slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άρχισαν οι δηλώσεις μετάνοιας: Ποτέ δεν υπονόησα ότι θα καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Σαλαγιάννης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0pl7Nx2GTuzHKrAbYxJ5lccWl82cRTDD-vjj-AIAWw5gvqOm6Og1_eTuvKLltHpoSwch5tHCfZU4JEYOdilECnvvxLfRlRzLhGMSi_bs5xeYPs06xFvBinD9HIJusDrwryhi-vtuqIcYh/s400/1.jpg

«Ποτέ δεν υπονόησα ότι θα καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, ή κάτι από αυτά που είναι τόσο πολύ κρίσιμα, θα προτιμούσα αν έφτανα εκεί να παραιτηθώ. Άρα ποτέ στο μυαλό μου δεν ήταν να πάρω ένα τόσο μεγάλο ρίσκο σε τόσο κρίσιμα θέματα, το ρίσκο στην πλάτη μου για το μέλλον της χώρας. Δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Σαλαγιάννης.

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ Οι εκβιασμοί δεν μετρούν στους λαούς

Του Μιχάλη ΙγνατίουΈντονα
Το αίτημα των Ευρωπαίων για να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας από την ελληνική Βουλή πριν αποφασιστεί η εκταμίευση της πέμπτης δόσης, είναι ένας άνευ προηγουμένου εκβιασμός μίας χώρας που οικονομικά έχει γονατίσει στα τέσσερα και δέχεται προσβολές την μία μετά την άλλη. Ένα παρόμοιο εξίσου απαράδεκτο εκβιασμό έζησαν οι Ελληνοκύπριοι το 2004, όταν οι Ευρωπαίοι «σύμμαχοι» εξυπηρετώντας την αδίστακτη κυβέρνηση Μπους-Τσέινι και την Τουρκία, απαιτούσαν να ψηφιστεί το φιλοτουρκικό και ρατσιστικό σχέδιο Ανάν πριν την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διαφορετικά, όπως κόμπαζαν οι πάντες τότε, «θα έπεφταν κεραμίδια στα κεφάλια» των Ελληνοκυπρίων. Δεν έπεσαν ποτέ...


Ο εκβιασμός των Ευρωπαίων, τον οποίο περιέργως ΔΕΝ μοιράζονται οι Αμερικανοί, υποστηρίζεται από τους ίδιους ανθρώπους στην Ελλάδα (δημοσιογράφους, καθηγητές, οικονομικούς παράγοντες κ.λπ.), οι οποίοι είχαν συνταχθεί το 2004 εναντίον του κυπριακού λαού: όπως και στο κυπριακό δημοψήφισμα, έτσι και τώρα παρουσιάζουν και προβάλλουν το σενάριο της απόλυτης καταστροφής εάν οι Έλληνες βουλευτές δεν υποστηρίξουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Οι εκβιασμοί δεν μετρούν στους λαούς και η θέση αυτή αποδεικνύεται και από την πρόσφατη ιστορία. Έχει αποδειχθεί ότι είναι οι πολιτικοί αυτοί στο πλαίσιο δήθεν της λογικής- που γίνονται αντικείμενο εκβιασμού και μπορώ να σας δώσω πολλά παραδείγματα τέτοιων πολιτικών οι οποίοι υπό εκβιασμό άλλαξαν γνώμη, θέσεις και ιδανικά.

Μία χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή ενός πολιτικού παράγοντα, ο οποίος από σκληρός αριστερός έγινε υποχείριο των δυνάμεων που επιχείρησαν την τουρκοποίηση της Κύπρου μέσω του σχεδίου Ανάν. Όλοι συμφωνούμε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να πτωχεύσει. Βρίσκεται πραγματικά στο παρά πέντε της καταστροφής, όχι επειδή δεν θα λάβει την επόμενη δόση από τους δανειστές της. Βρίσκεται λίγο πριν την πτώση στον γκρεμό επειδή οι προηγούμενες κυβερνήσεις -αλλά κυρίως η σημερινή- έκαναν τραγικά λάθη, επειδή μερικοί πολιτικοί έκλεψαν και έκλεψαν πολλά εκατομμύρια, επειδή έκαναν πελάτες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και τους ανάγκασαν να προσκυνούν τον κάθε πολιτικάντη που υποσχόταν εργασία στα παιδιά τους. Η Ελλάδα κινδυνεύει επειδή πάνω απ’ όλα οι πολιτικοί και όσοι ασχολήθηκαν με τα οικονομικά του κράτους αποδείχθηκαν μικροί και ανίκανοι.

Το Μάιο του 2010 ο σημερινός πρωθυπουργός οδήγησε την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χωρίς καν να εξετάσει άλλες λύσεις που του προτάθηκαν. Την οδήγησε χωρίς πρόγραμμα, χωρίς κανένα σχεδιασμό, και υποσχόταν μάλιστα ότι το λιμάνι του ΔΝΤ θα ήταν ...απάνεμο. Δεν ήταν.

Ο κ. Παπανδρέου και το οικονομικό επιτελείο που επέλεξε ο ίδιος για να υλοποιήσει τις εντολές των δανειστών, απέτυχαν και στα πιο απλά -την περικοπή των δαπανών όπου δεν χρειάζεσαι νομπελίστες οικονομικών για να την επιτύχεις. Απέτυχαν στα πιο εύκολα την πάταξη της φοροδιαφυγής- με αποτέλεσμα να χάσει η Ελλάδα σημαντικό χρόνο. Γενικά, δεν έχουν να επιδείξουν κανένα απολύτως έργο για την οικονομία τους τελευταίους 13 μήνες. Αύξησαν το χρέος, πόνεσαν τον λαό που τους έδωσε βοήθεια για να επιτύχουν, δεν εκμεταλλεύθηκαν την ανοχή που έδειξε πιστεύοντας τις υποσχέσεις τους.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε μία γενναία κίνηση την προπερασμένη εβδομάδα προσφέροντας την παραίτησή του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την πήρε πίσω βέβαια, σκεπτόμενος τα στενά προσωπικά πολιτικά του συμφέροντα. Διότι αν σκεφτόταν τα συμφέροντα της Ελλάδας έπρεπε να επιμείνει...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το έγγραφο που δημοσίευσε την Πέμπτη η αθηναϊκή εφημερίδα «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί συνωμοτούσαν εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας στοχεύοντας στην αναστολή του δικαιώματος ψήφου της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (Άρθρο 7 της Συνθήκης της Νίκαιας) δικαίωσε όσους υποστηρίζαμε πως Ουάσιγκτον, Λονδίνο και Βρυξέλλες είχαν αποφασίσει τότε να τιμωρήσουν τον περήφανο κυπριακό λαό. Η μελέτη του τηλεγραφήματος προκάλεσε οργή. Σε ένα σημείο αναφέρεται στη γνωστή επιστολή του προέδρου του ΔΗΣΥ προς τον κ. Πατ Κοξ με την οποία άφηνε υπονοούμενα για παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών από τον τότε πρόεδρο Τάσο Παπαδόπουλο. Ο κ. Αναστασιάδης, που έσφαλε στέλλοντας εκείνη την επιστολή, πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να διαβεβαιώσει με αποδείξεις τον κυπριακό λαό ότι δεν ήταν μέρος της απαράδεκτης συνωμοσίας. Έχει υποχρέωση να το πράξει διότι ανάμεσα στις προθέσεις του είναι και να ηγηθεί του λαού υποβάλλοντας υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Συνιστώ σε όλους και όλες να μελετήσουν τα έγγραφα του ιστοτόπου Wikileaks για την Κύπρο, όχι για να οργιστούν, αλλά για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις νέες πιέσεις που θα ασκηθούν στο λαό ώστε να υπερψηφιστεί το νέο σχέδιο που θα επιβάλει στους ηγέτες ο σημερινός άβουλος γενικός γραμματέας σε συνεργασία με τους Βρετανούς και τις λοιπές αντικυπριακές δυνάμεις...
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 26/06/2011



Πρωθυπουργός και Βενιζέλος τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» στους διαφωνούντες βουλευτές


Καραμπινάτη κοροϊδία του πρωθυπουργού και του νέου τσάρου της οικονομίας, οι οποίοι προκειμένου να μην καταψηφιστεί από... κάποιους βουλευτές το μεσοπρόθεσμο, και πέσει η παραπαίουσα κυβέρνηση, τους λένε ότι θα πάει λίγο πίσω το ξεπούλημα της ΔΕΗ και ΕΥΑΘ και οι βουλευτές φαίνεται πως ικανοποιούνται!Δηλαδή υποκρίνονται και αλληλοκοροϊδεύονται, μιας και είναι γνωστό πως και οι δύο ΔΕΚΟ περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο, ότι δεν θα ξεπουληθούν ΔΕΗ και ΕΥΑΘ.

Δηλαδή επιχειρούν με ψεύτικες υποσχέσεις να κοροϊδέψουν τους πολίτες και να άρουν τις αντιρρήσεις κάποιων βουλευτών και να υπερψηφιστεί τελικά το μεσοπρόθεσμο – σφαγείο την Τετάρτη το μεσημέρι χωρίς απώλειες για το κυβερνών κόμμα.

Για το λόγο αυτό σήμερα στις 11, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος συναντά στη Βουλή τον βουλευτή Κοζάνης, Αλέκο Αθανασιάδη που έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο λόγω της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Σήμερα «κληρώνει» και για τον Θωμά Ρομπόπουλο ο οποίος χθες πέρασε από το γραφείο του Βενιζέλου και μένει να δούμε αν …επείσθη ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Ειδικά όμως για τον Ρομπόπουλο τίποτα δεν θα μας εκπλήξει μιας και την μια δηλώνει ότι θα καταψηφίσει, την άλλη ότι θα παραιτηθεί, την άλλη πόσο αναγκαίο είναι το μεσοπρόθεσμο και χθες τον ακούσαμε να λέει ότι το σκέπτεται κι ότι σήμερα στη βουλή θα μάθουμε τις αποφάσεις του!

Zωγραφίζει πάλι η Έλσα . . .η νταντα του γιωργακη οπως ειπε το πρωι ο παπαδακης



Στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται να στέκεται η βουλευτής Αργολίδος της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου!

Παραβλέποντας τη γραμμή Σαμαρά για καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμο, η κα. Παπαδημητρίου είπε ότι θα το ψηφίσει για το καλό του τόπου.

Έτσι, εισέρχεται στα μονοπάτια του ..φυσικού της πράσινου χώρου!

«Είναι η ώρα που πρέπει να βάζουμε μπροστά το καλό της πατρίδας και όχι το καλό του κόμματος», δήλωσε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Η κα. Παπαδημητρίου μάλλον δεν ακούει τους «πράσινους» συναδέλφους της που λένε ότι τα νούμερα και στο Μεσοπρόθεσμο δεν βγαίνουν.

Και σας να μην έφτανε αυτό, αποτελούν και τα επαχθέστερα μέτρα που έχουν υιοθετούνται στην χώρα μας!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ. ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ για το «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ»

Το ΚΚΕ Καταψηφίζει και ζητάει ονομαστική ψηφοφορία

 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, εξετάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μπροστά στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο και

προκειμένου το ΚΚΕ να αντιμετωπίσει κάθε προσπάθεια σπέκουλας και αποπροσανατολισμού, ενημερώνει το λαό ότι:

  • Πρώτο, θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία και θα καταψηφίσει το αντιλαϊκό έκτρωμα, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο.
  • Δεύτερο, θα ζητήσει να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

Νάξος, 27-Ιούνη-2011

K.O. NAΞΟΥ ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Να αναβληθεί η συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

laikisyspeirosinaxoy-mikronkykladon.blogspot.com

e-mail: laikisyspeirosinaxos@yahoo.gr

Fax: 2285041552

Νάξος, 26-6-2011

Την αναβολή της προγραμματισμένης για την Τρίτη 28-6-2011 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τη μεταφορά του ΔΣ μετά τη 48ωρη Πανελλαδική Πανεργατική και Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία ζήτησε η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίζοντας ότι  σαν δήμος δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε και μάλιστα τη στιγμή που  το «μεσοπρόθεσμο» και ο εφαρμοστικός νόμος χτυπούν βάναυσα και τους δημότες του δήμου μας και η ημέρα αυτή είναι μέρα απεργίας και για τους εργαζόμενους στο δήμο και δεν επιτρέπεται να γίνει το ΔΣ στο οποίο μάλιστα θα πρέπει να παρευρίσκονται και κάποιοι υπάλληλοι του Δήμου.

Πληροφοριακά ανέφερε ότι το προγραμματισμένο για τις 28/6/2011 Περιφερειακό Συμβούλιο αναβλήθηκε μετά από παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου για μετά την απεργία.

Ζητάμε για μια ακόμα φορά την αναβολή του ΔΣ για μετά την απεργία.

Καλούμε τους συνδημότες μας, όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες και τους επισκέπτες του νησιού μας να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Νάξο που θα γίνει στην παραλία της Νάξου (παλιό Δημαρχείο) την Τρίτη 28/6/2011 στις 11πμ.

Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας.

Λύση υπάρχει όμως

χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά.

«Δάκτυλος» της κυβέρνησης

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά δεν έκρυβαν την οργή τους για τα τελευταία δημοσιεύματα μερίδας του διεθνούς τύπου που εμφανίζουν τον κ. Σαμαρά ως τον πολιτικό που θέλει τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το τελευταίο δημοσίευμα της κεντροαριστερής Suddeutsche Zeitung (SZ) που στο ρεπορτάζ της, αφού επιτίθεται στον κ. Σαμαρά, κάνει λόγο για σκέψεις που υπάρχουν στο ΕΛΚ για διαγραφή της ΝΔ από την οικογένεια των κεντροδεξιών κομμάτων ή ακόμη και διακοπή της επιχορήγησης.

Στη Λ. Συγγρού είναι πεπεισμένοι πως τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα τροφοδοτούνται από «σκέψεις, πληροφορίες και χαρακτηρισμούς» κύκλων της κυβέρνησης εντός και εκτός Ελλάδας.

Προς επίρρωση αυτών, συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ επεσήμαναν πως δεν είναι δυνατόν, σε εφημερίδες με τέτοια κυκλοφορία, να μην γνωρίζουν οι συντάκτες πως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα χρηματοδοτείται από τα κόμματα που μετέχουν σε αυτό και δεν συμβαίνει το αντίθετο ή ότι πουθενά δεν προβλέπονται κυρώσεις στο καταστατικό του ΕΛΚ.Στη ΝΔ είναι πεπεισμένοι πως στην Αθήνα, στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες υπάρχουν συγκεκριμένα κέντρα που παίρνουν πληροφόρηση από την κυβέρνηση, προκειμένου να εμφανίζουν τον κ. Σαμαρά να λέει σε όλα "όχι" αφού πρώτα, όπως σημειώνουν, ο προκάτοχος του κ. Βενιζέλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε παρουσιάσει την αξιωματική αντιπολίτευση περίπου ως το κόμμα που κατεβάζει τον κόσμο στον δρόμο...

Πρόσφατα, ανταπόκριση από την Αθήνα σε μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο παρουσίαζε τον κ. Σαμαρά ως τον πολιτικό του συντηρητικού κόμματος που αντιτίθεται στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και την περικοπή των δημοσίων δαπανών μαζί βέβαια με τη φορολογία που επιβάλει η κυβέρνηση.

Πως θα αντιστραφεί αυτή η εικόνα; Συνεργάτες του κ. Σαμαρά συνομιλούν πλέον καθημερινά με μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης, πυκνώνοντας τις παρουσίες τους στα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, προκειμένου να εξηγήσουν τις θέσεις της ΝΔ.

Ταυτόχρονα, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αναμένεται να σηκώσουν μεγάλο μέρος αυτής της προσπάθειας με τις παρεμβάσεις τους στο ευρωκοινοβούλιο και τις επαφές με κοινοτικούς αξιωματούχους και συναδέλφους τους σε μία προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα που υπάρχει στα κέντρα των αποφάσεων για τις προτάσεις του κόμματός τους.

Αναδημοσίευση από real.gr

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ των ΚΥΚΛΑΔΩΝ με πατριαρχικά σταυροπηγιακά σιγίλλια


Φωτογραφίες: Γιώργος Ανωμερίτης, Γιάννης Γιαννέλος
Ιστορικό λεύκωμα, σελ. 317
Γλώσσα έκδοσης: Ελληνικά
Εκδόσεις Μίλητος, 2011
ISBN: 978-960-464-246-5
Τιμή: 40€
Σε ένα καλαίσθητο λεύκωμα κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ το πέμπτο βιβλίο με κυκλαδικά θέματα του Γιώργου Ανωμερίτη με τον τίτλο “ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ των ΚΥΚΛΑΔΩΝ, με πατριαρχικά σταυροπηγιακά σιγίλλια”.
Το βιβλίο μετά τα εισαγωγικά του μέρη για την Εκκλησία στις Κυκλάδες, την.........

Η Διαφάνεια η εντιμότητα και η αξιοπιστία αποτελεί ηθική μας δέσμευσης


 Δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων της καθημερινής διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου.
Στο δημοτικό συμβούλιο της 26ης  Ιουνίου αποφασίστηκε ομόφωνα η ηλεκτρονική δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων όλων των οικονομικών στοιχείων του Δήμου σε καθημερινή βάση, κατόπιν εισηγήσεως του αρμόδιου αντιδημάρχου, Αργύρη Ανευλαβή.
Ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, τόνισε ότι:

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 28-29 ΙΟΥΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ( ΠΑΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ) 11 π.μ.


ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ –ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Όλοι και όλες στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία τις ημέρες συζήτησης στη βουλή του νέου αντιλαϊκού μνημονίου.
Να «νεκρώσουμε» εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια ,τα πάντα.
-Για να είναι μαζική καθολική η καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων και ισχυρό το μήνυμα μας σε πλουτοκρατία, κυβέρνηση και τρόικα.
-Για να είναι αυτή η απεργία αφετηρία ματαίωσης μέσα από........