Αχχίλειον» στην Θεσσαλονίκη, όπου θα τιμήσουν τον ιστορικό τους Πρόεδρο Δημήτρη Τσιγγούνη.

Χρ. Ζαχόπουλος: Μου έστειλαν την Τσέκου για να πλήξουν τον Καραμανλή

[Άλλο ένα "σκάνδαλο" δημιουργία ΠΑΣΟΚ για το οποίο σήμερα δεν ακούμε τίποτα... κατηγορούμενοι εκτός από την Τσέκου είναι και ο ..................................... Αναστασιάδης μαζί με τον δημοσιογράφο του.......Μακρυγιάννη... παρόλα αυτά το "σκάνδαλο" το σύστημα το χρεώνει στη ΝΔ!]
 
Την εκτίμησή του ότι δεν ήθελαν να πλήξουν τον ίδιο αλλά την τότε κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, εξέφρασε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος καταθέτοντας στη δίκη με βασική κατηγορούμενη την άλλοτε γραμματέα του και ερωτική του σύντροφο Εύη Τσέκου.
Ο κ. Ζαχόπουλος, βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, ο οποίος επιχείρησε να αυτοκτονήσει το 2007, υποστήριξε πως η Εύη Τσέκου του ζητούσε 200.000 ευρώ για να μην δημοσιοποιήσει το περιβόητο ροζ DVD με τις προσωπικές τους στιγμές και απαιτούσε επίσης να την αποκαταστήσει επαγγελματικά.

«Είχα πάρει την απόφαση να δώσω τέλος στη ζωή μου για να μην επιβαρύνω την κυβέρνηση Καραμανλή. Έκλεισα τα μάτια μου και πέφτοντας έκανα μια προσευχή ζητώντας συγνώμη», υποστήριξε για το παρολίγον απονενοημένο του διάβημα ο κ. Ζαχόπουλος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, «ουσιαστικά μεθοδεύτηκε να βρεθεί η Τσέκου στο κοντινό μου περιβάλλον με σκοπό όχι μόνο να πλήξουν εμένα, αλλά και να προκαλέσουν ευρύτερο πολιτικό πλήγμα. Εκτιμώ πως η κυβέρνηση Καραμανλή επλήγη από εσωτερικά και διεθνή συμφέροντα που ήθελαν να την βλάψουν».

Σημειώνεται ότι στο εδώλιο κάθεται εκτός της Εύης Τσέκου και ο δικηγόρος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, ενώ οι επίσης κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι Θέμος Αναστασιάδης και Γιάννης Μακρυγιάννης εκπροσωπούνται στη δίκη από τους συνηγόρους τους. Το δικαστήριο διέκοψε και η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Ιουνίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


             Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 56 του ΠΔ 26/2012 «Κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή Βουλευτών»


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ


1.         Την 17η Ιουνίου 2012, ημέρα Κυριακή, θα διεξαχθούν γενικές βουλευτικές εκλογές.
Η ψηφοφορία θα αρχίσει από την ώρα 07.00 έως την ώρα 19.00
Στην περιφέρεια του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθορίστηκαν με τις αριθμό 49824/4570/28-5-2012 και 51229/4681/30-5-2012 αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, τα ακόλουθα Εκλογικά Τμήματα και τα αντίστοιχα Kαταστήματα Ψηφοφορίας:

Οι αγρότες μόνο τον Μπένι είδαν…

Η αγροτιά και η γη, καθ' όλη τη διάρκεια των δύο προεκλογικών περιόδων, έμειναν στην απέξω.
Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Ούτε ΜΜΕ, ούτε πολιτικοί, ούτε κανένας.
Αν εξαιρέσει κανείς και ένα πέρασμα του Βενιζέλου από εμάς τους ροδακινοπαραγωγούς, μας έφαγε το μαύρο σκοτάδι!
Αλλά τι να μας πει κι αυτός, στην κατάσταση που είμαστε;
Μας  έκανε την καρδιά μποστάνι με τη μαυρίλα που μας κέρασε!
Αν όπως είπε, πάμε για μετωπική με την Ευρώπη, πρέπει να......

ΕΣΡ: Κανένα πρόβλημα με τη διαφήμιση της ΝΔ-Πόσο μαλάκ@@ είναι αυτός που προσέφυγε στο ΕΣΡ;;;

Η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έκρινε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την πολιτική διαφήμιση της ΝΔ, στην οποία προβάλλονται ανήλικα παιδιά σε σχολική αίθουσα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΡ, δεν υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο συγκεκριμένο περιστατικό με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.

Υπενθύμισε ότι η μόνη διάταξη του νόμου για τις διαφημίσεις ορίζει να μην παρουσιάζονται αναίτια ανήλικοι σε επικίνδυνες καταστάσεις, κάτι που δεν γίνεται κατά τη συγκεκριμένη διαφήμιση. Επίσης σημείωσε πως δεν υπάρχει κάποια διάταξη του νόμου που να καθορίζει το περιεχόμενο σε πολιτικές διαφημίσεις. 

Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ Περιοδείες-συζήτηση-ομιλίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα πλαίσια της προεκλογικής δράσης της Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στις Κυκλάδες Ψαρρά Ευδοκία θα επισκεφτεί αυτή την εβδομάδα τα παρακάτω χωριά:
Την Τρίτη  12-6-2012 ώρα 8.00μμ και 9.00μμ :    Δανακό – Απεράθου
Την Τετάρτη 13-6-2012, ώρα 9.00μμ :   Μέλανες
Την Πέμπτη 14-6-2012,  ώρα 8.30μμ και 9.15μμ :   Δαμαριώνα - Σαγκρί
Την Παρασκευή 15-6-2012 ώρα 7.00μμ και 9.15 μμ: Απόλλωνα - Κωμιακή

Περιοδείες ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Με καθημερινές περιοδείες και ανοιχτές συγκεντρώσεις συνεχίζεται η επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τους πολίτες των νησιών των Κυκλάδων.
Συγκεκριμένα, σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος περιοδεύει στην Κύθνο, αύριο Τετάρτη θα βρίσκεται το πρωί στη Σέριφο, ενώ το βράδυ, στις 7μμ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο καφενείο του Μποχώρη στην Κίμωλο. Από την Πέμπτη θα βρίσκεται στη.....

Δήμος Νάξου: Ανακοίνωση για πεζοδρόμηση της παραλίας


Σας ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη, 13 Ιουνίου, και καθ’ όλη τη θερινή περίοδο, θα πεζοδρομείται η παραλιακή οδός, από τηνALPHA BANK έως την είσοδο της μαρίνας, κατά τις ώρες από 20:30 έως 06:00.

2 ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Η τουριστική επιτροπή Δήμου Άνδρου σε συνεργασία με την Combo Ride Bicycle Aventure διοργανώνει των  2ος  ποδηλατικό γύρο Άνδρου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012. Η αφετηρία της διαδρομής θα είναι το Γαύριο και ώρα έναρξης στης 08:00 το πρωί. Η πορεία  θα ακολουθήσει των κεντρικό  δρόμο  προς την Χώρα και το Κόρθι όπου θα γίνει  και ο  τερματισμός . Θα ακολουθήσει  απονομή και αναμνηστικό.
Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : Μουστάκας Κυριάκος: 6974063057, απογευματινές ώρες 16:00 – 21:00  e-mail : kiriakosmoustakas@yahoo.gr
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Για όσους επιθυμούν να έρθουν από την Αθήνα υπάρχει πακέτο προσφοράς  που περιλαμβάνει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Ραφήνα – Γαύριο και επιστροφή,  δωμάτιο δίκλινο (2 ατόμων) με πρωινό και  βραδινό(Σαββάτο)  και μικρού γεύματος μετά των αγώνα  αξίας  60,00euro. Για όσους επιθυμούν να μείνουν στο camping χωρίς το πρωινό η τιμή είναι στα 50,00 euro και όσοι θέλουν να έρθουν από Παρασκευή  η τιμή αυξάνεται κατά 15,00 και 8,50 euro αντίστοιχα, που περιλαμβάνει μόνο την διανυκτέρευση. 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ του ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ  ΒΟΥΛΕΥΤΗ   ΝΔ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 
 Ο κος Χαράλαμπος Κόκκινος επισκέφθηκε την Άνδρο και μίλησε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012, σε συγκέντρωση στη Λέσχη Ανδρείων στη Χώρα της Άνδρου , είχε συναντήσεις με στελέχη της Αυτοδιοίκησης, παραγωγικούς φορείς και μέλη της Δ.Ο της ΝΔ.

Το Σαββατοκύριακο ομορφιάς με Άννα Καραμανλή και Κατερίνα Μονογυιού στη Σαντορίνη

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου επισκέφτηκαν το νησί μας  η υποψήφια βουλευτής ΝΔ στη Β Αθηνών κ.  Άννα Καραμανλή και η υποψήφια βουλευτής ΝΔ Κυκλάδων η κ Κατερίνα Μονογυιού συνοδευόμενες από τον Περιφερειάρχη  Αττικής της ΝΔ  κ. Δημήτρη  Καλογερόπουλο   και από τον Περιφερειάρχη Νοτιοδυτικών  Κυκλάδων της ΝΔ  κ. Ευάγγελο Ρέντζιο.Τα στελέχη  της ΝΔ  επισκεφτήκαν   στο Δημαρχείο  το Δήμαρχο Θήρας και τον αρμόδιο χωρικό αντιδήμαρχο  Οίας-Θηρασίας και άλλους  αρμόδιους φορείς  και συζήτησαν για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης 
Επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας Θήρας και ενημερώθηκαν  για τα σοβαρά
προβλήματα λειτουργία του.

Μάριος Βουτσίνος: Το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε το Νεώριο,

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Εγκατέλειψαν το Νεώριο, εξαπάτησαν τους εργαζόμενους και διεκδικούν ξανά την ψήφο τους»
Στη Σύρο συνεχίζει την περιοδεία του τις τελευταίες ημέρες, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μάριος Βουτσίνος.
Μεταξύ των επαφών που είχε, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης το ναυπηγείο του Νεωρίου, ξεναγήθηκε στις.....

Έχουν ξεφύγει.....tragic

....οι λαθρομετανάστες σκάβουν τα χωράφια μας, φυλάνε τον παππού και τη γιαγιά, πάνε σχολείο και δεν κλείνουν τα σχολεία στην επαρχία.....
Μήπως να τους κάνουμε και αγάλματα και να κάνουμε ημέρα λαθρομετανάστη με παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις;
Και βέβαια επίσημη αργία του ΣΥΡΙΖΟκράτους η ημέρα του λαθρομετανάστη
Ακούστε τους

Ρε συ Αλέξη, εσείς τους φέρατε στη Νομική;
Έλα ρε συ. Δεν σε πιστεύω.
Φήμες των τελευταίων ωρών περί διαγραφής Λαφαζάνη, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
Άκου να θέλει δραχμή.
Δεν τον ενημέρωσαν ότι ο Αλέξης λέει άλλα;

ΝΙΚΗ ΝΔ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ


Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την εκλογική αναμέτρηση και τα γραφεία στοιχημάτων με τις αποδόσεις τους επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις για ντέρμπι στο οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει μεν προβάδισμα αλλά και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει επίσης πιθανή.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα στοιχημάτων unibet.gr δίνει απόδοση 1,52 για ενδεχόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας ενώ η αντίστοιχη απόδοση σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό είναι 1,95 .

Οι αποδόσεις πριν από μία εβδομάδα ήταν 1,20 για νίκη της Νέας Δημοκρατίας και 1,70 για επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που σημαίνει ότι για τους μπουκμεικερς το κόμμα του κ. Σαμαρά παραμένει ο πιθανότερος νικητής ωστόσο οι πιθανότητες να πανηγυρίσει την πρωτιά ο Αλέξης Τσίπρας έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα οι αποδόσεις για την πιθανότητα νίκης τους είναι οι εξής:

Ανεξάρτητοι Έλληνες 50
Δημοκρατική Αριστερά 100
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος 75
ΠΑΣΟΚ 25 

http://www.apospasma.gr

ATTICA GROUP: ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟ BLUE STAR PATMOS



Εν μέσω κρίσης η ελληνική ακτοπλοία συνεχίζει να «αναπνέει» παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ειδικότερα η  Attica Group ανακοίνωσε ότι παρέλαβε  το νεότευκτο πλοίο Ro-Pax Blue Star Patmos που ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., Ltd, Κορέας και ύψωσε την Ελληνική σημαία.

Το Blue Star Patmos είναι το δεύτερο από την παραγγελία δύο πλοίων, υψηλών προδιαγραφών, ολικού μήκους 145,50 μέτρων, ταχύτητος 26 κόμβων και μεταφορικής ικανότητας 2.000 επιβατών και 427 αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως ή 60 φορτηγών οχημάτων και 145 αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως.

«Σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας, η επένδυση του Ομίλου Attica, που υπερβαίνει τα Ευρώ 70 εκατ., στοχεύει στη συνεχή προσπάθεια να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες με σύγχρονα, καινούργια και γρήγορα πλοία και να συμβάλλει μέσω του τουρισμού, στην ανάπτυξη των νησιών μας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών τους με την προϋπόθεση να εγκριθεί η δρομολόγησή του από τις αρμόδιες Αρχές» επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ (ΦΩΤΟ)

Ο Αλέξης Τσίπρας κινδυνεύει να γίνει … Τσιπραντρέου γιατί και ο ίδιος ονειρεύεται ότι λεφτά υπάρχουν προωθώντας … κρατικοποιήσεις στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι έτσι θα βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Η αφίσα που κυκλοφορεί δείχνει την χαρακτηριστική άνεση του κ. Τσίπρα στη φαντασία, στην οποία οδηγείται μέσα από την … άγνοια και την απειρία του.

Επιμένει να βρίσκεται σε άλλη γραμμή από τον Τσίπρα ο Δραγασάκης

Σε άλλη γραμμή από τον Τσίπρα ο Δραγασάκης

Ο Γιάννης Δραγασάκης επανέλαβε σήμερα ότι «δεν είναι στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να προβεί σε μονομερείς ενέργειες» όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο να διακοπεί η χρηματοδότηση από την Τρόικα.
Κινούμενος σε άλλη γραμμή από αυτή του Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι εκτός από τη «μεγάλη αναταραχή που θα προκαλούσε στην Ευρώπη» αυτή η απόφαση, «θα μας έδινε το δικαίωμα να αμφισβητήσουμε το χρέος συνολικά».
Σε συνέντευξή του στο in.gr ο κ. Δραγασάκης είπε ότι η διαγραφή ενός «σημαντικού μέρους» του...

ΣΥΡΙΖΑ Σύρου - Και αυτή την Τετάρτη συζητάμε στο καφέ ΕΛΙΑ (πλατεία Μιαούλη)

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου
και αυτή την
Τετάρτη 13 Ιουνίου

από τις 8μμ και μετά
στο καφέ «ΕΛΙΑ»
(Πλ. Μιαούλη)

Το τέλος των κοινοτικών επιδοτήσεων


Με το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» να παραμένει στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα, η χώρα οδεύει προς τις κάλπες με τις εξελίξεις στην Ισπανία να κυριαρχούν και να… παρερμηνεύονται.

Τα μόνα κόμματα που επιμένουν ότι είναι δυνατόν και τα μνημόνια να καταγγελθούν και ακυρωθούν και η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, εξακολουθούν να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Κι άλλος υποψήφιος έφυγε από τους ΑΕροψεκασμένους

Σε καταγγελία της λίστας του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων των εκλογών της 17ης Ιουνίου στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, προχώρησε ο τέως βουλευτής (σ.σ. της ΝΔ), κ. Θ. Σ. Χούτας, ο οποίος συνιστά παράλληλα την υποστήριξη στις επικείμενες εκλογές του ψηφοδελτίου της ΝΔ. Ο τέως βουλευτής...στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν 2ος αναπληρωματικός, με εκλεγέντα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας τον κ. Δ. Σταμάτη
 
Τονίζει δε σε σχετική γραπτή ανακοίνωσή του, ότι δεν αποχώρησε αυτοβούλως από τη λίστα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά ότι, αντιθέτως, ουδέποτε παρέλαβε ούτε και του παραδόθηκαν από το εν λόγω κόμμα τα σχετικά έγγραφα υποψηφιότητας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου προς υπογραφή και επίδοση. Κατόπιν αυτών, ο τέως βουλευτής χαρακτηρίζει τις ενέργειες «δείγμα ελλείψεως πολιτικής σοβαρότητος» των ΑΝ.ΕΛΛ. και καλεί όσους τον «ετίμησαν με την ψήφο τους στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, να στηρίξουν το κόμμα της ΝΔ».

Να που πήγαν τα λεφτά: Η Δούρου είχε διοριστεί από Άκη και Γιάννο σε Ινστιτούτο του ΥΓ. Άμυνας


[Έτσι είναι οι Έλληνες πολιτικοί: Αυτοί που έχουν λαδώσει το αντεράκι τους στα μουλωχτά είναι οι πρώτοι που φωνάζουν και ζητούν ευθύνες για το που πήγαν τα λεφτά. Το Ρενάκι θα μας πει ότι επί Άκη και Γιάννου προσλήφθηκε αξιοκρατικά και λόγω "προσόντων" στο Ινστιτούτο για να αναλύει μάλιστα την πολιτική της Τουρκίας... ετοιμάζει και

Αριστερά αλληλομαχαιρώματα

Για το πρόγραμμα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ…


Αναδημοσίευση από την Προλεταριακή Σημαία, Ιούνιος 2012
Μια γνωστή ατάκα του Αλέξη Τσίπρα που την ξαναείπε κατά την παρουσίαση του επικαιροποιημένου (βλέπε κυβερνητικού) εκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι: «Το μνημόνιο ή το εφαρμόζεις ή το ακυρώνεις…. Γιατί δεν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο κακό μνημόνιο.
Δεν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο ακατάλληλο φάρμακο».
Όμως ακούγοντας ή διαβάζοντας το κομμάτι που αναφέρεται στην παιδεία εύκολα προκύπτει το συμπέρασμα ότι επιλέγεται η αποδοχή και τελικά η εφαρμογή των κακών και ακατάλληλων μέτρων του 1ου μνημονίου και το πάγωμα αυτών του 2ου.
Καμένη γη –χαμηλές προσδοκίες
Ο Π. Λαφαζάνης που εισηγήθηκε τη βασική ενότητα του προγράμματος για τα εργασιακά, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία και την παιδεία, με την τοποθέτησή του επένδυσε στη λογική της «καμένης γης» για να μειωθούν οι προσδοκίες που δημαγωγικά και ψηφοθηρικά καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο λαό και ειδικότερα στον κόσμο της εκπαίδευσης.
Χαρακτηριστική η αναφορά του: «...δεν αφήνουν πίσω τους απλώς καμένη γη αλλά κάτι πολύ χειρότερο και τραγικότερο.
Αφήνουν πίσω τους μια ρημαγμένη και κατεστραμμένη χώρα...
Τα δημόσια ταμεία όχι απλώς είναι άδεια αλλά και το δημόσιο δεν θα μπορεί να καλύψει μετεκλογικά πελώριες μαύρες τρύπες και στοιχειώδεις υποχρεώσεις του».
Ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν τάζει παροχές» και ούτε «υπόσχεται ένα εύκολο και ανθόσπαρτο δρόμο». Εισαγωγικά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ «Για την παιδεία και τον πολιτισμό» υπάρχει μια σύντομη περιγραφή των συνεπειών από την εφαρμογή του μνημονίου τα τελευταία δυο χρόνια.
Το κλείσιμο σχολείων, η ιδιωτικοποίηση και κατάργηση οργανισμών (ΟΕΔΒ, ΟΣΚ κ.ά), η απαξίωση των εκπαιδευτικών, η δραματική μείωση του εισοδήματός τους, τα προβλήματα λειτουργίας σχολείων και σχολών, η αντικατάσταση των βιβλίων με φωτοτυπίες κ.λπ. κ.λπ.
Μάλλον εύκολα προκύπτει ότι η κατεύθυνση της «αριστερής κυβέρνησης» θα ήταν τουλάχιστον η ακύρωση όλων αυτών που συνέβησαν, η «επιστροφή» στο 2010.
Αμ δε!
Τα παρακάτω είναι τα ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ: ....

BΟΜΒΑ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή-βόμβα έστειλε στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι αποχωρεί από το κόμμα καθώς -όπως γράφει- ακόμα και μια ώρα κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρας θα είναι καταστροφική για τη χώρα.

Ειδικότερα, στην επιστολή που δημοσιεύει σήμερα ο Μικροπολιτικός στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χανιάς, υποψήφιος στην Κορινθία και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, γράφει απευθυνόμενος στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα. «Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας»

Ο Νίκος Χανιάς γράφει ακόμα ότι... τρέμει στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία καθώς όπως γράφει αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»!

Και συνεχίζει: «Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα».

Και καταλήγει κλείνοντας την επιστολή αποχώρησής του δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα κόμμα του οποίου η κυβερνητική προοπτική «είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του».
   www.apospasma.gr

e-Επιλογές της 11/06/2012


Οι προτεραιότητες της ΝΔ

Συγκεκριμένα στοιχεία για τους παράνομους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος του για την ασφάλεια και την παράνομη μετανάστευση.

Στις 17:00 το απόγευμα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ο Αντώνης Σαμαράς, μεταξύ άλλων, θα ανακοινώσει μέτρα για την πάταξη του παραεμπορίου που έχει ως συνέπεια και το κλείσιμο αρκετών καταστημάτων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τονίσει ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης του εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είναι οι μαζικές απελάσεις προκειμένου, όπως έχει πει ο ίδιος, να επανέλθει η ασφάλεια στις πόλεις.

Παράλληλα θα αναφερθεί εκτενώς και στην εγκληματικότητα, την οποίο θα συνδέσει με την λαθρομετανάστευση και θα επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που έχει απέναντι στο επίμαχο θέμα. «Η παράνομη μετανάστευση θα λυθεί μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναμένεται να πει ο πρόεδρος της ΝΔ στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Οι προτάσεις της ΝΔ

Μετανάστευση:

• Μαζικές απελάσεις των παράνομων μεταναστών
• Κατάργηση του Νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια.
• Ολοκλήρωση των έργων προστασίας των συνόρων
• Επιτάχυνση της δημιουργίας χώρων προστασίας-φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών, μέχρι να ολοκληρωθεί η απέλασή τους, που δεν θα ξεπερνά τους τέσσερις μήνες.
• Απλοποίηση της διαδικασίας εκδίκασης των αιτήσεων ασύλου καθώς και της απέλασής για τους παράνομους μετανάστες.

• Ανάληψη κοινής διπλωματικής πρωτοβουλίας με τους Ευρωπαίους εταίρους για τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους.
• Άμεση πάταξη του παραεμπορίου και διευκόλυνση της οικειοθελής αποχώρησης των λαθρομεταναστών
• Ψήφιση νόμου που θα δημιουργεί αστικές και ποινικές ευθύνες σε όποιον νοικιάζει διαμέρισμα ή άλλο χώρο σε άτομα χωρίς νόμιμα χαρτιά.


Ασφάλεια:


• Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου
• Αλλαγή των μορφών αστυνόμευσης (επιστράτευση υδροφόρων οχημάτων σε πολύ βίαια επεισόδια και των καμερών για τη δίωξη ατόμων σε περιπτώσεις εμπρησμών και βανδαλισμών)
• Αυστηροποίηση των ποινών
• Καταπολέμηση της «ήπιας εγκληματικότητας» με «καθαρισμό» στα στέκια μεταναστών και τις συμμορίες ανηλίκων
• Αποσυμφόρηση των φυλακών
• Ενίσχυση των περιπολιών
• Αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων των αστυνομικών

Ο Αντώνης Σαμαράς θα τονίσει την αναγκαιότητα των μέτρων καθώς η χώρα μας κινδυνεύει να βγει εκτός Συνθήκης Σένγκεν. Επίσης αναμένεται να αναφερθεί και στο θέμα των τοξικομανών υπογραμμίζοντας πως η λύση είναι η θεραπεία και η επανένταξη τους στην κοινωνία.

 

Πηγή: Real.gr

Δέσμη μέτρων της ΝΔ για τους νέους αγρότες


“Έξοδος από το ευρώ σημαίνει απώλεια 3,5 δισ. το χρόνο”
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση με τον υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαραβέγια, για θέματα της Κ.Α.Π., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι προτάσεις της Commission για τη νέα ΚΑΠ, αποτελούν για εμάς μια μεγάλη πρόκληση. Πρόκληση για να χαράξουμε μια νέα εθνική στρατηγική για την ελληνική γεωργία, με ορίζοντα το....

ΟΝΝΕΔ :Το μόνο “αγοραίο” είναι η πολιτική τους

Αθήνα, 11 Ιουνίου 2012
Είναι πάντα ευχάριστο, όταν ακόμα και την τελευταία στιγμή οι αρνητές του διαλόγου και οπαδοί της τυφλής βίας θέλουν να επιστρατεύσουν το διάλογο και τη λογική. Δυστυχώς όμως αυτή η διάθεση είναι προσχηματική. Μιλούν για καταστροφολογία αυτοί που μέχρι χθες κατέστρεφαν και έκαιγαν με κράνη και μολότοφ, έχοντας ήδη μάλλον ξεκινήσει τα αντάρτικα πόλεων. Μιλούν για γελοιότητα εκείνοι που υποστηρίζουν τον άνθρωπο που γελοιοποίησε τη χώρα μας διεθνώς. Μιλούν για το μέλλον της γενιάς μας αυτοί που έχουν ως καθοδηγητές τους "εξέχοντα" μέλη....

Τι δίνουν οι διεθνείς μπουκμέηκερς για τις ελληνικές εκλογές

ndkalpes_syriza

Εκλογικό θρίλερ με πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας αλλά και μεγάλη άνοδο για τονΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν τα γραφεία στοιχημάτων για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «Ποιος θα λάβει υψηλότερο ποσοστό ψήφων» η εταιρεία Unibetδίνει τις εξής αποδόσεις:
  • Νέα Δημοκρατία 1,62

Περιοδεία Χ. Κόκκινου στη Ρόδο

kokkinos_rodos Ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Χαράλαμπος Κόκκινος κατά την παρουσία του στη Ρόδο συμμετείχε το Σάββατο 9 Ιουνίου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και την Κυριακή 10 Ιουνίου συμμετείχε σε οργανωτική σύσκεψη, παρουσία του προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Μιχαήλο και σε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης. Επίσης, περιόδευσε με κλιμάκιο της ΝΔ στα Δ.Δ. Λίνδου, Πεύκων, Πυλώνας, Γενναδίου και Καλάθου. Σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ της Ρόδου, αλλά και σε επαφές που είχε με πολίτες και ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου ανέφερε πως στις ....

EΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου επισκέφτηκαν το νησί μας, η κ. Άννα Καραμανλή υποψήφια βουλευτής ΝΔ στη Β Αθηνών,η κ Κατερίνα Μονογυιού υποψήφια βουλευτής ΝΔ Κυκλάδων,ο κ.Δημήτρης Καλογερόπουλος Περιφερειάρχης της ΝΔ στη Αττική καιο κ. Ευάγγελος Ρέντζιος Περιφερειάρχης της ΝΔ στις Νότιο-δυτικές Κυκλάδες.
 Το κλιμάκιο περιόδευσε το νησί και συνάντησε τους αρμόδιους φορείς.
Συνάντησε το Δήμαρχο Θήρας και τον αρμόδιο χωρικό αντιδήμαρχο Οίας-Θηρασίας και συζήτησαν για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.
Επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Θήρας και ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργία του.
Συναντήθηκε επισης με το Σύλλογο Έμπορων Θήρας ,το Δ/Σ της Ένωσης αγροτών και το Σωματείο των Αλιέων του νησιού όπου αναπτύχτηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος και υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν στην επίλυση των θεμάτων που εθίγησαν.

Ακόμα το κλιμάκιο με συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και ενημέρωσε τους Θηραίους πολίτες για τις θέσεις της ΝΔ και για την πολιτική επικαιρότητα

Η Δημοτική Οργάνωση της Ν.Δ Θήρας ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Του Νίκου  Φελέκη 
Δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις, τα στοιχήματα και οι προβλέψεις για το ποιό κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Όλη η Ελλάδα δεν έχει άλλο θέμα συζήτησης. Θα κερδίσει η Ν.Δ. ή ο ΣΥΡΙΖΑ;  Ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας θα πάρει την εντολή σχηματισμού κυβερνήσεως; Όπου και να πας το πρώτο πράγμα που με ρωτάνε είναι «τι έχεις;». Και δεν αφορά η ερώτηση την υγεία μου, αλλά τι καινούργιο γκάλοπ, έχω. Απαξάπαντες θεωρούν ότι, ως δημοσιογράφος, γνωρίζω όλες τις μυστικές και κυλιόμενες δημοσκοπήσεις. Το κακό είναι ότι ούτε οι ίδιοι οι δημοσκόποι δεν μπορούν να σου πουν μετά βεβαιότητας ποιός θα κόψει πρώτος το νήμα. Τα δύο κόμματα είναι τόσο κοντά, στο όριο του στατιστικού λάθους, που οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Ανάλογα με την εταιρεία που κάνει την έρευνα και τη ......

Αμετανόητος υπερασπίζεται τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων Παπανδρέου, αφήνοντας και αιχμές για Βενιζέλο

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε μέσω του προσωπικού του μπλογκ ο Γιάννης Ραγκούσης, αφήνοντας παράλληλα και αιχμές για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την προαναγγελία αλλαγών στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για «επερχόμενη εθνική τραγωδία» και «εθνικό έγκλημα» που συντελείται αυτή την ώρα.  Υποστηρίζει ότι η πολιτική κρίση και η αστάθεια επανέφεραν το φόβο και την ανησυχία «που είχαμε καταφέρει μέχρι πριν τρεις μήνες σχεδόν να ξεχαστούν» και υπερασπίζεται τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων Παπανδρέου, λέγοντας ότι η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, «είναι αδιαμφισβήτητο ότι ιστορικά θα πιστωθούν στην πρωθυπουργία Γιώργου Παπανδρέου».

Νέα ΣΥΡΙΖομαχία. Τσίπρας: Θα καταγγείλω, θα ακυρώσω. Παπαδημούλης: Ποτέ δεν τα είπαμε αυτά. (βίντεο)


Μας θυμίζει το από Δευτέρα… δίαιτα. Κάτι δηλαδή που σχεδιάζεις, πείθεις τον εαυτό σου και ενίοτε τους γύρω σου ότι θα κάνεις αλλά αναβάλλεις επ’ αόριστον. Ο Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στις 3/5/2012 ανακοίνωνε πως από Δευτέρα θα πρέπει να αποχαιρετίσουμε τις δανειακές συμβάσεις γιατί θα τις καταγγείλει και θα τις ακυρώσει. Στις 11 Ιουνίου όμως...

ΒΙΝΤΕΟ : Που βρήκατε τα λεφτά Έλενα ;

Σφοδρή αντιπαράθεση Αργύρη Ντινόπουλου- Έλενας Κουντουράστο ( 10-06-12) δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel.
Ο Αργύρης Ντινόπουλος ρώτησε την Έλενα Κουντουρά που βρήκαν τα λεφτά για να γεμίσουν αφίσες την Αθήνα («Ρυπάνατε όλη την πόλη» είπε χαρακτηριστικά) αφού δεν παίρνουν κρατική επιχορήγηση και τόνισε ότι το κόμμα του Καμένου πρέπει να.....

Βίντεο: Βορίδης τα πήρε στην κράνα με τις έμμονες του ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε το: