slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

H ΠOΛITIKH EINAI EPΩTAΣ! KAI ΓIOPTAZEI KIOΛAΣ!

.

Πρωτιές των προϊόντων του Νοτίου Αιγαίου στα Athens Fine Food Awards 2024 Χρυσό στο Τυροκομείο Μπαμπούνη!

Πρωτιές των προϊόντων του Νοτίου Αιγαίου στα          Athens Fine Food Awards


Φ. Ζαννετίδης: «Τα προϊόντα μας γίνονται διάσημα και κατακτούν βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς»



Ένα χρυσό και ένα χάλκινο βραβείο για το καλύτερο τρόφιμο ψυγείου καθώς και πολλές ακόμα διακρίσεις απέσπασαν τοπικά προϊόντα από τα νησιά των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου στα Βραβεία Athens Fine Food Awards 2024, που απονεμήθηκαν στο πλαίσιο στης 10ης Έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2024.

Το χρυσό βραβείο Frozen Food 2024 – Καλύτερο τρόφιμο Ψυγείου κέρδισε το Παλαιωμένο αρσενικό Νάξου ΠΟΠ 16μηνης ωρίμανσης και το χάλκινο της ίδιας κατηγορίας το ντελικατέσεν αλλαντικό Λούζα αέρος Άνδρου, ενώ διακρίσεις απονεμήθηκαν σε πολλά ακόμα προϊόντα που παράγονται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»


  


Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τακτική δημόσια συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου 2024 που διεξήχθη στο Δημαρχείο Πάρου,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την υπ. αριθμόν 29/2024 απόφαση του, αποφάσισε ομόφωνα για την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος υποστήριξης λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»:

Εκλογές ΠΕΔΑ: Ποιοι Δήμαρχοι κατεβαίνουν με το ψηφοδέλτιο του Γ. Μαρκόπουλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της ΠΕΔΑ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Δευτέρα.
Όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, εν ενεργεία Δήμαρχοι της Αττικής, βρίσκονται στο πλευρό του και στηρίζουν την προσπάθειά του στις εκλογές.
Σύμφωνα με τον ίδιο 11 είναι οι εν ενεργεία Δήμαρχοι που έχουν ενταχθεί στο ψηφοδέλτιό του.
Δείτε ποιοι είναι στο βίντεο της συνέντευξης που παραχώρησε στο αυτοδιοικητικό μαγκαζίνο «Δημοσκοπήσεις» του AtticaTV:

Οι Ναξιώτες παραγωγοί στη Ναυτεμπορική: «Εάν τα βγάζαμε πέρα… δεν θα φωνάζαμε!»

ΕΑΣ Νάξου

6:50 μ.μ. (πριν από 1 ώρα)
προς κρυφή κοιν.: εγώ
Ενώ οι Αγρότες σε όλη την Ελλάδα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους ώστε να αναδείξουν και να λυθούν τα τεράστια προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, σε αυτά ακριβώς αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και οι Ναξιώτες παραγωγοί, Στέλιος Ζεύλης (κτηνοτρόφος) και Στέλιος Βαθρακοκοίλης (πατατοπαραγωγός), μιλώντας στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής.

«Τα τελευταία δύο χρόνια ο Αγρότης και ο Κτηνοτρόφος δεν στηρίχθηκαν καθόλου. Γι' αυτό έχουμε αυτές τις κινητοποιήσεις, που θα ενταθούν και θα φτάσουμε μέχρι την Αθήνα την επόμενη εβδομάδα», τόνισε ο Δ. Καπούνης.

Ύστερα, τον λόγο πήρε ο Σ. Ζεύλης: «Αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ δύσκολο να διατηρηθεί ο πρωτογενής τομέας της Νάξου. Το κόστος παραγωγής είναι πολύ μεγάλο, οι ζωοτροφές πολύ ακριβές, όπως και το πετρέλαιο. Δεν μπορούμε να διατηρηθούμε. Οι κτηνοτροφικές μονάδες κλείνουν η μία μετά την άλλη. Εγώ, εάν δεν είχα μπει σε ένα πρόγραμμα, τον στάβλο θα τον είχα κλείσει και είμαι μόνο 30 ετών. Θα κοιτούσα να κάνω κάτι άλλο. Με δεσμεύει το πρόγραμμα και προσπαθώ να συντηρήσω τα ζώα μου, αλλά οι προσπάθειές μου θα πάνε χαμένες. Δεν συντηρούνται τα ζώα, θα τελειώσουν. Δεν τα βγάζω πέρα. Εάν τα βγάζαμε πέρα… δεν θα φωνάζαμε!».

Ο Ναξιώτης κτηνοτρόφος πρόσθεσε, δείχνοντας μία μπάλα ζωοτροφή: «Για να ποτίσουμε ώστε να μεγαλώσει το φυτό και να το ταΐσουμε έπειτα στα ζώα, το ρεύμα κόστιζε 6-7 ευρώ την ώρα, τώρα κοστίζει 25-30. Επίσης, το πετρέλαιο πέρυσι κόστιζε 2,20 και 2,50 ευρώ, φέτος 2, ενώ τα μεταφορικά για να έλθουν οι ζωοτροφές στο νησί έχουν αυξηθεί 40%! Πώς θα συντηρήσω αυτή τη μονάδα;».

Σε εκείνο το σημείο, παρενέβη ο Δ. Καπούνης, που είπε: «Εάν ο Στέλιος Ζεύλης αγοράσει από τη Θήβα, π.χ. τριφύλλι, θα πληρώσει 2 χιλ. ευρώ για 25 τόνους και θα δώσει περίπου άλλα τόσα για να φέρει το φορτίο στη Νάξο. Η νησιωτικότητα δεν εφαρμόζεται και πρέπει η Πολιτεία να το δει καλύτερα αυτό».

Ακολούθως, μίλησε ο Σ. Βαθρακοκοίλης: «Τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα είναι πολλά και ποικίλα, ξεκινώντας από την κλιματική αλλαγή και τη λειψυδρία. Εγώ, άλλες χρονιές, καλλιεργούσα 100 στρ. πατάτες και άλλα 50 με οπωροκηπευτικά, όμως σκέπτομαι να μην ασχοληθώ καθόλου γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχει νερό εδώ. Σκέπτομαι να ασχοληθώ με την εστίαση, να βγάλω το μεροκάματό μου. Δυστυχώς, όταν ζεις μόνο από τον πρωτογενή τομέα (και αν δεν ασχολείσαι και με κάτι ακόμα για να συμπληρώσεις το εισόδημά σου), είσαι σίγουρα για… τη φυλακή!».

Στη συνέχεια, ο Δ. Καπούνης ανέδειξε εκ νέου το ζήτημα του φράγματος του Τσικαλαριού («προγραμματίστηκε το 2008, δημοπρατήθηκε το 2010, έχει κόστος 37,5 εκατ. ευρώ και έως σήμερα δεν έχει μπει ούτε… τσάπα μέσα! Δεν υπάρχει νερό στη Νάξο. Εάν το φράγμα ήταν έτοιμο και γεμάτο, δεν θα υπήρχε πρόβλημα για χρόνια ακόμα και αν δεν έβρεχε καθόλου») αλλά και εκείνο των χρημάτων που αποδίδει ο ΕΛΓΑ δεν μπορεί να παίρνει τα ασφάλιστρα που πληρώνει ο παραγωγός και να επιστρέφεται όχι το 100% αλλά μόνο το 65%»), με τον Σ. Ζεύλη να συμπληρώνει: «Έχω δύο χρόνια να πάρω από τον ΕΛΓΑ αποζημίωση για δύο αγελάδες μου που πέθαναν! Μία αποζημίωση από μία γελάδα που πέθανε μέχρι το 2021 ήταν 900-950 ευρώ, τώρα έχει μειωθεί κατά 40%. Για την ίδια αγελάδα, θα πάρω το πολύ 400 με 450 ευρώ, αν τα πάρω!».

Στο άκουσμα της είδησης ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προτίθεται να συναντηθεί την προσεχή Δευτέρα με τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Δ. Καπούνης υπογράμμισε: «Εμείς, η Ε.Α.Σ. Νάξου, θα ανεβούμε στην Αθήνα. Τα προβλήματα πρέπει να λυθούν και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν μπορεί να το κάνει, παραπέμπει μονίμως σε άλλα Υπουργεία για τα διάφορα προβλήματα που του παραθέτουμε. Γι' αυτό ζητήσαμε να δούμε τον Πρωθυπουργό. Δεν είμαστε υποκινούμενοι από κανέναν. Πρέπει να δοθεί όλο το πετρέλαιο αφορολόγητο (όπως γίνεται με τους ψαράδες), να ξαναδούμε το μέτρο της έκπτωσης στο ρεύμα (καθώς για τους μήνες που δόθηκε δεν υπάρχει παραγωγή), να επανεξεταστούν τα μεταφορικά κόστη, να εφαρμοστεί η νησιωτικότητα (που υφίσταται μόνο ως… τίτλος!), να επανεξεταστεί η ΚΑΠ και ο ΕΛΓΑ να αποδίδει το 100%».

Η σύνδεση έκλεισε με ένα επιπλέον σχόλιο του Σ. Βαθρακοκοίλη: «Δεν μπορούμε να λεγόμαστε Ευρωπαϊκή Ένωση, μία οικογένεια υποτίθεται και άλλες απολαβές να έχει ο Γάλλος και ο Ισπανός αγρότης και η Ελλάδα να μην είναι τίποτα μπροστά σε αυτές τις χώρες. Άρα, δεν είμαστε ενωμένη Ευρώπη, αλλά είμαστε Ευρώπη για εκείνους που συμφέρει και εμείς είμαστε… παραμεθόριος!».

Δείτε το απόσπασμα:

Γιάννης Βρούτσης : Ισχυρή συμμαχία για την εξάλειψη των φαινομένων βίας στον αθλητισμό

 
Στα χέρια των δύο Λιγκών, ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το ΦΕΚ της ΚΥΑ με τις προδιαγραφές του νέου συστήματος παρακολούθησης και εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων – Λυσάνδρου και Ρεντζιάς σε σύμπλευση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση
 
Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τους εκπροσώπους του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και μπάσκετ και του κοινού μετώπου ενάντια στη βία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης δέχτηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο της Super League Μηνά Λυσάνδρου και τον Γενικό Διευθυντή του ΕΣΑΚΕ, Ευθύμη Ρεντζιά και τους παρέδωσε την Κοινή Υπουργική Απόφαση με τις προδιαγραφές του νέου συστήματος παρακολούθησης και εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων, παρουσία του Γενικού Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά. 

Φ. Φόρτωμας: «Θεσμική και τεχνολογική θωράκιση της χώρας έναντι των κυβερνοαπειλών»

Την απόλυτη αναγκαιότητα του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας και λοιπές διατάξεις», κατέδειξε στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 ο βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας, ως εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, καθώς, όπως ανέφερε, θωρακίζει θεσμικά και τεχνολογικά τη χώρα έναντι των κυβερνοαπειλών, ενώ απαντά ολοκληρωμένα στις αυξανόμενες εθνικές ανάγκες και στις επιτακτικές ενωσιακές δεσμεύσεις.

«Ελήφθη η επιστολή»: Συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες τη Δευτέρα (12/2)


Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου για τους αγρότες.
Την πρόθεση του πρωθυπουργού να συναντηθεί με τους αγρότες την ερχόμενη Δευτέρα, γνωστοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης (8/2) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Ελήφθη η επιστολή των αγροτών, ο πρωθυπουργός όπως έχουμε πει, είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα», είπε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «περιμένουμε να δούμε ποιους θα συναντήσει, ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι και ποιους θα εκπροσωπούν».

Η επιστολή των αγροτών

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Συμπλοκή μεταξύ φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας – 7 τραυματίες

Ένταση επικράτησε ανάμεσα σε συγκεντρωμένους φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φοιτητές από διάφορες φοιτητικές παρατάξεις πιάστηκαν στα χέρια στην οδό Πανεπιστημίου, πριν παρέμβουν οι ψυχραιμότεροι για να πέσουν οι τόνοι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορμή για την ένταση ήταν το ποιο φοιτητικό μπλοκ θα βρεθεί στην κεφαλή της πορείας.


Φωτογραφίες του πρακτορείου INTIMENEWS δείχνουν φοιτητές να έχουν τραυματιστεί και να δέχονται τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν επτά τραυματίες.
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Συμπλοκή μεταξύ φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας - 7 τραυματίες (enikos.gr)











Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν 150 φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό).

ΔΑΚ Νάξου το Σάββατο στις 16:30Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ανάμεσα στον ΑΠ.Α.Σ. Νάξου Τerranaxia και στην ιστορική Δάφνη.


 


Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου Τerranaxia αντιμετωπίζει την, ισόβαθμη και με τους ίδιους στόχους, ομάδα της Δάφνης, το Σάββατο στις 16:30, στην Ναξο!

Βορίδης: Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να στοχοποιήσει τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ, καταλήγει να στοχοποιεί την Ελλάδα


Μάκης Βορίδης© 
Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ), το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και οι κινητοποιήσεις των αγροτών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, στον τηλεοπτικό σταθμό “Mega”.

Οι "ειδικοί" για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Νάξου

Ανακοίνωση με προτάσεις από τον Σύλλογο Μηχανικών Νάξου για όλα τα ζητήματα
Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Νάξου, έπεσε πρόσφατα στο τραπέζι των συζητήσεων στο νησί και οι "ειδικοί", που δεν είναι άλλοι, από το Σύλλογο Μηχανικών του νησιού μίλησαν και έκαναν τις προτάσεις τους. Σε μακροσκελή ανακοίνωσή τους, συμπεριέλαβαν συμπεράσματα και απόψεις για όλα τα κομμάτια που αφορούν στο νησί, από τη δόμηση μέχρι τον πρωτογενή τομέα και από τις υποδομές μέχρι τον υπερτουρισμό. 

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στη Μήλο

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “FESTOS PALACE” Ν. Ηρακλείου 44, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμάνι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά προς τα λιμάνια της Μήλου και του Ηρακλείου και συνέχισε το δρομολόγιό του για Ηράκλειο.

Στο λιμάνι της Μήλου ανέμεναν προς επιβίβαση οκτώ επιβάτες και δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα, ενώ από το “FESTOS PALACE” επρόκειτο να αποβιβαστούν πενήντα τέσσερις επιβάτες, εννέα Ι.Χ.Ε. οχήματα, δύο Δ/Κ και δύο Φ/Γ. Οι εν λόγω επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Επίσης, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “KNOSSOS PALACE” Ν. Ηρακλείου 46 ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμάνι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Ηρακλείου προς τα λιμάνια της Μήλου και του Πειραιά και συνέχισε το δρομολόγιό του για Πειραιά.
Στο λιμάνι της Μήλου ανέμεναν προς επιβίβαση τριάντα εννέα επιβάτες και έξι Ι.Χ.Ε. οχήματα, ενώ από το “KNOSSOS PALACE” επρόκειτο να αποβιβαστούν ένας επιβάτης και μια καρότσα. Οι εν λόγω επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

https://protiekdosi.news/


Δηλώσεις του Δ. Καπούνη σε ΣΚΑΪ και ΕΡΤ



Την ώρα που οι αγρότες αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και προχωρούν σε αποκλεισμούς εθνικών και επαρχιακών οδών ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μίλησε στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ για τα αιτήματα των παραγωγών και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συνάντηση του Δημάρχου Θήρας με τον Υπουργό Ναυτιλίας.

Συνάντηση πραγματοποίησε την Τρίτη 06/02/2024 στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος 
Ζώρζος με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη. Στην συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του 
Υπουργείου Ναυτιλίας ο Υφυπουργός κ. Ιωάννης Παππάς καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και 
Λιμενικής Πολιτικής κύριος κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος. Τον Δήμαρχο Θήρας συνόδευσε ο Λιμενολόγος 
κ. Χάρης Αντωνόπουλος καθώς και ο συνεργάτης του Δημάρχου κ. Τάσος Κονιδάρης. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και τέθηκαν προς συζήτηση όλα τα θέματα που αφορούν την 
Σαντορίνη. Ο Υπουργός Ναυτιλίας δεσμεύτηκε να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια όσον αφορά 
την επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της μελέτης του νέου λιμένα Θήρας που βρίσκεται στο 
Υπουργείο Υποδομών, καθώς και την ενεργοποίηση της Διυπουργικής Επιτροπής για τα όλα τα θέματα 
που αφορούν την Σαντορίνη.
Όσον αφορά ειδικότερα θέματα, το Υπουργείο Ναυτιλίας πρόκειται να προχωρήσει σε επανεξέταση των 
διαδικασιών και των διαγωνισμών ανέλκυσης του Sea Diamond σε συνεργασία με τον Δημοτικό Λιμενικό 
Ταμείο Θήρας. Για τον κώδικα ασφαλείας του .IS.P.S και την ανάγκη εφαρμογής του, το Υπουργείο 
Ναυτιλίας συμφώνησε ότι πρέπει να γίνει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία του ιδιαίτερου 
φυσικού κάλλους της λιμενικής εγκατάστασης Φηρών.
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι το σύστημα 
διαχείρισης των ροών κρουαζιέρας (Berth Allocation System) της Σαντορίνης θα χρησιμοποιηθεί ως βάση 
για την δημιουργία ενός κοινού συστήματος για μεγαλύτερα λιμάνια κρουαζιέρας της χώρας.
Τέλος συζητήθηκε το θέμα του Master Plan του λιμένα Θήρας καθώς και η ολοκλήρωση της διαδικασίας των 
νομιμοποιήσεων όλων των λιμενικών εγκαταστάσεων του Δήμου Θήρας.
Κλείνοντας τη συνάντηση ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Στυλιανίδης ανέφερε χαρακτηριστικά στον Δήμαρχο 
Θήρας: " Βρισκόμαστε στην ίδια γραμμή όσον αφορά την διαφύλαξη της ιδιαιτερότητας της Σαντορίνης 
και της άμβλυνσης των συνεπειών που προκαλεί ο υπερτουρισμός".
Επακολούθησε συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος κ. Βασίλη 
Μάμαλη και τον Δήμαρχο Θήρας με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των κοινών πολιτικών των λιμένων της 
χώρας καθώς και την ενεργή συμμετοχή της Σαντορίνης στις ναυτιλιακές εκθέσεις (ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ, SEA TRADE
στο Μαϊάμι) που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες.