slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιτελούς βρήκαν τα σκουπίδια Δαιμόνιοι ρεπόρτερ της Νάξου


Κατάφεραν να βρουν τα σκουπίδια που μαζεύονται από την πόλη οι
Δαιμόνιοι ρεπόρτερ της Νάξου.  Γιατί δεν ρωτάγατε ρε παιδιά δεν ήταν κρυφό. Αυτή είναι έτσι και αλλιώς η δουλειά των

Εκλογές και πίτα στο Σύλλογο του Κορωνοχωρίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πολιτιστική Χορευτική Ομάδα Κορωνοχωρίου - Μύλων Νάξου «Παναγία η Φλεριότισσα», σας εύχεται Καλή Χρονιά με υγεία και ευημερία. Σας προσκαλεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 6.00μ.μ, στο Δημοτικό Σχολείο – Μουσείο στο Κορωνοχώρι με θέματα:

Βρούτσης: Επιβάλλονται διπλές εισφορές για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους με "μπλοκάκια"


Δύο φορές καλούνται να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι με "μπλοκάκι”, σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννη Βρούτση. Ο κ. Βρούτσης απήυθυνε σήμερα επερώτηση προς την Υπ. Εργασίας, κ. Έφη Αχτσιόγλου, σύμφωνα με την οποία οι απασχολούμενοι με μπλοκάκια, καλούνται να πληρώσουν το τίμημα της αναλγησίας και της προχειρότητας του ΣΥΡΙΖΑ, με εξοντωτικές διπλές ασφαλιστικές εισφορές:

Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ



Η ανάγκη θεσμικής κατοχύρωσης της νησιωτικότητας, ετέθη από τον Περιφερειάρχη στον τ. πρόεδρο της ΝΔ κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

Τον κ. Ιωάννη  Πλακιωτάκη, τ. Πρόεδρο  της Νέας Δημοκρατίας, Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος, υποδέχτηκε σήμερα, Παρασκευή,  στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Τον κ. Πλακιωτάκη που βρίσκεται σήμερα στη Ρόδο στο πλαίσιο κομματικής εκδήλωσης, συνόδευαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδ/σου κ. Παύλος Μπακίρης, ο τέως βουλευτής κ Γιάννης Παππάς, και οι πρώην βουλευτές κκ Μίκα Ιατρίδη και Βασίλης Χρύσης.

Στην διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη για τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνάρτηση με τις μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει, σε μια συγκυρία εξαιρετικά περίπλοκη, η οποία διαμορφώσει ένα δύσκολο περιβάλλον, πολύ δε περισσότερο σε μια περιοχή ιδιαίτερα κρίσιμη και ευαίσθητη από εθνικής και γεωπολιτικής απόψεως.

Ειδικότερα, έθεσε το ζήτημα της ελλιπούς χρηματοδότησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που παραμένει η πλέον υποχρηματοδοτημένη Περιφέρεια της Ευρώπης, την ίδια ώρα  που καταγράφει την μεγαλύτερη, πανευρωπαϊκά,  πτώση του ΑΕΠ της, σε ποσοστό άνω του 30% και μάλιστα πριν επιβληθούν τα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα της τελευταίας 2ετίας, πτώση που πλήττει όχι μόνο τα νησιά αλλά και την εθνική οικονομία στο σύνολό της.

Ο Περιφερειάρχης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο μεγάλο πλήγμα που δέχτηκαν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου από την  εξαίρεσης της Ρόδου και της Καρπάθου από την αναστολή αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ , καθώς και το γεγονός ότι αγνοήθηκαν παντελώς νησιά των Κυκλάδων, απόρροια της πλήρως διαστρεβλωμένης αντίληψης που έχει το κεντρικό κράτος για τις πραγματικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα νησιά, για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που σήμερα, λόγω των πολιτικών που ακολουθούνται, έχουν επιδεινωθεί δραματικά. Σημείωσε ότι το δημοσιονομικό όφελος από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ είναι ασήμαντο για τα ταμεία του κράτους, ενώ καταφέρνει ένα  ισχυρό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των νησιών που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, των κόστος του οποίου είναι ανυπολόγιστο.

Ο κ. Χατζημάρκος, αναφέρθηκε στις αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβάλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να στηρίξει την μοναδική πηγή από όπου η χώρα μπορεί να περιμένει δημοσιονομικά οφέλη και θέσεις εργασίας, τον τουρισμό, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που αναχαιτίζουν την οικονομική και αναπτυξιακή προοπτική, σε συνάρτηση με το αφιλόξενο επενδυτικό περιβάλλον και την υπερφορολόγηση. Επισημαίνοντας ότι το Νότιο Αιγαίο αντιπροσωπεύει 32% έως 42% του ελληνικού τουρισμού, τόνισε την αδήριτη  ανάγκη σχεδιασμού πολιτικών στήριξης του τουρισμού τομέα.

 Καταλήγοντας ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα τα προβλήματα των νησιών, είτε δεν θα υπήρχαν είτε θα είχαν επιλυθεί, αν η νησιωτικότητα είχε αναγνωριστεί στην πράξη, με την δημιουργία ίσων ευκαιριών μεταξύ νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας, για να τονίσει ότι « η Ελλάδα δεν αγαπάει τα νησιά της και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία».

Αναδεικνύοντας το ζήτημα της νησιωτικότητας, ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη και ως εκ της ιδιότητας του τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να συνδράμει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να επιτύχει δεσμευτικά την κατοχύρωση νησιωτικών πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επίσης και στον αγώνα που δίνει  για να επιτύχει την άρση της στατιστικής στρέβλωσης που κατατάσσει το Νότιο Αιγαίο στις πλέον ανεπτυγμένες Περιφέρειες της Ευρώπης, κατάταξη που δεν ανταποκρίνεται στην κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα των νησιών, ενώ τους στερεί πόρους και ευκαιρίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Ολομέτωπη επίθεση Κυριάκου: «Ανέβηκαν και κρατιούνται στην εξουσία με ψέματα και λάσπη»

Σφοδρή επίθεση σε όλα τα μέτωπα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Μυτιλήνη Μεταξύ άλλων, κ. Μητσοτάκης ανέλυσε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας ενώ χαρακτήρισε τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ως τα πιο εφιαλτικά χρόνια της μεταπολίτευσης.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ στο δημοτικό θέατρο της Μυτιλήνης, ακολουθούν: