slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επένδυση στο Ελληνικό: Ομόφωνη η απόφαση του ΚΑΣ που ξεμπλοκάρει το έργο



Απαλείφεται ο όρος της προηγούμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης που καλούσε τους επενδυτές να ζητούν γνωμοδότηση και έγκριση σε όλες τις μελέτες για κάθε είδους έργο σε ακαθόριστη ακτίνα
Ένα από τα πιο βασικά εμπόδια για την επένδυση στο Ελληνικό εξαλείφεται με την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δωρίζει στο ΕΚΑΒ δύο αεροπλάνα, αξίας 25 εκατομμυρίων ευρώ




Χ. Θεοχάρης: Άμεσα η μεταφορά όλου του τουριστικού πακέτου στο ΦΠΑ 13%

 
Άμεσα θα ληφθεί το μέτρο της μεταφοράς ολόκληρου του τουριστικού πακέτου στο κλιμάκιο του 13% στον ΦΠΑ σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη προκειμένου, όπως είπε, οι ελληνικοί προορισμοί να παραμείνουν φορολογικά ανταγωνιστικοί σε σχέση με τις χώρες της ευρύτερης μεσογειακής λεκάνης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε βέβαιος πως η αλλαγή θα περιλαμβάνεται στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο προκειμένου η κυβέρνηση να προλάβει την επόμενη τουριστική σεζόν.

Ο Χρήστος Ροϊλός νέος Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου

Τα ονόματα των 7 νέων Διοικητών των Περιφερειών Υγείας (ΥΠΕ) ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ανάμεσά τους και αυτό για την περιοχή του Αιγαίου στην οποία τοποθετείται ο Χρήστος Ροϊλός.

Όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr, η λίστα με τα ονόματα ήταν έτοιμη τα τελευταία 24ωρα και σήμερα (21/8) γίνονταν οι τελευταίες αλλαγές αφού και στην περίπτωση αυτή δεν αποφεύχθηκαν οι καραμπόλες.

Οι επτά νέοι Διοικητές των ΥΠΕ είναι:

Αποδοχή κληρονομιάς: Έρχεται νέα ρύθμιση – Τι αλλάζει


Ρύθμιση που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες φορολογουμένους, που αποφεύγουν να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους, θα δώσει η νέα πάγια ρύθμιση οφειλών προς την εφορία.
Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο οι δόσεις της πάγιας ρύθμισης για έκτακτους φόρους, όπως ο φόρος κληρονομιάς, να φτάνουν έως και τις 48, ανάλογα με τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη.
Με τις περισσότερες δόσεις, θα περιοριστεί το

Γιάννης Βρούτσης: Οι «χρυσές» συντάξεις του ΣΥΡΙΖΑ από σήμερα αποτελούν παρελθόν!



Υπεγράφη σήμερα η εγκύκλιος με την οποία θεσπίζεται ανώτατο όριο στο συνολικό ακαθάριστο ποσό κάθε μηνιαίας κύριας σύνταξης ή περισσοτέρων της μιας συντάξεων λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου που χορηγούνται από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Ως ανώτατο όριο μηνιαίας κύριας σύνταξης ή συντάξεων ορίζεται το ακαθάριστο ποσό που αντιστοιχεί στο δωδεκαπλάσιο της πλήρους εθνικής σύνταξης της παραγράφου 6 του άρθρου 7 του ν.4387/2016 που αντιστοιχεί σε είκοσι χρόνια ασφάλισης, όπως το ποσό αυτής ισχύει κάθε φορά. Το ανώτατο όριο κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού ανέρχεται σε 4.608 € (= 12 * 384).
Επί του ακαθάριστου ποσού των 4.608,00 €, εφαρμόζεται αρχικώς η κράτηση της......

Εμφύλιος κορυφής για το νέο κόμμα


Στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου ήταν χθες επί αρκετές ώρες ο Πάνος Σκουρλέτης και αφού είχε προηγηθεί τηλεοπτική του συνέντευξη, μια κίνηση που σήμανε συναγερμό στο κομματικό σύστημα.

Πρόσωπο- έκπληξη στον ΟΣΕ Τα νέα πρόσωπα σε Αττικό Μετρό, ΕΡΓΟΣΕ, Εγνατία και ΟΣΕ Τα ονόματα αυτά θα υποβληθούν σε λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου και κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.


Νίκος Χασαπόπουλος20 Αυγούστου 2019 | 13:44
Ποια είναι τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τους οργανισμούς που εποπτεύονται από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών:
Στο Αττικό Μετρό: Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Νίκος Ταχιάος, πρώην υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, πρώην υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Διευθύνων σύμβουλος (CEO) αναλαμβάνει ο Νίκος Κουρέτας, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος στην ΕΡΓΟΣΕ και αναβαθμίστηκε σε

Ο υπουργός που έκλεισε το μάτι στην φοροδιαφυγή! (Βίντεο)


Για να καταλάβουμε. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης είναι υπουργός του Τουρισμού ή Οικονομικών;
Πήγε ο αθεόφοβος και πρότεινε να ανασταλούν οι έλεγχοι της εφορίας στην Σαμοθράκη.
Η Σαμοθράκη έμεινε δέκα μέρες χωρίς πλοίο, οι τουρίστες κοιμόντουσαν στην ύπαιθρο και ο μέγας Θεοχάρης βρήκε την λύση στην φοροδιαφυγή!
Κακώς τον έκανε ο Κυριάκος υπουργό Τουρισμού. Αναπληρωτή του έπρεπε να τον διορίσει!
Το υπουργείο Τουρισμού που ήταν άφαντο στις ώρες της μεγάλης κρίσης, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. Αντί να ζητήσουν συγνώμη που εμφανίστηκαν...