slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη για το θέμα της ενδοεπικοινωνίας στις Κυκλάδες:

 «Μετά τη δυσάρεστη εξέλιξη που προέκυψε στο θέμα της ενδοκυκλαδικής επικοινωνίας και τη δικαιολογημένη ανησυχία που προκλήθηκε, ενημερώνω τους συμπολίτες μας, Κυκλαδίτες, ότι κατόπιν επικοινωνίας που είχα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά, αναζητώντας άμεση λύση, με ενημέρωσε ότι το Υπουργείο θα ξεκινήσει άμεσα τις ενέργειες για την υπογραφή νέων συμβάσεων με δύο (2) ακτοπλοϊκές εταιρείες

Πρόκειται για την εταιρεία Hellenic Seaways, η οποία με το πλοίο Hellenic Highspeed θα αναλάβει τα δρομολόγια των Δυτικών Κυκλάδων και την εταιρεία SAOS Ferries, η οποία με το πλοίο «Nissos» θα αναλάβει τα δρομολόγια των Ανατολικών Κυκλάδων.


Επίσης, όπως με ενημέρωσε ο Υφυπουργός, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα δρομολόγια για τις Ανατολικές Κυκλάδες να ξεκινήσουν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδος και για τις Δυτικές Κυκλάδες στις αρχές της επόμενης εβδομάδος.


Είναι γεγονός ότι το θέμα της ενδοεπικοινωνίας ταλανίζει διαχρονικά τα νησιά μας τους χειμερινούς μήνες και είναι ένα καίριο ζήτημα για το οποίο θα πρέπει να αναζητηθεί μόνιμη λύση με πλοία σύγχρονα και αξιόπλοα.

Παρά τις εξαγγελίες από όλες τις Κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες ότι θα επιλυθεί οριστικά το θέμα, αυτό δυστυχώς δεν έχει υλοποιηθεί.


Είμαι βέβαιος ότι σε αυτήν την προσπάθεια θα έχουμε ισχυρό σύμμαχο τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά, ο οποίος έχει πλήρη επίγνωση των δυσχερειών της νησιωτικής περιοχής μας και τον οποίο

θέλω να ευχαριστήσω για την άμεση εξεύρεση λύσης και για την άριστη συνεργασία που έχουμε σε όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του που αφορούν τα νησιά μας».


 

 

Γιώργος Χατζημάρκος: "Είναι συνειδητή απόφαση και επιλογή να ξεκινάμε με έργο του Ελληνικού Στρατού" Κτηριακή αναβάθμιση του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ρόδου, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Η πρώτη απόφαση της νέας χρονιάς και της νέας θητείας

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 95 ΤΥΕΘ Ρόδου, έργο προϋπολογισμού 761.420,00 €, είναι η πρώτη απόφαση για το νέος έτος 2024 και η πρώτη για τη νέα θητεία,  που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος δηλώνει ότι  «είναι συνειδητή απόφαση και επιλογή να ξεκινάμε με έργο του Ελληνικού Στρατού, γιατί στο προσωπικό του Ελληνικού Στρατού οφείλουμε το περιβάλλον ασφάλειας και ειρήνης που απολαμβάνουμε».

Πρόκειται για την απόφαση ένταξης στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027», της Πράξης «Ενεργειακή αναβάθμιση Κτηριακών Εγκαταστάσεων του 95 ΤΥΕΘ Ρόδου». Το ύψος της συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης,  δημόσιας δαπάνης, ανέρχεται σε 761.420,00 €.

Γ. Βρούτσης: Πρωτοφανής αύξηση επιχορήγησης στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας, ύψους 11 εκατ. ευρώ

photo1a 3-1-24   «Κεντρική πολιτική του Υπουργείου Αθλητισμού αποτελεί η εξασφάλιση ασφαλών, σύγχρονων και βιώσιμων αθλητικών εγκαταστάσεων και σ' αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει αποκλειστικά να δρομολογηθεί η αξιοποίηση των νέων πόρων» Με Απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού κατανεμήθηκαν από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου οι πιστώσεις στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας για το 2024 και όπως είχε δεσμευθεί ο κ. Βρούτσης είναι αυξημένες κατά 52,18%!
Συγκεκριμένα, τα 17 ΕΑΚ ανά την επικράτεια, η «καρδιά του ελληνικού αθλητισμού», επιχορηγούνται πλέον με 31,95 εκατ. ευρώ, έναντι 20,995 εκατ. ευρώ το 2023, ήτοι με 10,955 εκατ. ευρώ περισσότερα!

Ανασχηματισμός: Διορθωτικές αλλαγές με τρεις επιστροφές, δύο αποχωρήσεις και επίκεντρο την ασφάλεια

Από το υπουργείο Προστασίας του πολίτη ξεκίνησε ο μίνι ανασχηματισμός που προκάλεσε υπουργικές καραμπόλες
Του Γρηγόρη  Τζιοβάρα 

Με κεντρική στόχευση τη βελτίωση των κυβερνητικών επιδόσεων στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας των πολιτών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε διορθωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που είχαν ως επίκεντρο την αντικατάσταση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας και την επιστροφή στο κρίσιμο αυτό χαρτοφυλάκιο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος το αναλαμβάνει για πέμπτη φορά.

Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών : ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΗ

Ευτυχισμένος ο Καινούργιος χρόνος . Χρόνια πολλά με υγεία, ειρήνη, δημιουργικότητα, ευημερία των νησιών μας και όλης της χώρας μας.
Γιάννης Λογαράς

Κοινοποιούμε Δελτίο Ανακοινώσεων της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών που εξέδωσε τον Δεκέμβριο του 2003.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Απογοητευτική η πρώτη σοδειά από το μασάζ Μπρατάκου σε βουλευτές της ΝΔ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Επαφές Μπρατάκου με βουλευτές (για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών)
– Από σχετικά αξιόπιστη πηγή πληροφορήθηκα ότι εσχάτως ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, έχει πυκνώσει τις επαφές του με Νεοδημοκράτες βουλευτές, που θεωρούνται «ύποπτοι» για να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η πρώτη σοδειά του στενού συνεργάτη του προέδρου Μητσοτάκη είναι σχεδόν απογοητευτική, αφού η πλειονότητα των “γαλάζιων” βουλευτών διαφωνούν (οριζοντίως και καθέτως) με το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Και επειδή μιλάμε για μεγάλο αριθμό κοινοβουλευτικών, παρά τα όσα αφήνονται να διαρρεύσουν εσχάτως από το Μαξίμου, προσωπικά δεν αποκλείω να δούμε τον πρωθυπουργό να κάνει πίσω ολοταχώς.

Εορτασμός Θεοφανίων στον Δήμο Θήρας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ ΚΑΘΑΓΙΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει τους πολίτες ότι η Τελετή Καθαγιάσεως των Υδάτων την           6η Ιανουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων. 

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: