slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τι πρέπει να γίνει για να μην έχουμε νέες γενιές ανεγκέφαλων πολιτών

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης
Δημοσιογράφος – Οικονομολόγος*
Τις τελευταίες δεκαετίες και κυρίως στα πέτρινα χρόνια της μνημονιακής πραγματικότητας, βρήκαν στο προσκήνιο νοσηρές και υποβόσκουσες καταστάσεις και συμπεριφορές. Από το 2010 και μετά χτύπησαν «κόκκινο» ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και ο λαϊκισμός, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού να άγεται από

Πρόεδρος της Κορώνου Νάξου Γιάννης Κωνσταντάκης: Να μην καταργηθεί η τράπεζα Πειραιώς στο Φιλώτι

Να μην καταργηθεί το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο Φιλώτι Νάξου ζητά με επιστολή του προς τη διοίκηση της τράπεζας ο πρόεδρος της Κορώνου Νάξου Γιάννης Κωνσταντάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ανάλογες επιστολές ετοιμάζονται τόσο από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φιλωτίου κ. Βασίλη Κρασσά, όσο και τον Σύλλογο Φιλωτιτών την Ο.Ν.Α.Σ. και τους Συλλόγους αλλά και από το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Γενικό Αίτημα η μη κατάργηση του παραρτήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Φιλώτι της Νάξου

Γ. Βρούτσης : Νέο αναμορφωμένο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 35.000 ανέργους– Στόχευση σε αδύναμες ομάδες, ιδίως σε μακροχρόνια ανέργους μεγαλύτερης ηλικίας – Επιπλέον κατάρτιση σε αντικείμενα που έχουν ζήτηση από τις τοπικές αγορές εργασίας


 Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ολοκληρώνουν το σχεδιασμό ενός νέου, αναμορφωμένου κύκλου του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας, καθώς και σε τριάντα επτά (37) υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.
Τα βασικά καινοτόμα στοιχεία του νέου προγράμματος αφορούν στην αποκλειστική του στόχευση σε αδύναμες ομάδες της αγοράς εργασίας, την ολοκληρωμένη διάρθρωση και το θετικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες.