slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση Χατζημάρκου με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά


Η στρατηγική προσέγγιση της ρωσικής αγοράς, μετά τις ανακατατάξεις που δημιουργεί στον τουριστικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής το κλείσιμο της Αιγύπτου για τους Ρώσους, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση εργασίας που είχε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Στόχος της, υπό χάραξη, στρατηγικής είναι η Ελλάδα να

H καμπάνια προβολής για τις Κυκλάδες από την Marketing Greece


Η Marketing Greece Α.Ε ανέλαβε τη δημιουργία ολοκληρωμένης καμπάνιας προβολής της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων στο discovergreece.com με στόχευση στο ελληνικό και διεθνές καταναλωτικό κοινό που σκοπό έχει να αναδείξει το τουριστικό προϊόν των Κυκλάδων που περιλαμβάνει Discovergreece.com ecosystem, digital users activation, gamification, user generated content και social media promotion.
Το συνολικό κόστος του σχεδίου δράσης ανέρχεται στις 20.000 πλέον ΦΠΑ 23%. Στο έργο περιλαμβάνονται οι ακόλουθες διακριτές αλλά συγκοινωνούντες δράσεις:

Δελτίο τύπου της ΝΟΔΕ Κυκλάδων για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ




                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύρος  17 / 11 / 2015
      
Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου η Νέα Δημοκρατία , πιστή στις αρχές και αξίες που πηγάζουν από την ιστορική διαδρομή της ως το πιο δημοκρατικό κόμμα  της χώρας μας , προχωρά σε μια νέα  δημοκρατική ανοιχτή  διαδικασία εκλογής Προέδρου της.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν και στις Κυκλάδες όπως ακριβώς θα γίνουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.  Στα καθορισμένα εκλογικά τμήματα , όπως αυτά αποφασίστηκαν από την ΚΕΦΕ , η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 (επτά) το πρωί και θα τελειώσει στις 7(επτά) το απόγευμα. Για τη συμμετοχή στη διαδικασία απαραίτητη είναι η Αστυνομική Ταυτότητα.
Η ΝΟΔΕ Κυκλάδων καλεί όλους τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας των νησιών μας να συμμετέχουν στην σημαντική αυτή διαδικασία για το Κόμμα μας.
Για τους χώρους ψηφοφορίας και για άλλες πληροφορίες οι ψηφοφόροι μπορούν  να απευθύνονται  στις Τοπικές Επιτροπές των νησιών  και στη ΝΟΔΕ Κυκλάδων.
Στη Σύρο οι εκλογές θα γίνουν σε δυο εκλογικά τμήματα. Ένα στην Ερμούπολη (στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου ) και ένα στην Ποσειδωνία ( παλαιό Δημαρχείο).

                                                            ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                         

Η ΝΔ για τους πλειστηριασμούς: Η πολιτική απάτη αποκαλύπτεται

 
«Ο μύθος της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας της Αριστεράς καταρρέει» τονίζει ηΝέα Δημοκρατία σε σχετική ανακοίνωση αναφορικά με τους πλειστηριασμούςπρώτης κατοικίας.
«Τον Ιανουάριο, ο κ. Τσίπρας εξαπατούσε τους πολίτες, λέγοντας "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Το Σεπτέμβριο, εξαπατούσε δεύτερη φορά τους πολίτες λέγοντας πως "δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας"» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει:

Δύο οι νεκροί από τα 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα-Τεράστιες καταστροφές

Δύο νεκροί, απεγκλωβίστηκε άτομο που εκφράζονταν φόβοι ότι είναι νεκρό από τα 6,1 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Λευκάδα. Καταστροφές σε χωριά & οδικό δίκτυο.
Δύο γυναίκες νεκρές, μια 70χρονη, στην Πόντη Βασιλικής και μια 82 ετών στο χωριό Αθάνι είναι μέχρι στιγμής τα θύματα του ισχυρού σεισμού μεγέθους 6,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί την Λευκάδα. Οι αναφορές για τρίτο θύμα που μετέδιδαν τοπικά μέσα ενημέρωσης διαψεύστηκαν καθώς ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Βαγγέλης Ανδρεάτος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «πρόκειται για κάποιον που ήταν

Έκλεισε η συμφωνία για τους πλειστηριασμούς. Δείτε τους όρους προστασίας της πρώτης κατοικίας Τσακαλώτος- δανειστές σημειώσατε 2

Αργά το βράδυ της Δευτέρας επήλθε συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και των θεσμών για το θέμα των πλειστηριασμών. Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα το οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη και στη συνέχεια, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένεται να εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης.
Η τελική συμφωνία καλύπτει σύμφωνα με την κυβέρνηση περίπου το 60% των δανειοληπτών. Πρακτικά, οι δανειολήπτες θα χωρίζονται σε δύο ομάδες.

Μεϊμαράκης: «Να προσέχει ο Τσίπρας στην Τουρκία»


Μία από τις μεγαλύτερες εσωκομματικές συγκεντρώσεις , η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να συγκριθεί με προεκλογική συγκέντρωση σε επίπεδο εθνικών εκλογών, πραγματοποίησε απόψε στη Θεσσαλονίκη, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Τον αρχηγό της Ν.Δ., περίμεναν και υποδέχθηκαν τουλάχιστον μία ώρα πριν την ομιλία, πλήθος οπαδών της γαλάζιας παράταξης. Κατά την ομιλία του, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, έστειλε πολλαπλά μηνύματα τόσο προς την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και προς το εσωτερικό του κόμματός του, και, συγκεκριμένα προς τους συνυποψήφιους του.

Θρίαμβος Μουστάκα στις εκλογές στο Σύλλογο Κορωνίδας Νάξου


Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου  πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στη λέσχη του Συλλόγου, ψήφισαν συνολικά 313. Τα 310 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα και 3 ήταν άκυρα-λευκά. Στο νέο Δ.Σ. εκλέγονται οι εννέα υποψήφιοι με τις περισσότερες ψήφους.
Η καταμέτρηση των ψήφων έδωσε τα εξής αποτελέσματα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ KYKΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 42η ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Όσα χρόνια και αν περάσουν από την ιστορική Εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της χούντας των συνταγματαρχών, οι μνήμες παραμένουν νωπές και τα μηνύματά της επίκαιρα. Στις 17 Νοεμβρίου του 1973, γράφτηκε με το αίμα της Νεολαίας η ιστορία της κορυφαίας αντιδικτατορικής δράσης. Με σημαία το τρίπτυχο «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία», οι φοιτητές εξεγέρθηκαν, αντιστάθηκαν και θυσιάστηκαν με στόχο την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας της χώρας μας.
Σήμερα, το νόημα, οι αξίες, και τα ιδανικά της

Επαναλειτουργεί το Δημοτικό Σφαγείο Νάξου


Δημοτικό Σφαγείο Χώρας Νάξου. Στη περιοχή του Ξηρόκαμπου, μία ανάσα από την υπό κατάργηση χωματερή (ΧΑΔΑ). Η πυρκαγιά του καλοκαιριού είχε οδηγήσει σε αναστολή λειτουργίας των σφαγείων όμως η προσπάθεια που έγινε τόσο από τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Επάρχου Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη όσο και από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη έφερε αποτέλεσμα. Κι έτσι όπως ενημερωθήκαμε από το Επαρχείο Νάξου «Λειτουργεί ξανά το Δημοτικό Σφαγείο Νάξου»….

Στην 1η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος


Στις εργασίες της 1ης Συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 συμμετείχε σήμερα στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Της Επιτροπής προήδρευσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης, παρόντος του νέου Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και

Ανακοίνωση Πανναξιακού Α.Ο. για τα μεμονωμένα επεισόδια εις βάρος του Πανθηραϊκού


Την απερίφραστη καταδίκη τους για τα μεμονωμένα επεισόδια που σημειώθηκαν εις βάρος της αποστολής του Πανθηραϊκού, ξημερώματα Κυριακής σε κεντρικό σημείο της Χώρας εξέφρασαν τα μέλη του Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο.
«Υποσχόμαστε με την σειρά μας να ανακαλύψουμε τους δράστες και να τους αποβάλουμε εφ’ όρου ζωής από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία τα μέλη του Δ.Σ. υπενθύμισαν επίσης, στον «“Αρχιδιαιτητή” κ. Σουλτάνη ότι, εμείς σαν παράγοντες προσπαθούμε να συμβάλλουμε τα μέγιστα στην αναβάθμιση του Κυκλαδικού ποδοσφαίρου, εκείνος όμως το υποβαθμίζει και παράλληλα μειώνει το μέγεθος ιστορικών σωματείων, με