slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Γάζα: Άλλη η γραμμή του κόμματος, άλλη του Κοτζιά

Την πλήρη αποδοκιμασία της Βουλής για το χθεσινό αιματοκύλισμα διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Πρόεδρος της Βουλής, ενώ ψήφισμα με το οποίο καλεί τον ΟΗΕ και την ΕΕ να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επικράτηση της ειρήνης και της δικαιοσύνης εξέδωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος μάλιστα, Φωτεινή Βάκη, ζήτησε να συνταχθεί σχετικό ψήφισμα και από τη Βουλή.

Επίθεση κουκολοφόρων σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ

Ομάδα δέκα ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα εισέβαλε στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και κινήθηκε απειλητικά κατά φοιτητών – μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Σύμφωνα με τον φύλακα του ΑΠΘ, που βρισκόταν στη Σχολή όταν συνέβη το περιστατικό, οι άγνωστοι μπήκαν από παράπλευρη είσοδο του κτιρίου και αναποδογύρισαν τα τραπέζια με το προεκλογικό ενημερωτικό υλικό της παράταξης, ενώ κυνήγησαν τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που ήταν συγκεντρωμένα εκεί εκείνη την ώρα, ενόψει των αυριανών φοιτητικών εκλογών.

Fwd: Αφιέρωση Μανώλη Κεφαλογιάννη, στους δύο Έλληνες αξιωματικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη. (Κρητική Μαντινάδα).

 


Αφιέρωση Μανώλη Κεφαλογιάννη, στους δύο Έλληνες αξιωματικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη. (Κρητική Μαντινάδα).

«Ο άντρας που 'χει με αρχές,  όμορφες μεγαλώσει, 

Τίποτα στον κόσμο, δεν μπορεί,  

να τονε ταπεινώσει» 

 

Δήλωση Μανώλη Κεφαλογιάννη μετά την επίσκεψή του στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

«Μετέφερα στους δυο Έλληνες αξιωματικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, την απεριόριστη αγάπη ενός ολόκληρου Έθνους. 

Τους μετέφερα, την αμέριστη συμπαράσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που με το Ψήφισμά του ζητά, με ομοφωνία όλων των πολιτικών του δυνάμεων, την άμεση απελευθέρωσή τους.

Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, είναι ζήτημα πρώτης Εθνικής αλλά και Ευρωπαϊκή προτεραιότητας.

Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης φύλαγαν Ευρωπαϊκά Σύνορα. Είναι Ευρωπαίοι Πολίτες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητά  την άμεση απελευθέρωσή τους.

Ενημέρωσα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από τις 22 Μαρτίου, στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, πρώτος, είχε θέσει το θέμα της άμεσης απελευθέρωση των δυο Ελλήνων αξιωματικών. 

Στον Άγγελο και στον Δημήτρη όλοι βλέπουμε τα αδέλφια μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Με αγωνία περιμένουμε την άμεση απελευθέρωση τους. Την επιστροφή στα σπίτια τους. Στους δικούς τους ανθρώπους.

 




«Με το δεκανίκι της Ελληνικής Αυγής η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου: η κατηφόρα συνεχίζεται για την Περιφερειακή Αρχή…»


ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πρώτη φορά στα χρονικά της αιρετής περιφέρειας η συνεδρίαση του Περιφερειακού έγινε με 26 συμβούλους, εκ των οποίων ο ένας είναι της παράταξης της Ελληνικής Αυγής! Η πλειοψηφία κατάφερε να μαζέψει 25 από τους 28 εκλεγμένους της συμβούλους (από τους αρχικά 31 εκλεγμένους μετά και τις 3 αποχωρήσεις των κ. Ανανία, Ζωγραφίδη και Κουνάκη), και προχώρησε σε μια επίθεση λάσπης και συκοφαντίας αναφορικά με τη στάση της μειοψηφίας.
Για την ταμπακιέρα, κουβέντα βέβαια….

Η σπάνια βυζαντινή εκκλησία της Νάξου που κέρδισε βραβείο


Απέσπασε βραβείο Europa Nostra 2018
Η βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Κυριακής Απειράνθου στη Νάξο ήταν ανάμεσα στους νικητές των σημαντικότερων βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ευρώπη, Europa Nostra Awards 2018, στην κατηγορία «Διαφύλαξης».

Παράλληλα, βραβείο στην ίδια κατηγορία απέσπασε η

Εβαλε τα κλάματα ο Κεφαλογιάννης μιλώντας για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς [βίντεο]

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης βρέθηκε χθες ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο πρώτος πολιτικός που επισκέφτηκε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.
Ο ίδιος περιγράφοντας την εικόνα που εισέπραξε από τους δύο στρατιωτικούς, έκανε λόγο για «υψηλό φρόνημα», ενώ χαρακτήρισε την κράτησή τους «παράνομη» με

Μπαρμπούνης Στάθης: ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας στο πρόσωπό μου

Ευχαριστήρια Επιστολή
Νεοδημοκράτες-Νεοδημοκράτισσες,
Θέλω να σας εκφράσω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την ανανέωση της εμπιστοσύνης  σας στο πρόσωπό μου στις  εκλογές της 13ης Μαΐου 2018 αλλά και για την αθρόα συμμετοχή σας στις εσωκομματικές διαδικασίες της μεγάλης μας παράταξης.

Αποκλειστικό: Πάρτι με τα έξοδα και πλαστά πτυχία στην ΣΤΑΣΥ

 καταγγελία για αδικαιολόγητες και μη νόμιμες δαπάνες των μελών του Δ.Σ. των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ), καθώς και για πλαστό πτυχίο ενός εξ αυτών, ερευνάται έπειτα από πληροφορίες που περιήλθαν ανωνύμως στη Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου.

Η ΟΝΑΣ διοργανώνει τη 2η έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής Ναξίων καλλιτεχνών

Από 2 έως 7 Ιουλίου στον πολιτιστικό χώρο "ΚΑΜΙΝΙ" στο Γαλάτσι, τα εγκαίνια της 2η έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής Ναξίων καλλιτεχνών που

Δελτίο τύπου ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


Εμφανείς οι προσωπικές αιχμές στην αντιπαράθεση που έχει ανοίξει -ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα-, μεταξύ περιφερειακής αρχής και παρατάξεων της μειοψηφίας, όπως και των ανεξάρτητων περιφερειακών συμβούλων, που βολεύουν τελικά στη συγκάλυψη της στρατηγικής τους ταύτισης στην αντιλαϊκή πολιτική που υποστηρίζουν.
Η υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου ξεκινά πρωτίστως, από την

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ




ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ - ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ



----------------------------------

* Τρίτη 15 Μαΐου 2018, στο Λιμάνι της Αιγιάλης της Αμοργού,
«Χορευτικό Αντάμωμα στην Αμοργό». Διοργάνωση: Ομάδα Αιγαίου,
υπό την αιγίδα του Δήμου Αμοργού.

Συμμετέχουν συγκροτήματα από: Αμοργό, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Νάξο, Σχοινούσα.

******************

Στελίδα: Η παλαιότερη αρχαιολογική θέση των Κυκλάδων


Σημαντικές ανακαλύψεις που αλλάζουν την ιστορία της Νάξου φέρνει στο φως η αρχαιολογική έρευνα στη Στελίδα, η οποία θεωρείται η παλαιότερη αρχαιολογική θέση στις Κυκλάδες και χρονολογείται τουλάχιστον 100.000 έτη πριν από σήμερα. Εκεί εντοπίζεται η πρώτη χρήση της Ναξιακής σμύριδας και η πρώτη απόδειξη Νεάντερνταλ στις Κυκλάδες. Επίσης, η πρώιμη δραστηριότητα του Homo sapiens στη Στελίδα υποδηλώνει ότι ορισμένοι πρώτοι σύγχρονοι άνθρωποι εισήλθαν στην Ευρώπη μέσω του Αιγαίου Πελάγους.

Τα συμπεράσματα από τις έρευνες και την ανασκαφή στη Στελίδα παρουσίασε ο Καθηγητής Τρίσταν Κάρτερ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στη Σχολή Ουρσουλινών, στις 14 Απριλίου.

Ευχαριστήριο Μιλτιάδη Πελοποννήσιου

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους στήριξαν την υποψηφιότητα μου στην εκλογική διαδικασία της ΝΟΔΕ Κυκλάδων αλλά κ σε όλο τον κόσμο που με την προσέλευση του απέδειξε πως οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι πραγματική γιορτή.. Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο Χ. Καφτηράνη στο νέο εκλεγμένο συμβούλιο,τους προέδρους των τοπικών οργανώσεων, τους συνέδρους κ τα νέα τοπικά συμβούλια.Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον απερχόμενο πρόεδρο Κ. Γαβιώτη για την καλή συνεργασία που είχαμε κατα τη διαρκεια της θητείας του.Σήμερα δεν

Ευχαριστήριο Κωνσταντίνου Δοκιμάκη


Ευχαριστώ τους Κυκλαδίτες- μέλη της Νεας Δημοκρατιας για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου.
Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους, στους νέου προέδρους των Δημ. ΤΟ των νησιών μας κ στο νέο πρόεδρο ΝΟΔΕ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΦΤΗΡΑΝΗΣ — στην τοποθεσία ΝΟΔΕ Κυκλάδων.

ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ 2015-16!!! Πολάκης για Κέντρο Υγείας Μυκόνου: Δεν φταίμε εμείς αλλά οι προηγούμενοι

 Ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, αποκάλυψε νέα υπόθεση «διαφθοράς».

Σύμφωνα με το πόρισμα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του newsit.gr, δύο στις τρεις ημέρες, σε διάστημα δύο ετών, το ακτινολογικό εργαστήριο δεν λειτουργούσε και τα περιστατικά προωθούνταν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα του νησιού.