slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τη χειροκροτήσουμε επειδή κάνοντας τούμπα μας έσωσε απο την πολιτική της ! Φοβερό !

Σχολιάζοντας την απάντηση της κυβέρνησης στην κριτική του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
Όταν η αντιπολίτευση ασκεί κριτική, ασκεί το δημοκρατικό της δικαίωμα και επιτελεί τη θεσμική της υποχρέωση.
Όταν η κυβέρνηση δεν απαντά επί της ουσίας, αλλά αλαζονικά λέγοντας «αυτοί δεν δικαιούνται να μιλούν», δείχνει την ουσιαστική της αμηχανία και προβάλλει ένα απεχθές αντιδημοκρατικό πρόσωπο με πούδρα εθνικιστικού (πλέον) ριζοσπαστισμού.

Ανοικτή επιστολή προς τον κ. Μανώλη Γλέζο!!!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr 

Αγαπητέ φίλε και συμπατριώτη Μανώλη διάβασα την ανακοίνωση και την συγνώμη που ζητάς από όλους μας για την συμμετοχή σου σε αυτή την προεκλογική υποσχεσιολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και την διαφαινόμενη όπως καταγγέλλεις κωλοτούμπα του και θέλω να σου επισημάνω τα παρακάτω. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΛ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση στο τελευταίο Eurogroup έκανε την απόλυτη τούμπα με άγαρμπο και βλαπτικό για τα συμφέροντα της χώρας τρόπο. Ενώ πριν τις εκλογές στόχος της χώρας ήταν η έξοδος από το μνημόνιο μέχρι 28 Φεβρουαρίου και η μετάβαση στο πολύ πιο άνετο καθεστώς της προληπτικής πιστωτικής γραμμής, τώρα το αποτέλεσμα της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης είναι η παραμονή στο μνημόνιο τουλάχιστον μέχρι τον

Γ. Βρούτσης: «Απώλεια εθνικής κυριαρχίας η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ»



Σε σημερινό, 24/2/2015, δελτίο τύπου ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση ανοίγει για πρώτη φορά παράθυρο για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου».
Ακολουθεί ολόκληρο το δελτίο τύπου του κ. Βρούτση:

ΔΗΛΩΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ


Επισκέφτηκα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Κάρολο Παπούλια, πρωτίστως για να τον ευχαριστήσω και να τον συγχαρώ για την 10ετή θητεία του στο προεδρικό αξίωμα που ήταν υποδειγματική. 
Επίσης εξέφρασα την δική μου αμηχανία και επιφύλαξη σε σχέση με τους θεσμούς μας, γιατί η δημοκρατία μας βρίσκεται σε μια εξαιρετικά λεπτή φάση.  Όταν μισούν αυτούς που λένε την αλήθεια και πράττουν υπεύθυνα και χειροκροτούν αυτούς που λένε ψέματα και

Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα που κατέθεσε η κυβέρνηση στην ΕΕ


Η λίστα που απέστειλε ο Βαρουφάκης στον Ντάισελμπλουμ
Κατάργηση εξαιρέσεων στο ΦΠΑ - Τέλος στις πρόωρες συντάξεις - Αναπροσαρμογή μισθών του Δημοσίου - Αργότερα η αύξηση κατώτατου μισθού - Συνεχίζονται οι αποκρατικοποιήσεις - Ενοποίηση Ταμείων - Ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές - Αρση των περιορισμών στα κλειστά επαγγέλματα - Απελευθέρωση ανταγωνισμού - Σταδιακή κατάργηση τελών υπέρ τρίτων - Ευθυγράμμιση αγοράς ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου με νομοθεσία ΕΕΚατάργηση εξαιρέσεων στους συντελεστές του ΦΠΑ, «stop» στο καθεστώς των πρόωωρων συνταξιοδοτήσεων σε δημόσιο και τράπεζες, αναπροσαρμογή μισθών στο δημόσιο, συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων, ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, περιορισμό των φοροαπαλλαγών, απελευθέρωση του ανταγωνισμού με βάση τις αρχές του ΟΟΣΑ, ευθυγράμμιση της αγοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και σταδιακή κατάργηση των τελών υπέρ τρίτων, είναι οι βασικοί πυλώνες του ελληνικού προγράμματος για τη συνέχιση της δανειακής σύμβασης με τους δανειστές, όπως αναπτύσσονται στην επιστολή που απέστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης προκειμένου να εγκριθεί από τις χώρες της ευρωζώνης και τα θεσμικά όργανα.

Το πρακτορείο Reuters που αποκάλυψε τη λίστα Βαρουφάκη υπογραμμίζει πως η  Ελλάδα δεσμεύεται να μην υποχωρήσει από τις αποκρατικοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί και διαβεβαιώνει πως οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης δεν θα έχουν δημοσιονομικό κόστος.

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων επισημαίνει ότι η έγκριση του ελληνικού εγγράφου είναι....

Ευχαριστήριο στην επιχείρηση «Ε&Α Φραγκίσκος τροφοδοσίες»

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ευχαριστούν θερμά την επιχείρηση «Ε&Α Φραγκίσκος τροφοδοσίες» και τον κ. Νίκο Φραγκίσκο, για την προσφορά αναψυκτικών προς την Κοινωφελή Επιχείρηση, τα οποία διατέθηκαν στο Κ.Η.Φ.Η. και στο Κ.Α.Π.Η..
Μετά τιμής,
Ο Πρόεδρος
Ευάγγελος Παντελιάς

Τακτικός θρίαμβος, στρατηγικό Βατερλώ

του Γιώργου Καραμπελιά
Θρίαμβος της τακτικής, καθολική ήττα της στρατηγικής. Αυτό μπορεί να είναι το συμπέρασμα του ενός σχεδόν μήνα που πέρασε. Ήττα μιας στρατηγικής που διαθέτει μόνον τακτική, όταν θα έπρεπε πριν απ' όλα να είναι στρατηγική και η τακτική να απορρέει αποκλειστικά από αυτήν.
Ο Τσίπρας και η παρέα των νεο-γιάπηδων που τον περιστοιχίζουν αποδείχτηκαν μάστορες στην πολιτική τακτική. Ενστερνίστηκαν τη....