slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κατερίνα Μονογυιού: Ενισχύω με 1000€ τον Σύλλογο "Φλόγα"

Κατερίνα Μονογυιού: Ενισχύω με 1000€ τον Σύλλογο "Φλόγα"

   Η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού συμμετείχε την Κυριακή 24 Μαΐου στον

Αλλαγές στην αρμοδιότητα για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης


Σε “γεφύρι της Άρτας” εξελίσσεται διαχρονικά η υπόθεση της εκπόνησης διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, με ακόμα μία νομοθετική παρέμβαση να κατατίθεται στη Βουλή την 22α Μαΐου.
Για να γίνει αντιληπτό το πλαίσιο του νέου νόμου, υπενθυμίζουμε συνοπτικά ότι επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αιφνιδιαστικά το Δεκέμβριο του 2015 είχε συντελεστεί μια θεσμική αυτοδιοικητική ανατροπή, όταν ψηφίστηκε ο ν.4351/2015 που αφαίρεσε από τους Δήμους τόσο αρμοδιότητες όσο και τους πόρους περί βοσκήσιμων γαιών.

Στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες (και) ο ΣΚΑΪ!

  
Η πρωτοβουλία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου για την προβολή του νησιού μας, σε τούτη την δύσκολη περίοδο για την κοινωνία και την οικονομία της Ελλάδας, συνεχίζεται και άλλο ένα ελληνικό κανάλι ήλθε στα μέρη μας!
 
Σε συνέχεια της παρουσίας του Alpha, της ΕΡΤ, του Star Channel και του Mega στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, τώρα στον ευλογημένο μας τόπο ήρθε ο ΣΚΑΪ, προσκεκλημένος και εκείνος της «Ένωσης»!
 

Διαγνωστικά τεστ σε μικρά νησιά του Αιγαίου από τη «Σύμπλευση ΑΜΚΕ»: Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος



Διαγνωστικά τεστ σε μικρά νησιά του Αιγαίου από τη «Σύμπλευση ΑΜΚΕ»: Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος

Ερώτηση στη Βουλή για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε μικρά νησιά του Αιγαίου από τη "Σύμπλευση ΑΜΚΕ" κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Σύμφωνα με την ερώτηση, ο ΕΟΔΥ σύναψε συμφωνία συνεργασίας με τη «Σύμπλευση ΑΜΚΕ» για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2. σε μικρά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αφορά επέκταση του προγράμματος των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ και γίνεται σε επικοινωνία με τους δήμους των μικρών νησιών.
Θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες σε ευπαθείς ομάδες. Τα μέλη της «Σύμπλευσης» θα καταπλεύσουν στα νησιά με φουσκωτά σκάφη, μεταφέροντας τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ από την Αττική σε κάθε νησί. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από κοινού με τους ιατρούς και τους εθελοντές της Σύμπλευσης με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.
Τα βιολογικά δείγματα που θα συλλεχθούν θα μεταφερθούν στα συνεργαζόμενα εργαστήρια στην Αττική. Σύμφωνα πάντα με τις σχετικές ανακοινώσεις, η πρώτη δράση της ανωτέρω συμφωνίας ξεκινά τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Μαΐου και οι Πλωτές Ομάδες του ΕΟΔΥ θα επισκεφτούν τη Μήλο, την Κίμωλο, τη Φολέγανδρο και τη Σίκινο.

Ο βουλευτής ερωτά τον υπουργό: