slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υπηρεσίες στους επιχειρηματικούς ομίλους, ο σκοπός του Αναπτυξιακού Οργανισμού της ΠΝΑΙ


SYSPEIRWSH.jpg

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δελτίο τύπου

Υπηρεσίες στους επιχειρηματικούς ομίλους, ο σκοπός του Αναπτυξιακού Οργανισμού της ΠΝΑΙ


Η άποψη του Περιφερειάρχη που διατυπώθηκε κατά την ψήφιση του "Αναπτυξιακού Οργανισμού" στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στο πνεύμα, ότι δήθεν όσοι τον καταψηφίζουν, στρέφονται ευθέως εναντίον όλων των νησιών της ΠΝΑΙ με τον πιο εχθρικό τρόπο, υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να στηριχθούν οι αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων, προκειμένου να βάλουν χέρι στο νέο πακέτο ενίσχυσής τους από την ΕΕ χωρίς εμπόδια. 

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ανδρίων και INTERAMERICAN για παροχή υγειονομικής αερομεταφοράς

Nextdeal newsroom
Σε μια σημαντική συμφωνία υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας της Άνδρου με υπηρεσία άμεσης υγειονομικής αερομεταφοράς προχώρησε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη. Ο Δήμος, εξασφαλίζοντας σχετική χορηγία της GREEK WIND POWER Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, συνήψε σχετικά συμβόλαιο ομαδικής ασφαλιστικής κάλυψης των μονίμων κατοίκων του νησιού με την INTERAMERICAN Βοήθειας.

Παράδοση διαγνωστικών τεστ αντιγόνου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο ΚαστελλόριζοΑπό το Καστελλόριζο ξεκινά ο αγώνας δρόμου για την διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων, με προτεραιότητα στα μικρά νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου


Τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid tests) παρέδωσε, χθες, στο Καστελλόριζο, όπου βρισκόταν, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα νησιά, μετά την  απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, υπό τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο. 


«Από το νησί της Μεγίστης ξεκινά η μεγάλη εκστρατεία της Περιφερειακής Αρχής για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων, με προτεραιότητα στα μικρά νησιά μας. Στο νέο κύκλο υγειονομικής θωράκισης, που άνοιξε ο

Προτάσεις του Βουλευτή Κυκλάδων, Φίλιππου Φόρτωμα, για τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας

Τις θέσεις και τις προτάσεις του για το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο αφορά την ανασυγκρότηση της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, εξέφρασε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Στην τοποθέτησή του επεσήμανε ότι το σχέδιο νόμου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αποτελεί μία μεταρρύθμιση για το περιβάλλον, την ιδιοκτησία και την

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δήλωση του Τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ανδρέα Ξανθού, σχετικά με την κατάθεση τροπολογίας για διατίμηση στα διαγνωστικά τεστΜε αφορμή την κατάθεση τροπολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη διατίμηση στα διαγνωστικά τεστ που αφορούν τον SARS-CoV-2, o βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ανδρέας Ξανθός, έκανε την παρακάτω δήλωση:

 «Μετά από  8 μήνες κερδοσκοπίας και ανυπαρξίας ελέγχου στο ευαίσθητο πεδίο των διαγνωστικών τεστ που αφορούν την πανδημία, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει κάτι για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη  οικονομική  επιβάρυνση των πολιτών και την έντονη δυσαρέσκεια που προκαλεί.  Μέχρι χθες όμως μας έλεγε μονότονα το Υπουργείο Υγείας ότι όσα τεστ χρειάζονται γίνονται δωρεάν από τις δημόσιες δομές και τον ΕΟΔΥ. Προφανώς επειδή η πραγματικότητα δεν είναι αυτή και όλοι ξέρουν ότι  χιλιάδες πολίτες υποχρεώνονται καθημερινά να κάνουν μοριακό έλεγχό ή rapid test σε ιδιωτικά εργαστήρια πληρώνοντας ένα δυσβάστακτο κόστος από την τσέπη τους, αναγκάστηκε η κυβέρνηση να παρέμβει σε μια αγορά που συνειδητά την είχε αφήσει ανεξέλεγκτη και ασύδοτη. 

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων


Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη 

στο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων

 

 

Κυρία Πρόεδρε, αγαπητή Χριστίνα,


Αγαπητοί φίλοι,


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων κλείνει εφέτος 75 χρόνια ζωής και δράσης. Γεννήθηκε μέσα στις στάχτες που άφησε ο πόλεμος από 25 ανήσυχους Έλληνες. Και στις δεκαετίες που ακολούθησαν οι εξαγωγές έγιναν βραχίονες της ανόρθωσης της χώρας. Αλλά και καταλύτες του αναπροσανατολισμού της εθνικής μας οικονομίας.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα παιδιά

 

Μία ουσιαστική συνεργασία με πολύ σημαντικές συμπράξεις και ενέργειες 

 

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπέγραψαν την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του  Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλος.

Απευθείας αναθέσεις δημόσιων συμβάσεων χωρίς διαφάνεια και έλεγχο

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε επίκαιρη επερώτηση με θέμα τις απευθείας αναθέσεις δημοσίων συμβάσεων.

Όπως αναφέρει η ερώτηση, η Κυβέρνηση μέσα στην πανδημία βρήκε την ευκαιρία με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και έκτακτη νομοθέτηση να κινηθεί εκτός της πάγιας κοινοβουλευτικής διαδικασίας και να εισαγάγει πληθώρα παρεκκλίσεων από τους κανόνες για τις δημόσιες συμβάσεις, ιδίως για απευθείας αναθέσεις κάθε είδους.

Σχόλιο του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Χρήστου Μπάρδου για τα τεκταινόμενα στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου


Το "δεκαπενταμελές" απέχει από το Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και η σύνδεση στο internet από το WiFi στη χρήση δεδομένων
Τελικά, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια οργανωμένη αντιπολίτευση ή τις μεμονωμένες φωνές συμβούλων, που το μόνο κοινό σημείο μεταξύ τους, είναι το μένος απέναντι στον Γιώργο Χατζημάρκο και την ομάδα του;

Γιατί, αν ισχύει το πρώτο, ο αρχηγός της «Συμμαχίας», Μανώλης Γλυνός, δεν θα προφασιζόταν την διακοπή ρεύματος της ΔΕΗ, για να αποφύγει να στηρίξει τον σύμβουλο του, Νίκο Κανταρζή, στις

Από το "φιάσκο, φιάσκο" στη βόλτα στην Πάρνηθα

Μανόλη Καψή 
Του Μανόλη Καψή 
Σήμερα; Σήμερα εφαρμόζεται η υποχρεωτική σύγχρονη τηλεκπαίδευση σε πλήρες ωράριο, με περισσότερες από 300.000 ψηφιακές τάξεις και 6 εκ συμμετοχές μαθητών -αθροιστικά- την ημέρα. Δηλαδή στην τηλεκπαίδευση, συμμετέχει το σύνολο της σχολικής κοινότητας που αγγίζει τα 1,6 εκ μέλη. Το σύνολο των εκπαιδευτικών έχει εγγραφεί και υλοποιούν πάνω από 39.000 ταυτόχρονες συνεδρίες στα Γυμνάσια και τα Λύκεια και πάνω από 54.000 ταυτόχρονες συνεδρίες στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά. Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1,6 εκ τηλεδιασκέψεις με πάνω από 29 εκ συμμετοχές μαθητών, με περισσότερα από 94 εκ λεπτά μαθήματος.

Εξ ίσου θεαματικά είναι τα αποτελέσματα και της ασύγχρονης εκπαίδευσης. Οι εγγεγραμμένοι μαθητές στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ήταν τον Σεπτέμβριο του 2019 81.500, ενώ τον Οκτώβριο του 2020 ήταν 1,4 εκ μαθητές. Στο e-class υπήρχαν τον Σεπτέμβριο του 2019 29.000 μαθητές και 14.000 εκπαιδευτικοί, ενώ τον Οκτώβριο του 2020 είχαν εγγραφεί 900.000 μαθητές και 140.000 εκπαιδευτικοί. Η αύξηση υπολογίζεται στο 5.000%. Τα προβλήματα έχουν περιοριστεί και οι μαθητές κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες. Εως ότου μπορέσουν να επιστρέψουν στις τάξεις. Οι γκρίνιες έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι έγινε με το φιάσκο; Ζητάει ακόμα άραγε την παραίτηση της Κεραμέως; Η σύμβαση με την Sisco; Ηταν τελικά ύποπτο ότι μας δόθηκε δωρεάν η πλατφόρμα; Τι λένε τα λαγωνικά της Κουμουνδούρου; Εσχατως δεν ακούγονται. Οχι, περασμένα ξεχασμένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα ασχολείται με αν, όταν κάνει ποδήλατο ο Μητσοτάκης, φοράει τη μάσκα του.
 Ακολουθεί το αρθρο του Μανόλη Καψή

Το αντιπολιτευτικό παιχνίδι ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τον Τσιόδρα

Γιάννης Ιωάννου
Κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ για τις πληροφορίες περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ, μετά το αίτημα για παρέμβαση εισαγγελέα, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Η Κουμουνδούρου θα επιχειρήσει με κάθε τρόπο τη στοχοποίηση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Οι επιτελείς του κ. Τσίπρα εκτιμούν ότι αν αναγκάσουν τον κ. Τσιόδρα σε παραίτηση ή με κάποιο τρόπο οδηγήσουν στην αποπομπή του, θα έχουν πετύχει αυτό που προσπαθούν εδώ και καιρό.

Να πετύχουν ένα καίριο πλήγμα, επικοινωνιακό αλλά και ουσιαστικό, κατά της κυβέρνησης και της προσπάθειάς της να περάσει τα μηνύματα που πρέπει στην κοινή γνώμη και να ελέγξει τον κορονοϊό.

Η απομάκρυνση, με τη μορφή παραίτησης, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα από την επιτροπή λοιμωξιολόγων είναι ο τελικός σκοπός και γι’ αυτό οι επιτελείς του κ. Τσίπρα θεώρησαν το θέμα που προέκυψε με την καταγραφή των κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ ως «χρυσή ευκαιρία».

Για να πετύχουν, λοιπόν, τον πραγματικό σκοπό τους, την απομάκρυνση Τσιόδρα από την επιτροπή, προβαίνουν από χθες σε συντονισμένες διαρροές ότι το πρωθυπουργικό επιτελείο έχει δήθεν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ως «εξιλαστήρια θύματα» τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα για να διαχειριστεί τη φθορά στην οποία υπόκειται η κυβέρνηση από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Να προκαλέσει, δηλαδή, μείζον κυβερνητικό θέμα που θα ανάγκαζε τον κ. Τσιόδρα, που δεν είναι πολιτικός και δεν θέλει να εμφανίζεται εν μέσω πολιτικών πυρών και δη ενδοκυβερνητικών, να βγει εκτός μάχης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση σκοπεύει να φέρει τις πληροφορίες περί παράλληλου συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Βουλή, καταθέτοντας ερώτηση την οποία θα υπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτον τον αρχηγό της Αλέξη Τσίπρα.

Και, μαζί με όλα αυτά, διαρρέονται από την Κουμουνδούρου και στοιχεία περί κατάρρευσης του ΕΣΥ, «πληροφορίες» ότι δήθεν υπάρχουν εντατικές που επιλέγουν ασθενείς, ότι γιατροί προβλέπουν καταστροφή κ.λπ. Οπως ανεπίσημα αλλά συντονισμένα, επιχειρεί η Κουμουνδούρου να καλλιεργήσει κλίμα αμφισβήτησης της σοβαρότητας του κορονοϊού και κυρίως να αμφισβητήσουν τα εμβόλια που ετοιμάζονται, για να συμβάλουν στη σύγχυση της κοινής γνώμης χωρίς όμως να τη χρεώνονται.

Με αυτό το γνωστό, διπλό παιχνίδι που εφαρμόστηκε στην περίπτωση της κ. Βουνάτσου. Με τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ να μην αποδοκιμάζει αλλά να σιωπά και τον Παύλο Πολάκη να επιδοκιμάζει τις απόψεις της, ώστε να σταλεί το μήνυμα ότι η κ. Βουνάτσου στηρίζεται επί της ουσίας, αλλά όχι επισήμως.

To ποδήλατο του Κυριάκου και το πούρο του Τσίπρα

Σάκης Μουμτζής
Ξεσάλωσε η διαδικτυακή «Αυγή», ο Ζαχαριάδης και τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο Μητσοτάκης έκανε βόλτα με το ποδήλατο του στο δάσος, την Κυριακή το απόγευμα. Σύμφωνα με το μυαλό τους θα έπρεπε κυριακάτικα να κάθεται στο σπίτι του και να μην αθλείται. Επικαλούνται τους νεκρούς της πανδημίας, λες και η άθληση αποτελεί προκλητική διασκέδαση.

Δηλαδή τι θα έλεγαν αν τον έβλεπαν με πούρο στην θαλαμηγό εφοπλιστή;

Κακά τα ψέματα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να πλήξουν τον Μητσοτάκη. Δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμα πως αυτός κέρδισε τον