slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

3 νεκροί από την κακοκαιρία στη Μεσσηνία -Μία αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη

  • Δύο γυναίκες και ένας 90χρονος
  •  
  • Πληροφορίες ότι αγνοείται και μια 60χρονη στη Θεσσαλονίκη
  •  
  • Μεγάλα προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα 
  • Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στην Ηλεία
  •  
  • Καταστροφές από ανεμοστρόβιλο στο Κατάκολο 
  •  
  • Δρόμοι-ποτάμια στην Ηπειρο
  • Ασύλληπτες εικόνες στα Σύβοτα, σαν να πέρασε τυφώνας
  •  
  • Καταστροφές και σε Σπάρτη, Καλαμάτα 
  •  
  • Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνα ο Βόλος
  • Ανεμοστρόβιλος και στη Ζάκυνθο
  •  
  • Πάνω από 500 κλήσεις για απάντληση υδάτων στη Θεσσαλονίκη
  •  
  • Απεγκλωβίστηκαν 24 άτομα από ΙΧ 
  • Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις έως και 40% παραδέχεται ο Κατρούγκαλος


    Στην παραδοχή ότι υπάρχουν μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις έως και 40% προχώρησε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπήρξαν μειώσεις σε επικουρικές έως και 40%, καθώς η σχέση εισφορών -παροχών δεν ήταν ισορροπημένη. Εξήγησε ότι με βάση το νέο σύστημα υπολογισμού η ισορροπία εισφορών - παροχών παίζει σημαντικό ρόλο και συμβάλλει στην κοινωνική δικαιοσύνη, αφού δεν γίνονται οριζόντιες περικοπές.

    ΝΩΡΙΤΕΡΑ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚ Νέα φοροκαταιγίδα -Πόσο θα αυξηθούν καύσιμα, τσιγάρα και καφές

     
    Τρεις μήνες νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό, δηλαδή από την 1η Οκτωβρίου, θα έρθει η... εκτίναξη των ειδικών φόρων προκειμένου να καλυφθούν οι τρύπες στα έσοδα.

    Αν και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, έσπευσε να πει ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του φόρου στα καύσιμα και πως η απόφαση θα ληφθεί ανάλογα με την πορεία των εσόδων (κρίσιμος θεωρείται ο Σεπτέμβριος) όλα δείχνουν ότι οι έμμεσοι φόροι σε προϊόντα που αυξάνουν τα έσοδα του κράτους έρχονται και μάλιστα μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

    Συγκεκριμένα:

    Νάξος, άνοδος +10% επισκεψιμότητας τον Αύγουστο, τι λένε όμως τα ταμεία;


    Ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα είναι οι αριθμοί και η στατιστική. Έχει μοναδική ικανότητα να κρύβει τα … πάντα. Η να τα προσαρμόζει κατά το δοκούν. Έχοντας λοιπόν στα χέρια μας τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της κίνησης από το λιμάνι της Νάξου για το φετινό καλοκαίρι (σ.σ. ευχαριστούμε τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και δη της στατιστικής υπηρεσίας) η πρώτη εκτίμηση είναι ότι η Νάξος …πουλάει. Μπορεί να μην ήταν μέσα στους …

    Όλη η Ελλάδα παίζει τον «Καναλάρχη»


    Συγκλονιστικό το νέο παιχνίδι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Φοβερές ίντριγκες, δολοπλοκίες, πισώπλατα μαχαιρώματα, μαφιόζικα ξεκαθαρίσματα, καταιγιστική δράση.
    Μετά τη μεγάλη επικοινωνιακή επιτυχία που είχε ο ανηλεής πόλεμος της «αριστερής» κυβέρνησης με τη διαπλοκή, όπου οι παλαιοί και νέοι «νταβατζήδες» κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο και πλήρωσαν όσο κι όσο, για να αγοράσουν συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα, βγαίνει στην αγορά με τη χρυσή χορηγία του Μαξίμου το παιχνίδι που ισοπεδώνει κάθε άλλο επιτραπέζιο παιχνίδι και απευθύνεται στους ιθαγενείς αυτής της χώρας.

    Πόσο κοστίζει ένα …μπάνιο στην Πλάκα της Νάξου;


    Έχετε σκεφτεί να βαθμολογήσετε μία παραλία με βάση τις παροχές που σας προσφέρει; Ε υπάρχει ένα τουριστικό γραφείο που ανέλαβε να το κάνει για όλους εμάς που λατρεύουμε τους αριθμούς. Και το εντυπωσιακό είναι ότι δεν υπάρχει μέσα παραλία της Μυκόνου. Και αναφερόμαστε σε παγκόσμια κλίμακα… Και εκεί βρίσκουμε την παραλία της Πλάκας στη Νάξο που μάλιστα είναι στην 3η θέση όσον αφορά τις οικογενειακές παραλίες.. Πως και γιατί; Θα το δούμε στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα rizopoulospost.com στα μέσα Αυγούστου και έχει τίτλο « ποιες ελληνικές παραλίες βρίσκονται ανάμεσα στις πιο ακριβές του κόσμου»…

    Συνάντηση του βουλευτή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Μανιού, με τα μέλη της Κτηνοτροφικής Ένωσης Φιλωτιτών Νάξου και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Ορεινής Νάξου για το μέλλον της κτηνοτροφίας στο νησί



    Το διήμερο, Σάββατο και Κυριακή 3 και 4 Σεπτέμβρη 2016, πραγματοποιήθηκαν στα ορεινά χωριά της Νάξου συναντήσεις εργασίας του Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού με τα μέλη της Κτηνοτροφικής Ένωσης Φιλωτιτών Νάξου και τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της ορεινής και ημιορεινής Νάξου.

    Κεντρικό θέμα των συναντήσεων ήταν

    Με το Φιλωτι ( ΑΜΣ Φιλωτίου ''Ο Ζευς''.) να εκπροσωπεί τη Νάξο ξεκινάει το 10ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας στη Σίφνο

    Η Νάξος...στη Σίφνο με μπάτουδο Φιλωτίου και πολλά ακόμα τοπικά προϊόντα, που φέρνει μαζί της η αντιπροσωπεία του Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου Νάξου!!!Ένα φεστιβάλ που αναδεικνύει την κυκλαδική γεύση σε όλο τον κόσμο
    Για δέκατη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στη Σίφνο, από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου ένα μοναδικό φεστιβάλ Κυκλαδικών γεύσεων και πολιτισμού.
    Ένα όνειρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου με την ονομασία Φεστιβάλ γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», που έχει καταφέρει να αναδείξει την κουζίνα των Κυκλάδων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
    Το 10ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» ξεκινάει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και για τρεις μέρες υπόσχεται πως θα

    «Η αξιοπιστία του Π. Καμμένου»


    Άρθρο του πολιτευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Βακόνδιου.
    Η κυβέρνηση Τσίπρα μετά την επιβολή κάθε είδους φόρου και υπό την πίεση της υστέρησης των εσόδων, η οποία οφείλεται στην ύφεση που προκαλεί το τρίτο αριστερό μνημόνιο, ετοιμάζεται να βάλει χέρι και στα ειδικά μισθολόγια. Γνωρίζει ότι εάν δεν πάρει επιπλέον μέτρα ο «κόφτης» έρχεται πιο κοντά.

    Προβολή της ταινίας ΤΟ ΑΜΑΞΑΚΙ του Ι.Καμπανέλλη



    Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδωνσυνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε....θεατρικά έργα του.
    Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία ΤΟ ΑΜΑΞΑΚΙ σε