slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κοινωφελής Εργασία: Οι τροποποιήσεις που έφερε η νέα ΚΥΑ

Δημοσιεύθηκε την 5η Ιουνίου (Φ.Ε.Κ. Β’ 2186/5.6.2020) η Κοινή Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί την ΚΥΑ του Απριλίου  (Φ.Ε.Κ. Β’ 1256/9.4.2020) για τις 36.500 προσλήψεις του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Αναλυτικότερα, η νέα ΚΥΑ επιφέρει τις εξής αλλαγές στην προηγούμενη:

Επιστροφή εγκλωβισμένων ναυτικών στις οικίες τους: Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο Νίκος Συρμαλένιος


 







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή εγκλωβισμένων ναυτικών στις οικίες τους: Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο Νίκος Συρμαλένιος




Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά τις επιστολές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συλλόγου Γυναικών Ναυτικών Σύρου «Άγκυρα», με τις οποίες γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι εκατοντάδες Έλληνες ναυτικοί βρίσκονται για πολλούς μήνες εγκλωβισμένοι λόγω πανδημίας σε λιμάνια που είναι κλειστά, μακριά από τις οικογένειές τους. Αίτημα είναι να εξαιρεθούν οι ναυτικοί από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στις οικίες τους. Επίσης, γίνεται λόγος και για την ανεργία των ναυτικών, λόγω ακινητοποίησης των πλοίων.

Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: "Η πολιτική της Κυβέρνησης για παραχώρηση στον ιδιωτικό τομέα φιλέτων της Υγείας καθίσταται επικίνδυνη ιδιαίτερα για όσους κατοικούμε μόνιμα στα Νησιά - Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κυκλάδων και άμεση ανάκληση της απόφασης του ΥΕΘΑ για την μη διάθεση αεροπλάνων για διακομιδές"



Η πολιτική της Κυβέρνησης για παραχώρηση στον ιδιωτικό τομέα φιλέτων της Υγείας καθίσταται επικίνδυνη ιδιαίτερα  για όσους κατοικούμε μόνιμα  στα Νησιά
Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κυκλάδων και άμεση ανάκληση της απόφασης του ΥΕΘΑ για την μη διάθεση αεροπλάνων για διακομιδές
Εν μέσω πανδημίας το ΕΚΑΒ στα νησιά παραμένει χωρίς διαθέσιμο αεροπλάνο από τις 28/5   ανοίγοντας και εδώ το δρόμο σε ιδιώτες.

Επικοινωνιακή ... Μπαρούφα!

 Από: Γιάννης Δ. Πρεβενιός <johnpreve@gmail.com>
Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
email: johnpreve@gmail.com
Φαντάζομαι οι περισσότεροι από εσάς, είδατε και ακούσατε το σποτάκι του υπουργείου τουρισμού για την προβολή της χώρας μας σε όλο το κόσμο. Στην αρχή μάλιστα υπήρξε και ένα πέπλο μυστηρίου, για το που είναι η αυτή η καταπληκτική παραλία, που έδειχνε μια υπέροχη αμμουδιά, με μια εξίσου καταπληκτική θάλασσα. 
Προσωπικά λοιπόν ένιωσα μεγάλη χαρά όταν κατάλαβα, και αποκαλύφθηκε και δημοσίως, ότι πρόκειται για ...
την παραλία που είναι σχεδόν κάτω από το σπίτι μου στο Μαρμάρι της Εύβοιας. 

Ανοικτή επιστολή προς τον κ. Λευτέρη Ραβιόλο (Δήμαρχο Καρύστου)


Από: Γιάννης Δ. Πρεβενιός <johnpreve@gmail.com>

Λευτέρης Ραβιόλος - Δήμαρχος Καρύστου
Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
Δημότης και Κάτοικος Οικισμού Αγ. Μαρίνας

κ. Δήμαρχε χθες στην Ραδιοφωνική Εκπομπή των Παραπολιτικών με τα Κακά Κορίτσια, τα είπατε αρκετά καλά. (Πατήστε εδώ για να ακούσετε όλη την εκπομπή)
Ευτυχώς σε αυτή την συνέντευξη, κρατήσατε τα προσχήματα, και ...