slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τέλος στις φημολογίες για τον Ιάκωβο Καμπανέλη, από τον όμιλο "ΥΓΕΙΑ"

Διαψεύδεται ως αναληθής η πληροφορία θανάτου του κ. Ιάκωβου Καμπανέλη, ο οποίος νοσηλεύεται στην Α' Παθολογική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ, σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν του ομίλου "ΥΓΕΙΑ".
Είναι αυτονόητο ότι για το πολύ λίγο χρονικό διάστημα που αναρτήσαμε την είδηση που δημοσίευσαν μεγάλοι και έγκυροι δημοσιογραφικοί όμιλοι Ζητούμε συγγνώμη.


Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση

Η σημερινή αποκάλυψη του «Τύπου της Κυριακής», ότι δικηγόρος του στενού επαγγελματικού περιβάλλοντος του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βρίσκεται πίσω από τη νομική υποστήριξη αγωγών που έχουν καταθέσει μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας επιπλέον ποσά ύψους 200 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού, εγείρει μέγα ηθικό και πολιτικό ζήτημα για την...
...κυβέρνηση.

Το γεγονός και μόνο ότι η συγκεκριμένη δικηγόρος, που χειρίζεται υποθέσεις για λογαριασμό μεγαλοεργολάβων κατά του ελληνικού Δημοσίου, ανήκει, ως βασική συνεργάτης, στο νομικό γραφείο που διατηρεί από δεκαετίας και πλέον ο υφυπουργός κ. Ρόβλιας, δημιουργεί ένα περίεργο πλέγμα σχέσεων και προκαλεί έντονες υποψίες διαπλοκής με φόντο το δημόσιο χρήμα, θέτοντας την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου προ των ευθυνών τους για την απόδοση μιάς σειράς, οφειλόμενων προς τους Ελληνες φορολογούμενους, επίσημων εξηγήσεων.

Η κυβέρνηση καλείται να δώσει άμεσα απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που ανακύπτουν από την αποκάλυψη του «ΤτΚ». Θα επαναλάβουμε και στην περίπτωση αυτή, πως ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό. Αποτελεί καθήκον και συνταγματική υποχρέωση για κάθε κυβέρνηση και δημόσιο λειτουργό η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, το οποίο δέχεται ισχυρά πλήγματα, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη εποχή του μνημονίου, που η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς ιδιότυπης οικονομικής κατοχής. Όταν, όμως, προκύπτει σύγκρουση του δημόσιου με ιδιωτικά συμφέροντα, δημιουργούνται εύλογα υπόνοιες διαπλοκής, που θα πρέπει να διαλευκανθούν άμεσα.

Την ώρα που η κυβέρνηση Παπανδρέου επιβάλλει τα ακραία μέτρα του μνημονίου και οι αντοχές της κοινωνίας δοκιμάζονται σκληρά, δεν είναι επιτρεπτό να δημιουργούνται – και να μένουν μετέωρα – τέτοια μείζονα ηθικά και πολιτικά ζητήματα, όπως η εμπλοκή προσώπων του στενού περιβάλλοντος ενός μέλους της κυβέρνησης σε υποθέσεις διεκδίκησης τεράστιων ποσών από το ελληνικό Δημόσιο. Όταν, μάλιστα, η ίδια κυβέρνηση προσπαθεί να αντλήσει έσοδα για την κάλυψη των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους από την οικονομική αφαίμαξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Εμείς υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ρόβλιας πρωτοστατούσε στην «εκστρατεία ηθικής» εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή

Διαβάστε και τις γράφαμε στις 18 Δεκεμβριου 2009 για να ενημερωθείτε πληρέστερα:

Για τον κ. Ρόβλια και για την γυναίκα του Καίσαρα

Όσο για το Christos Roblias Law Office, όπως διαβάζουμε στο site του έχει παράσχει υπηρεσίες νομικού συμβούλου σε αναδόχους έργων όπως το Μετρό της Αθήνας, την υποθαλάσσια Πρέβεζας – Ακτίου, το Ολυμπιακό Χωριό, το Μέγαρο Μουσικής, τα γκαράζ στην Αττική, το Μουσείο Ακρόπολης, το μετρό Αθήνας κ.λπ. (http://www.lor.gr/site/Firm.htm)

Διαψεύδει ο κ. Ρόβλιας

Δήλωση του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ντίνου Ρόβλια, με την οποία διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής».

”Το δημοσίευμα της εφημερίδας υπό τον ψευδή και συκοφαντικό τίτλο «Υπουργός συνήγορος μεγαλοεργολάβων κατά του Δημοσίου», υπηρετεί οικτρά τόσο το λαϊκισμό, όσο και τη νοσηρή φαντασία” τονίζει ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντ. Ρόβλιας, απαντώντας σε όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής». Δηλώνει δε, ότι περιμένει από την εφημερίδα να ανακαλέσει ”όσα συκοφαντικά άμεσα ή έμμεσα” του αποδίδει, διαφορετικά όπως αναφέρει” το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη”.

Ο υφυπουργός σχολιάζει στη δήλωσή του ότι η επίθεση που δέχεται, ενδεχομένως είναι απόρροια της σειράς πρωτοβουλιών, που όπως σημειώνει, έλαβε στο χώρο των δημοσίων προμηθειών, για την αντιμετώπιση εστιών διαφθοράς, που ροκανίζουν το δημόσιο χρήμα. «Δεν είναι η πρώτη φορά, που κακόπιστα δημοσιεύματα επιχειρούν ανεπιτυχώς να με θίξουν πολιτικά με διαστρεβλώσεις σχετικά με την επιστημονική και επαγγελματική μου πορεία, που προηγήθηκε της πολιτικής μου πορείας», δηλώνει ο κ Ρόβλιας και προσθέτει: «ο «Τύπος της Κυριακής» όμως υπερέβη την κακοπιστία και επέλεξε τη συκοφαντική δυσφήμιση, διατυμπανίζοντας με πηχυαίο τίτλο ότι δήθεν δικηγορώ και μάλιστα υπέρ συγκεκριμένων υποθέσεων, ενώ είμαι υφυπουργός».

Σημειώνει ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με το θέμα του δημοσιεύματος, ενώ προσθέτει ότι είναι εκτός δικηγορίας και δεν έχει ασχοληθεί ως δικηγόρος με καμία υπόθεση εδώ και επτά χρόνια. ”Δεν χειρίστηκα καμία υπόθεση ούτε καν και μετά την άρση του συνταγματικού ασυμβίβαστου. Ούτως ή άλλως η ενασχόλησή μου με την πολιτική απορροφά όλη τη δραστηριότητά μου. Όταν δικηγορούσα πάντως (και για να μην ανησυχούν οι κύριοι του Τύπου της Κυριακής), δικηγορούσα με τρόπο απολύτως ηθικό και βεβαίως νόμιμο. Η γκρίζα δημοσιογραφία των προσωπικών εμπαθών επιθέσεων, με τους παραπλανητικούς τίτλους-ρύπους και τα προφανή κίνητρα, πολιτικά και αύξησης κυκλοφορίας φύλλων, σίγουρα δεν μπορεί να κάνει το άσπρο μαύρο. Τέλος, διερωτώμαι αν είναι τυχαίο ότι γίνομαι στόχος τέτοιων επιθέσεων, μετά από μια σειρά πρωτοβουλιών, που έλαβα στο χώρο των δημοσίων προμηθειών, για την αντιμετώπιση εστιών διαφθοράς, που ροκανίζουν το δημόσιο χρήμα”, καταλήγει ο υφυπουργός στη δήλωσή του.


Έκοψε την πίτα του ο ΑΟΝ Πανναξιακός

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο κλειστό του ΔΑΚ Νάξου η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΑΟΝ Πανναξιακού(Μπάσκετ - Βόλλευ).
Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό: Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου κ. Γκούφας, ο αρχηγός της μείζονος Δημοτικής αντιπολίτευσης κ. Μαράκης, και ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Χώρας Νάξου κ. Συμεώνογλου.
Όλοι οι προαναφερθέντες στην ομιλία τους εξήραν το έργο του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας και δεσμεύθηκαν ότι θα σταθούν αρωγοί σε κάθε θετική προσπάθεια που θα κάνει στο μέλλον.

Ο κ. Συμεώνογλου στον λόγο του μάλιστα επισήμανε ότι πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα δίπλα στο κλειστό ένα βοηθητικό προπονητήριο, κάτι που θεωρείται αναγκαίο δεδομένου ότι οι μελλοντικοί στόχοι των ομάδων του συλλόγου είναι η άνοδος σε ανώτερες κατηγορίες.
Ο Πρόεδρος του Πανναξιακού κ. Μανόλης Βαθρακοκοίλης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά με υγεία. Ζήτησε επίσης από τους τοπικούς άρχοντες του τόπου να....
...σταθούν δίπλα στην ομάδα, να αγκαλιάσουν τις προσπάθειες του σωματείου και να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το τεράστιο έργο που επιτελούν. Εξέφρασε όμως και το μόνιμο πλέον παράπονο του Δ.Σ. που είναι η απουσία του κόσμου από τις εξέδρες και η αδιαφορία των Ναξιωτών για τον αθλητισμό. Παρόλα αυτά υποσχέθηκε ότι αυτός και το Δ.Σ. του ΑΟΝ Πανναξιακού θα συνεχίσουν να κάνουν πάντα το καλύτερο για τα παιδιά μας και τον Ναξιώτικο αθλητισμό.
O αρχηγός της μείζονος Δημοτικής αντιπολίτευσης κ. Μαράκης,

Κουβεντούλα του Δήμαρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτη με τον εκδότης της τοπικής εφημερίδας "Μάσκα" κ. Καμβύσης Γεώργιος

Και το ωραίο φίλο



Ο Πρόεδρος του Πανναξιακού κ. Μανόλης Βαθρακοκοίλης
O πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου κ. Γκούφας

Παρών και ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Χώρας Νάξου κ. Συμεώνογλου.

Να χαμέ την χάρη τους

Ο δημοσιογράφος της "Κυκλαδικής" Νικόδημος Λιανός επί το έργον

Ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας "Μάσκα" κ. Καμβύσης Γεώργιος ετοιμάζει τα εργαλεία της δουλειάς , ο Τουριστικός Πράκτορας κ. Βασίλης Βαλληνδράς και Στρατός Φωτάκογλου Θανάσης Γρυλάκης του Βήματος και του αλλού Πασοκ


Το δημοτικό συμβούλιο στις εξέδρες



Το πλούσιο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί είναι από το Naxos Fan στο διάβασε όλη την ανάρτηση...




Της α(στυ)νομίας ... το κάγκελο!!!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Διαβάζουμε και ακούμε καθημερινά για αύξηση της εγκληματικότητας στις πόλεις αλλά και στην ύπαιθρο της πολύπαθης αυτής χώρας. Μέρα με την ημέρα όλοι μας νιώθουμε να μεγαλώνει η ανασφάλεια μας και όλο περιορίζεται η αίσθηση της ελεύθερης και χωρίς φόβο διακίνησης μας σε πολλές περιοχές, ειδικά της Αθήνας οι οποίες σιγά σιγά γκετοποιούνται από τους κάθε λογής παράνομους λαθρομετανάστες.

Απίστευτο!! Ο έγκυρος Παπατζων "πέθανε" τον Καμπανέλλη ο οποίος ζει!!!

Καθημερινή και Σκαι δυστυχώς παρασύροντας και μας

Αυτή είναι η εγκυρότητα του Παπατζή δημοσιοκάφρου...
που πέθανε τον άνθρωπο που είναι μεν στην εντατική βαριά άρρωστος αλλά ΖΕΙ...

χωρίς κανενα άλλο σχόλιο από μένα εκτός:

Παπατζή, αφιερωμένο εξαιρετικά από κάποιον που τον θεωρείς "βλάκα" ;):



Ο ΣΚΑΙ όχι μόνο το διαψεύδει από το μεσημέρι χωρίς να λέει ότι και αυτοί είχαν βάλει την είδηση, η οποία έχει τώρα εξαφανιστεί, αλλά επιτίθεται και στα blogs γενικά και αόριστα!!

Ρε Αλαχαβούζε, τι φταίω εγώ αν ο Παπατζής γράφει μαλακίες;




Ενημέρωση και προβληματισμός…

…στην πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Την πρώτη του ενημερωτική συνεδρίαση πραγματοποίησε την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 το νέο Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Το παρών έδωσαν όλα τα μέλη (Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος - πρόεδρος, Γιάννης Δρυμαλίτης - αντιπρόεδρος και Δημήτρης Μανιός, Θέκλα Κίζη, Αντώνης Κονδύλης, Δημήτρης Καραπάτης, Νίκος Σκουλάτος - μέλη)

Να σημειώσουμε ότι η ονομασία...
...θα αλλάξει αφού πρώτα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η αλλαγή της επωνυμίας, όπως αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Δηλαδή, Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Νάξου σε Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Το νεοσυσταθέν διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενημερώθηκε κατά την πρώτη του ενημερωτική συνεδρίαση για τον όγκο των προβλημάτων που παρέλαβαν, τις οφειλές προς τρίτους που υπάρχουν όπως οι οφειλές προς τους εργαζόμενους, που υπολογίζονται περίπου στα 70.000 ευρώ -στην πρώην διευθύντρια και στο προσωπικό που εργάζεται στα προγράμματα ευθύνης της Κοινωφελούς Επιχείρησης- καθώς και οι όποιες οφειλές από τις ανάλογες δράσεις του πρώην δήμου Δρυμαλίας.





Επίσης το νεοσυσταθέν διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενημερώθηκε κατά την πρώτη του συνεδρίαση για ασφαλιστικές εισφορές που οφείλει παραμένοντας έτσι χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα, συνεπώς αδυνατεί να εισπράξει τα ποσά -γύρω στις 60.000 ευρώ- που αναμένονται από τα προγράμματα.

Ε[‘ισης έγινε ενημέρωση για τις οφειλές του πρώην Δήμου Νάξου στην Κοινωφελή Επιχείρηση όπως ότι κατά το έτος 2010, έπρεπε να είχε καταβάλει το ποσόν των 30.000 ευρώ ως πρώτη δόση από την αύξηση του κεφαλαίου (το αρχικό κεφάλαιο ήταν 58.658 ευρώ) σύστασης της κοινωφελούς επιχείρησης (ΦΕΚ, Τεύχος Δεύτερο, Αρ. Φύλλου 1614/6-10-10) κατά 100.000 ευρώ όπως, σύμφωνα με την πρώην Διευθύντρια, είχε αποφασιστεί από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Όμως καμία εκταμίευση προς στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του πρώην Δήμου Νάξου δεν έγινε κατά το 2010 με αποτέλεσμα το 2011 ο δήμος να πρέπει να δώσει στην Κοινωφελή Επιχείρηση 100.000 ευρώ και 70.000 ευρώ.

Ακόμα έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα που υπάρχουν στους χώρους όπου στεγάζονται οι δραστηριότητες ευθύνης της Κοινωφελούς Επιχείρησης, όπου η υλικοτεχνική υποδομή των κτιρίων όπου στεγάζονται οι δραστηριότητες είναι ελλιπής

Στην ενημερωτική συνεδρίαση τονίστηκε ακόμα ότι αυτή τη στιγμή η Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του πρώην Δήμου Νάξου δεν διαθέτει ούτε ένα διοικητικό υπάλληλο μετά και την παραίτηση της διευθύντριας στις 31 Δεκεμβρίου 2010. Συνεπώς μετά την δημοσίευση σε ΦΕΚ της αλλαγής της επωνυμίας το διοικητικό συμβούλιο (Δημήτρης Μανιός, Θέκλα Κίζη, Αντώνης Κονδύλης, Δημήτρης Καραπάτης, Νίκος Σκουλάτος), για την εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, θα πρέπει να αναζητήσει άμεσα υπάλληλους και να αποφασίσει για την πρόσληψη νέου διευθυντή μετά από σχετική προκήρυξη.

Η κοινωνική πολιτική που εφαρμόζεται μέσα από τα προγράμματα, ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων), «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών)και ΚΑΠΗ, είναι πολύ σημαντική για τους δημότες που εντάσσονται σ’ αυτά.

Όλοι γνωρίζουν την πολύ καλή διάθεση που διαθέτουν τόσο ο πρόεδρος, Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος όσο και αντιπρόεδρος, Γιάννης Δρυμαλίτης άλλα και όλα τα πάλαια και νέα μελή του (Δημήτρης Μανιός, Θέκλα Κίζη, Αντώνης Κονδύλης, Δημήτρης Καραπάτης, Νίκος Σκουλάτος) νεοσυσταθέν διοικητικού συμβούλιου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κάτι που διαπιστώθηκε και από την πρώτη συνεδρίασή του, Το ερώτημα όμως είναι, αρκούν τα παραπάνω για να προσφερθεί έργο στους δημότες;

Εκλογές με σύνθημα «χρεοκοπία ή σωτηρία»

Εντείνονται εντός της κυβέρνησης τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών καθώς ακόμη και η… ατζέντα των γεγονότων συνηγορεί περί αυτού. Η έκτακτη σύνοδος κορυφής της 4ης Μαρτίου, όπου θα οριστικοποιηθεί το ευρωπακέτο σωτηρίας από την κρίση χρέους, ταιριάζει γάντι σε όσους σχεδιάζουν πρόωρες μέχρι τις αρχές Απριλίου και με λίστα.

Φανταστείτε τον κ. Παπανδρέου να επιστρέφει από τη σύνοδο «θριαμβευτής». Θα έχει τη συμφωνία για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο ανά χείρας και θα παίζει όπως θέλει μπάλα. Τι θα πει σε εμάς τους κακόμοιρους, απογοητευμένους και φοβισμένους μήπως χάσουμε τις καταθέσεις ή το σπίτι μας; «Σας έφερα τη σωτηρία από το τεράστιο χρέος το οποίο με τίποτε δεν μπορεί να μειωθεί από μόνο του. Μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι δεν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα».

Αυτά θα είναι λίγο πολύ τα λόγια του αφού θα έχει επιβεβαιωθεί η γερμανική λύση που τόσο καιρό σχεδιάζεται. Θα ζητήσει λοιπόν νέα λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει την συμφωνία, με μια σημαντική διαφορά. Δε θα έχει παρουσιάσει ολόκληρο το εύρος των συνεπειών της γερμανικής κυριαρχίας. Δε θα μας πει δηλαδή ποιο θα είναι το τίμημα που θα πληρώσουμε. Μας το φυλάει για έκπληξη μετά. Μειώσεις μισθών, νέο ασφαλιστικό με αύξηση των ορίων στα 67, πάγωμα μισθών, απολύσεις στο δημόσιο, κομμένα δώρα στον ιδιωτικό τομέα κ.λπ.

Η ατζέντα και το δίλημμα που θα βάλει για τις εκλογές θα είναι «Χρεοκοπία ή σωτηρία». Λες και μπορεί κάποιος να απαντήσει μονολεκτικά με ένα ναι ή ένα όχι στο τεράστιο αυτό δίλημμα.

Οι τελευταίες κινήσεις που κάνει εξάλλου η κυβέρνηση συνηγορούν στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Στροφή στην καθημερινότητα και επιχείρηση «νόμος και τάξη» είναι το βασικό σύνθημα. Κάνουν απεργία οι γιατροί, στέλνω τους ταλαιπωρημένους ασφαλισμένους στους ιδιώτες γιατρούς και λύνω το πρόβλημα. Βάζουν λουκέτο οι φαρμακοποιοί, ανοίγω τα φαρμακεία των νοσοκομείων, βάζω περισσότερα σε εφημερίες και καθαρίζω. Κάνουν απεργία στις συγκοινωνίες. Τους αφήνω μέχρι να εξαντληθεί ο κόσμος και αρχίσει να βαράει με τις πέτρες τους απεργούς. Κοινωνικός αυτοματισμός.

Ετοιμάζονται οι αγρότες να βγουν την ετήσια… βόλτα τους; Ρίχνω ένα Σκανδαλίδη να τους προειδοποιήσει και ετοιμάζω την κοινωνία να αποδοκιμάσει και τα μπλόκα. Ρίχνω και μια αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στο εκλογικό καζάνι και καθάρισα. Τι θέλει ο κόσμος, εκτός από λεφτά; Τάξη, ηθική, καλή καθημερινότητα. Αφού δεν έχει να φάει τουλάχιστον, ας μπορεί να λειτουργήσει σε μια πιο ευνομούμενη χώρα, σκέπτονται στην κυβέρνηση.

Η αλήθεια, όμως, ακόμη κι αν πάμε σε εκλογές, είναι ότι υπάρχει νέο κρυφό Μνημόνιο μακράς διάρκειας, πίσω από τη συμφωνία των Βρυξελλών. Τα έχουμε ξαναγράψει, η Γερμανία δε θα μας βοηθούσε αν δεν απαιτούσε να γερμανοποιηθούμε. Όχι μόνο εμείς, όλη η Ευρώπη. Απλά εδώ είμαστε και χρεοκοπημένοι και μας κακοφαίνεται.

Να σημειωθεί και ότι η ματαιωθείσα επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Κάιρο επανέφερε τα σενάρια ανάληψης κάποιας στιγμής στο μέλλον υψηλών καθηκόντων στον ΟΗΕ – εξ ού και η πολυσχιδής διεθνής δραστηριότητά ενός πρωθυπουργού του οποίου η χώρα καίγεται.

Να πούμε τέλος, ότι στην περίπτωση της ενσωμάτωσης στο Σύνταγμα της πρόβλεψης για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς (εκτός των άλλων) αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς εκλογές. Οι οποίες είναι προγραμματισμένες για το 2013 την στιγμή που όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι ο κ. Παπανδρέου δεν αντέχει μέχρι τότε.