slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η συνέντευξη – κόλαφος του Μανώλη Γλέζου: «Η Αριστερά δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της απέναντι στα αποβράσματα των μεταναστών».

Την έδωσε στην εφημερίδα “Δημοκρατία” και είναι η απόδειξη ότι ο Πατριώτης είναι πάνω από κόμματα και ιδεολογίες. Όπως επίσης ότι ο άδολος πατριωτισμός δεν έχει ημερομηνία λήξης.Ο Μανώλης Γλέζος, η ηρωική μορφή της Εθνικής Αντίστασης που μαζί με τον Λάκη Σάντα κατέβασαν την ναζιστική σημαία από το λόφο της Ακρόπολης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «δημοκρατία» μιλάει για το πρόβλημα της μετανάστευσης αλλά και την οικονομική κρίση. Δεν διστάζει να κατακρίνει την Αριστερά για τον ...

Στήριξη του δημότη στην πράξη: Κατάργηση τελών στον δήμο Πειραιά

 Ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την κατάργηση των τελών για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων.
Ο κ. Μιχαλολιάκος μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε μεταξύ άλλων:
«Απ΄ ότι πληροφορήθηκα, η κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα στην καθαριότητα. Σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία αισθάνομαι την υποχρέωση να επαινέσω τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι, προπαντός όμως την προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, με

“Εκβιασμός”- Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από Eurogroup

Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας για να υπογράψει ο Σαμαράς με αυξημένη πλειοψηφία. Παραδέχονται ότι το μνημόνιο είναι παράνομο και ΑΚΥΡΟ. Εκβιάζουν για να το νομιμοποιήσουν αναδρομικά. Βίντεο – ΣΟΚ.

Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου… 

Απόψε στις Βρυξέλλες στο  Eurogroup, κατά την άποψή μας είχαμε την “Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου”.
Είχαμε έναν άτυπο εκβιασμό και μια προσπάθεια ωμής παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας μας.
Δείτε τι είπαν, στην συνέντευξη τύπου οι κκ  Όλι Ρεν και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ :

Κινητοποίηση φορέων και κατοίκων για το δρόμο Κορώνου - Σκαδού

Εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της Κωμιακής συνοδευόμενοι από τη Δημοτική Σύμβουλο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Ευδοκία Ψαρρά και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σκαδού Μιχάλη Πάσουλα επισκέφτηκαν την Εισαγγελέα Νάξου και απέδωσαν καταγγελία για το τμήμα του κεντρικού οδικού δικτύου Σκαδού - Κωμιακής, ζητώντάς της να αποδώσει ευθύνες.
Επίσης προσήλθαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο και πραγματοποίησαν συνάντηση με το Δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη, ο οποίος δήλωσε τη συμπαράστασή του στην προσπάθεια αποκατάστασης του δρόμου και την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων.
Ο Μανόλης Μαργαρίτης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Γκούφα και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Πουσσαίο για το θέμα αυτό.
Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στον Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Νάξο Θανάση Γρυλλάκη, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα ενέργειες της υπηρεσίας του.
Ο Θανάσης Γρυλλάκης θεωρεί ότι άμεσα πρέπει να τοποθετηθεί πλέγμα που θα συγκρατήσει τα βράχια και είναι υπέρ στη δημιουργία εναλλακτικών δρόμων που θα λύνουν, έστω προσωρινά, το πρόβλημα της διέλευσης σε ανάλογες περιπτώσεις.
Ακόμη τόνισε τη σημασία σύνταξης μελετών και για άλλα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου στην ορεινή Νάξο.
Στο έγγραφο που δόθηκε στην Εισαγγελέα, στο Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και στο Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών δίνει περιθώριο πέντε ημερών στους αρμόδιους, για έγγραφη απάντηση σχετικά με το θέμα του δρόμου
Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα και ανάλογα την εξέλιξη που θα υπάρξει, θα αποφασιστούν νέες δράσεις.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ (18 ΜΑΙΟΥ 2011)

"Στις 18 Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων.
Μια μέρα που δεν μπορεί να έχει απλά έναν συμβολικό χαρακτήρα, αλλά να στοχεύει στο να γίνουν τα Μουσεία μας φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης αλλά και της αμοιβαίας κατανόησης ανάμεσα στους λαούς.
 Το μουσείο είναι ένας θεσμός που ....

Επί τάπητος το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στο Νότιο Αιγαίο, παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συνεργασία του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη με στελέχη της Περιφέρειας.


Επί τάπητος το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στο Νότιο Αιγαίο, παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συνεργασία  του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη με στελέχη της Περιφέρειας.

Ευρεία τεχνική συνάντηση, με θέμα «Επιτάχυνση υλοποίησης των έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 στο Νότιο Αιγαίο» - αντιμετώπιση θεμάτων προσαρμογής στον Καλλικράτη και θεμάτων χρηματοδότησης των έργων», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 10 το πρωί,  στην αίθουσα «Γιάννης Ρίτσος» του Πνευματικού Κέντρου τηςΕρμούπολης. Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία θα...

Αεροπλάνο που κινείται με ηλιακή ενέργεια πραγματοποίησε τη πρώτη διεθνή του πτήση


SolarImpulse3-537x357Με πιλότο τον Andre Borschberg, ένα καινούργιο είδος αεροπλάνου το οποίο κινείται ολοκληρωτικά με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας πραγματοποίησε τη παρθενική του πτήση στις 14 Μαΐου διασχίζοντας ολόκληρη την Ευρώπη. Αργά αλλά σταθερά, το αεροσκάφος πετούσε από τη δυτική Ελβετία, τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο, έως το αεροδρόμιο των Βρυξελλών στο Βέλγιο. Το συγκεκριμένο αεροπλάνο πραγματοποίησε τις πρώτες του δοκιμές το καλοκαίρι του 2010 με μια πετυχημένη πτήση διασχίζοντας τους ουρανούς  πάνω από την Ελβετία.
Τα 300 μίλια της πτήσης τα κάλυψε περίπου στις .....

Στην Κύθνο βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο Γιώργος Παπαμανώλης.

Το νησί της Κύθνου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιώργος Παπαμανώλης το Σαββάτο και την Κυριακή  14 και 15 Μαΐου 2011.  Κατά την παραμονή του, επισκέφθηκε τους οικισμούς της Χώρας, της Δρυοπίδας και των Λουτρών, όπου και είχε επαφές με κατοίκους και αυτοδιοικητικούς και συζήτησαν τα προβλήματα του νησιού αναδεικνύοντας ως σπουδαιότερα την κατάσταση του προβλήτα στο λιμάνι, τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το...

Η κρίση κι ο Καμίνης είναι ευλογία: Μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων προανήγγειλε

http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2011/05/kaminis-1-300x225.jpgΘετικά αντιμετώπισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ΓΑΠ στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, την πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων που ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, για τη συγκρότηση επιτροπής η οποία θα προτείνει σχέδιο για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Η βασική "φιλοσοφία" της επιτροπής αυτής είναι η...

Τα αντίποινα του Μπους για το Βουκουρέστι




Τα σημερινά ΝΕΑ αποκαλύπτουν πώς ο Μπους "τιμώρησε" τον Καραμανλή για το βέτο στο Βουκουρέστι αλλά και για τις σχέσεις του με τον Πούτιν και το φυσικό αέριο.Η αλήθεια αργά αλλά σταθερά έρχεται στη δημοσιότητα. Και όταν αυτή η αλήθεια αποκαλύπτεται από τα ΝΕΑ, τότε αποκτά πολύ μεγαλύτερη σημασία.
Το συμπέρασμα;
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟΔΟΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ  για να φέρουν το παιδί τους στην κυβέρνηση για να μας κάνουν ότι έκανε ο Στρος Καν στην καμαριέρα.

Ολόκληρο το άρθρο της εφημερίδας θα το διαβάσετε κλικάροντας πάνω στον τίτλο της ανάρτησης.


ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΣΟΣ ΚΑΘΩΣ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ


 
 «Η πρωτόγνωρη κυβερνητική αδιαφορία και η νεοεισαγόμενη γραφειοκρατία, οδηγούν τις Κυκλάδες και τον τουρισμό μας σε αδιέξοδο.
Την ώρα που έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και τα νησιά μας μάχονται για να κερδίσουν το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, η κυβέρνηση όχι μόνο ολιγωρεί, αλλά στήνει και νέα γραφειοκρατικά αναχώματα. 

Αισθητή η παρουσία του Νότιου Αιγαίου στο «2ο Agro Quality Festival

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδης
 και ο αντιπεριφερειάρχης, Σ. Παμπάκας
με τον πρόεδρο της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δ. Καπούνη
και τον οικονομικό συνεργάτη, κ.Βαλερη
 Τα εύσημα και τον θαυμασμό των επισκεπτών του «2ου Agro Quality Festival», που πραγματοποιήθηκε στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι στις 13, 14 και 15 Μαΐου του 2011, απέσπασε η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου τα προϊόντα και οι μοναδικές γεύσεις των νησιών μας προβλήθηκαν οργανωμένα σε ένα ευρύ κοινό.
Ο αντιπεριφερειάρχης στο σημείο έκθεσης των Ναξιακών προϊόντων
Το περίπτερο με τα τοπικά μας προϊόντα επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, οι υφυπουργοί Παναγιώτης Ρήγας και Μιλένα Αποστολάκη, όπως και η βουλευτής Επικρατείας, πρέσβειρα του επώνυμου Ελληνικού κρασιού, Μάγια Τσόκλη, η οποία έπλεξε το εγκώμιο των παραγωγών του Νοτίου Αιγαίου, δοκιμάζοντας τα προϊόντα τους.

Πεντακάθαρες οι παραλίες του Μώλου και του Καλόγερου στην Πάρο

Από την Κυριακή το μεσημέρι, 15 Μαΐου 2011, οι παραλίες του Μώλου και του Καλόγερου, της τοπικής Κοινότητας Αρχιλόχου Πάρου, είναι πολύ πιο καθαρές, θα λέγαμε πεντακάθαρες, έτοιμες, από πλευράς καθαριότητας, να δεχθούν τους καλοκαιρινούς επισκέπτες. Και αυτό γιατί κάτοικοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Αναπτυξιακού Συλλόγου Μώλου - Τσουκαλιάς - Γλυφάδων «Πρόοδος - Ανάπτυξη», την Κυριακή το πρωί καθάρισαν τις δυο παραλίες.
Στον καθαρισμό των παραλιών πήραν μέρος:
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρχιλόχου Γιώργος Ρούσσος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μώλου - Τσουκαλιάς - Γλυφάδων «Πρόοδος - Ανάπτυξη» Μαρουσώ Τζανακοπούλου, το νέα μέλη του Συλλόγου Μοσχούλα Αντιπαριώτη με την κόρη της Ευαγγελία Μαρμαρινού και Βάσια Κοντοπούλου με το γιό της Γιώργο Ρηγόπουλο καθώς και η φίλη του Συλλόγου Ουρανία Βοϊβόδα.

Δεν παίζονται οι άνθρωποι! Έβαλαν συντονιστή των δράσεων τον Πάγκαλο για το κέντρο της Αθήνας!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos
Kαι εκεί που λέγαμε ότι μας ξέχασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξανά στο προσκήνιο. Δεν έκανε κάποια από τις συνηθισμένες δηλώσεις, αλλά τέθηκε συντονιστής των δράσεων για το κέντρο της Αθήνας και για την καταπολέμηση της παραβατικότητας!
Αυτό αποφάσισε το σημερινό υπουργικό Συμβούλιο, στην συνεδρίαση του οποίου ήταν παρόντες ο

Στον Εισαγγελέα προσφεύγουν οι κάτοικοι των χωριών Κωμιακής -Σκαδού και Μέσης


 Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου στην Κωμιακή παρουσία  του  Αντιδημάρχου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Αντώνη Μανιού,  του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κωμιακής  Ιάκωβου Μπαρδή, του εκπρόσωπου του  Σκαδού  Μιχάλη Πάσουλα και του εκπρόσωπου της  Μέσης Νικήτα  Κουτσοκέρη. Οι  κάτοικοι ,οι φορείς  και οι  Σύλλογοι των χωριών   Κωμιακής και Σκαδου και Μέσης αποφάσισαν να προσφύγουν στον   Εισαγγελέα  για   αποδοθούν ευθύνες  σε κάθε αρμόδιο για το θέμα του επαρχιακού δρόμου Κορώνου-Σκαδού, που εδώ και δυο μήνες εξακολουθεί στο  σημείο όπου είχαν πέσει οι μεγάλοι  βράχοι να παραμένει  κλειστός.....